نکاتی در خصوص بهداشت و افزایش میزان تاثیر واکسیناسیون :
1 – شستشو نمودن دست ها قبل از واکسناسیون
2- استفاده از دستکش ، ماسک ، عینک
3- شستشوی ابزار کار بعد از هر بار مصرف ( آب جوش )
4- تمیز نمودن محل واکسناسیون (جایگاه ) و بدن دام
5- واکسناسیون در محلی آرام و بدون رفت و آمد و عدم ایجاد گرد و غبار
6- مشخصات واکسن و شماره سریال آن را ثبت کنید .
7- به تاریخ تولید و انقضای واکسن توجه نمائید .
8- به منظور جابجایی ویالهای واکسن باید از فلاسکهای مخصوص استفاده شود .
9- هنگام خریداری و تحویل واکسن باید دز ویالهای آن با توجه به شرکت سازنده با دقت بررسی و تعیین گردد، زیرا در روز انجام واکسیناسیون تهیه واکسن مورد نیاز مشکل خواهد بود .
10- از سالم بودن یخچال و سردکننده واکسن از طریق دماسنج اطمینان حاصل کنید .
11- شیشهها و بطریهای حاوی واکسن را از نور آفتاب دور نگه دارید .
12- نگهداری واکسن باید در یخچال و حرارت پایین صورت گیرد .
13- هنگام انجام واکسیناسیون به دستورات کارخانه سازنده توجه نمائید .
14- از مصرف برخی واکسنهای زنده بطور همزمان اجتناب نمائید .
15- از یک ویال برای واکسیناسیون تعداد مشخصی از پرندگان استفاده نمائید .
16- عملیات واکسیناسیون را با خونسردی انجام داده و از تعجیل و شتابزدگی اجتناب نمائید .
17- همواره نوع واکسن مصرفی را کنترل نمائید .
18- از مصرف واکسنهای بدون برچسب خودداری نمائید، مگر اینکه علامتی جهت تفریق با نوع خاص از واکسن دیگری را داشته باشند .
19- در صورت قطع برق از مصرف واکسنهای زنده موجود خودداری نمائید .
20- بطریهای واکسن کشته را میتوان تا 24 ساعت پس از بازکردن مصرف نمود ولی این توصیه در مورد واکسنهای زنده صادق نمیباشد .
21- رعایت دز صحیح واکسن حین واکسیناسیون الزامی است و نمیتوان بخاطر صرفهجویی مقدار دز را کاهش داد .
22- ضروری است، تمامی پرندگان موجود در یک سالن در یک روز واکسینه شوند .
23- از انجام واکسیناسیون در روزهای تعطیل، به دلیل داشتن بار روانی برای واکسیناتور خودداری نمائید .
24- پس از انجام واکسیناسیون، شیشهها و بطریهای خالی را ضدعفونی و سپس معدوم نمائید .
25- بهتر است دمای سالن را پس از واکسیناسیون چند درجه بالا ببرید .