تحقیق مقاله کودک ربایی از دیدگاه حقوقی Legal review of child kidnapping

تعداد صفحات: 61 فرمت فایل: word کد فایل: 5331
سال: مشخص نشده مقطع: مشخص نشده دسته بندی: حقوق و فقه
قیمت قدیم:۳۴,۰۰۰ تومان
قیمت: ۲۹,۸۰۰ تومان
دانلود فایل
  • خلاصه
  • فهرست و منابع
  • خلاصه تحقیق مقاله کودک ربایی از دیدگاه حقوقی Legal review of child kidnapping

    خلاصه :

    کودک ربایی از جمله جرایمی محسوب می شود که از گذشته وجود داشته و امروز نیز با انگیزه های مختلف و دلایل متفاوت صورت می گیرد شاید بتوان گفت بعد از جرم قتل عمدی ، مهمترین جرم علیه اشخاص جرم کودک ربایی است . تحت شرایطی کودک ربایی می تواند بعنوان یک بزه بین المللی و به عنوان یک جرم سیاسی مورد بررسی قرار گیرد جرم کودک ربایی و گروگانگیری دو مصداق از جرایم علیه اشخاص هستند که یکی از مواهب خدادادی انسانها یعنی آزادی تن را مورد تعرض قرار داده و موجبات سلب آزادی تن را فراهم می آورند این جرایم علاوه بر اینکه آزادی تن اشخاص را سلب می کنند ، در اغلب اوقات صدمات بدنی (ضرب و جرح و قتل) و صدمات حیثیتی (ریختن آبرو، شرف و هتک ناموس) بر پیکر افراد وارد می کنند که غیر قابل جبران می باشند و غالباً با نوعی عنف و تهدید و اجبار یا حیله و نیرنگ با انگیزه های سوء همراه هستند در جوامع امروزی این چنین جرایمی تحت عنوان ترورسیم مطرح و مورد پی گیری واقع می شوند با این که قانوّن گذار نظام جمهوری اسلامی ایران همچون دیگر نظامهای موجود برای مهار و کنترل جرم کودک ربایی مجازاتهای سنگین و حتی در موارد خاص مجازات اعدام در نظر گرفته است ولی با این همه واقعیت این است که جرم کودک ربایی همچون جرایم دیگر در کشور ما در حال افزایش است و نمونه آن را نیز اخیراً در شهرستان سلماس شاهد بوده ایم  علیهذا در این نوشتار سعی شده شبه ای از ماهیت فقهی و حقوقی و تاریخچه آن مورد بررسی قرار گرفته تا ابهامات پیرامون آنها زدوده و نسبت به مردم اطلاع رسانی گردد . همانطور که از  اسم آن پیداست ، کودک ربایی از ربودن است و در تعریف آن گفته شده : به انتقال یک شخص بدون رضایت او از محلی به محل دیگر بوسیله زور ، تهدید یا فریفتن کودک ربایی گفته می شود و تاریخچه آن به قانون «حمورابی» اولین قانون مدونی که وجود دارد بر می گردد . چنانچه در ماده چهارده قانون مذکور آمده اگر کسی پسر جوان شخصی را برباید باید کشته شود ، در کتاب «تورات» نیز از کودک ربایی بحث شده و مجازات اعدام برای مجرم در نظر گرفته شده است در منابع فقه شیعه هم آمده اگر شخصی مرتکب کودک ربایی شود به عنوان مفسد فی الارض شناخته خواهد شد . بعضی از فقها مجازات قطع ید را تعیین کرده اند و حتی با مطالعه متون حقوقی و جزایی بعضی از کشورها به نظر می رسد که آنها نیز با چنین چالشی مهم مواجه هستند مثلاً در انگلستان مجازات کودک ربایی با توجه به نوع و اهمیت آن ، حبس یا جزای نقدی در حدود اختیارات دادگاه می باشد اگر جرم کم اهمیت و سبک باشد حداکثر 6 ماه حبس و 200 پوند جزای نقدی است و اگر جرم شدیدتر باشد آدم ربا حداکثر به حبس محکوم و مجازات می شود . بیشترین جرم کودک ربایی در مکزیک ، کلمبیا و آمریکای لاتین رخ می دهد بطوریکه در کشور کلمبیا روزانه بطور متوسط 4 نفر ربوده می شوند و به این خاطر در کنوانسیون بین المللی راجع به جلوگیری از ارتکاب جرایم علیه اشخاص حمایت هایی صورت گرفته که نمونه آن مصوبه 1973و ماده 25 کنوانسیون حقوق کودک (مصوب 1989 که راجع به ربودن اطفال است ) را اشاره کرد .

     

    مقدمه

    خداوند در قرآن، انسان را بسیار تکریم کرده است ودر آیه 70 سوره اسراء می فرماید : «ولقد کرّمنا بنی آدم و حملناهم فی البرّ والبحر و رزقناهم من الطیبات و فضّلناهم علی کثیر ممن خلقنا تفضیلا» «ما فرزندان آدم را بسیار گرامی داشتیم و آنها را به مَرکب دریا و خشکی سوار کردیم و از هر غذای پاکیزه روزی دادیم و ایشان را بر بسیاری از مخلوقات خود برتری و فضیلت بخشیدیم.» آزادی انسان در روایات ائمه معصومین علیهم السلام جزء خلقت و سرشت انسان دانسته شده است که انسان بدون آن معنا ندارد. (نهج: 406) مواد فراوانی از اعلامیه حقوق بشر و شهروند فرانسه (1789) و اعلامیه جهانی حقوق بشر (1948) و میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی (1966) و اعلامیه اسلامی حقوق بشر (1990) بر آزادی انسان و بخصوص آزادی تن او تصریح دارند. (ناصرزاده: دفتر اول)

    اصل 22 قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران مقرر می دارد : "حیثیت، جان، مال، حقوق، مسکن و شغل اشخاص از تعرض مصون است مگر در مواردی که قانون تجویز کند." یکی از حقوق اساسی افراد که آن هم در قانون اساسی پیش بینی شده است حق آزادی تن می باشد که بارزترین مصداق آزادیهای شخصی است. این حق را اصل 32 قانون اساسی چنین بیان می کند: «هیچ کس را نمی توان دستگیر کرد مگر به حکم و ترتیبی که قانون معین می کند.» و اصل 33 نیز آورده است: «هیچ کس را نمی توان از محل اقامت خود تبعید کرد، یا از اقامت در محل مورد علاقه اش ممنوع، یا به اقامت در محلی اجبار ساخت، مگر در مواردی که قانون مقرر می دارد.» پس هر کسی حق دارد که آزادانه در کوچه، خیابان و مکانهای مجاز راه برود و از آزادی تن بهره مند باشد.

    اما همان گونه که می دانیم قانون اساسی، ضمانت اجرای مهمی برای تأمین این حق و بسیاری از حقوق اساسی دیگر ندارد؛ بلکه قانون عادی باید اجرای اصول قانون اساسی را تضمین نماید که در این راستا قانون مجازات اسلامی به موجب مواد 575، 583، 621 و برخی مواد دیگر، ضمانت اجرای حق آزادی تن را پیش بینی کرده است؛ همان گونه که قبلاً نیز قانون مجازات عمومی و قانون تشدید مجازات ربایندگان اشخاص مصوب 18/12/1353 در این خصوص به تصویب رسیده بود. مقررات کنونی در مورد جرم سلب آزادی تن دیگری، عاری از ابهام نیست و نیاز به تنقیح و توضیح دارد که در این مقاله سعی شده است به بررسی جوانب مختلف جرم مزبور و به خصوص نکات مبهم آن پرداخته شود. 1 تعریف آدم ربایی
    آدم ربایی، معادل واژه های (kidnapping، abduction) در زبان انگلیسی و واژه (enlevement) در زبان فرانسه و واژه (اختطاف) در زبان عربی می باشد که در برخی موارد، برای مطلق آدم ربایی و در برخی موارد، برای ربودن دختر به منظور عمل نامشروع به کار می رود و تعریفهای زیر برای این واژه ها بیان شده است:

    انتقال یک یا چند شخص از مکانی به مکان دیگر برخلاف اراده آنان، که ممکن است از راه خدعه یا فریفتن یا با زور انجام گیرد. (موریس نخله و: 96)

    انتقال یک شخص بدون رضایت او از محلی به محل دیگر به وسیله زور، تهدید یا فریفتن.(Dictionary: 256)
    آدم ربایی به معنای سلب آزادی تن است؛ بنابراین ابتدا باید معنای آزادی تن را دانست. آزادی تن چنین تعریف شده است : «آزادی بدنی هر فرد بطوری که بتواند از هر نقطه کشور به نقطه دیگر آن، مسافرت نموده یا نقل مکان دهد یا از کشور خود خارج شده و به آن مراجعت نماید و از توقیف بدون جهت محفوظ و مصون باشد. نتیجه این آزادی، لغو بردگی و شبه بردگی، لغو بیگاری، منع توقیف و حبس بدون مجوز اشخاص است.» (جعفری) بنابراین آدم ربایی به معنای سلب آزادی تن دیگری بدون رضایت او و با قصد نامشروع، از راه جابجائی از محلی به محل دیگر می باشد.

    مخفی کردن هم، سلب آزادی تن دیگری بدون رضایت او و به قصد نامشروع از طریق پنهان کردن افراد در محلی می باشد.

     

    عنصر قانونی جرم آدم ربایی وبررسی قوانین ناسخ ومنسوخ

    در مورد جرم آدم ربایی، تا کنون مقررات مختلفی وضع گردیده و قانونگذار سعی کرده است در زمانهای مختلف برای مبارزه با این پدیده زشت و شنیع به شدت برخورد نماید و البته این تعدد، ابهامهایی را نیز به وجود آورده است که در این جا لازم است ضمن بیان مقررات گذشته، به مقایسه آنها با آخرین اراده قانونگذار و بیان ناسخ و منسوخ یا عام وخاص آنها بپردازیم :

     

    12 ماده 209 قانون مجازات عمومی مصوب 1304:

    الف هر کس به عنف یا تهدید و یا حیله کسی را برای عمل منافی عفت یا برای وادار کردن به عمل مزبور برباید یا مخفی کند، به حبس جنایی درجه دو از 2 تا 5 سال محکوم خواهد شد؛ مگر این که به میل خود و قبل از صدور قرار مجرمیت و بدون این که نسبت به مجنی علیه مرتکب عمل منافی عفتی شده باشد، او را به منزلی که از آن جا ربوده و یا به منزل کسان او و یا به محل مطمئنی که در دسترس او باشد، برساند که در این صورت مرتکب به یک الی شش ماه حبس جنحه ای محکوم می شود. در این صورت وجود یکی از علل مشدده مذکور در فقره 1، 2، 3، 4، 5 و 6 بند (الف) ماده 207 مرتکب به حداکثر مجازات فوق محکوم می شود.

    ب هر کس به عنف یا تهدید و یا حیله شخصا یا به وسیله دیگری زنی را برای ازدواج با او برباید یا مخفی کند، به حبس جنحه ای از یک تا سه سال محکوم خواهد شد؛ مگر این که مرتکب به میل خود و قبل از صدور قرار مجرمیت بدون این که نسبت به مجنی علیها مرتکب عمل منافی عفتی شده باشد، او را به منزلی که از آن جا ربوده و یا به منزل کسان او یا به محل مطمئنی که در دسترس کسان او باشد، برساند که در این صورت به حبس جنحه ای از 11 روز تا دو ماه محکوم می شود. در این صورت با وجود یکی از علل مشدده مذکور در فقره 1، 2، 3، 4، 5 و 6 بند (الف) ماده 207 مرتکب به حداکثر مجازات مقرر محکوم می شود.

    ج اگر کسی، شخصی را که بیش از 15 سال داشته ولی به سن 18 سال تمام نرسیده است، با رضایت او برای ازدواج با او برباید یا مخفی کند، به حبس جنحه ای از سه ماه تا یک سال محکوم خواهد شد.

    هرگاه جرمهای مذکور در بند (ج) و (د) این ماده در مورد کسی واقع شود که 15 سال یا کمتر دارد، مجازات مرتکب همان مجازاتی است که برای ارتکاب به عنف مقرر است.

    در مورد بند (ب) و (د) این ماده اگر مجنی علیها راضی به ازدواج گشته و قبل از صدور قرار مجرمیت، ازدواج هم به عمل آمده باشد، دیگر مرتکب، تعقیب نخواهد شد؛ مگر این که مطابق مقررات قانون ازدواج، قابل تعقیب باشد که در این صورت به مجازات مقرر در آن قانون محکوم می شود.

    در موارد مذکور در این ماده اگر عمل مرتکب، مشمول یکی از مواد دیگر این فصل باشد که مستلزم مجازات سخت تر است، مرتکب به مجازات اشد محکوم خواهد شد. " این قانون که بعدا به موجب قوانین دیگر منسوخ گردید، فقط به آدم ربایی برای منظور خاص یعنی عمل منافی عفت یا ازدواج اشاره داشت و شامل سایر اقسام آدم ربایی نمی شد. در قوانین کشورهای خارجی، این صورت از آدم ربایی معمولا دارای مقررات جداگانه ای است. (نجم: 184)

    22 قانون مربوط به تشدید مجازات رانندگان متخلف مصوب 5/10/1335: «هر راننده ای اعم از آنکه شغل او رانندگی باشد یا نباشد، شخصا ویا با شرکت دیگری به قصد قتل یا سرقت اموال یا هتک ناموس، مرتکب ربودن شخص یا اشخاصی که در آن وسیله نقلیه است، بشود، در صورت وقوع قتل، محکوم به اعدام است و دادرسان، حق ندارند مجازات را حتی یک درجه تخفیف دهند و در صورت وقوع سرقت و یا هتک ناموس به عنف به حبس دائم و در صورت شروع به قتل یا شروع به سرقت و یا شروع به هتک ناموس به عنف به حبس جنایی درجه یک از پنج تا پانزده سال مجازات محکوم خواهد شد.» در گذشته این قانون به عنوان یک قانون خاص در کنار مقررات عمومی آدم ربایی وجود داشت و مورد عمل قرار می گرفت، اما در حال حاضر آدم ربایی با وسیله نقلیه در ماده 621 قانون مجازات اسلامی پیش بینی شده است و لذا مفاد قانون مزبور، منسوخ می باشد.

    32 قانون تشدید مجازات ربایندگان اشخاص، مصوب 18/12/1353 که شامل 11 ماده می باشد. در ابتدا ممکن است به نظر برسد که نسخ این قانون خاص بموجب ماده 621 قانون مجازات اسلامی، بدیهی و روشن است؛ زیرا این قانون تا زمانی معتبر بود که قانون مجازات عمومی و قانون مجازات اسلامی (تعزیرات) مقررات خاصی را در مورد آدم ربایی بیان نکرده بودند (یعنی تا سال 1375)، اما زمانی که قانونگذار در اصلاحات 1375 قانون مجازات اسلامی، این جرم را پیش بینی کرد، مقررات دیگر و از جمله قانون موصوف نسخ گردید. این ادعا به صورت مطلق قابل قبول نیست؛ بلکه باید به بررسی تک تک مواد این قانون پرداخت تا رابطه آن با ماده 621 قانون مجازات اسلامی آشکار گردد و نیز لازم است قبل از بیان متن آن قانون، ماده 621 قانون مجازات اسلامی هم بیان گردد : «هر کس به قصد مطالبه وجه یا مال یا به قصد انتقام یا به هر منظور دیگر به عنف یا تهدید یا حیله یا به هر نحو دیگر شخصا یا توسط دیگری شخصی را برباید یا مخفی کند، به حبس از پنج تا پانزده سال محکوم خواهد شد. در صورتی که سن مجنی علیه کمتر از پانزده سال تمام باشد یا ربودن توسط وسایل نقلیه انجام پذیرد یا به مجنی علیه آسیب جسمی یا حیثیتی وارد شود، مرتکب به حد اکثر مجازات تعیین شده محکوم خواهد شد و در صورت ارتکاب جرایم دیگر به مجازات آن جرم نیز محکوم می گردد.

    تبصره مجازات شروع به ربودن سه تا پنج سال حبس است.»

    حال به تطبیق این ماده با مواد قانون تشدید مجازات ربایندگان اشخاص می پردازیم:

    ماده 1 :

    «هر کس به قصد مطالبه وجه یا مال یا به قصد انتقام یا به هر منظور سوء دیگر به عنف یا تهدید یا حیله یا به هر نحو دیگر، شخصی را برباید یا مخفی کند، به حبس جنایی درجه دو از دو تا ده سال محکوم خواهد شد. در صورتی که سن مجنی علیه کمتر از پانزده سال تمام باشد، مجازات مرتکب حبس جنایی درجه یک از سه تا پانزده سال خواهد بود.» مفاد این ماده در ماده 621 قانون مجازات اسلامی بیان شده است و در نتیجه این ماده منسوخ می باشد و تفاوتهای عبارتی (مانند منظور سوء) که در ماده 621 نیامده است، موجب تفاوت محتوایی این دو ماده نیست.

    ماده 2 :

    «هرگاه سن مجنی علیه کمتر از پانزده سال تمام باشد و به سبب ربودن یا اخفا یا آسیب وارده فوت کند یا ناپدید شود یا به او صدمه جسمی یا روانی برسد که منجر به مرض دائم یا زوال عقل یا فقدان یکی از حواس یا از کار افتادن یکی از اعضای اصلی بدن او گردد، مجازات مرتکب، اعدام است.» در مورد نسخ این ماده به وسیله ماده 621 قانون مجازات اسلامی ابهام جدی وجود دارد؛ زیرا ماده 621 مقرر می دارد: «و در صورت ارتکاب جرایم دیگر، به مجازات آن جرم نیز محکوم می گردد.» این عبارت، اطلاق دارد و شامل جرم قتل و صدمه جسمی یا روانی یا مرض دائم یا زوال عقل یا فقدان یکی از حواس یا از کار افتادن یکی از اعضای اصلی بدن هم می شود، که اگر به صورت عمدی باشد، قصاص صورت می گیرد و اگر هم عمدی نباشد یا در صورت عمدی بودن، قصاص امکان نداشته باشد، دیه پرداخت می شود و مجازات تعزیری مذکور در ماده 612 و 614 قانون مجازات اسلامی نیز ممکن است اعمال گردد.اما این ادعا از چند جهت مخدوش می باشد؛ زیرا:
    اولاً ماده 2 مذکور برای اعمال مجازات اعدام، صرف برقراری رابطه سببیت میان آدم ربایی و فوت مجنی علیه را کافی می داند؛ اما مجازات قصاص، شرایط خاصی دارد که باید آن شرایط نیز فراهم باشد؛ مثلاً قاتل باید پدر مقتول نباشد، حال آنکه در این جا چنین شرایطی وجود ندارد. در مورد رابطه سببیت باید توجه داشت که این رابطه باید عرفا قابل پذیرش باشد و سبب بعید به حساب نیاید؛ مثلاً چنانچه شخص ربوده شده دچار بیماری قلبی باشد و این مطلب را به آدم ربا بگوید و خطر سکته خود را گوشزد نماید، اما آدم ربا به آن توجهی نکند و مجنی علیه بر اثر ترسی که از ربودن خود پیدا کرده است، سکته نموده و فوت کند، می توان این فوت را به سبب آدم ربایی دانست. اما اگر شخص ربوده شده برای فرار از قتلی که به آن تهدید شده است، اقدام به خودکشی نمود یا برای رهائی از دست آدم ربا، فرار کرد و بر اثر سقوط از بلندی فوت نمود، نمی توان آدم ربایی را سبب این فوت و قتل به حساب آورد.

    ثانیا، اطلاق ماده 2 شامل قتل غیر عمدی هم می شود. یعنی قتل غیرعمد نیز مستوجب مجازات اعدام است؛ اما مجازات قصاص فقط برای قتل عمدی اعمال می گردد. ممکن است گفته شود این مجازات زمانی قابل اعمال بود که مجازات قصاص وجود نداشت، اما این ادعا مردود است؛ زیرا در آن زمان نیز قانون مجازات عمومی، مجازات اعدام را تنها برای قتل عمد و در حکم عمد برقرار کرده بود و صرف تحقق رابطه سببیت کافی نبود.

    ثالثا، ماده 621 اشاره ای به ناپدید شدن مجنی علیه ندارد و مقررات خاص دیگری هم در این خصوص وجود ندارد. بنابراین از این جهت، تعارضی میان دو ماده موصوف نیست. البته ماده 338 قانون مجازات اسلامی، مورد مشابهی را بیان می کند که عین مسأله مورد بحث ما نیست: «هرگاه شخصی را که شبانه از منزلش خوانده و بیرون برده اند مفقود شود، دعوت کننده ضامن دیه اوست مگر این که ثابت کند که دیگری او را کشته است و نیز اگر ثابت شود که به مرگ عادی یا علل قهری در گذشته چیزی بر عهده دعوت کننده نیست.» مستند شرعی این ماده، روایات صادره از ائمه معصومین علیهم السلام است (حر عاملی: 19/36) و مشهور فقها نیز مطابق آن فتوا داده اند (نجفی: 43/80) اما عده ای هم دعوت کننده را در صورتی مسؤول می دانند که رابطه خصومت و دشمنی با مجنی علیه داشته باشد. (ابن ادریس: 25/340)

    رابعا، مجازات ایراد صدمات مذکور در ماده 2 به موجب مقررات قانون مجازات اسلامی، هرگز اعدام و قصاص نیست. بنابراین ماده 2 به صورت خاص آن را بیان کرده است و دلیلی هم بر نسخ آن وجود ندارد.

    خامسا، مجازات اعدام و قصاص، دو مجازات متفاوتی هستند که یکی جنبه حدی و دیگری جنبه تعزیری دارد و یکی قابل گذشت و دیگری غیرقابل گذشت است. بنابراین هر کدام را می توان در محل خود اعمال کرد. البته ادعایی که دراین جا می توان مطرح کرد و قابل دفاع نیز می باشد؛ این که چنانچه شخصی، دیگری را برباید و عمدا او را بکشد، مجازات او قصاص است؛ اما اگر عمدی بودن قتل معلوم نباشد، بلکه رابطه سببیت میان آدم ربایی و قتل وجود داشته باشد، حکم به مجازات اعدام داده می شود.

  • فهرست و منابع تحقیق مقاله کودک ربایی از دیدگاه حقوقی Legal review of child kidnapping

    فهرست:

    فهرست عناوین

    عنوان                                                                                                        صفحه

    خلاصه :.................................................................................................................................................................................................................................................................................... 5

    مقدمه......................................................................................................................................................................................................................................................................................... 7

    عنصر قانونی جرم آدم ربایی وبررسی قوانین ناسخ ومنسوخ.................................................................................................................................................................. 9

    12 ماده 209 قانون مجازات عمومی مصوب 1304:.............................................................................................................................................................................. 9

    حال به تطبیق این ماده با مواد قانون تشدید مجازات ربایندگان اشخاص می پردازیم:.................................................................................................. 12

    صور خاص آدم ربایی و جرایم مشابه................................................................................................................................................................................................................ 20

    صور خاص کودک ربایی:........................................................................................................................................................................................................................................... 20

    مختصات جرم کودک ربایی:................................................................................................................................................................................................................................... 23

    مجازات جرم کودک ربایی:...................................................................................................................................................................................................................................... 23

    فرق بازداشت غیر قانونی با کودک ربایی:....................................................................................................................................................................................................... 23

    دیباچه................................................................................................................................................................................................................................................................................... 25

    بخش اول عهدنامه.......................................................................................................................................................................................................................................................... 27

    تعریف:............................................................................................................................................................................................................................................................................... 27

    ممنوعیت تبعیض:..................................................................................................................................................................................................................................................... 27

    نفع کودک:..................................................................................................................................................................................................................................................................... 28

    وظایف دولتها:.............................................................................................................................................................................................................................................................. 29

    حقوق والدین:................................................................................................................................................................................................................................................................ 29

    حق زندگی:.................................................................................................................................................................................................................................................................... 29

    حقوق مربوط به تولد:.............................................................................................................................................................................................................................................. 30

    حفظ هویت شخصی:................................................................................................................................................................................................................................................ 30

    جدایی از پدر و مادر:............................................................................................................................................................................................................................................... 30

    رساندن اعضای خانواده به هم:.......................................................................................................................................................................................................................... 31

    کودک ربایی:................................................................................................................................................................................................................................................................. 32

    آزادی عقیده:................................................................................................................................................................................................................................................................ 32

    آزادی آگهانش:............................................................................................................................................................................................................................................................ 33

    آزادی مذهب، وجدان و افکار:............................................................................................................................................................................................................................ 33

    آزادی تشکیل انجمن و گروه:............................................................................................................................................................................................................................ 34

    حفظ محدوده خصوصی:........................................................................................................................................................................................................................................ 34

    نگهداری کودک توسط والدین:.......................................................................................................................................................................................................................... 35

    حمایت کودکان در برابر سوء استفاده:....................................................................................................................................................................................................... 36

    حمایت کودک در دوران جدایی از والدین:............................................................................................................................................................................................... 36

    ضمانت های قانونی فرزندخواندگی:................................................................................................................................................................................................................ 37

    حقوق پناهنده:............................................................................................................................................................................................................................................................ 38

    حقوق کودکان معلول:............................................................................................................................................................................................................................................ 39

    مراقبتهای بهداشتی:................................................................................................................................................................................................................................................ 39

    کنترل و رسیدگی منظم به مکان نگهداری:............................................................................................................................................................................................ 40

    بیمه و خدمات اجتماعی:...................................................................................................................................................................................................................................... 41

    ▪ استاندارد و سطح زندگی:...................................................................................................................................................................................................................................... 41

    حق آموزش و پرورش:............................................................................................................................................................................................................................................ 41

    اهداف تربیتی:............................................................................................................................................................................................................................................................... 42

    حمایت از اقلیت ها:.................................................................................................................................................................................................................................................. 43

    حق بازی و اوقات فراغت:..................................................................................................................................................................................................................................... 43

    ممنوعیت استثمار:................................................................................................................................................................................................................................................... 44

    حمایت در برابر مواد مخدر:................................................................................................................................................................................................................................ 44

    حمایت در برابر سوء استفاده جنسی:.......................................................................................................................................................................................................... 45

    خرید و فروش انسان:.............................................................................................................................................................................................................................................. 45

    حمایت در برابر انواع دیگر استثمار:.............................................................................................................................................................................................................. 45

    ممنوعیت شکنجه، تضمین قانونی در اجرای مجازات:....................................................................................................................................................................... 46

    بازسازی اجتماعی کودکان آسیب دیده:.................................................................................................................................................................................................... 47

    بازسازی اجتماعی کودکان مجرم:.................................................................................................................................................................................................................. 47

    برتری حقوقی برخی از کشورهای دنیا:...................................................................................................................................................................................................... 49

    کمیسیون حقوق کودکان:................................................................................................................................................................................................................................... 50

    گزارش دهی و گزارش گیری:........................................................................................................................................................................................................................... 51

    وظایف ارگان های ویژه سازمان ملل:........................................................................................................................................................................................................... 52

    منابع و ماخذ :................................................................................................................................................................................................................................................................. 56

    منبع:

    منابع و ماخذ :

    [1] . شاملو احمدی، محمد حسین، فرهنگ اصطلاحات و عناوین جزایی/  1380 ، چاپ اول،  ص 14  و  زراعت، عباس؛ حقوق جزای اختصاصی (جرایم علیه اشخاص)/ قم، انتشارات نگین، 1385، چاپ سوم، جلد اول، ص 325.

    [2] . زراعت، عباس؛ حقوق جزای اختصاصی (جرایم علیه اشخاص)/ قم، انتشارات نگین، 1385، چاپ سوم، جلد اول، ص 325.

    [3] . آقایی‌نیا، حسین؛ حقوق کیفری اختصاصی، جرایم علیه اشخاص/ تهران، نشر میزان، 1385، چاپ اول،جلد اول، ص 159.

    [4] . زراعت، عباس؛ حقوق جزای اختصاصی (جرایم علیه اشخاص)/ قم، انتشارات نگین، 1385، چاپ سوم، جلد اول، ص 350 و   زراعت، عباس، شرح قانون مجازات اسلامی، بخش تعزیرات/ تهران، انتشارات ققنوس 1382جلد 2 ص 348.

    [5] . آقایی‌نیا، حسین؛ حقوق کیفری اختصاصی، جرایم علیه اشخاص/ تهران، نشر میزان، 1385، چاپ اول،جلد اول، ص 161.

    [6] . آقایی‌نیا، حسین؛ حقوق کیفری اختصاصی، جرایم علیه اشخاص/ تهران، نشر میزان، 1385، چاپ اول،جلد اول، ص 167.

    [7] قانون مجازات اسلامی جمهوری اسلامی ایران

    [8] . حسینجانی، بهمن؛حقوق جزای اختصاصی/ تهران، انتشارات نشر دادیار نسل نیکان، 1382، چاپ اول، جلد اول، ص 303.

    [9] . زراعت، عباس؛ حقوق جزای اختصاصی (جرایم علیه اشخاص)/ قم، انتشارات نگین، 1385، چاپ سوم، جلد اول، ص 346 و گلدوزیان، ایرج، حقوق جزای اختصاصی، ص 205.

    [10] . زراعت، عباس؛ حقوق جزای اختصاصی (جرایم علیه اشخاص)/ قم، انتشارات نگین، 1385، چاپ سوم، جلد اول، ص 535  و  گلدوزیان، ایرج، حقوق جزای اختصاصی، ص 200.

    [11] . حسینجانی، بهمن؛حقوق جزای اختصاصی/ تهران، انتشارات نشر دادیار نسل نیکان، 1382، چاپ اول، جلد اول، ص 304.

    [12] . زراعت، عباس؛ حقوق جزای اختصاصی (جرایم علیه اشخاص)/ قم، انتشارات نگین، 1385، چاپ سوم، جلد اول، ص 539.

تحقیق در مورد تحقیق مقاله کودک ربایی از دیدگاه حقوقی Legal review of child kidnapping, مقاله در مورد تحقیق مقاله کودک ربایی از دیدگاه حقوقی Legal review of child kidnapping, تحقیق دانشجویی در مورد تحقیق مقاله کودک ربایی از دیدگاه حقوقی Legal review of child kidnapping, مقاله دانشجویی در مورد تحقیق مقاله کودک ربایی از دیدگاه حقوقی Legal review of child kidnapping, تحقیق درباره تحقیق مقاله کودک ربایی از دیدگاه حقوقی Legal review of child kidnapping, مقاله درباره تحقیق مقاله کودک ربایی از دیدگاه حقوقی Legal review of child kidnapping, تحقیقات دانش آموزی در مورد تحقیق مقاله کودک ربایی از دیدگاه حقوقی Legal review of child kidnapping, مقالات دانش آموزی در مورد تحقیق مقاله کودک ربایی از دیدگاه حقوقی Legal review of child kidnapping, موضوع انشا در مورد تحقیق مقاله کودک ربایی از دیدگاه حقوقی Legal review of child kidnapping
ثبت سفارش
عنوان محصول
قیمت