ویتامین ها دسته ای از مواد غذایی هستند که اصولاً ارزش انرژی زایی ندارند و در ساختمان سلولها و بافتها نیز شرکت نمی کنند اما وجود آنها به مقادیر بسیار کم برای انجام واکنشهای شیمیایی درون سلولها کاملاً ضروری است و کمبود آنها موجب عوارض و بیماریهای گوناگون میشود.
ویتامین ها دارای خواص شیمیایی و فیزیولوژیکی گوناگونی هستند و بطور کلی دو دسته قابل حل در آب و قابل حل در چربی تقسیم میشوند.
ویتامین B
این ویتامینها به خانواده ویتامین B معروفند، زیرا از نظر ساختمان شیمایی و عمل دارای شباهت زیادی هستند. این ویتامینها عبارتند از:
ویتامین B1، ویتامین B2، ویتامین B6 و ویتامین B12.
تمام این مواد در واکنشهای شیمیایی بدن به فعالیت آنزیمها کمک میکنند، یعنی موادی هستند که در حضور آنها بعضی از آنزیمها فعال میشوند و عمل خود را انجام می دهند. کمبود این ویتامین ها سبب بروز خستگی، ضعف و اختلالات عمومی بخصوص اختلالات عصبی و مغزی و سرانجام عوارض رفتاری مانند افسردگی میشوند.
تیامین یک شکل فعال شده (TTDF) یا تیامین (ویتامین B1) است که احتمالاً روی تیامین پیروفسفات فراوانتر است (PPT ). همچنین TTFD بهتر از تیامین جوهر نمک جذب میشود. در این فرمولاسیون یا قاعده سازی مکمل های متیونی به عنوان یک منبع گوگرد و مکمل های گلوتیون کوآنزیمش به طور فعال اضافه میشود. یک فرمولاسیون پتانسیل بالا از فقیرترین و کمترین آلرژیزا ویتامین B تهیه میشود و عوامل ساخته شده را بوسیله استیفن
ای –لوین نسبت میدهد.
هیپوالرژنیک این فرمولاسیون ویتامین B6 از پیروداکسین به شکل کوآنزیم فعال شده اش از پیروداکسال 5 – فسفات (P5P) ترکیب شده است. ویتامین B6 بطور گسترده در متابولیسم اسیدهای آمینه، چربیها و اسیدهای نوکلوئیک حل شده است. تقاضا برای ویتامین B6 بمنظور بزرگتر و بلندتر شدن مدخل آبگیری پروتئین است. مکملی با ویتامین B6 مانند P5P برای آنهایی سودمند ناتوان میتواند باشد که آن را بطور گسترده از پیروداکسین در جگر تولید شود. همچنین هیپوآلرژنیک اسیدنیکوتنیک معروف به نیاسین یک مقوی ضروری است که موقعیت آن در مرکز نیکوتین آمید دی نوکلئوتید NADPH – NADP – NADGH قرار گرفته که MAJOR REDOX (انبار الکترون) ترکیب میکند. یکی یا هردوی این جفتهای REDAX در هر مسیر بیوشیمیایی اصلی حل میشود. آنها در قاچاق الکترونها مثل تقلیلدهنده های کم ظرفیت نیز شرکت میکنند. بسته های الکترون نیز به متابولیسم کمک میکند. هیپوالرژنیک این ترکیب به طور بینظیر ویتامینهای B را فرموله میکنند تا مواد معدنی بسیاری از عملیات متابولیک را پشتیبانی بکند و همچنین تولید انرژی تجزیه آنزیم و فعالیت ضد اکسیدکننده نیز شامل میشود.
اینوزیتول هگزانیکوتینات از ترکیب اسید نیکوتینیک (نیاسین) با اینوزیتول فراهم میشود. شفاهاً برده شده و به آهستگی نیاسین را آزاد میکند و بدان وسیله احتمال آب شویی نیاسین کمتر شود. از میان شکل شیمایی اینوزیتول شدیداً به نیاسین در این فرمولاسیون متصل میشود. هیپوآلرژنیک که دیگر همچنین معروف به ویتامین B5 این ماده یک کوفاکتور مهم در معبرهای متابولیک مثل تغییرکردن مثل آزاد کردن نیرو از کروهیدراتها است.
تجزیه و فروریختگی اسیدهای چربی دار و متابولیسم این چنین مواد حیاتی مثل استرولها و استروئیدهورمونها، پورفیرینها و استیل کولین. در این موردنیز نمک کلسیم شکل ارجحیت دارد. احتمالاً همچنین این ویتامین برای انسانها به عنوان یک نوع آنزیم ضروری برای یک کروبوکسیلاسیون عکسالعملها به کربوهیدراتها مرکزی و متابولیسم اسید آمینه و همچنین یک منبع گوگرد هستند.
این محصول ساخته شده نیز از مخمر نیست، به عنوان یک پدیده پیچیده ویتامینهای B برای درست کردن دستگاه عصبی لازم هستند و شاید مهمترین فاکتور تغذیهای برای سلولهای سالم عصب هستند. همچنین ویتامینهای B درتبدیل کربوهیدراتها در نیرو درمتابولیسم چربیها و پروتئین ها و نگهداری عضلهها نقش بازی میکند.
ویتامین B سالم بودن پوست، مو و جگر را پشتیبانی میکند و میتواند به طور درست این ترکیب را میزان کند و ویتامینهای B مجهزکننده دستگاه عصبی هستند. ویتامینهای B6 در متابولیسم اسیدهای آمینه شکل هموگلوبین تکانه عصبی پخش و تجزیه هورمون مهم است. ویتامین B12 نیز جزء ویتامینهای مهم است. آنها کربوهیدراتها را به نیرو تبدیل میکنند و در متابولیسم چربیها و پروتئینها حیاتی هستند و همچنین نقش مهمی در نگهداری عضله در ناحیه IG بازی میکنند. درکار دستگاه عصبی و درستی پوست، مو و جگر موثر است. اسید فولیک لازم برای پیشرفت عصبی جنین وجود B12 عادی است.
Folate با پشتیانی از تغذیه مطلوب بهرهبرداری درست از پروتئینها را فراهم میکند. نیاستیول یک شکل نیاسین است و یک نوع آنزیم میباشد که در فروریختگی و بهرهبرداری چربیها، پروتئینها و کربوهیدرات ها فراهم میکند. نیاسین سرم چربی ها را کاهش میدهد و باعث شکل دهی پوست و مرهم بافتها میشوند. P5P آزادکردن گلیکوژن را آسان میکند. (بکار رفته در تولید انرژی) از جگر به زور پیش میرود بعلاوه به توازن سدیم و پتاسیم کمک می کند و بدن سیالات را تنظیم میکند. P5P برای تعدادی از توابع ساختمانی سودمند است و یک دامنه وسیع تغذیهای فراهم می کند. این بیانه ارزیابی شده نیست. (ADF). این محصول قادر نیست تشخیص بدهد، معالجه میکند، شفا میدهد و مانع هر بیماری میشود.
بیوفلاوین:
هیسپریدین یک بیوفلاونوئید است که میوه مرکبات را تهیه میکند. یک بخش وخیم خانواده ویتامین C است. بطور تغذیهای هیسپریدین از قدرت مویرگها پشتیبانی میکند. هیسپریدین را با بروملین ترکیب میکنند و یک آنزیم نیز در جذب هیسپریدین کمک میکند و باعث بهرهبرداری و فراهم کردن مطلوبتری از بیوفلاوین میشود. فراهم کردن یک راه طبیعی برای افزایش قدرت دیواره مویرگ است. یک طیف وسیع بیوفلاوین محصول، از سه شاخص پراکندگی و فلاوین از کلاسهای متمم تشکیل شده است. فلاوین – گلوکوزیدهای مشهور BILIBA عصاره آنتوسیانوساید و عصاره زغال اخته و با دانه انگور ترکیب شدهاند. همه سه عدد از اینها، گیاه را استاندارد کرده، عصاره توان ضداکسیدکننده قابل اعتماد داشته باشند و به طور سنتی برای بهبودی بخش آنها شناخته شده است و این بیانه ارزیابی نشده است معالجه میکند، شفا میدهد و مانع از بیماری میشود.
ویتامین C:
ویتامین C یا اسید آسکوربیک اولین ویتامینی است که شناخته شده است و از نظر فرمول شیمیایی سادهترین آنها و از همه آنها بیثباتتر است. یعنی در اثر ماندن و جوشیدن مقدار زیادی از آن تجزیه میشود و خواص ویتامین خود را از دست میدهد. با این حال از هر ویتامین دیگری مورد نیاز است. بیماری فقدان ویتامین C که اسکوروی نامیده میشود باعث میشود پوست و لثهها و دیواره رگها خراب شود، وزن کم شود و شخص احساس خستگی شدید عضلانی و عصبی میکند و در صورت ادامه عارضه بیمار میمیرد.
ویتامین C د رسبزیها، فلفل، مرکبات و گوجهفرنگی به وفور یافت
می شود. یک فرمولاسیون مشتری پسند استر – سی بابیوفلاونوئیدها،
استر – سی است. یک محصول تغذیهای پروانهدار که از اسید اسکوربیک همراه با متابولیکای کلسیم به طور بالینی به دست میآید. استر – سی همچنین بدون اسید است و داشتن حداقل یک بیطرف HP مانند آب مقطر برای روده ها لازم است.
ویتامین E:
نیاز انسان به این ویتامین هنوز به درستی مشخص نشده است. در بسیاری از جانوران ویتامین E موجب اختلالات تولید مثلی و عصبی میشود، بعلاوه ویتامین E یک مدعی ضداکسیدکننده است. منبع BIOGICALLY ویتامین E طبیعی از ویتامین E مصنوعی بیشتر است و بوسیله بدن حفظ شده است. در نقشهبرداری های مستقل عمدتاً مصرف کنندگان ویتامین E طبیعی بالاتر از ویتامین E مصنوعی است.