بهداشت چشم
چشم حساسترین عضو بدن است و در عین حساسیت زیاد در معرض تهدیدات محیطی فراوانی است . مواظبت از چشم جهت جلوگیری از بیماری ، کاری بسیار آسانتر و کم هزینه تر از درمان بیماری است که متاسفانه بدون آن که متوجه باشیم وقتی دچار بیماری چشم می شویم که هزینه زیادی را برای درمان آن باید بپردازیم و ممکن است که مقداری از بینایی خود را نیز از دست بدهیم . در حالیکه بیش از 70 درصد اطلاعات زندگی ها از طریق چشم دریافت می شود و اعضای دیگر فقط تا حدودی امکان جایگزینی چشم را دارند . مانند گوش ویا حس لامسه . به همین دلیل توجه به بهداشت چشم جهت داشتن چشمی سالم یک امر بسیار مهم است . لذا در این مقاله سعی میشود مطالبی از علایم هشداردهنده بیماریهای چشم ، نکاتی چند درباره بهداشت چشم ، نقش تغذیه در سلامت چشم و بینایی ، عینکهای آفتابی و اهمیت بهداشتی لنزها طرح شود تا راهگشایی جهت رسیدن به چشمی سالم باشد .
بیماری های چشم
بیماری یک
گل مژه
گل مژه و تفاوت آن با غده چربى
گل مژه التهاب غدد لبه پلکهای چشم است که بروز مداوم آن نشان دهنده ضعف سیستم ایمنی است . این التهاب غالبا عفونی و بسیار دردناک است .
غدد چربی و ترشح پلک اغلب منجر به تحریک تمامی پلک می شود هر چند غده چربی ، گره دردناک نیست و شخص قادر به پلک زدن است اما گاهی بزرگی آن به اندازه یک فندق است از جمله عوامل ایجاد گل مژه باکتری چرکی به نام استافیلوکوک است و تماس با دستهای آلوده نیز سبب سرایت آن می شود .
گفتنی است برای درمان گل مژه می توان از کمپرس های گرم ، یا تاباندن نور قرمز در رسیدن و باز شدن گل مژه سود جست.شایان ذکر است در صورت دردناک بودن زیاد و یا سرباز نکردن خود به خود آن و ناپدید نشدن غدد چربی باید به پزشک مراجعه شود.
آب مروارید
آب مروارید و رابطه ان با دود سیگار
رئیس انجمن چشم پزشکی ایران گفت: دود سیگار سبب عوارض متعدد چشمی از جمله التهاب و صدمه به عصب چشم و در نهایت نابینایی می شود. دکتر هرمز شمس که در حاشیه برپایی سیزدهمین کنگره سراسری چشم پزشکی سخن می گفت، با اعلام این مطلب افزود: دود سیگار همچنین سبب ابتلا به آب مروارید شده و بیماری های عروقی چشم و نقطه مکولا (نقطه زرد) را در افراد تشدید می کند.وی خاطرنشان ساخت: افزایش سن، تغذیه نامناسب، بیماری قند، تماس با نورخورشید، استفاده از داروهای کورتون دار و ضربه از جمله علل ابتلا به آب مروارید است.
دکتر شمس با اشاره به اینکه آب مروارید ناشی از افزایش سن، شایع ترین نوع آب مروارید است، اضافه کرد: احتمال ابتلای افراد به کاتاراکت در سنین 65 تا 74 سالگی 50 درصد و در اشخاص بالای 75 سال 70 درصد است.وی یادآور شد: تار شدن یا محو شدن بینایی، حساس شدن به روشنایی، کم رنگ شدن یا محو شدن رنگ ها، دید کم در شب، دوبینی یا چندبینی، افزایش دید نزدیک و تغییر مداوم شماره عینک یا لنز تماسی، از علایم بروز آب مروارید است.