تحقیق مقاله رایگان امیر کبیر، از نوادر ایام

تعداد صفحات: 5 فرمت فایل: word کد فایل: 15569
سال: مشخص نشده مقطع: مشخص نشده دسته بندی: تاریخ
قیمت: ۰ تومان
  • خلاصه
  • فهرست و منابع
  • خلاصه تحقیق مقاله رایگان امیر کبیر، از نوادر ایام

    میرزا تقی خان ، پسر کربلایی محمد قربان فراهانی ، ملقب به اتابک اعظم امیر نظام و امیر کبیر ، از بزرگترین رجال سیاسی و بزرگترین وزرای ایران است . وی در حدود سال 1223 ه. ق در خانواده ای ازطبقات پایین به دنیا آمد. امیر کبیر کودکی و نوجوانی را در کنار خانواده قائم مقام سپری نمود. او از هوش سرشاری برخوردار بود. گویند: امیر در کودکی هنگامی که ناهار فرزندان قائم مقام را می آورد ، برای باز پس بردن ظروف در حجره می ایستاد و آنچه معلم به ایشان می آموخت ، فرا می گرفت. روزی قائم مقام به آزمایش پسرانش آمد و هر چه از آنان پرسید ، ندانستند. اما امیر جواب داد. قائم مقام پرسید: تقی تو کجا درس خوانده ای؟ عرض کرد: روزها که غذای آقازاده ها را می آوردم ، ایستاده می شنودم ، قائم مقام انعامی به او داد ، نگرفت و گریه کرد . به او گفت چه می خواهی؟ امیر عرض کرد : به معلم امر فرمایید درسی را که به آقازاده ها می دهد به من هم بیاموزد . قائم مقام پذیرفت و معلم را فرمود تا به او نیز بیاموزد.

    دوران کودکی و جوانی میرزا تقی خان زیر نظر و تربیت قائم مقام سپری شد. او شیوه های منشی گری ، نامه نگاری و صدور احکام دیوانی را از قائم مقام آموخت تا آنجا که قائم مقام ، تحریر و نگارش پاره ای از احکام و نوشته ها را به میرزا تقی خان محول کرد. به تدریج کار او در محدوده شغل دبیری قرار گرفت و از رموز و ضوابط امور اداری و دیوانی به خوبی آگاهی یافت.

    سر انجام نیز در اثر کفایت و لیاقتی که میرزا تقی خان از خود نشان داد و بیشتر از آن علاقه شدیدی که ناصرالدین شاه به وی داشت به سمت صدراعظمی شاه ، منصوب گشت .

    "ویژگیهای شخصیت امیرکبیر"

    امیر ، درشت و تنومند ، خوش قیافه و با سیمای گشاده و هوشمند بود. گویند در جوانی به کشتی علاقه داشت ، به زورخانه می رفت و منش پهلوانان را دارا بود. راست گفتار و درست کردار بود. پیگیری امور کشور برایش از هر کار دیگری ، حتی سلامتی خود ، مهم تر می نمود. چشمان نافذی داشت . اعصابی قوی داشت و به گاه بروز سختی ها بسیار خونسرد بود. حق شناس بود و هرگز بر مقامی که دست یافته بود ، غره نشد. بی جهت کسی را عزیز نمی داشت و کوچکترین خدمتی در نظر او جلوه می کرد. چون از سلامت نفس برخوردار بود ، در برابر سفرای خارجی بسیار با غرور برخورد می کرد و تلاش سفرای روس و انگلیس در از بین بردن او ، از همین برخوردها منشأ می گرفت . لباس او ساده بود ، جبه بر تن می کرد و کلاه مستوفی گری را قدری بلند تر نموده ، بر سرمی نهاد . او پابند مسائل شرعی بود و نماز وروزه را به جا می آورد ، دعا و زیارت عاشورا می خواند . عادت به قلیان کشیدن داشت ، اما تا آخرعمر از سلامت کامل بدنی برخوردار بود. امیر به خانواده خود علاقمند بود و نسبت به مادرش همواره مهری سرشار داشت.

     

    " اقدامات امیر کبیر در زمان صدارت"

    یکی از اقدامات وی ایجاد نظم در جامعه بود ؛ در پی  نظمی که او در جامعه برقرار کرد کمتر ظالمی قادر بود  بر بیچارگان فقیر  تعدی کند، دزدی و هرزگی و شرارت را درجامعه به حداقل رسانید . در شراب اثر مستی نماند ، جماعت اوباش که سابق به یک جرعه شراب ، چند نفر را زخم می زدند،  تا حدی بر چیده شدند.

    امیر رسم رشوه و بست را برانداخت و کمتر کسن جرأت داشت رشوه دریافت کند ، یا آن که گناهکاری به بست برود.

    رسم قمه کشی را برانداخت . در تهران رسم بود که جوانان قمه می بستند. وی گفت: هر که می خواهد قمه ببندد ، اما آن کس که تیغ از غلاف بیرون آورد ، چه کسی خواهد بود؟

    به دنبال این سخن هر چه در شهر نزاع می شد کسی جرات تیغ کشیدن از نیام را نداشت و چون مردم پس از یک ماه چنین دیدند ، قمه بستن را ترک کردند.

    امیر برای تمیشت امور به خزانه خالی مملکت ، سر و سامان داد و حقوق بسیاری از درباریان و وابستگان آنها را قطع کرد و همچون قائم مقام ، برای شاه نیز" پول توجیبی" مقرر نمود.

    از دیگر اقدامات مهم امیر کبیر ، تأسیس اداره آگاهی بود . او برای آن که از روابط کارگزاران و مأموران دولت با مردم مطلع باشد اداره ای مخصوص و سرّی تشکیل داد که مشخصات کارکنان آن کاملاً مخفی بود . مأموران این اداره در لباس چوپان ، گدا ، فروشنده دوره گرد ، راهزن و ... همه جا نفوذ داشتند و هر جا کار خلافی از کسی سر می زد ، بی درنگ امیر را با خبر می کردند. در واقع امیر به جای دو چشم و دو گوش ، هزاران چشم و گوش داشت.

    وی جهت بسط عدالت ، محاکم شرع را به علمای صالح سپرد ، رسم شکنجه را برانداخت و با نوآوری در عرصه سیاست ، سعی کرد مردم را با علوم جدید آشنا سازد.

    او مایه کوبی آبله را اجباری ساخت و هر کس از بیماری آبله می مرد ، بستگان او را پنج تومان جریمه می کرد.

    ایجاد چاپارخانه برای مرسولات پستی از دیگر اقدامات امیر بود. ایجاد میدان توپخانه و عمارت آن و همچنین سبزه میدان تهران ، که قبلاً محل اعدام افراد خاص بود نیز ، از دیگر کارهای عمرانی وی به شمار می آید.

    نکته جالب توجه در تیزبینی امیر ، ساختن خانه برای مردم بود ، او دویست خانه در بیرون شهر بنا کرد.

    تاسیس مدرسه دارالفنون و راه اندازی نخستین روزنامه در ایران به نام وقایع اتفاقیه ، دو گام بزرگ دیگر امیر بود ، ایجاد کارخانه های پارچه بافی ، شکر ریزی ، چینی و بلورسازی ، کاغذ سازی ، چدن ریزی و فلزی از دیگر کارهای مثبت امیر بود.

    امیر کبیر این مرد نامدار در دوران صدارت خویش اقدامات بسیاری را برای ملت و کشور خویش انجام داد.

    اما دشمنان وجود او را بیش از این تحمل نکرده و سرانجام وی را در جمعه بیستم دی ماه 1230 به قتل رساندند ، امسال یکصد و پنجاه و یکمین سالگرد مرگ این رجل نامدار و بی همتای تاریخ سیاسی ایران است.

    بارالها! او را که در راه اعتلای دین تو ، برای رفاه و آسایش ملت  و در جهت بالندگی کشور خویش گام برداشت ، قرین رحمت خود فرما .

  • فهرست و منابع تحقیق مقاله رایگان امیر کبیر، از نوادر ایام

    فهرست:

    ندارد
     

    منبع:

    ندارد

تحقیق در مورد تحقیق مقاله رایگان امیر کبیر، از نوادر ایام, مقاله در مورد تحقیق مقاله رایگان امیر کبیر، از نوادر ایام, تحقیق دانشجویی در مورد تحقیق مقاله رایگان امیر کبیر، از نوادر ایام, مقاله دانشجویی در مورد تحقیق مقاله رایگان امیر کبیر، از نوادر ایام, تحقیق درباره تحقیق مقاله رایگان امیر کبیر، از نوادر ایام, مقاله درباره تحقیق مقاله رایگان امیر کبیر، از نوادر ایام, تحقیقات دانش آموزی در مورد تحقیق مقاله رایگان امیر کبیر، از نوادر ایام, مقالات دانش آموزی در مورد تحقیق مقاله رایگان امیر کبیر، از نوادر ایام, موضوع انشا در مورد تحقیق مقاله رایگان امیر کبیر، از نوادر ایام
ثبت سفارش
عنوان محصول
قیمت