تحقیق مقاله نقش گیاه دارچین در درمان بیماری ها و ...

تعداد صفحات: 57 فرمت فایل: word کد فایل: 9859
سال: مشخص نشده مقطع: مشخص نشده دسته بندی: مهندسی کشاورزی زراعت
قیمت قدیم:۲۹,۰۰۰ تومان
قیمت: ۲۴,۸۰۰ تومان
دانلود فایل
  • خلاصه
  • فهرست و منابع
  • خلاصه تحقیق مقاله نقش گیاه دارچین در درمان بیماری ها و ...

    مقدمه:

    گیاهان اولین موجودات خلقت و این جاندارن خاموش و نمودارهای زیبایی در طبیعت، پت از گذشت میلیون ها سال که از پیدایش آنها برروز زمین می گذرد، در طی چند قرن اخیر، آثار  و خواص اعجاز انگیز خود را توسط  دست بشر به منصه ظهور رساانده‌اند.

    طب و طبابت و به طور اعم معالات از ولین مسائلی است که بشر برای حفظ اعتدال و توازن مزاج  در بروز امراض جهت اعاده سلامتی به آن روی آورده نسبت به دفع وضع قوانین، امکانات، تحقیقات و گردآوی لازم ومسائل مربوطه نهایت باریک بینی و دقت را معمول داشته، زیرا به هر صورت جان آدمی گنجیه و دیعه ای است که حفظ آن ذاتی و غریزی است .

    در طی قرون و اعصار متمادی مردم به خواص درمانی گیاهان پی برده اند و دانشمندان بزرگی  در اقصی نقاط جهان، دراین زمینه تحقیق و کار کرده اند و کتا بها نوشته اندو همزمان با سایر نقاط دنیا در ایران نیز استاتید و دانشمندان بلند پایه ای چون اوبو‌علی سینا، محمد زکریای رازی، سید اسماعی جرجانی و ابونصر موفق هروی قرن های متمادی علم پزشکی ئ درمانی جهان را تحت تاثیر قرار داده و به حدی ارتقاء علمی یافته اند که آثار آنها به اروپا رفته وتا قرون شانزده و هفده، تعلیمات منحصر به فرد دانشگاهی را تشیکل داده وهنوز مضامین آن مورد تتبع و ترجمه و استفاده است.

    فارماکوکنوزی که معینی تحت الفظی آن داردوشناسی (علم الادویه) است، جزئی از هنر و علم پزشکی به شمار می آید و آغاز آن از زمانی است که بشر ب درمان بیماری‌ها پرداخته است. فارماکوکنوزی از تمدن های کهن، که در آنها از اجزای حیوانات و گیاهان، محلول های شفا بخش وتهیه می کردند و آنها را برای از  بردن آلام و کاستن رنج ومقابل با بیماری ها به کار می بردند و ریشه گرفته است. منشا اولیه فارماکوکنوزی را می توان در اسرار جادوگری قبایل بشری دانست که توانسته است دوره مبت نشده اسرار طب انسانی را پشت سر بگذارد وسیر تکاملی خود را از مرحله بدوی تا به امروز که عصر استفاده  از عوامل اختصاصی است به خوبی طی نماید.

    با آنکه امروزه درمان بیماری ها بیشتر از طریق مصرف داروهای صورت می گیرد که منشاء صنعتی دارد واختصاصا در‌آزمایشگاه تهیه می شوند و اثرات قاطع آنها نیز ردرمان بیماری ها موجب توسعه مصر ف آنها گردیده است، معهذا چون با مصرف  بعضی از داروها  زیانهایی به بدن می رسد، روز به روز به اهمتی گیاهان دارویی و فرآورده های آنها بیشتر توجه می‌شود و اعتقاد علومی درباره آنها پیوسته تقویت می‌گردد.

    دارچین معمولاً به عنوان پوست درخت  Cinnamomumzeylanicum شناخته می‌شود. در پرتغال و اسپانیا به عنوان  Canela ، در فرانسه Cannelle  و در آلمانی به عنوان Zimt  شناخته می‌شود. در هند و ایران دراچین خوانده می شئد که بمنی چوب درخت چینی است که درقیق ترین توضیح برای دارچین است . اسم آن از « kayumanisk» به معنای چوب شیرین زبان  مالاکا کارگرفته شده که معادل عبری آن «qinnkmu» است که منشا کلمه cinnamon  است. کلمه Canolla توسط ایتالیایی ها استفاده از تا توضیح بدهند به عنوان «little cannan tubes» (لوله های توپی کوچک) که شبیه پوست ساقه لوله شده دارچین است. تجارت دارچین در قرن ها سیرزدهم و چهاردهم در کنترل ونیس بود  که به همین علت این شهر بسیار ثروتمند شده بود (67)

    مصری های دارچین را به همراه مر درمومیایی کردن استفاده می کردند، شاید به خاطر سینامیک اسید که خاصیت آنتی باکتریال دارد. عبر ها از دارچین درمراسم مذهبی  استفاده می کردند و در همین حال در مکزیک،‌کشورهای آسیایی، عربستان در شمال آفریقا دارچین  در آشپزی استفاده  می شده ولی بع عنوان ادویه د آشپزی استفاده نمی‌شده است.

    در قرون رسطی و بعد از آن دارچین از حصر  صادر می شد که  خود توسط تاجران عرب از سیلان آورده می شد. دارچین  تبدیل به یک طعم محبوب در تعدادی زیادی از غذاها شد و به عنوان محرک اشتها، هاضمه و درمان برای سرفه و گلو درد شناخته شد. در حال حاضر  در آمریکا دارچین به طور عمده برای طعم دادن به دسرها و چاشنی ها استفاده می‌شود. در حالیکه در آن در ترکیبات گرانی که به نوشیدنی ها و قهوه اضافه می‌شود استفاده می‌شود. (68)

    دارچین حقیقی در آشپزی مکزیکی و در قهوه و چای بسیار محبوب است.

    احتالا دارچینی که مصری ها در زمان فراعنه استفاده می کردند و به طور عمده از چین می آمده جایی که درختستان هایی  از دارچین در جایی اطراف شهر kweikin که اکنون Guilin  (Kwei  به معنای دارچین  و lin  به معنای جنکل است)  خوانده می‌شود و روئید. دارچین حقیقی سیلان که اکنون سرپلانکا نامیده می‌شود توسط پرتغالی ها در اوایل قرن  شانزدهم کشف شد و بعد از آن تجارت آن به طور ظالمانه ای توسط آنها کنترل شد. (65)

    درخواست رو به رشد برای دارچین منجر به جنگلی بین هلندی ها و پرتغالی ها شد و در اواسط قرن هفدهم هلندی ها تجارت سیلانی تحت کنترل  درآوردند. در قرن هفدهم خیلی از هلندی ها در سریلانکا درتلاشی برای شکستن قوانین شالمانه مستعمره نشین های جدید قتل عام شدند . اما این منجر به تلافی و پیشرفت پرتغالی ها درکنترل کاشت دارچین جزیره شد.

    هلندی ها به زور امتیاز انحصاری دارچین را گرفتند. برای اینکه قیمت ها را بالا نگهدارند در سال 1760 قدار زیادی دارچین را در آمستردام سوزاندند تا دارچین کم یاب شود. شاید این رفتار خسملانه دوستداران خیالباف دارچین را در سیار کشورها قانع کرد که آن ادویه بیش از اندازه در خوراک یزی استفاده شده . (68)

     در هر حال در سال 1795 انگلیسی ها کنترل سیلان را با این امدی که علاقه مردم را نسبت به دارچین  دوباره زنده کنند به دست گرفتند خیلی قبل از این نهال های دارچین  توسط هلندی ها برای کاشت در اندونزی منتقل شد.  اهمیت  دارچین  به طور مستمر و دریجی  رو به کاهش گذاشت چون  استفاده از این ادویه  در آشپزی و ساختن شراب از افتاد اکنون علاقه به دارچین در مصر روبه رشد است. در قرن نوزدهم به مصر دارچین توسط فرانسوی هایی که نهال های آن را در Jardin de plantes  پاریس می کاشتند و معرفی شد. درهرحال  بعد از آن اهمیت  دارچین  در آشپزی فرانسوی کاهش یافت با این حال هنوز در غذهای سنتی  فرانسوی کانادا استفاده می‌شود.

    امروزه دارچین به عنوانی ک ماده معطر فوق العاده در غذهای پخته شده مصرف می‌شود. ولی مزه‌آن تعداد محدودی را جذب می کند.و به طور مشابه دارچین به طور گسترده به عنوان دارو یا نگه دارنده غذا یا نجور استفاده می‌شود. ولی تعداد محدودی را جذب می کند از نظر محبوبیت زیاد و جدال های فراوان برای تجارت  آن در هزاره گذشته، این ادویه باستانی بدون شک  امروزه شایستگی بیشتری برای تحسین دارد.

    رده بندی دارچین

    (نمودار در فایل اصلی موجود است)

    دارچین در نفت به معنای «چوب آمده از چین » می باشد که البته بیشتر منظور دارچین ازگونه کاسیا می باشد.

    انواع دارچین

    دو گنه دارچین به نام دارچین سیلان و دارچین کاسیا از قدیمی ترین ادویه های جهان هستند که اعصار کهن مورد شناخت بشر بوده اند واسناد مکتوب تاریخ قدمت آنها را 40-30 قرن پیش می رساند .

    از نظر کیفیت این دو نوع دارچین باهم یکسان نیستند ولی به علت شباهت زیادی که از نظر خواص وعطر باهم دارند از همان قرنها پیش همیشه دو گونه :C.verun  وC.cassia با هم اشتباه می شده و حتی در حال حاضر نیز دراغلب  مناطق دنیا برای این دو گونه دارچین  اختلافی قائل نیستند .

    در بازار امریکا تقریبا تمام ادویه ای که به نام دارچین فروخته می‌شود عملا از نوع C.cassia است ونام دارچین را امریکایی ها از هر نوع Cinnamon می گویند .در انگلیستان  مرسوم است در بازار در محافل عملی نام Cinnamon برای گونه مرغوب C.zeylanicum ونام Cassia برای گونه C.cassia به کار می رود . در صورتی که در امریکا طبق مقررات مواد غذایی دارویی مربوط به سال 1938 اجازه داده شده است که کلمه Cnnamon  رای هر دو نوع یعنی C. zeylanicum ویا C.cassia  به کار رود .

    حکمای طب سنتی از جمله گالن طبیب نامدار یونانی در قرن دوم پس از میلاد در کتابش دارچین سایگون ویا C.cassia  را هم ردیف با C.zeylanicum یا دارچین سیلان اعلام کرده ومعتقد است که در مصارف طبی می توان به جای دارچین سیلان از دارچین سایگون استفاده کرد ولی از نظر مقدار باید مقدار مصرف دارچین سایگون دو برابر دارچین سیلان باشد .(11)

    در تجارت بالاخص در صنعت مواد غذایی پوست سایر انواع دارچین به خصوص دارچین چین  Cinnamomum  aromaticum  nees، دارچین پادانگ ،Cinnamomum  burmnii Blumeودارچین سایگون Cinnamomum  loureirii Nees  نقش بزرگی دارند.

    پوست این انواع دارچین به راحتی ، مخصوصا  زمانی که پودر شوند ، با پوست دارچین قابل عوض شدن می باشد که به واسطه بوی ضعیف تر و به خصوص میزان نسبتا دبالای کومارین ، در این نوع دارچین ها قابل تشخیص است .

    گونه های مختلف دارچین که به منظور مصارف دارویی استفاده می گردند ، به شرح ذیل می باشد:

    C.ceylanicum،Cinnmomum verum J.S.Presl (Cinnamomum zeylanicum Blume

    دارچین ، دارچین سیلانیCeylon  Cinnamo=   ،Nees)

    C. aromaticum Nees (C. cassia Cinnamon                                                               وبه میزان کمتر :

     Batavia Cassia                                                       ، C.burmanii (Ness) Bhume

    C. Iouteirii Ness, Saigon Cinnamon.

     علاوه بر پوست تنه، گلهای aromaticm نیز استفاده می‌شود. (3 و 10)

     

    مشخصات گیاه دارچین

    گیاه Cinnamonmum zeylanicum ، درختی است کوچک به ارتفاع 12 – 8، همیشه سبز، دارای تاج پوششی متراکم و گسترده که از تمام قسمتهای آن بوی معطر و مطبوع دارچین استشمام می‌شود.

    تنه کوتاه، سبز وارست یا با اندکی برآمدگی، با یک سیستم ریشه ای حجمی (6)

    از مشخصات دیگر آن ایناست که برگهائی به وضع تقریبا متقابل، بیضوی دراز، نوک‌تیز، کاسل ، بی کرک، صاف  و شفاف در سطح   فوقانی  بهنک و غبار آلود در سطح تحتانی آن دارد. گلهای آن که در فاصله ماههای  بهمن تا اوایل فروردین ظاهر می شود، منظم، نر – ماده، به رنگ سفید مایل به زرد و مجتمع به صورت خوشه منشعب و گرزن دوسویه ی باشد. هر گل آنرا پوششی مرکب از 6 کاسبرگ پایا در دوردیف فرا می گیرد  رون  آنها، 12 پرچم در 4 ردیف به نحوی جای دارد که مجموعا در 3 ردیف دیده می شوند، زیرا که خارجی ترین ردیف پرچمها، ظاهر زبانه ای و ضع غیر زایا دارد. مادگی گلهای آن، دارای تخمدانی یک خانه است و پس از رسیدن به میوه ای به صورت سته و به رنگ قهوه ای مایل به‌ابی تبدیل  می گردد که همیشه با کاسه ونهنج گل همراه می باشد. قسمت گوشتدار میوه نیز رنگ مایل به سبز دارد و درون آن دانه ای با مغز روغنی مشاهده می گردد. (6)

  • فهرست و منابع تحقیق مقاله نقش گیاه دارچین در درمان بیماری ها و ...

    فهرست:

     

    ندارد
     

    منبع:

     

    آینه چی -  یعقوب، مفردات پزشکی و گیاهان دارویی ایران،  موسسه انتشارات و چاپ دانشگاه تهران 1365 صفحات (305 – 307)

     ابوعلی سینا – شیخ عبدالرئیس ، ترجمه عبدالرحمن شرفکندی (هه ژار)، قانون در طب، انتشارات سروش، چاپ دوم 1364 جلد دوم صفحات 115 – 255.

     امین – غلامرضا، گیاهان دارویی سنتی ایران، تهران: معاونت پژوهشی وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی 1370 جلد اول صفحه 48.

     اشتال. ا.، ترجمه صمصام شریعت، تجزیه و شناسایی مواد دارویی گیاهی، ه. اصفهان، موسسه انتشاراتی مشعل ، 1368 صفحات 8-247

     زاهدی – اسمعیل ، واژه نامه گیاهی، موسسه انتشارات و چاپ دانشگاه تهران، چاپ دوم 1373، صفحا 48 و 60

     زرگری  - علی، گیاهان دارویی، موسسه انتشارات و چاپ دانشگاه تهران چهارم 1369، جلد چهارم صفحات 328 – 334

    زرگری ، علی ، شناسایی گیاهان، انتشارات امیرکبیر، 1341، صفحات 110 – 136

    مظرفیا – ولی الله، رده بندهی گیاهی ، کتاب اول مرفولوژی تاکزونومی، نثر دانش امروز، چاپ اول. تهران 137 صفحات 246 تا 264

     مظفریان ، ولی الله، رده بندی گیاهی، کتاب دوم،  دولپه ای ها، نثردانش امروز، چاپ اول، تهران 1373 صفحات 14و 15

     مومنی – تاج خانم، دیانتی – بنقشه، عوارض جانبی دادهای گیاهی، ناشرک تهران آب و آینده سازان، چاپ اول، تهارن 1380 صفحات 42 – 53

     میرحیدر – حسین ، معارف گیاهی – کاربرد گیاهان و پیشگیری و درمان ها، دفتر نثر فرهنگ اسلامی – چاپ دوم 1375 – جلد دوم صفحات 323 – 328

     

     

    فهرست انگلیسی

    References

    1. Berger F (1949) Handbuch der Drogenkunde. Vienna

    2. Wichtl M (1988) In: Hartke K (ed) DAB 9- Kommentar. Stuttgart, pp 368-370

    3. Wijeskera Ro (1978) The chemistry and  technology of cinnamon. CRC Crit Rev Food Sci Nur 10: 30

    4. Hegnauer R (1966) Chemotaxonmie der Pflanzen vol 4. Basel, pp 350 – 381

    5. Lawrence B (1969) Can Inst Food Technol J2: 178

    6, Bullerman LB, Lieu FY, Seier SA (1977) Inhibition of growth and aflatoxin production by cinnamon and clove oils, cinnamic akdehyde and eugenole,Jfood Sci 42 : 1107 – 1109

    7. Hitokoto H,  Morozumi S et al. (1978) Inhibitory dffects of condiments and herbal drugs on the growth and toxin production of toxigenic fungi. Mycopatholo gia 66: 161 – 167

    8. Yousef RT, Tawil GG (1980) Antimicrobial activity of volatile oils, pharmazie Ole zur Raumdesin fektion Arzneim Forsch 4: 319 – 325

    9. kellner W, Kober W (1954) Moglichkeiten der verwendung atherischeR Ole zur Raumdesinfektion. Arzneim Forsch. 5:224-229.

    10. Kellner W, Kober W (1955) Moglichkeiten der Verwendung atherischer Ole zur RAUMDESINFEKTION. Arzneim Forsch 6:768-772.

    11.   Kellner W, Kober W (1956) Moglichkeiten der Verwendung atherischer Ole zur Raumdesinfektion. Arzneim Forsch 6:768-772.

    12.   Deininger R (1985) Neues aus der Terpenforschung. Der Kassenarzt 7:47-55.

    13.   Harada M, Yano S (1975) Pharmacological studies on Chinese cinnamon. II. Effects of cinnamaldeyde on the cardiovscular and digestive system, Chem pharm Bull 23:941-947.

    14.   Reiter M, Brandt W (1985) Relaxant effects on tracheal and ileal smooth muscles of the guineapig. Arzneim Forsch 35:408-414.

    15.    Plant OH, Miller GH (1926) Effects of carminative volatile oils on the muscular activity of the stomach and colon. J Pharmacol Exp Ther 27:149-164.

    16.    Plant OH (1921) Effects of carminative volatile oils on the muscular movements of the intestine. J Pharmacol Exp Ther 22:311-324.

    17.    Akira T, Tanaka S, Tabata M (1986) Pharmacological studies on the antiulcerogenic activity of Chinese cinnamon. Planta Med 52:440-443.

    18.    Harada M, Ozaki Y (1972) Pharmacological studies on Chinese cinnamon. I. Central effects of cinnamaldehde. Yakugaku Zasshi 92:135-140.

    19.    Harada M, Fujii Y, Kamiya J (1976) Pharmacological studies on Chinese cinnamon. III. Electoencephalographic studies of cinnamaldeyde in the rabbit. Chem Pharm Bull 24:1784-1788.

    20.    Fundaro A, Cassone MC (1980) Azione degli olii essenziale dicamomilla, canella, assenzio, macis e origano su un comportamento operativo nel ratto. Boll Soc Ital Biol Sper 56:2375-2380.

    21.    Nagai H, Shimazawa T et al. (1982) Immunopharmacological studies of the aqueous extract of Cinnamomum cassia (CCAq). I.Anti-allergic action. Japan J Pharmacol 32:813-822.

    22.    Nagai H, Shimazawa T et al. (1982) Immunopharmacological studies of the aqueous extract of Cinnamomum cassia (CCAq). II. Effect of CCAq on experimental glomerulonephritis. Japan J Pharmacol 32:823-831.

    23.    Nohara T, KashiwadaY et al. (1981) Constituentsof cinnamomi cortex. V.Chem Pharm Bull 29:2451-2459.

    24.   Ministere des Affaires Sociales et de l’Emploi: Specialities Pharmaceutiques a Base de Plantes: Bull Off No 86 bis/20 Agust 1986.

    25.   Bundesgesetzblatt (Anlage) I, No. 12 of 4.4.1986.

    26.    Reynolds JEF, Prasad AB (1982) Martindale: the extra pharmaceutiques, 28th edn. London: the Pharmaceutical Press.

    27.    Tyler VE (1988) Pharmacognosy. 9th edn. Lea & Febiger, Philadelphia.

    28.    Meyer FR, Meyer E (1959) Perkutane Resorption von atherischen Olen und ihren Inhaltsstoffen. Arzneim Fordsh 8:516-519.

    29.    Friedmann E, Mai H (1931) Verhalten der Cinnamalessigsaure und des Zimtaldehyds im Tierkorper. Biochem Z 242:282-287.

    30.   Kunkel G.Flowering Trees in Subtropical Gradens. Boston: Dr.W.Junk  b.v.Publishers; 1978:40-1.

    31.    DAB 10 Kommentar, 11/4 Band. Stuttgart: Wissenschaftliche Verlagsgesellschaft mbH, 1993; Z1.

    32.    Bedevian A K. Polyglottic Dictionary of Plant Names. Cairo Medbouly Library, 1994: 177.

    33.    Newall C A, Aanderson L A, Phillipson J D. Herbal Medicines. London:Pharmaceutical Press, 1996: 63-4, 76-7.

    34.    Hooker JD. Flora of British India. Kent: L, Reeve & Co, Ltd, 1875:  131-2.

    35.    Trease G E, Evans WC. Pharmacognosy. London: 13th ed.: Balliere Tindall, 1989: 453-7.

    36.    The Royal Pharmaceutical Soceity. Martindale. The Extra Pharmacopoeia. 31th ed. London: The Pharmaceutical Press. 1996: 1691.

    37.    Wichtl M.Herbal Drugs and Phytopharmaceuticals. Translated and edited by Bisset NG. Medpharm GmbH Scientific Publishers. 1994: 148-50.

    38.    Nonaka G, Morimoto S, Nishioka I, et al. Tannins and related compounds. Part 13: Isolation and strutures of trimeric, tetrameric and pentameric proanthicyanidins from cinnamon. J. of Chem Soc Perk Trans 1, 4523, 4524.

    39.    Dictionary of Natural Products. London: Chapman & Hall, 1994: 1036, 4520, 4523, 4524.

    40.    Robbers J E, Speedie M K, Tyler V E. Pharmacognosy & Pharmacobiotechnology. Pennsyivania: Williams & Wilkins. 1996: 96.

    41.    British Herbal Pharmacopoeia. British Herbal Medicine Association. 1983:68.

    42.    Leung A Y, Foster S. Encyclopedia of Common Natural Ingredients. 2th ed. New York: John Wiley & Sons Inc, 1996: 167-9.

    43.    Poucher W A. Poucher’s Perfumes, Cosmetics & Soaps. 9th ed. London: Chapman & Hall. 1991 (Vol.1): 86-7.

    44.    Ali M. Textbook of Pharmacognosoy. New Delhi: CBS Publishers & Distributors. 1994: 153.

    45.    British Pharmacopoeia. London: HMSO, 1993(Vol 1): 161-2, (Vol 2): A49.

    46.    Wagner H, Bladt S. Plant Drug Analysis. 2th ed. Berlin: Springer-Verlag, 1996: 153, 170-1.

    47.    Tsai S Y, Chen S C. A fluorometeric assay of trans-cinnamaldehyde in Cinnamon. J Nat Prod 1984: 47:536.

    48.    Senanayake U M, Edwards R A, Lee T H. Simple solid injection method for qualitative and quantitative estimation of essential oils. J Chrom 1976; 116:468.

    49.    Archer A W. Determination of Cinnamaldehyde, counmarin and cinnamyl alcohol in cinnamon and cassia by high-performance liquid chromatography. J Chrom 1988; 447:272.

    50.    WWW.google. Com.

    51.    WWW.ars.usda.gov/research/Projects.htm.

    52.     WWW.ars.usda.gov/AR/archive.

    53.    WWW.epicentre.com

    54.    WWW.botanical.com

    55.    WWW.Herbadta.Newzealand.com

    56.     WWW.curezone.com

    57.    WWW.Pubmed.com

    58.    WWW.NewSceintist.com

    59.    WWW.cunitproj.library.ucla.edu.

    60.   WWW.herbal gram.org

    61.    WWW.manntaylor.com/plant meeh 34b.html

    62.    WWW.texoma.net

    63.    WWW.bridge wood gardens.com

    64.   WWW.science.sinu.edu

    65.    WWW.hostas.com/cinnamon sticks

    66.    WWW.torpical fruit nursery.com/fruit products-cr.html

    67.    WWW.viable-herbal.com/herbs/.

    68.    WWW.Medicinal spices Exhibit-ucla Biomedical library

تحقیق در مورد تحقیق مقاله نقش گیاه دارچین در درمان بیماری ها و ..., مقاله در مورد تحقیق مقاله نقش گیاه دارچین در درمان بیماری ها و ..., تحقیق دانشجویی در مورد تحقیق مقاله نقش گیاه دارچین در درمان بیماری ها و ..., مقاله دانشجویی در مورد تحقیق مقاله نقش گیاه دارچین در درمان بیماری ها و ..., تحقیق درباره تحقیق مقاله نقش گیاه دارچین در درمان بیماری ها و ..., مقاله درباره تحقیق مقاله نقش گیاه دارچین در درمان بیماری ها و ..., تحقیقات دانش آموزی در مورد تحقیق مقاله نقش گیاه دارچین در درمان بیماری ها و ..., مقالات دانش آموزی در مورد تحقیق مقاله نقش گیاه دارچین در درمان بیماری ها و ..., موضوع انشا در مورد تحقیق مقاله نقش گیاه دارچین در درمان بیماری ها و ...
ثبت سفارش
عنوان محصول
قیمت