تحقیق مقاله شهادت آیت الله سید عبدالحسین دستغیب ، سومین شهید محراب

تعداد صفحات: 22 فرمت فایل: word کد فایل: 7118
سال: مشخص نشده مقطع: مشخص نشده دسته بندی: تاریخ
قیمت قدیم:۱۸,۰۰۰ تومان
قیمت: ۱۲,۸۰۰ تومان
دانلود فایل
  • خلاصه
  • فهرست و منابع
  • خلاصه تحقیق مقاله شهادت آیت الله سید عبدالحسین دستغیب ، سومین شهید محراب

     

    دستغیب سیّد على اصغر
    HYPERLINK  \l "2"ولادت و نسب
    Hتحصیل و تدریس
    اخلاق و معنویّت
    برنامه هاى تبلیغى
    سوابق مبارزاتى
    خاطرات پس از پیروزى انقلاب اسلامى
    دستغیب سیّد على اصغر
    نام: سیّد على اصغر

     

     

    شهرت: دستغیب
    نام پدر: سیّد على اکبر
    زادگاه: شیراز
    سال تولد: 1324شمسى
    مسئولیّت: نمایندگى مجلس خبرگان رهبرى در دوره اوّل و سوم از استان فارس.

     

     

    ولادت و نسب

     

     

    این جانب سید على اصغر دستغیب در سال 1324شمسى دیده به جهان گشودم. پدرم مرحوم آقا سیّد على اکبر آقا نجفى معروف به مدیر، فرزند مرحوم آیه اللّه آقا سیّد على، فرزند مرحوم آیه اللّه سیّد میرزا هدایت اللّه دستغیب رحمه الله مى باشد.
    مرحوم پدرم چون در نجف اشرف متولد شد، از این رو به او آقا نجفى مى گفتند. وى در آغاز معمّم و در کسوت روحانیّت بود و سپس وارد وزارت فرهنگ گردیده و در سمت مدیریّت مدرسه مشغول خدمت شد و لذا به مدیر شهرت یافت.
    اغلب افراد خاندان دستغیب و بسیارى از چهره هاى سرشناس شهرمان در آن زمان محصل مدرسه ایشان بودند. اخیراً در دوران بازنشستگى «کتاب خانه حافظیّه» را بازسازى و مدیریّت آن را به عهده گرفت. وى به سال1342شمسى دار فانى را وداع گفته و در یکى از حجرات حرم مطهّر حضرت سیّد میرمحمدعلیه السّلام کنار درِ ورودى سمت چپ به خاک سپرده شد.
    والده ماجده پدرم مرحومه خجسته خانم دستغیب صبیّه محترمه مرحوم آیه اللّه میرزا ابوالحسن دستغیب (عموزاده مرحوم آیه اللّه سیّد میرزا هدایت اللّه) مى باشند. ایشان از بانوان با فضیلت بوده و والد بزرگوارشان از علماى بزرگ و صاحب تألیفاتى بوده اند از جمله کتابى در شرح کلمات امیرالمؤمنین على علیه السّلام دارد که نسخه خطّى آن به زبان عربى نزد این جانب موجود است و ان شاء اللّه در آینده ترجمه و براى استفاده عموم منتشر خواهد شد.
    والده محترمه این جانب حاجیه خانم همدم (نصرت الشریعه) صبیّه مرحوم آیه اللّه آقا سیّد محمد تقى دستغیب (از فرزندان مرحوم آیه اللّه سیّد میرزا هدایت اللّه) مى باشد که از علماى متّقى و امام جماعت مسجد باقرخان (پشت بازار حاجى) بوده است.
    خاندان دستغیب از سلسله جلیله سادات حسینى هستند و طبق شجرنامه موجود این جانب با 32 واسطه به جدّ امجد و بزرگوارم امام سجّاد حضرت على بن الحسین علیه السّلام مى رسم.
     
     

     

     

    تحصیل و تدریس
     

     

     

    دوره ابتدایى را در دبستان فرصت گذراندم که به لحاظ داشتن مدیر و مربّیان متدیّن و دل سوز، محیط تربیتى بسیار خوبى محسوب مى شد.
    دوره متوسّطه را در دبیرستان شاهپور (ابوذر فعلى) سپرى کردم که آن زمان از مدارس متوسّطه نمونه به شمار مى آمد. از نظر علمى دبیرهاى خوبى داشت و از لحاظ دینى و تربیتى هم مربّیان فعّالى در آن جا بودند که با مساعدت و همراهى آنان و بعضى دانش آموزان دیگر، انجمن اسلامى را تشکیل داده و براى جلسات آن برنامه ریزى مى نمودیم. انتشار جزوه اى در اهمّیّت نماز و احکام آن، از کارهاى انجمن بود.
    در آن زمان، سه رشته دبیرستانى وجود داشت (ریاضى، طبیعى و ادبى) و براى این جانب با توجّه به این که از همان زمان علاقه مند به تحصیلات حوزوى بودم انتخاب رشته ادبى مناسب تر مى نمود، امّا رشته ریاضى را صرفاً به لحاظ جنبه فکرى آن اختیار کردم که البته در آن ایّام از ارزش بالاترى نسبت به دو رشته دیگر برخوردار بود.
    علاقه ام به روحانیّت موجب بود، کتاب هایى را که در احوالات مشاهیر علماى روحانیّت نوشته شده بود، با اشتیاق مطالعه نموده و از گفتار و رفتار علماى مبرّز شهرمان الگو مى گرفتم به ویژه این که بیش از همه تحت تأثیر شخصیّت دایى معظّم خود، یعنى حضرت آیه اللّه شهید دستغیب قدّس سرّه بودم. بدین ترتیب، هیچ گاه ادامه تحصیل در رشته هایى غیر حوزوى به فکرم خطور نمى کرد. از این رو، پس از اخذ دیپلم به تحصیلات حوزوى مشغول شدم و ضمن فراگیرى دروس مقدّمات و سطح، معمولاً کتب قبلى را تدریس مى نمودم. علاوه بر آن، خداوند منّان توفیق انجام وظیفه تبلیغ را به ویژه براى نسل جوان عنایت فرموده بود. پس از پایان دوره سطح براى تکمیل دروس حوزوى به قم عزیمت نموده و عمدتاً از خارج اصول مرحوم آیه اللّه العظمى میرزا هاشم آملى قدّس سرّه و خارج فقه مرحوم آیه اللّه العظمى گلپایگانى قدّس سرّه استفاده کردم. یکى از تفضّلات و الطاف الهى به وساطت حضرت معصومه علیها السّلام فراهم شدن منزل به سرعت و سهولت بود؛ چون از قبل منزل مهیّا ننموده بلکه به همراه خانواده و مقدارى اسباب و وسایل با توکّل به خداوند حرکت کردیم. پس از مراجعت به شیراز مجدّداً برنامه تدریس و تبلیغ را آغاز نمودم.
    در همان اوقات انقلاب اسلامى وارد مرحله جدیدى شده و مبارزات ملت مسلمان ایران به رهبرى حضرت امام خمینى قدّس سرّه تشدید گردید.
    حوادث و رویدادهایى به وقوع پیوست که متعاقب آن براى بسیارى از عزیزان اسلام مشکلاتى ایجاد کردند و این جانب به عنوان قطره اى از دریا دستگیر و راهى زندان و سپس به تبعیدگاه فرستاده شدم که در بخش خاطرات سیاسى و سوابق مبارزاتى به آن وقایع اشاراتى نموده ام.
    پس از پیروزى انقلاب اسلامى و تأکید حضرت امام راحل قدّس سرّه مبنى بر توجّه و اهتمام نسبت به حوزه هاى علمیّه، این جانب به تأسیس حوزه علمیّه رضویّه شیراز اقدام نموده و تعدادى از داوطلبان را ثبت نام و از بین آن ها افراد مستعد و ذى صلاح را انتخاب و به تدریس پرداختم. براى دوره اوّل از مقدّمات تا پایان سطح (جلدین کفایه) را شخصاً تدریس نمودم و در حال حاضر بحث خارج فقه را هم براى طلّابى که سطح را به اتمام رسانده اند مشغول مى باشم. هم زمان با تحوّلات جدید و نظم نوین حوزه علمیّه قم ضمن اعلام همکارى و هم آهنگى با مرکز مدیریّت قم اقدام به گزینش دوره هاى دیگرى نموده که هم اکنون در پایه هاى مختلف به تحصیل اشتغال دارند.
     
     

     

     

    اخلاق و معنویّت
     

     

     

    بدیهى است که مربّى و استاد، عمده ترین نقش را در تربیت نفوس ایفا مى نماید. از این رو، در این بخش لازم است از بزرگانى یاد کنم که حق تعلیم و تربیت بر من دارند:
    1. آیه اللّه شهید حاج سیّد عبدالحسین دستغیب قدّس سرّه که تأثیر عمیق در جهت گیرى و تربیت روحى این جانب داشته و مشعل فروزانى در مسیر هدایتم بود و لذا قرابت با معظّم له و هم جوارى منزل پدرى با مسجد جامع عتیق را از نعم الهى مى دانم.
    در مسجد و منبر همواره همراه ایشان بودم و از روش و منش فوق العاده ایشان الگو مى گرفتم، در سنین بالاتر سؤالاتى را که براى خود یا بعض هم سالانم مطرح بود، از آن بزرگوار مى پرسیدم و از این که مجهولات و اشکالاتم به شیوه اى بسیار ساده و روان حلّ مى شد، خشنود بوده و خدا را شکر مى کردم.
    در مراحل بعد خصوصاً پس از ورود به لباس مقدّس روحانیّت، ارتباطم با ایشان نزدیک تر گردید و از آن جا که به لطف خداوند مورد توجّه و عنایت معظّم له بودم، اغلب اوقات در محضرشان حضور یافته و از تذکّرات و بیان تجربیات زندگى و احوالاتشان استفاده مى نمودم و هر زمان که به علّت اشتغالات، تأخیرى ایجاد مى شد از علّت آن استفسار مى فرمودند.
     

     

  • فهرست و منابع تحقیق مقاله شهادت آیت الله سید عبدالحسین دستغیب ، سومین شهید محراب

    فهرست:

    ندارد.
     

    منبع:

    ندارد.

تحقیق در مورد تحقیق مقاله شهادت آیت الله سید عبدالحسین دستغیب ، سومین شهید محراب , مقاله در مورد تحقیق مقاله شهادت آیت الله سید عبدالحسین دستغیب ، سومین شهید محراب , تحقیق دانشجویی در مورد تحقیق مقاله شهادت آیت الله سید عبدالحسین دستغیب ، سومین شهید محراب , مقاله دانشجویی در مورد تحقیق مقاله شهادت آیت الله سید عبدالحسین دستغیب ، سومین شهید محراب , تحقیق درباره تحقیق مقاله شهادت آیت الله سید عبدالحسین دستغیب ، سومین شهید محراب , مقاله درباره تحقیق مقاله شهادت آیت الله سید عبدالحسین دستغیب ، سومین شهید محراب , تحقیقات دانش آموزی در مورد تحقیق مقاله شهادت آیت الله سید عبدالحسین دستغیب ، سومین شهید محراب , مقالات دانش آموزی در مورد تحقیق مقاله شهادت آیت الله سید عبدالحسین دستغیب ، سومین شهید محراب , موضوع انشا در مورد تحقیق مقاله شهادت آیت الله سید عبدالحسین دستغیب ، سومین شهید محراب
ثبت سفارش
عنوان محصول
قیمت