تحقیق مقاله بازرگانی داخلی فرش ایران

تعداد صفحات: 8 فرمت فایل: word کد فایل: 13678
سال: مشخص نشده مقطع: مشخص نشده دسته بندی: هنر
قیمت قدیم:۷,۰۰۰ تومان
قیمت: ۴,۸۰۰ تومان
دانلود فایل
  • خلاصه
  • فهرست و منابع
  • خلاصه تحقیق مقاله بازرگانی داخلی فرش ایران

    تجارت فرش در ایران سابقه‌ای بس طولانی دارد. شواهد تاریخی موجود بر توجه سلاطین صفوی به قالیبافی و ایجاد و توسعه کارگاههای سلطنتی ویژه برای بافت قالی تاکید دارد. در عصر صفوی صادرات قالی از ایران به بازارهای اروپایی رونق ویژه‌ای داشته است و قالی های بافت ایران در این دوره توجه و استقبال اروپاییان بوده است، تا آنچه که بعضی از خواص اروپا از جمله شاهزادگان لهستانی عواملی را در ایران برای سفارش بافت باطرح و نقش مورد نظر خود مامور می‌کردند. اما آماری از میزان صادرات قالی ایران در عصر صفوی و دوره‌های بعد از آن تا اواسط نیمه اول قرن بیستم میلادی در دست نیست.

    فرش ایران در ابتدا به منظور تامین مصارف داخلی تولید می‌شده و بعدها جنبه صادراتی هم پیدا کرده است. مصرف داخلی فرش دستباف در ایران بیش از سایر کشورهای تولید کننده این کالاست. زیرا اکثر مردم ایران بنابه عرف و عادت قدیمی مایلند در منزل خود فرش دستباف داشته باشند وفرش معمولاً بعنوان کفپوش مورد استفاده قرار می‌گیرد.

    بازار داخلی فرش ایران، بازاری است سنتی و تا بحال برای گسترش آن بازاریابی و تبلیغات صورت نگرفته است. از خصوصیات مهم این بازار، سود سرشار واسطه‌ها در امر توزیع مواد اولیه مصرفی در قالیبافی تا داد و ستد فرش است.

    بطور خلاصه عوامل موثر در گسترش بازار داخلی فرش ایران عبارتند از:

     افزایش سطح درآمد سرانه

     افزایش جمعیت

     ازدیاد مسکن و افزایش سطح زیربنای آن

     ترویج تبلیغات در مورد استفاده از فرش دستباف به عنوان یک کالای هنری ملی

    توسعه صادرات فرش ایران

    در بازار داخلی فرشهای پشمی با کیفیت متوسط و سپس عالی خریداران بیشتری دارد و فرش ابریشمی معمولاً جهت تزئین استفاده قرار می‌گیرد.

    روشهای تولید فرش در ایران به 4 گونه است:

    تولید بصورت غیر متمرکز: بخش عمده تولید فرش دستباف در کشور بدون حداقل اعمال مدیریت متمرکز انجام می‌گیرد. این شیوه از تولید بویژه بعلت پراکندگی و تعداد مراکز تولید محدودیتها و موانع جدی و عمده‌ای را برای اعمال مدیریت، انجام کنترل و بازرسی و نظارت بر مراحل مختلف تولید از تهیه مواد اولیه و ابزار کار تا انتخاب طرح و نقش و رنگرزی، تولید، بازاریابی و فروش داخلی و خارجی و آموزش شیوه‌های نوین و نوآوری و رعایت سلیقه خریداران فرش در تولید فرش دستباف به وجود آورده است.

    ویژگیهای تولید غیر متمرکز عبارتند از:

    با توجه به ماهیت طرح، تولید بصورت خانگی در محل زندگی صورت می‌گیرد، لذا نیاز به اخذ مجوزهای مختلف ندارد.

    میزان سرمایه گذاری در این طرح بسیار کمتر از شیوه کارگاهی متمرکز بوده و لذا قیمت تمام شده محصول کمتر از تولید بشکل متمرکز است.

    با توجه به اینکه، انجام نظارت مستمر بر تولید بشکلی که در تولید کارگاهی متمرکز وجود دارد، در این شیوه تولید امکانپذیر نیست، لذا پیش‌بینی تعدادی استادکار بعنوان ناظر فنی و چله‌کشی که طی برنامه‌های زمانبندی شده به دارهای قالیبافی سرکشی نمایند، بسیار ضروری است.

    کار بافت قالی در این روش فقط بصورت کارمزدی (خویش فرما) برای هر دار قالی با انعقاد قرارداد کتبی بین سرمایه گذار و قالیباف صورت خواهد گرفت و میزان دریافتی قالیباف نسبت به کیفیت فرشی که باید بافته شود از قبیل نوع بافت و رجشمار فرش تعیین خواهد شد.

    در این روش تضمین خرید فرش از طرف سرمایه گذار صورت می‌گیرد و سرمایه گذار موظف است که مواد اولیه، نقشه و ابزار کار را برای قالیباف فراهم کند.

     

     تولید فرش دستباف بصورت متمرکز: سهم عمده‌ای از تولید فرش در ایران بصورت خویش فرما اجرا می‌شود و سهم اندکی توسط سفارش دهندگان است، اما همین اندک نیز در کارگاههایی بصورت غیرمتمرکز انجام می گیرد و اصولاً کارگاههایی با بافت متمرکز در ایران بندرت دیده می‌شود و علت این امر عدم حمایت قانونی از این کارگاههاست. قوانین مختلفی که با شرایط کارگاههای صنعتی سازگار است ولی قابل اعمال در کارگاههای قالیبافی خانگی نیست، کلیه کارگاههای قالیبافی موجود در گذشته را بتدریج تکه تکه کرده و به کارگاههای خانگی تبدیل نمود.

    ویژگیهای کارگاههای قالیبافی بصورت متمرکز عبارتند از:

    اکثراً مشاهده می‌شود هنرمندانی که بصورت خانگی قالیبافی می‌نمایند وقتی پیر و از کار افتاده می‌شوند یا فوت می‌کنند، کلیه تجارت ایشان از بین رفته و نام و آوازه‌ای که یافته اند و باعث افزایش ارزش تولیدات ایشان است، از بین می‌رود. در حالی که اگر این کار در کارگاههای انجام شود، تجارت جمع و ثبت و ضبط شده و همواره راه تکامل و بهبود کیفیت را می‌پیماید.

    در کارگاهها تولید متمرکز، کنترل و نظارت بر کیفیت تولید به سهولت انجام می‌گیرد. وقتی برای یک مؤسسه بنام کارگاه قالیبافی شرایط بهداشتی و کاری مشخص را تعریف نماییم، در حقیقت ما قالیبافان خود را و بدیل مشکلات مادی و کمبود اطلاعات در شرایط کاری نامناسب از نظر نور، هوا، رطوبت و بهداشت کار می‌کنند، از چنین محلهایی به کارگاههای بهداشتی هدایت می‌کنیم، ثانیاً الگوهایی برای کار در شرایط مناسب در اختیار تکبافان قرار می‌دهیم.

    قالیبافان تکباف بدلیل محدودیت اطلاعات در انتخاب مواد اولیه، طرح و نقشه و اندازه مناسب بازارهای بین المللی، شیوه های بافت و پرداخت و شستشوی فرش معمولاً، فرشهای خود را با قیمت نازلتری می‌فروشند، در حالی که در کارگاههای بزرگ، تهیه مواد اولیه با تخصص بیشتری انجام می‌شود و با ارتباط وکسب اطلاعات لازم از بازار بین المللی طرح و نقشه و اندازه های مناسب تهیه و بافته و عرضه می‌گردند که این امر خود به معنی افزایش کیفیت و افزایش قیمت محصول تولید می‌باشد. 

  • فهرست و منابع تحقیق مقاله بازرگانی داخلی فرش ایران

    فهرست:

    ندارد.
     

    منبع:

     افلاطونی، عیدالعلی. پایان‌نامه دوره کارشناسی ارشد «نقش برنامه‌ریزی در توسعه صادرات فرشش ایران». دانشگاه تهران. 1372

    درودچی، خلیل، درسنامه اقتصاد فرش دستباف، دانشگاه هنر اسلامی تبریز، 1381

    سالنامه آماری گمرک جمهوری اسلامی ایران

تحقیق در مورد تحقیق مقاله بازرگانی داخلی فرش ایران, مقاله در مورد تحقیق مقاله بازرگانی داخلی فرش ایران, تحقیق دانشجویی در مورد تحقیق مقاله بازرگانی داخلی فرش ایران, مقاله دانشجویی در مورد تحقیق مقاله بازرگانی داخلی فرش ایران, تحقیق درباره تحقیق مقاله بازرگانی داخلی فرش ایران, مقاله درباره تحقیق مقاله بازرگانی داخلی فرش ایران, تحقیقات دانش آموزی در مورد تحقیق مقاله بازرگانی داخلی فرش ایران, مقالات دانش آموزی در مورد تحقیق مقاله بازرگانی داخلی فرش ایران, موضوع انشا در مورد تحقیق مقاله بازرگانی داخلی فرش ایران
ثبت سفارش
عنوان محصول
قیمت