تحقیق مقاله مباحث توسعه‌ ای و قانونگذاری در نظام مالی اسلامی

تعداد صفحات: 78 فرمت فایل: word کد فایل: 12352
سال: مشخص نشده مقطع: مشخص نشده دسته بندی: حقوق و فقه
قیمت قدیم:۳۴,۰۰۰ تومان
قیمت: ۲۹,۸۰۰ تومان
دانلود فایل
  • خلاصه
  • فهرست و منابع
  • خلاصه تحقیق مقاله مباحث توسعه‌ ای و قانونگذاری در نظام مالی اسلامی

    سخن ناشر

    از جمله وظایف و کارویژه های مراکز تحقیقاتی, تامل عالمانه و روش‌مندانه در باب موضوعاتی است که به نوعی در سطح جامعه علمی یا اجرایی مطرح هستند. مرکز تحقیقات دانشگاه امام صادقu به منظور انجام این مهم, طیف متنوعی از فعالیتها را در دستور کار خود دارد که از آن جمله می‌توان به برگزاری سخنرانی علمی, نشستهای تخصصی, همایش و سمینار, کارگاههای موردی و ... اشاره داشت. اگر چه انجام فعالیتهایی از این قبیل می تواند فی نفسه مفید باشد, اما اطلاع رسانی و بیان دستاوردها ضرورتی دیگر است که مکمل فعالیت بالا به شمار می آید. اثر حاضر با این هدف ترجمه و منتشر شده و تلاش می نماید تا گزارشی از یک ایده پژوهشی مهم را خدمت علاقه‌مندان ارایه دهد. لازم است در این ارتباط یادآوری شود که:

    اثر حاضر ترجمه متنی است که به سفارش مرکز و در چارچوب برنامه‌های پژوهشی گروه نظام مالی اسلامی تهیه شده است.

    گروه در نظر دارد تا برای بومی سازی این نظریه در سطح جامعه ایران, نشست تخصصی را با حضور کارشناسان برگزار نماید که متعاقباً گزارش آنها ارایه خواهد شد.

    مرکز از طریق انتشار گزارش هایی از این قبیل تلاش می نماید تا در ارایه راه حل علمی برای مسایل اجرایی مستند به دیدگاه کارشناسان, به صورت موثر حاضر شود.

    به منظور تسهیل در دسترسی, گزارشها و متون اصلی فعالیتهای علمی- پژوهشی بر روی صفحه مرکز قرار می گیرد. برای این منظور می توان به آدرس زیر مراجعه کرد:

      www.isu.ac.ir/research center.htmhttp://

       مرکز ضمن استقبال از سایر نظرات کارشناسی در این زمینه, آمادگی خود را جهت دریافت و بهره برداری از دیگر دیدگاهها اعلام می دارد. امید آنکه از طریق تضارب افکار کارشناسانه, زمینه ظهور اندیشه های صائب بیش از پیش فراهم آید.

     

                                         

    رئیس مرکز تحقیقات

     

    چکیده:

     

    صنعت خدمات مالی اسلامی متشکل از بانکداری اسلامی، بیمه اسلامی و بازار سرمایه اسلامی با پیشرفت خود یک بخش مهم و اساسی در بازار مالی جهانی محسوب می‌شود. در این گزارش اصول مالی اسلامی و دستورات شرعی در خصوص معاملات اسلامی ارائه شده و پیشرفتهای حاصل در حوزه بانکداری اسلامی، بیمه اسلامی و بازار سرمایه اسلامی تبیین گردیده و چشم‌انداز آتی صنعت خدمات مالی اسلامی در حوزه‌های مختلف کارکردی مورد بررسی قرار گرفته است.

    فصل اول: مقوله‎های قانونگذاری و توسعه

    1. 1. مقدمه

    در این فصل موضوعات خاص در صنعت خدمات مالی اسلامی مورد بررسی قرار می‌گیرد که شامل مقوله‎های قانونگذاری غربی و اسلامی و همچنین ابتکارهایی است که توسط بخش خصوصی و دولتی کشورهای عضو IOSCO برای تسریع رشد صنعت خدمات مالی اسلامی صورت گرفته است.

    موضوعات مورد بحث عمدتاً برگرفته از اطلاعات و یافته‎های حاصل از نظر سنجی گروه کاری و مصاحبه‎های انجام شده و همچنین تحقیق وسیع گروه می‎باشد. گروه کاری در واقع رویه‎ها و رویکردهای کشورهای مختلف در رابطه با قوانین بازار سرمایه اسلامی را با یکدیگر مقایسه کرده است. امیدواریم اطلاعات بدست آمده از گزارش  و همچنین موضوعاتی که در این بخش مورد بحث قرار می‎گیرند، محرکی برای بررسی و تحقیق بیشتر در مقوله‎های قانونگذاری مربوط به توسعه بازارهای سرمایه‎ اسلامی باشند.

    با توجه به مأموریت گروه کاری، مباحث مطرح شده بیشتر روی نقش IOSCO به عنوان یک سازمان قانونگذاری و استانداردگذاری بین‎المللی تأکید دارد. این گزارش هیچ گونه پیشنهاد خاصی را مطرح نکرده بلکه موضوعات قانونگذاری را در چارچوب اهداف IOSCO مورد بحث قرار داده است. اهداف IOSCO عبارتند از: حمایت از سرمایه‎گذاران، کاهش ریسک سیستمی و تضمین عدالت، کارایی و شفافیت بازارها. این گزارش بویژه کاربرد اصول IOSCO را در ارتباط با فعالیت‎های بازار سرمایه اسلامی مورد بحث قرار می‌دهد. [1]

    همان‎طور که ذکر شد با توجه به اینکه بازار سرمایه اسلامی یک بازار نوظهور است در مقوله‎های مورد بحث، فاکتورهای مربوط به توسعه و پیشرفت این بازار نیز در نظر گرفته می‎شود. گروه کاری در این رابطه به مقدمه آیین نامه IOSCO نیز توجه کرده است. این مقدمه بیان می‎کند که:

    مقاماتی که در رابطه با اوراق بهادار فعالیت می‎کنند مصمم می‎شوند که برای داشتن قوانین بهتر برای بازارها چه درسطح محلی و چه در سطح بین‎المللی، با یکدیگر همکاری کنند تا بازارهایی عادلانه، کارا  و مناسب بوجود آید. آنها برای دستیابی به این هدف:

    - اطلاعات خود را با یکدیگر مبادله می‎کنند تا به توسعه بازارهای محلی کمک کنند،

    - تلاش‎های خود را با یکدیگر هم سو و هم جهت می‎کنند تا به تدوین استانداردها و نظارت دقیق معاملات اوراق بهادار بپردازند؛ و

    - به صورت متقابل به یکدیگر کمک کنند تا با بکارگیری استانداردها و جلوگیری از تخلفات، انسجام بازار را تضمین نمایند.

    گروه کاری اعتقاد دارد که باید درک وسیعتری از مقوله‎های توسعه‎ای در رابطه با قوت بخشیدن به عملکرد بازارهای سرمایه اسلامی چه در سطح محلی و چه در سطح بین‎المللی بوجود آید. در این گزارش این مقوله‎ها بصورت عمیق‎تر مورد بررسی قرار می‎گیرد. هرچند که در مورد بازار سرمایه اسلامی، جنبه‎های شرعی و بویژه تفاسیر شرعی حائز اهمیت است، امّا بحث در مورد این موضوعات خارج از اهداف و صلاحیت IOSCO می‎باشد بنابراین در حالیکه گروه کاری در گزارش خود این موضوعات را معرفی کرده است، امّا قصد ندارد آنها را فراتر از اطلاعات و یافته‎های بدست آمده از تحقیق، مورد بحث قرار دهد.

    2- 1. روش‎شناسی تحقیق

    گروه کاری برای تسهیل فرآیند جمع‎آوری اطلاعات، از یک پرسشنامه مفهومی استفاده کرد که بین برخی از اعضای منتخب IOSCOو همچنین برخی افراد دیگر که خارج از IOSCO بودند، توزیع شد.

    ساختار پرسشنامه تحقیق به گونه‎ای طراحی شده بود که موارد ذیل را پوشش دهد:

    الف- موضوعات مربوط به یک چارچوب قانونگذاری برای محصولات و خدمات بازار سرمایه اسلامی و مقوله‎های مربوط به پیروی از شرع و حمایت از سرمایه‎گذاران؛

    ب- مقوله‎های مربوط به مبانی بازار سرمایه اسلامی از قبیل چارچوب‎های مالیاتی وحسابداری؛ و

    ج- مقوله‎های بین‎المللی در ارتباط با تلاشهای همکاری بین کشورهای مختلف و هماهنگی میان اندیشمندان و محققان اسلامی.

    نتایج بدست آمده از پرسشنامه، مبنای مفیدی را برای مقایسه اقدامات و تلاشهای انجام شده توسط کشورهای مختلف در ارتباط با مقوله‎های قانونگذاری و توسعه بازار سرمایه اسلامی بوجود آورد. علاوه براین، تحقیق وسیع گروه کاری که با استفاده از منابع دست دوّم  انجام شد و همچنین گفتگوها و مباحثاتی که با مشارکت کنندگان منتخب صنعت خدمات مالی اسلامی صورت گرفت باعث شد که درک وسیعتر و بینش عمیق‎تری نسبت به بازار سرمایه اسلامی حاصل شود. این اطلاعات برای تکمیل پاسخ‎هایی که به نظر سنجی داده شده بود مورد استفاده قرار گرفت.

    3- 1. یافته‎های نظر سنجی

    فرآیند نظر سنجی،‌ چالش جمع‎آوری مجموعه‎ای‎ از اطلاعات درباره بازار سرمایه‎ اسلامی که یک بازار نسبتاً جدید است را آشکار ساخت. علیرغم محدودیت‎هایی که به علّت فقدان وجود پایگاههای اطلاعاتی نظام یافته وجود داشت، اما در هر صورت از مجموع 76 پرسشنامه‎ای که گروه کاری توزیع کرده بود[2]، به 30 مورد از آنها پاسخ داده شد که معادل 39 درصد از کل پرسشنامه‎هاست.

    یافته‎های حاصل از نظر سنجی و تحقیق گروه کاری را در دو بخش مورد بحث قرار می‌دهیم؛ یکی شرح مختصر صنعت خدمات مالی اسلامی ودیگری مقوله‎های کلیدی در رابطه با بازار سرمایه اسلامی.

     

    1- 3- 1. شرح مختصر صنعت خدمات مالی اسلامی

    نتایج حاصل از نظر سنجی نشان داد که فعالیت‎های مالی اسلامی به طور کلی شامل سپرده‎گذاری، تأمین مالی، بیمه، سهام، اوراق قرضه و وجوه نقد است. از مجموع 30 کشوری که به نظر سنجی پاسخ دادند، 24 کشور اظهار کردند که دارای فعالیت‎های مالی اسلامی هستند. فهرست کشورهایی که دارای فعالیت‎های مالی اسلامی هستند در جدول 1-1. 3. 4 نشان داده شده است.

    جدول 1-1. 3. 4: کشورهای پاسخ دهنده به نظر سنجی که در آنها فعالیت ‎های مالی اسلامی وجود

     

    (جدول در فایل اصلی موجود است)

    از بین این 24 پاسخ دهنده، یک کشور (سودان) بیان کرد که کل بازار مالی آن مبتنی بر اصول شرعی است. براساس منابع دست دوّم تیم کاری پی برد که کشور ایران نیز همین رویکرد را در توسعه بازار مالی در پیش گرفته است. 23 کشور دیگر بیان کردند که بازار مالی اسلامی آنها به موازات سیستم مالی کلاسیک فعالیت می‎کند. این موضوع بیانگر آنست که اکثر کشورها به جای سیستم انحصاری، سیستم همزیستی بین مالی کلاسیک و مالی اسلامی را انتخاب کرده‎اند. به طور کلی درکشوری که هر دو سیستم اسلامی و کلاسیک با هم وجود دارد، نهادهای مالی کلاسیک اجازه دارند خدمات مالی مطابق با اصول شرعی ارائه کنند و ابزارهای مالی اسلامی را از طریق واحدهای اسلامی که در برخی کشورها به «پنجره‎های اسلامی» معروف هستند معامله نمایند. به عنوان مثال در کشور مالزی، به نهادهای مالی کلاسیک اجازه داده می‎شود تا با تأسیس پنجره‎های اسلامی، به مشتریان بیشتری دسترسی داشته باشند و گستره وسیع‎تری از محصولات و خدمات مالی را برای مشتریان فراهم نمایند.

    از لحاظ ترکیب اجزای مختلف صنعت خدمات مالی اسلامی، 14 کشور بیان کردند که فعالیت‎های مالی اسلامی آنها شامل بخش‎های بانکداری، بیمه و بازار سرمایه است. 4 کشور نیز اظهار کردند که دارای فعالیتهای بانکداری و بیمه اسلامی هستند، در حالیکه یک کشور بیان کرد که دارای بخش‎های بانکداری اسلامی و بازار سرمایه اسلامی است. علاوه بر این در 3 کشور فقط بخش بانکداری اسلامی و در 2کشور دیگر نیز فقط بخش بازار سرمایه اسلامی وجود داشت. نتایج مربوط به انواع فعالیت‎های مالی اسلامی در24 کشوری که به نظر سنجی پاسخ دادند در جدول 2-1. 3. 4. بیان شده است. 

     

  • فهرست و منابع تحقیق مقاله مباحث توسعه‌ ای و قانونگذاری در نظام مالی اسلامی

    فهرست:

    فصل اول : مقوله‌های قانونگذاری و توسعه.......................................................

     

    1-1.مقدمه.......................................................................................................................

    2-1.روش‌شناسی تحقیق...................................................................................................

    3-1.یافته‌های نظرسنجی...................................................................................................

    1-3-1.شرح مختصر صنعت خدمات مالی اسلامی .........................................................

     

    2-3-1.مقوله‌های کلیدی در رابطه با بازار سرمایه اسلامی ..............................................

     

    الف. چارچوب قانونگذاری ............................................................................................

     

    الف- 1.بکارگیری اصول و اهداف قوانین اوراق بهادار IOSCO...................................

     

    الف-1-1.اصول مربوط به قانونگذار................................................................................

     

    الف-1-2.اصول مربوط به همکاری.................................................................................

     

    الف-1-3.اصول مربوط به صادر کنندگان اوراق بهادار....................................................

     

    الف-1-4.اصول مربوط به طرح‌های سرمایه‌گذاری گروهی............................................

     

    الف-1-5.اصول مربوط به واسطه‌های بازار.....................................................................

     

    ب-پیروی و تبعیت از شرع.............................................................................................

     

    ج- دامنه وسیع محصولات...............................................................................................

     

    د- کارایی هزینه و چارچوب مالیاتی.................................................................................

     

    ه- متخصصان بازار................. .........................................................................................

     

    و- آموزش سرمایه‌گذاران................................................................................................

     

    ز- تقسیم دانش................................................................................................................

     

    4-1- نکات برجسته نظرسنجی.......................................................................................

     

    فصل دوم: نتیجه‌گیری....................................................................................................

     

    ضمیمه1 : اعضای گروه کاری IOSCO.........................................................................

     

    ضمیمه 2: فهرست واژگان بازار سرمایه اسلامی.............................................................

     

    ضمیمه3: فهرست پاسخ دهندگان به نظر‌سنجی................................................................

     

    ضمیمه4: کتابنامه....................................................................................................

     

     

    منبع:

    - AAOIFI, Statement on the purpose and Calculation of theCapital Adequacy Ratio for Islamic Banks, The Accounting & Auditing Organization for Islamic Financial Institutions: Manama, Bahrain.

    2- AAOIFI (2002), Accounting, Auditing and Governance Standards, The Accounting & Auditing Organization for Islamic Financial Institutions: Manama, Bahrain.

    3- AAOIFI (2003), sharia standards, The Accounting & Auditing organization for Islamic Financial Institutions: Manama, Bahrain

    4- Abdul Hamid, Norashikin (2000), Guide to the Malaysian Bond Market, Rating Agency Malaysia Berhad: Kuala Lumpur, Malaysia

    5- Abod Sheikh Ghazali sheikh, Syed Omar Syed Agil & Aidit Hj. Ghazali (1992), An Introduction to Islamic Finance, Quil Publishers: Kuala Lumpur, Malaysia

    6- Ali, Ahmad Mohamed, (2002), “The state and future of Islamic banking on the World Economic Scene,” Statement givent on the occasion of the luncheon co-hosted by the Arab Bankers Association of North America and the Middle East Institute, Washington D.C., USA

    7- Ali, Ahmad Mohamed (2002), “The emerging Islamic financial architecture: The way ahead,” Fifth Harvard University Forum on Islamic Finance

    8- Al- Amine, Muhammad al-Bashir Muhammad, “The future of Islamic finance and the role of the International Islamic Finacial Market (IIFM)”

    9- Anwar, Dr Muhammad (2003), “Islamicity of Banking and Modes of Islamic Banking” Arab Law Quarterly, Kluwer Law International: Nettherlands

    10- Asif, Muhammad (2003), “Islamicity  economy guided by moral vlues,” the New International Pakistan (Internet edition)

    11- Ayub, Muhammad (2002), Islamic Banking and Finance: Theory and practice, State Bank Printing Press: Karchi, Pakistan

    12- Bahrain Monetary Agency (2002), Islamic Banking & Finance in the Kingdom of Bahrain, Arabian Printing Press: Bahrain

    13- Bank Islam Malaysia Bhd (1994), Islamic Banking Practice: From the Practitonerُ s Perspective, Bank Islam Malaysia Bhd: Kuala Lumpur, Malaysia

    14- Bank Negra Malaysia (1984), Money and Banking in Malaysia Bank Negara Malaysia: Kuala Lumpur, Malaysia

    15- Bank Negara Malaysia (1999), The Central Bank and the Financial System in Malaysia, Bank Negara Malaysia: Kuala Lumpur, Malaysia

    16- Bank Negara Malaysia (2001), Financial Sector Masterplan, Bank Negara Malaysia: Kuala Lumpur, Malaysia

    17- Bauer, C. John (2003), “Future Trends for Islamic Equity Funds,” Islamic Funds World 2003 Conference: London, UK

    18- Billah, Mohd Maُsum (2001) Principles & Practices of Takaful and Insurance Compared, IIUM Press: Kuala Lumpur, Malaysia

    19- Cox, Stella (2004), “The Development of the Islamic Capital Market,” 3rd Annual Finance Summit, Euromoney Seminar: London, UK

    20- Davies, Howad (2003), “Islamic finance and the UK Financial Services Authority,” Conference on Islamic Banking and Finance: Bahrain

    21- Delorenzo, Yusuf Talal (Eds) (11997), A Compendium of Legal Opinions on the Operations of Islamic Banks: Murabahah, Mudarabah and Musharakah, Institute of Islamic Banking and Insurance: London, UK

    22- El-Hawary, Grais & Iqbal (2004) “Regulating Islamic Financial Institutions: The Nature of the Regulated,” World Bank Policy Research Working paper

    23- Foot, Michael (2003), “The Future of Islamic banking in Europe,” Second International Islamic Finance Conference: Dubai, UAE

    24- Al-Harran, Saad Abdul Sattar (1993), Islamic Finance: Partnership Financing, Pelanduk Publications: Selangor, Malaysia

    25- Al-Harran, Saad Abdul Sattar (1995), Leading Issues in Islamic Banking and Finance, Pelanduk Publications: Selangor, Malaysia.

    26-Haron, Sudin (1997), Islamic Banking: Rules & Regulations, Pelanduk Publications: Selangor, Malaysia

    27- Haron, Sudin & Bala shanmugam (1997), Islamic Banking System: Concepts & Applications, Pelanduk Publications: Selangor, Malaysia

    28- Harvard University (1998), Second Harvard University Forum on Islamc Finance, Centre for Middle Eastern Studies Harvard University: Cambridge, Massachusetts, USA

    29- Haqqi, Abdurrahman Raden Aji (1999), The Philosophy of Islamic Law of  Transactions, Univision Press: Selangor, Malaysia

    30- Institue of Islamic Banking & Insurance (1994), Accounting Issues in Islamic Banking, Institute of Islamic Banking & Isurance: London, UK

    31- Institute of Islamic Banking & insurance (1996), Islamic Banking an Overview, Institute of Islamic Banking & Insurance: London UK

    32- Institute of Islamic Banking & Insurance (2000), International Directory of Islamic Banks & Institutions, Institute of Islamic Banking & Insurance: London, UK

    33- Institute of Islamic Banking & Insurance (2002), Islamic Banking and its Operations, institute of Islamic Banking & Insurance: London, UK

    34- International Association for Islamic Economic (2000) Review of islamic Economics: Journal of the International Association for Islamic  Economics and the Islamic Foundation, Number 11, The Islamic Foundation: Leicestershire, UK

    International Association for Islamic Econmic (2002) Review of Islamic 35- Economics: journal of the International Association for Islamic Economics and the Islamic Foundation, Number 12, The Islamic Foundation: Leicestershire, UK

    36- Internationl Association for Islamic Economic (2003) Review of Islamic Economics: Journal of the International Association for Islamic Economics and the Islamic Foundation, Number 13, The Islamic Foundation: Leicestershire, UK

    37- Iqbal, Zamir (1997), “Islamic Financial Systems, Finance & Development,” World Bank

    38- Islamic Research and Training Institute (1994), Islamic Economic Studies, Vol.2, No: 1, Islamic Research and Training Institute: Jeddah, Saudi Arabia

    39- Kamali, Mohammad Hashim (1989), Principles of Islamic Jurisprudence, Pelanduk Publications: Selangor, Malaysia

    40- Kamali, Mohammad Hashim (2000), Islamic Commercial Law, Cambridge: The Islamic Texts Society

    41- Kamali, Mohammad Hashim (2002), Islamic Commercial Law, IImiah Publishers: Selangor, Malaysia

    42- Karim, Rifaat Addel & Simon Archer (Eds) (2002), Islamic Finance: Innovation & Growth, Euromoney Books and The Accounting & Auditing Oraganization for Islamic Financial Institutions: London, UK

    43- Khah, MY, “Baking regulations and Islamic bank in India: status and issues,” internationalJournal of Islamic Financial Services Vol. 2 No. 4

    44- Khan, Zafar Ahmad (2000), Islamic Banking and Its Operations, Institute of Islamic Banking & Insurance: London, UK

    45- Lewis, Mervyn K, & Latifa M. Algaoud (2001), Islamic Banking, Elgar publishing Ltd.: Cheltenham, UK

    46- Moore, Philip (1997), Islamic Finance: A Partnership for Growth, Euromoney Publications PLC.: London, UK

    47- Moore, Philip (2001), Bahrain: A New Era, Euromoney Books: London, UK

    48- Al-Qaradawi, Yusuf (1985), The Lawful And The Prohibited In Islam, Islamic Book Trust: Kuala Lumpur, Malaysia

    49- Al-Rifai, Tariq (2003), “An Overview of Islamic Finance and the Growth of Islamic Funds,” Islamic Funds World 2003 Conference: London, UK

    50- Securities Commission (2001), Capital Market Masterplan, Securities Commission:  Kula Lumpur, Malaysia

    51- Securities Commission (2003), Resolutions of the securities Commission Syariah Advisory Council, Securities Commission: Kuala Lumpur, Malaysia

    52- Siddiqi, Asma (Eds) (2003), Anthology of Islamic Banking Institute of Islamic Banking and Insurance: London, UK

    53- Shaker, Fouad (2003) “Islamic Banking: Key Challenges Ahead,” The World Islamic Banking Conference 2003: Bahrain

    54- Shirazi, H. (1990), Islamic Banking , Butterworth Co (Publishers) Ltd.: London, UK

    55- Sundararajan & Errico (2002), “Islamic Financial institutions and products in the global financial system: Key issues in risk management and challenges ahead,” IMF working paper

    56- Vogel, F.E & S.L. Hayes III (1998), Islamic Law and Finance: Religion, Risk and Return, Kluwer Law International: Boston, MA, USA

    57- Warde, Ibrahim (2000), Islamic Finance in the Global Economy, Edinburgh University Press

    58- Wilson, Rodney, “Regulatory Challenges Posed by Islamic Capital Market Products and Services,” Center for Middle Eastern and Islamic studies, Univesity of Durham, UK

    59- Wilson, Rodney, “Parallels Between Islami and Ethical Banking,” Centre for Middle Eastern and Islamic Studies, University of Durham, UK

    60- Yaacob, Abdul Monir & Hamiza Ibrahim (Eds) (199), Islamic Financial Services and Products, Institute of Islamic Understanding Malaysia (IKIM): Kuala Lumpur, Malaysia

    61- Yusof, Mohd Fadzli (2003) Islamic Financial Services The Road Ahead, OIC Business Forum 2003

تحقیق در مورد تحقیق مقاله مباحث توسعه‌ ای و قانونگذاری در نظام مالی اسلامی , مقاله در مورد تحقیق مقاله مباحث توسعه‌ ای و قانونگذاری در نظام مالی اسلامی , تحقیق دانشجویی در مورد تحقیق مقاله مباحث توسعه‌ ای و قانونگذاری در نظام مالی اسلامی , مقاله دانشجویی در مورد تحقیق مقاله مباحث توسعه‌ ای و قانونگذاری در نظام مالی اسلامی , تحقیق درباره تحقیق مقاله مباحث توسعه‌ ای و قانونگذاری در نظام مالی اسلامی , مقاله درباره تحقیق مقاله مباحث توسعه‌ ای و قانونگذاری در نظام مالی اسلامی , تحقیقات دانش آموزی در مورد تحقیق مقاله مباحث توسعه‌ ای و قانونگذاری در نظام مالی اسلامی , مقالات دانش آموزی در مورد تحقیق مقاله مباحث توسعه‌ ای و قانونگذاری در نظام مالی اسلامی , موضوع انشا در مورد تحقیق مقاله مباحث توسعه‌ ای و قانونگذاری در نظام مالی اسلامی
ثبت سفارش
عنوان محصول
قیمت