تحقیق مقاله سوهان کاری

تعداد صفحات: 31 فرمت فایل: word کد فایل: 10469
سال: مشخص نشده مقطع: مشخص نشده دسته بندی: مهندسی مکانیک
قیمت قدیم:۲۳,۰۰۰ تومان
قیمت: ۱۷,۸۰۰ تومان
دانلود فایل
  • خلاصه
  • فهرست و منابع
  • خلاصه تحقیق مقاله سوهان کاری

    سوهان کاری یکی از روش های برداه برداری از سطوح زاویه دار و موج دار و یا منحنی می باشد که این عمل را می توان بوسیله دست و یا ماشین انجام داد .با عمل سوهان کاری ماده خام فلزی را به فرم دلخواه تبدیل می کنند .

     معرفی سوهان :

    وسیله‌ای که در سوهان کاری استفاده می شود را سوهان گویند . سوهان قطعه‌ ای است از جنس فولاد ابزار سازی غیر آلیاژی و یا فولاد ابزار سازی کرم دار. که پس از ایجاد دندانه هایی روی آن ، قسمت بدنه را سخت می کنند ولی دنباله آن را برای جلوگیری از شکستن ، نرم می سازند.

     دندانه های سوهان مشابه گوه های کوچکی می باشند که در کنار و پشت سر هم قرار گرفته اند . به این دندانه ها آج سوهان گویند .

     

    آج سوهان را مطابق شکل روبرو در دو امتداد مختلف می سازند که یکی از آنها را آج رویی و دیگری را آج زیرین می نامند . زاویه انحراف آج رویی نسبت به محور سوهان 71 درجه و آج زیرین 54 درجه انتخاب می شود .بدین صورت دندانه های سوهان پشت سر هم قرار نمی گیرند و این عمل از ایجاد شیار روی سطح قطعه کار جلوگیری می کند .

    وقتی سوهان با فشار روی سطح قطعه کار کشیده می شود ، دندانه های آن براده های کوچکی را از سطح قطعه کار جدا میکنند و در فضای خالی دندانه ها جمع می کنند و در انتهای سطح به خارج هدایت می سازند .

     

     روشهای ایجاد آج سوهان

     آج سوهان را با دو روش فرزکاری وضرب زنی روی سطح سوهان ایجاد می کنند . شکل زیر بیانگر دو روش ذکر شده است .

     

    انواع آج سوهان

    سوهان ها را ر انواع یک آجه و دو آجه می سازند .

    سوهان یک آجه

    این سوهان را به روش فرزکاری تولید می کنند و مورد استفاده آن برای براده برداری مواد نرم ، آلومینیوم ، روی، قلع ، مس ، سرب و مواد مصنوعی می باشد .

    سوهان دو آجه :

    این دو سوهان را به دو روش تولید می نمایند.

    الف) سوهان دو آجه که به روش فرزکاری تولید می شود.

     و مورد استفاده آن برای برداده برداری با حجم بیشتر از فلزات سخت است .

    ب) سوهان دو آجه که به روش ضرب زنی تولید  می شود و مورد استفاده آن برای براده برداری با حجم کمتر از مواد سخت (‌فولاد و چدن ) می باشد .

     

    3- سوهان چوب سای

     این سوهان به روش ضرب زنی تولید می شود و همچنان که از نامش پیداست برای برداه برداری از چوب و شاخ مورد استفاده قرار می گیرد .

     شماره سوهان :

    تعداد آج در یک سانتی متر از طول سوهان مصرف ظرافت سوهان است و آنها را بر حسب ظریف یا خشن بودن سوهان ها استاندارد کرده اند .

    شماره مشخصه ظریف یا خشن بودن سوهان ها با شماره های از 0 تا 4 مشخص می‌شوند .

    1- خشن        2- متوسط      3- ظریف         4- خیلی ظریف         5- خیلی خشن

     اندازه سوهان ها

    اندازه سوهان ها عبارت است از اندازه سر سوهان تا شروع دنباله آن .

     سوهان ها را با طولهای 375.315.250.200.160.125.100.80 و 450 میلی متر تولید می کنند.

     

     انواع فرم سوهان

     سوهان های دستی را برحسب مورد استفاده و فرم محل سوهان کاری با مقاطع مختلف تولید می کنند که می توان فرم های سوهان تخت ، سوهان چهارگوش ، سوهان سه گوش ، سوهان گرد ، سوهان نیمگرد و سوهان کاردی را نام برد .

     

    عملیات سوهان کاری

    برای شروع و انجام کارهای سوهان کاری به ترتیب اعمال زیر را انجام می دهیم .

    ابتدا نقشه کاررا مطالعه می نماییم و سپس سوهان مناسب را از نظر ، فرم و اندازه و شماره آج انتخاب می نماییم .

    قطعه کار را روی گیره ببندید ( حتی المقدور در وسط گیره ) و در صورت لزوم ارتفاع میز و گیره را تنظیم نمایید .

    طرز ایستاده صحیح در پای گیره در هنگام سوهان کاری در افزایش راندمان و کاهش خستگی نقش مهمی دارد .

     برای استقرار صحیح در پای گیره ، پای چپ را به نحوی قرار دهید که با امتداد خط محور گیره زاویه های در حدود 30 درجه ایجاد کند .

     در این حال پای راست را به اندازه‌ای تقریبی طول سوهان مورد استفاده ، عقب تر و تحت زاویه 75 درجه برروی کف کارگاه قرار دهید .

    دسته سوها را در قسمت نرم دست قرار دهید و طوری آن را در دست بگیرید که انگشت شست در بالا قرار گیرد . برای هدایت بهتر و تأمین نیروی تعادلی حرکت سوهان از ست چپ استفاده کنید و از دست راست بعنوان هدایت و تأمین نیروی فشار کمک بگیرید.

    کار را شروع نمایید و به کمک دست چپ نیروی عمود بر روی سوهان و امتداد حرکت سوهان را کنترل کنید .

    با استفاده از دست راست ، علاوه بر اعمال نیروی عمود بر روی سوهان ، نیروی برش را نیز انجام دهید . باید توجه داشته باشید که مقدار نیروی عمودی دست ها را به نحوی تنظیم کنید که سوهان همواره در یک امتداد حرکت کند و حالت نوسانی نداشته باشد ( مانند شکل )

    برای آنکه حرکت سوهان در تمام طول آن در یک سطح باقی بماند متناسب با حرکت دست ، از حرکت بدن نیز کمک بگیرید .

     نکته : در سوهان کاری خشن چون حجم براده برداری زیاد است و دقت مورد نظر نیست از نیروی وزن بدن از مچ دست به بالا کمک بگیرید .

    در سوهان کاری بایستی حرکت برش در امتداد محور سوهان باشد و حرکت جانبی نداشته باشد . در غیر اینصورت سطح کار شیاردار و ناهموار خواهد شد .

     اگر سطح کار عریض تر از پهنای سوهان باشد ، فقط هنگام برگشت که نیرویی روی سوهان نمی باشد ، حرکت جانبی سوهان را انجام دهید . مقدار حرکت جانبی سوهان را در هر رفت و برگشت در حدود نصف پهنای سوهان مورد استفاده در نظر بگیرید .

    برای سوهان کاری سطوح بزرگ از روش های صلیبی ، طولی و عرضی استفاده‌کنید .                                                                                                                                                                                   

    در گردسایی ، حرکت برش را انحناء‌قطعه کار مطابقت نمایید . برای خشن سایی ، قطعه کار را در جهت عرضی و برای پرداخت کاری در جهت طولی سوهان کاری نمایید . در هر دو حالت سوهان ، ضمن حرکت برش ، حرکت نوسانی نیز خواهد داشت .

    برای سوهان کاری سطوح زاویه دار « پخ زدن » آن را در گیره کج بسته و مجموعه را در گیره موازی ببندید و عمل سوهان کاری را انجام دهید .

  • فهرست و منابع تحقیق مقاله سوهان کاری

    فهرست:

    معرفی سوهان

    روشهای ایجاد آج سوهان

    انواع آج سوهان

    شماره سوهان

    اندازه سوهان

    انواع فرم سوهان

    عملیات سوهان کاری

    نکات حفاظتی در سوهان کاری

     نکات ایمنی در سوهان کاری

    شابرزدن

     

    منبع:

    ندارد.

تحقیق در مورد تحقیق مقاله سوهان کاری, مقاله در مورد تحقیق مقاله سوهان کاری, تحقیق دانشجویی در مورد تحقیق مقاله سوهان کاری, مقاله دانشجویی در مورد تحقیق مقاله سوهان کاری, تحقیق درباره تحقیق مقاله سوهان کاری, مقاله درباره تحقیق مقاله سوهان کاری, تحقیقات دانش آموزی در مورد تحقیق مقاله سوهان کاری, مقالات دانش آموزی در مورد تحقیق مقاله سوهان کاری, موضوع انشا در مورد تحقیق مقاله سوهان کاری
ثبت سفارش
عنوان محصول
قیمت