تحقیق مقاله چهل حدیث

تعداد صفحات: 11 فرمت فایل: مشخص نشده کد فایل: 21000
سال: مشخص نشده مقطع: مشخص نشده دسته بندی: معارف اسلامی و الهیات
قیمت قدیم:۸,۵۰۰ تومان
قیمت: ۵,۸۰۰ تومان
دانلود مقاله
کلمات کلیدی: N/A
  • خلاصه
  • فهرست و منابع
  • خلاصه تحقیق مقاله چهل حدیث

    1- فضیلت دانش طلبى
    « مَنْ سَلَکَ طَریقًا یَطْلُبُ فیهِ عِلْمًا سَلَکَ اللّهُ بِهِ طَریقًا إِلَى الْجَنَّه ِ... وَ فَضْلُ الْعالِمِ عَلَى الْعابِدِ کَفَضْلِ الْقَمَرِ عَلى سائِرِ النُّجُوم لَیْلَه َالْبَدْرِ.»:
    هر که راهى رود که در آن دانشى جوید، خداوند او را به راهى که به سوى بهشت است ببرد، و برترى عالِم بر عابد، مانند برترى ماه در شب چهارده، بر دیگر ستارگان است.
    2- دین یابى ایرانیان
    « لَوْ کانَ الدِّینُ عِنْدَ الثُّرَیّا لَذَهَبَ بِهِ رَجُلٌ مِنْ فارْسَ أَوْ قَالَ مِنْ أَبْناءِ فارْسَ حَتّى یَتَناوَلَهُ.»:
    اگر دین به ستاره ثریّا رسد، هر آینه مردى از سرزمین پارس یا این که فرموده از فرزندان فارس به آن دست خواهند یازید.
    3- ایمان خواهى ایرانیان
    « إِذا نَزَلَتْ عَلَیْهِ(صلى الله علیه وآله وسلم) سُورَه ُ الْجُمُعَه ِ، فَلَمّا قَرَأَ: وَ آخَرینَ مِنْهُمْ لَمّا یَلْحَقُوا بِهِمْ. قَالَ رَجُلٌ مَنْ هؤُلاءِ یا رَسُولَ اللّهِ؟ فَلَمْ یُراجِعْهُ النّبِىُّ(صلى الله علیه وآله وسلم)، حَتّى سَأَلَهُ مَرَّه ً أَوْ مَرَّتَیْنِ أَوْ ثَلاثًا. قالَ وَفینا سَلْمانُ الفارْسىُّ قالَ فَوَضَعَ النَّبِىُّ یَدَهُ عَلى سَلْمانَ ثُمَّ قالَ: لَوْ کَانَ الاِْیمانُ عِنْدَ الثُّرَیّا لَنالَهُ رِجالٌ مِنْ هؤُلاءِ.»:
    وقتى که سوره جمعه بر پیامبر اکرم(صلى الله علیه وآله وسلم) نازل گردید و آن حضرت آیه وَ آخَرینَ مِنْهُمْ لَمّا یَلْحَقُوا بِهِمْ را خواند.
    مردى گفت:اى پیامبر خدا! مراد این آیه چه کسانى است؟ رسول خدا به او چیزى نگفت تا این که آن شخص یک بار، دوبار، یا سه بار سؤال کرد.
    راوى مىگوید: سلمان فارسى در میان ما بود که پیامبر اکرم(صلى الله علیه وآله وسلم)دستش را روى دوش او نهاد، سپس فرمود: اگر ایمان به ستاره ثریّا برسد، هر آینه مردانى از سرزمین این مرد به آن دست خواهند یافت.
    4- مشمولان شفاعت
    « أَرْبَعَه ٌ أَنَا الشَّفیعُ لَهُمْ یَوْمَ القِیمَه ِ:1 مُعینُ أَهْلِ بَیْتى.
    2 وَ الْقاضى لَهُمْ حَوائِجَهُمْ عِنْدَ مَا اضْطُرُّوا إِلَیْهِ.
    3 وَ الُْمحِبُّ لَهُمْ بِقَلْبِهِ وَ لِسانِهِ.
    4 وَ الدّافِعُ عَنْهُمْ بِیَدِهِ.»:
    چهار دسته اند که من، روز قیامت، شفیع آنها هستم:1 یارى دهنده اهل بیتم،2 برآورنده حاجات اهل بیتم به هنگام اضطرار و ناچارى،3 دوستدار اهل بیتم به قلب و زبان،4 و دفاع کننده از اهل بیتم با دست و عمل.
    5- ملاک پذیرش اعمال
    « لا یُقْبَلُ قَوْلٌ إِلاّ بِعَمَل وَ لا یُقْبَلُ قَوْلٌ وَ لا عَمَلٌ إِلاّ بِنِیَّه وَ لا یُقْبَلُ قَوْلٌ وَ لا عَمَلٌ وَ لا نِیَّه ٌ إِلاّ بِإِصابَه ِ السُّنَّه ِ.»:
    نزد خداوند سخنى پذیرفته نمىشود، مگر آن که همراه با عمل باشد، و سخن و عملى پذیرفته نمىشود، مگر آن که همراه با نیّت خالص باشد، و سخن و عمل و نیّتى پذیرفته نمىشود، مگر آن که مطابق سنّت باشد.
    6- صفات بهشتى
    « أَلا أُخْبِرُکُمْ بِمَنْ تَحْرُمُ عَلَیْهِ النّارُ غَدًا؟ قیلَ بَلى یا رَسُولَ اللّهِ.
    فَقالَ: أَلْهَیِّنُ الْقَریبُ اللَّیِّنُ السَّهْلُ.»:
    آیا کسى را که فرداى قیامت، آتش بر او حرام است به شما معرّفى نکنم؟ گفتند: آرى، اى پیامبر خدا.
    فرمود: کسى که متین، خونگرم، نرمخو و آسانگیر باشد.
    7- نشانه هاى ستمکار
    « عَلامَه ُ الظّالِم أَرْبَعَه ٌ: یَظْلِمُ مَنْ فَوْقَهُ بِالْمَعْصِیَه ِ، وَ یَمْلِکُ مَنْ دُونَهُ بِالْغَلَبَه ِ، وَ یُبْغِضُ الْحَقَّ وَ یُظْهِرُ الظُّلْمَ.»:
    نشانه ظالم چهار چیز است :1 با نافرمانى به مافوقش ستم مىکند،2 به زیردستش با غلبه فرمانروایى مىکند،3 حقّ را دشمن مىدارد،4 و ستم را آشکار مىکند.
    8- شعبه هاى علوم دین
    « إِنَّمَا الْعِلْمُ ثَلاثَه ٌ: آیَه ٌ مُحْکَمَه ٌ أَوْ فَریضَه ٌ عادِلَه ٌ أَوْ سُنَّه ٌ قائِمَه ٌ وَ ما خَلاهُنَّ فَهُوَ فَضْلٌ.»:
    همانا علم دین سه چیز است، و غیر از اینها فضل است:1 آیه محکمه (که منظور از آن علم اصول عقائد است)،2 فریضه عادله (که منظور از آن علم اخلاق است)،3 و سنّت قائمه (که منظور از آن علم احکام شریعت است).
    9- فتواى نااهل
    « مَنْ أَفْتى النّاسَ بِغَیْرِ عِلْم... فَقَدْ هَلَکَ وَ أَهْلَکَ.»:
    کسى که بدون صلاحیّت علمى براى مردم فتوا دهد، خود را هلاک ساخته و دیگران را نیز به هلاکت انداخته است.
    10- روزه واقعى
    « أَلصّائِمُ فى عِبادَه وَ إِنْ کانَ فى فِراشِهِ ما لَمْ یَغْتَبْ مُسْلِمًا.»:
    روزه دار مادامى که غیبت مسلمانى را نکرده باشد همواره در عبادت است، اگر چه در رختخواب خود باشد.
    11- فضیلت رمضان
    « شَهْرُ رَمضانَ شَهْرُ اللّهِ عَزَّوَجَلَّ وَ هُوَ شَهْرٌ یُضاعَفُ فیهِ الْحَسَناتُ وَ یَمْحُو فیهِ السَّیِّئاتُ وَ هُوَ شَهْرُ الْبَرَکَه ِ وَ هُوَ شَهْرُ الاِْنابَه ِ وَ هُوَ شَهْرُ التَّوبَه ِ وَ هُوَ شَهْرُ الْمَغْفِرَه ِ وَ هُوَ شَهْرُ الْعِتْقِ مِنَ النّارِ وَ الْفَوْزِ بِالْجَنَّه ِ.
    أَلا فَاجْتَنِبُوا فیهِ کُلَّ حَرام وَ أَکْثِرُوا فیهِ مِنْ تِلاوَه ِ الْقُرآنِ....»:
    ماه رمضان، ماه خداوند عزیز و جلیل است، و آن ماهى است که در آن نیکیها دوچندان و بدیها محو مىشود، ماه برکت و ماه بازگشت به خدا و توبه از گناه و ماه آمرزش و ماه آزادى از آتش دوزخ و کامیابى به بهشت است. آگاه باشید! در آن ماه از هر حرامى بپرهیزید و قرآن را زیاد بخوانید.
    12- نشانه هاى شکیبا
    « عَلامَه ُ الصّابِرِ فى ثَلاث:أَوَّلُها أَنْ لا یَکْسَلَ،و الثّانِیَه ُ أَنْ لا یَضْجَرَ،وَ الثّالِثَه ُ أَنْ لا یَشْکُوَ مِنْ رَبِّهِ عَزَّوَجَلَّ. لاَِنَّهُ إِذا کَسِلَ فَقَدْ ضَیَّعَ الْحَقَّ،وَ إِذا ضَجِرَ لَمْ یُؤَدِّ الشُّکْرَ،وَ إِذا شَکى مِنْ رَبِّهِ عَزَّوَجَلَّ فَقَدْ عَصاهُ.»:
    علامت صابر در سه چیز است:اوّل: آن که کسل نشود،دوّم: آن که آزرده خاطر نگردد،سوّم: آن که از خداوند عزّوجلّ شکوه نکند،زیرا وقتى که کسل شود، حقّ را ضایع مىکند،و چون آزرده خاطر گردد شکر را به جا نمىآورد،و چون از پروردگارش شکایت کند در واقع او را نافرمانى نموده است.
    13- بدترین جهنّمى
    « إِنَّ أَهْلَ النّارِ لَیَتَأَذُّونَ مِنْ ریحِ الْعالِمِ التّارِکِ لِعِلْمِهِ وَ إِنَّ أَشَدَّ أَهْلِ النّارِ نِدامَه ً وَ حَسْرَه ً رَجُلٌ دَعا عَبْدًا إِلَى اللّهِ فَاسْتَجابَ لَهُ وَ قَبِلَ مِنْهُ فَأَطاعَ اللّهَ فَأَدْخَلَهُ اللّهُ الْجَنَّه َ وَ أَدْخَلَ الدّاعِىَ النّارَ بِتَرْکِهِ عِلْمَهُ.»:
    همانا اهل جهنّم از بوى گند عالمى که به علمش عمل نکرده رنج مىبرند، و از اهل دوزخ پشیمانى و حسرت آن کس سختتر است که در دنیا بنده اى را به سوى خدا خوانده و او پذیرفته و خدا را اطاعت کرده و خداوند او را به بهشت درآورده، ولى خودِ دعوت کننده را به سبب عمل نکردن به علمش به دوزخ انداخته است.
    14- عالمان دنیا طلب
    « أَوْحَى اللّهُ إِلى داوُدَ(علیه السلام) لا تَجْعَلْ بَیْنى وَ بَیْنَکَ عالِمًا مَفْتُونًا بِالدُّنْیا فَیَصُدَّکَ عَنْ طَریقِ مَحَبَّتى فَإِنَّ أُولئِکَ قُطّاعُ طَریقِ عِبادِى الْمُریدینَ، إِنَّ أَدْنى ما أَنَا صانِعٌ بِهِمْ أَنْ أَنْزَعَ حَلاوَه َ مُناجاتى عَنْ قُلوبِهِمْ.»:
    خداوند به داود(علیه السلام) وحى فرمود که: میان من و خودت، عالِم فریفته دنیا را واسطه قرار مده که تو را از راه دوستىام بگرداند، زیرا که آنان، راهزنانِ بندگانِ جویاى مناند، همانا کمتر کارى که با ایشان کنم این است که شیرینى مناجاتم را از دلشان برکنم.
    15- نتیجه یقین
    « لَوْ کُنْتُم تُوقِنُونَ بِخَیْرِ الاْخِرَه ِ وَ شَرِّها کَما تُوقِنُونَ بِالدُّنیا لاَثَرْتُمْ طَلَبَ الآخِرَه ِ.»:
    اگر شما مردم یقین به خیر و شرّ آخرت مىداشتید، همان طور که یقین به دنیا دارید، البته در آن صورت، آخرت را انتخاب مىکردید.
    16- نخستین پرسش هاى قیامت
    « لا تَزُولُ قَدَمَا الْعَبْدِ یَوْمَ القِیمَه ِ حَتّى یُسْأَلَ عَنْ أَرْبَع: عَنْ عُمْرِهِ فیما أَفْناهُ، وَ عَنْ شَبابِهِ فیما أَبْلاهُ، وَ عَنْ عِلْمِهِ کَیْفَ عَمِلَ بِهِ، وَ عَنْ مالِهِ مِنْ أَیْنَ اکْتَسَبَهُ وَ فیما أَنْفَقَهُ، وَ عَنْ حُبِّنا أَهْلَ الْبَیْتِ.»:
    هیچ بنده اى در روز قیامت قدم از قدم برنمىدارد، تا از این چهار چیز از او پرسیده شود:1 از عمرش که در چه راهى آن را فانى نموده،2 و از جوانىاش که در چه کارى فرسوده اش ساخته،3 و از مالش که از کجا به دست آورده و در چه راهى صرف نموده،4 و از دوستىِ ما اهل بیت.
    17- محکم کارى
    « وَ لکِنَّ اللّهَ یُحِبُّ عَبْدًا إِذا عَمِلَ عَمَلاً أَحْکَمَهُ.»:
    پیامبر اکرم(صلى الله علیه وآله وسلم) وقتى که با دقّت قبر سعد بن معاذ را پوشاند فرمود: مىدانم که قبر سرانجام فرو مىریزد و نظم آن بهم مىخورد، ولى خداوند بندهاى را دوست مىدارد که چون به کارى پردازد، آن را محکم و استوار انجام دهد.
    18- مرگ، بیدارى بزرگ
    « أَلنّاسُ نِیامٌ إِذا ماتُوا انْتَبَهُوا.»:
    مردم در خواباند وقتى که بمیرند، بیدار مىشوند.
    19- ثواب اعمال کارساز
    « سَبْعَه ُ أَسْباب یُکْسَبُ لِلْعَبْدِ ثَوابُها بَعْدَ وَفاتِهِ:رَجُلٌ غَرَسَ نَخْلاً أَوْ حَفَرَ بِئْرًا أَوْ أَجْرى نَهْرًاأَوْ بَنى مَسْجِدًا أَوْ کَتَبَ مُصْحَفًا أَوْ وَرَّثَ عِلْمًاأَوْ خَلَّفَ وَلَدًا صالِحًا یَسْتَغْفِرُ لَهُ بَعْدَ وَفاتِهِ.»:
    هفت چیز است که اگر کسى یکى از آنها را انجام داده باشد، پس از مرگش پاداش آن هفت چیز به او مىرسد:1 کسى که نخلى را نشانده باشد (درخت مثمرى را غرس کرده باشد)،2 یا چاهى را کنده باشد،3 یا نهرى را جارى ساخته باشد،4 یا مسجدى را بنا نموده باشد،5 یا قرآنى را نوشته باشد،6 یا علمى را از خود برجاى نهاده باشد،7 یا فرزند صالحى را باقى گذاشته باشد که براى او استغفار نماید.
    20- سعادتمندان
    « طُوبى لِمَنْ مَنَعَهُ عَیْبُهُ عَنْ عُیُوبِ الْمُؤْمِنینَ مِنْ إِخْوانِهِ طُوبى لِمَنْ أَنْفَقَ الْقَصْدَ وَ بَذَلَ الفَضْلَ وَ أَمْسَکَ قَولَهُ عَنِ الفُضُولِ وَ قَبیحِ الْفِعْلِ.»:
    خوشا به حال کسى که عیبش او را از عیوب برادران مؤمنش باز دارد، خوشا به حال کسى که در خرج کردن میانه روى کند و زیاده از خرج را ببخشد و از سخنانِ زائد و زشت خوددارى ورزد.
    21- دوستى آل محمّد
    « مَنْ ماتَ عَلى حُبِّ آلِ مُحَمَّد ماتَ شَهیدًا.
    أَلا وَ مَنْ ماتَ عَلى حُبِّ آلِ مُحَمَّد ماتَ مَغْفُورًا لَهُ.
    أَلا وَ مَنْ ماتَ عَلى حُبِّ آلِ مُحَمَّد ماتَ تائِبًا.
    أَلا وَمَنْ ماتَ عَلى حُبِّ آلِ مُحَمَّد ماتَ مُؤْمِنًا مُسْتَکْمِلَ الإِیمانِ.
    أَلا وَ مَنْ ماتَ عَلى بُغْضِ آلِ مُحَمَّد جاءَ یَوْمَ الْقِیمَه ِ مَکْتُوبٌ بَیْنَ عَیْنَیْهِ مَأْیُوسٌ مِنْ رَحْمَه ِ اللّهِ.
    أَلا وَ مَنْ ماتَ عَلى بُغْضِ آلِ مُحَمَّد لَمْ یَشُمَّ رائِحَه َ الْجَنَّه ِ.»:
    کسى که با دوستى آل محمّد(صلى الله علیه وآله وسلم) بمیرد، شهید مرده است.
    آگاه باشید کسى که با دوستى آل محمّد(صلى الله علیه وآله وسلم) بمیرد، آمرزیده مرده است.
    آگاه باشید کسى که با دوستى آل محمّد(صلى الله علیه وآله وسلم) بمیرد، توبه کار مرده است.
    آگاه باشید کسى که با دوستى آل محمّد(صلى الله علیه وآله وسلم) بمیرد، باایمان کامل مرده است.
    آگاه باشید کسى که با دشمنى آل محمّد(صلى الله علیه وآله وسلم) بمیرد، در حالى به صحراى قیامت مىآید که بر پیشانىاش نوشته شده: ناامید از رحمت خدا.
    آگاه باشید کسى که با دشمنى آل محمّد(صلى الله علیه وآله وسلم) بمیرد، بوى بهشت به وى نمىرسد.
     

  • فهرست و منابع تحقیق مقاله چهل حدیث

    فهرست:

    ندارد.
     

    منبع:

    ندارد.

تحقیق در مورد تحقیق مقاله چهل حدیث, مقاله در مورد تحقیق مقاله چهل حدیث, تحقیق دانشجویی در مورد تحقیق مقاله چهل حدیث, مقاله دانشجویی در مورد تحقیق مقاله چهل حدیث, تحقیق درباره تحقیق مقاله چهل حدیث, مقاله درباره تحقیق مقاله چهل حدیث, تحقیقات دانش آموزی در مورد تحقیق مقاله چهل حدیث, مقالات دانش آموزی در مورد تحقیق مقاله چهل حدیث, موضوع انشا در مورد تحقیق مقاله چهل حدیث
ثبت سفارش
عنوان محصول
قیمت