تحقیق مقاله انتظار

تعداد صفحات: 32 فرمت فایل: word کد فایل: 2088
سال: مشخص نشده مقطع: مشخص نشده دسته بندی: معارف اسلامی و الهیات
قیمت قدیم:۲۳,۰۰۰ تومان
قیمت: ۱۷,۸۰۰ تومان
دانلود مقاله
  • خلاصه
  • فهرست و منابع
  • خلاصه تحقیق مقاله انتظار

    مقدمه

    انتظار چیست؟ منتظر کیست؟

    انتظار یک مقوله اعتقادی اجتماعی است و منتظر فردی است که به خاطر اندیشه‌ای که در دل دارد خود را به شناخت و انجام یک سلسله تعهدات ویژه، وظیفه‌دار احساس می‌نماید.

    از اینکه انتظار مقوله‌ای اعتقادی است پس باید ریشه در کتاب و سنت داشته باشد و از آنجا که جلوه اجتماعی دارد پس باید راه و رسم آن آموخته شود. آن زمینه‌ ریشه‌ای یعنی تلاش فرهنگی در شناخت ابعاد انتظار و این راه و رسم اجتماعی یعنی تعهد در پیشگاه عمل دو ویژگی عمده‌ای است که شخصیت والای منتظر را شکل می‌دهد گویی منتظر با دو بال اعتقاد و عمل در فضای جامعه پرگشوده، به پرواز در می‌آید و با دو دست اندیشه و کار، در ساختن، بر مبنای باوری درونی افتاده است. به همین مختصر باید روشن شده باشد که چنین انتظاری با عنایت به مفهوم اصیل آن، اساساً و از اصل با خمودی و سستی، بیکارگی و واگذاری مسئولیت، ناآگاهی و گیجی، بهم ریختگی و تنها منتظر ماندن برای آنکه دیگری بیاید و کار را اصلاح کند، بی آنکه او خود نقشی سازنده را عهده‌دار شود، در تضاد و تعارض قطعی است و از آنجا که سازندگی با روح منتظر به هم در آمیخته از اینرو، انتظار، با تخریب به هر صورت و با هر توجیه به ظاهر موجه نمی‌سازد. در این صورت تقسیم انتظار به مثبت و منفی و ترسیم چهره‌ای از منتظر که به جای آبادانی و سازماندهی در کار خرابی و نابسامانی افتاده با تعریف اولیه این دو کلمه هیچگونه سازگاری ندارد و نشانه دور افتادن از مفهوم راستین این واژه‌هاست؛ چرا که بنابر آنچه گفته شد روح انتظار از اصل با گرایشهای منفی در تضاد بوده و عمل منتظر تنها و تنها اصلاح و آبادانی را در جهت تعالی همه ابعاد طلب می‌کند.

    پس انتظار در یک کلام یعنی آماده شدن و زمینه‌سازی برای رویارویی با وضعیتی نو و اعلام آمادگی برای پذیرش مسئولیت در شرایط نوینی است که از هر جهت با وضع موجودی که انسان در آن قرار دارد، متفاوت می‌باشد و چنین انتظاری را بحق می‌توان مشحون از اعتراض به اوضاع موجود جوامع و زمینه‌ساز برای اصلاحی بنیانی و تحولی چشمگیر در آن تلقی نمود.

    (اللهم انا نرغب الیک فی دوله کریمه تعز بها الاسلام و اهله و تذل بها انفاق و اهله و تجعلنا فیها من الدعا الی طاعتک و القاده الی سبیلک و ترزقنا بها کرامه الدنیا و الاخره)

    «خداوندا ما به تو روی می‌آوریم، در بر پایی دولت والایت که در آن اسلام و اسلامیان را عزت و سربلندی می‌بخشی و نفاق و دورویان را ذلت و خواری نصیب می‌گردانی، تو ما را در آن نظام در شمار آنانی قرار داده که دیگران را بر طاعت تو فراخوانده و راهنمای مردم به سوی تو می‌باشند و سرانجام ما را در پناه آن دولت، والایی و کرامت دنیا و آخرت نصیب فرما.»

    در این بیان که به صورت دعا به پیشگاه پروردگار عرضه می‌شود از یک سو برپایی نظامی الهی، با ویژگی‌های خاص خود مطرح است و از دیگر سوی، نشان از مسئولیت پذیری برای تمامی کسانی را به همراه دارد که آن آینده را انتظار می‌کشند و در پایان نیز این حقیقت، زندگی منتظر را به وسعت هر دو جهان زیر پوشش می‌گیرد، که از رهگذر چنین انتظار واقع‌گرایانه‌ای؛ برخورداری از مواهب گسترده آن نظام و در یک کلام تعالی خود را در هر دو سرای در پناه آن حکومت الهی طلب نماید1.

     

     

     

    احساس حضور

     

    ای بستگان تن؛ به تماشای جان روید

    زیرا رسول گفت: تماشا مبارک است

    انسان به هر چیزی که انس و علاقه داشته باشد، از غیر آن سلب توجه خواهد نمود و هرچه شدت انس بیشتر باشد، کمال انقطاع آن، شفاف‌تر، ظهور خواهد کرد. حال اگر کانون انس و توجه انسان، وجود نورانی حضرت ولی عصر (عج) باشد و کسب کمالات مصنوعی بسیار مهم و راهگشا خواهد بود.

    برای انس یافتن با حضرت بقیه‌الله (عج) راههای مختلفی وجود دارد.

    1 مطالعه در زندگی و احوال امام زمان (عج)، این امر باعث می‌شود تا عشق آن حضرت در دل احیاء و توجه انسان به وجود مبارکش جلب شود. زیرا آدمی تا چیزی را بخوبی نشناسد به او دل نمی‌دهد.

    درباره امام زمان (عج) بیش از چهار هزار روایت به ما رسیده است در حالی که در مورد نماز به اندازه و نصف آن هم حدیث و روایت نداریم. حال براستی، چقدر از زندگی پر خیر و برکت امام عصر خود مطلع هستیم. (با وجود اینکه پیامبران گرامی اسلام می‌فرمایند:)

    من مات و لم یعرف امام زمانهِ مات میته الجاهلیه.

    2 ایجاد ارتباط از طریق توسل و ادعیه مخصوص، همراه و با تضرع و التماس.

    3 اطاعت از فرامین امام، حضور یا غیاب امام، به اطاعت ما ارتباطی ندارد، زیرا چه در زمان حضور و در زمان غیاب، باید مطیع فرامین الهی امام باشیم.

    4 محاسبه نفس، برای یکبار هم که شده شب هنگام و یا هر وقت دیگر، مکانی خلوت بیابیم و دقایقی چند اعمال خود را در نظر آوریم و یا اینگونه فرض کنیم که در مقابل حضرت حجه‌بن الحسن (ع) ایستاده، کارهای خود را گزارش می‌دهیم و یک به یک اعمال و احوال خود را برشماریم. آنگاه ببینیم با توجه به کرده‌های خود، توان رودررو نگریستن در چشمان نورانی آن حضرت را داریم1؟

     

  • فهرست و منابع تحقیق مقاله انتظار

    فهرست:

    ندارد.
     

    منبع:

    1 انتظارات امام زمان (عج) شمس‌الدین سید مهدوی شفق قم 1380

    2 خورشید مغرب محمد رضا حکیمی دفتر نشر فرهنگ اسلامی 1374

    3 انتظار مذبه اعتراض دکتر علی شریعتی

    4 قرآن کریم

    5 نهج‌البلاغه

    6 نهج‌الفصاحه ترجمه ابوالقاسم پاینده

    7 در انتظار زینب صدر مهرآوران تهران 1378

    8 اصول کافی محمد‌بن یعقوب کلینی

    9 انتظار و انسان معاصر عزیزالله حیدری قم مسجد جمکران 1419

    10 درس‌نامه انتظار مقاله بلوغ بشریت جمعی از نویسندگان انتشارت نباء تهران 1381

    11 بحارالانوار محمدباقر مجلسی

    12 مفاتیح‌الجنان شیخ عباس قمی

    13 تشیع و انتظار محمد‌تقی خلجی انتشارات میثم تمار قم 1378

    14 صبح امید دانا هاشمی صدر‌الدین

     

    .

تحقیق در مورد تحقیق مقاله انتظار , مقاله در مورد تحقیق مقاله انتظار , تحقیق دانشجویی در مورد تحقیق مقاله انتظار , مقاله دانشجویی در مورد تحقیق مقاله انتظار , تحقیق درباره تحقیق مقاله انتظار , مقاله درباره تحقیق مقاله انتظار , تحقیقات دانش آموزی در مورد تحقیق مقاله انتظار , مقالات دانش آموزی در مورد تحقیق مقاله انتظار , موضوع انشا در مورد تحقیق مقاله انتظار
ثبت سفارش
عنوان محصول
قیمت