تحقیق مقاله رایگان گل سرخ

تعداد صفحات: 5 فرمت فایل: word کد فایل: 14483
سال: مشخص نشده مقطع: مشخص نشده دسته بندی: مهندسی کشاورزی زراعت
قیمت: ۰ تومان
کلمات کلیدی: برگ گل - گل سرخ - گلاب - گلبرگ
  • خلاصه
  • فهرست و منابع
  • خلاصه تحقیق مقاله رایگان گل سرخ

    گل سرخ

     

     من مقوی روح، نشاطآور، ضد عفونی کننده و مسهل خوبی است. چکاندن عصاره من در بینی، سردرد را درمان می‏کند. گلبرگ های خشک شده من، التیام دهنده زخم است. برای پایین آوردن تب می‏توانید از من استفاده کنید. مسلولین، می‏توانند داروی درمان خویش را در گلبرگهای من جستجو کنند. با اینکه اکثر گیاهان برای تولید مثل دارای گلی مخصوص هستند، معذلک در فارسی و ادبیات وقتی صحبت از گل می‏شود، مراد گل سرخ است که به عربی آن را «ورد الاحمر» و به زبان فرنگی «رز» گویند. من همان گل درختی خوشبویی هستم که در ادبیات فارسی همه جا مرا هم‏نشین خاریا بلبل دانسته و به علت فراوانی انواع من در ایران، این کشور با عظمت باستانی را کشور گل و بلبل لقب داده‏اند و با اینکه اسم من گل سرخ است معذالک گونه‏های مختلف من به رنگهای گوناگون: سفید، زرد، صورتی، تا سرخ آتشین دیده می‏شود، ولی هر قدر گل من سرخ‏تر باشد، تانن آن بیشتر بوده، و خواص دارویی آن بیشتر است. گل چای که دارای گلهای نارنجی رنگ پرپر است، نوعی از من می‏باشد که در اثر پیوند چند گونه به عمل آمده و وجه تسمیه آن به گل چای، به مناسبت شباهت رنگ آن با گل بوته چای می‏باشد. گل خار گونه‏ای از من است که رنگ گلبرگهای آن سفید بوده و بوی آن چندان مطبوع نیست و به آن گل سفید هم می‏گویند. گل دو آتشه گونه‏ای از من است که به نام گل دو روی و گل دو رنگ معروف است. گل رشتی یکی از گونه‏های من است که در چهار فصل سال گل می‏دهد و گلهای آن پرپر است و به آن گل همیشه بهار می‏گویند، گل زرد یکی از گونه‏های من است که رنگ گلبرگهای آن زرد بوده، اصل آن ایرانی است و بوی خوشی ندارد. اعراب به آن «ورد الاصفر» و «وردمنتن» گویند و مراد از زرد گل همین درخت گل است. گل سرخ فرنگی گلی است که از پیوند چند گونه گل سرخ به عمل آمده و به آن گل سرخ پیوندی و گل سرخ حوحم می‏گویند. گل سرخ صدپر گونه‏ای از من است که اصل آن ایرانی است و دارای گلهای پرپر بوده و یکی از زیباترین گلهای سرخ است و اعراب به آن گل کثیره الورق گویند. گل گلاب یکی از خوشبوترین انواع من بوده و به آن گل سرخ عطری، گل محمدی، و گل سوری هم می‏گویند. گل دنبه همان گل سرخ سفید ایرانی است. عربی من «ورد الاحمر وعاظ» است ولی عده‏ای گل را معرب کرده «جل» نوشته‏اند، بر روی ساقه‏های من دو نوع خار یکی خمیده و نسبتا بزرگ ونک تیز و یک نوع خار کوچک ظریف وجود دارد. قسمت مورد استفاده من غنچه‏های رسیده ناشکفته بدون کاسه گل آن است، چیدن غنچه‏های گل من بایستی موقعی باشد که غنچه رسیده و در شرف باز شدن است. پس از چیدن، گلبرگها را سوا کنید و در سایه خشک کنید و بعد آن را در شیشه سر بسته نگاهداری نمایید و نگذارید حشرات در روی آنها رخنه کرده و تخم‏گذاری کنند. بهترین گل سرخ آن است که گلبرگ آن پس از خشک شدن کاملا قرمز بوده و طعم قابض، بوی خوش آن و خاصیت ضد عفونی کننده‏ی آن است و به همین جهت برای مسلولین داروی ارزنده‏ای می‏باشد. گلبرگهای من برای درمان اسهالهای مزمن، رفع ترشحات زنانه، اخلاط خونین و خونریزیهای عادی تجویز می‏شود... گل من مقوی روح، نشاطآور، ضدعفونی کننده، مسهل و مسکن صفرا و بلغم است و چون سی گرم گلبرگ تازه مرا بخورند، مسهل خوبی است، و چنانچه گفته شد گلبرگهای خشک شده قابض بوده و این خاصیت در غنچه‏های آن زیادتر است. چکاندن عصاره آب من در بینی در درمان درد سر و درد گوش موثر است. بوئیدن گل من مقوی قلب و دماغ بوده و خوردن آن جهت قلب و ریه و معده، جگر، کلیه، روده‏ها و رحم مفید بوده و مخصوصا برای درمان خونریزی سینه نافع است. خوردن شش گرم آن تب را پایین می‏آورد و برای درمان تب ربع مفید است. پاشیدن گلبرگهای خشک من روی زخم، آنها را ضد عفونی کرده و التیام می‏دهد. ضماد آن را جهت درمان زگیل و لکه‏های جلدی و روییدن گوشت تازه و تحلیل ورمها توصیه کرده‏اند. حمول گرد خشک گلبرگهای من ترشحات رحم را از بین برده و بوی بد رحم را از بین می‏برد. مالیدن گل من در حمام بر بدن جهت رفع بوی بد عرق سودمند است. ضماد تازه گلبرگهای من جهت خارج ساختن خار و پیکان از بدن و زخم زیر بغل و کشاله ران و رفع بوی دهان نافع می‏باشد. خوردن کوبیده میوه من با آب جهت خونریزی سینه و درمان اسهال تجویز می‏شود. مقدار خوراک من یک فنجان دمکرده، ده تا بیست در هزار از گلبرگهای من قبل از غذاست و شربت من از 30 تا 60 گرم گلبرگ و مقداری قند در یک لیتر آب به دست می‏آید. برای استعمال خارجی می‏توان از جوشانده غلیظ من جهت مضمضه و غرغره و شستن زخمها استفاده کرد.
    برای شستشوی چشم بایستی از جوشانده من در آب مقطر استفاده کرد. ضماد برگ درخت گل سرخ جهت ورم نشیمنگاه مفید می‏باشد.
    گلنگبین - گلقند
    از سرنوشت برگ گل تازه من با هم وزن آن عسل، گلنگبین و با قند و با شکر گلقند به دست می‏آید و چنانچه برگ گل کمتر و شکر زیادتر باشد، آن را گل شکری نامیده‏اند، گلنگبین و گلقند هر دو مقوی دماغ و معده می‏باشد. خوردن گلنگبین بعد از غذا جهت سرد مزاجان و پیران و اشخاص فالج و مبتلایان به درد مفاصل و نقرس و سنگ کلیه و سختی ادرار مفید است و مخصوصا در زمستان خوردن آن منافع بیشتری دارد، گلقند جهت اشخاص گرم مزاج و جوانان و جلوگیری از وسواس جنون سودمند است. شیخ الرئیس ابوعلی سینا در کتاب قانون در قسمت سل می‏نویسد: بانویی مبتلا به مرض سل بوده و من او را با خوردن گلقند معالجه نمودم و او مدتی آن را به مقدار زیاد بیش از آن مقدار که من دستور داده بودم می‏خورد، تا بکلی شفا یافت. مقدار خوراک آن تا چهار مثقال است.
    گلاب
    چون که گل رفت و گلستان شد خراب بوی گل را از چه جوییم، از گلاب من آب مقطر گل گلاب می‏باشم، طبق مدارک موجود که از منابع اروپایی در دست است، نخستین ملتی که مبتکر گرفتن گلاب بوده و اصولا قرع و انبیق را اختراع کرد و عمل تقطیر مایعات و اسانس کشی را معمول داشت، ملت ایران است. حکمای قدیم یونان از صنعت گلابکشی و تقطیر مایعات اطلاعی نداشتند، و تنها از عصاره مایع گلبرگهای گل سرخ و جوشانده آن در روغن استفاده می‏نموند و چون سهم اعظم علوم شیمیایی امروز وابسته به تقطیر است، به همین جهت ایرانیان سهم بزرگی در راه پیشرفت این علم دارند و «جابر بن حیان صوفی» را به حق پدر شیمی لقب داده‏اند. من از تقطیر آبی که گلبرگهای گل سوری را در آن خیس کرده باشند به دست می‏آیم. من با صفرا و بلغم هر دو می‏جنگم، من مقوی دماغ و دهانه معده هستم، اگر مرا نیم گرم دم کرده بنوشید بهترین درمان برای خونریزی سینه و گلو هستم، و سینه را نرم می‏کنم. عوارض نزله را از بین می‏برم و درد معده و روده و دل پیچه را معالجه می‏نمایم، نوشیدن سرد من آتش دل را از بین می‏برد و بدن را تقویت می‏کند. بوئیدن من برای تقویت قلب و رفع غشی و بیهوشی و تقویت دماغ و حواس باطنی سود فراوان دارد. برای معالجه اشخاص گرمازده بهترین راه خورانیدن گلاب همراه با یخ است، بقدری که تولید قی نموده صفرا را خارج نماید. نوشیدن و بوئیدن من مسکن درد سر می‏باشد، مخصوصا سر دردی که در اثر استنشاق هوای کثیف و شنیدن جار و جنجال باشد، و به همین جهت می‏توانیم بگوییم که مقصود خاقانی از این بیت از قصیده مداین:
    از ناله جغد الحق، ماییم به درد سر از دیده گلابی کن درد سر ما بنشان آب گل که از آب و خاک درست می‏شود، نیست بلکه مقصودش گلاب به ضم گاف می‏باشد و شاعر دیگری در مرزبان نامه چنین می‏گوید:
    گل در میان کوزه بسی درد سر کشید تا بهر درد سر ما گلاب شد برای گل که از مخلوط آب و خاک به دست می‏آید چنین خاصیتی ذکر نشده است، و تنها بوئیدن کاهگل خشک که به آن آب زده باشند، برای به هوش آوردن مبتلایان به مرض غش و تقویت دل تجویز شده است.
    جلاب
    جلاب با ضم جیم و تشدید لام، یکی از شربت‏های قدیمی است که از ساخته‏های داروسازان سنتی ایران جهت تقویت قلب و درمان خفقان و توحش و مالیخولیا و امثال آنها ترتیب می‏دادند و دستور ساختن آن چنین بود. یک من نبات سفید با شکر را گرفته، با سه من گلاب روی آتشی ملایم می‏جوشاندند و کف آن را می‏گرفتند تا میزان آن به نصف برسد. بعد دو گرم زعفران را درکمی گلاب ساییده و در آن می‏ریختند و بعد آن را در یک شیشه سر بسته ریخته نگاهداری می‏کردند و در موقع مصرف آن را با یکی از عرقهای بیدمشک یا عرق کاسنی مخلوط کرده و در آن تخم شربتی، یا تخم ریحان یا اسفرزه ریخته می‏نوشیدند.
    عطر گل سرخ
    همزمان با گرفتن گلاب در ایران قدیم، گرفتن عطر آن نیز به روش قدیمی معمول گردید، ولی تهیه اسانس گل سرخ در اروپا در قرن پانزدهم شروع شد. بوی این اسانس خیلی قوی است ولی پس از رقیق شدن مطبوع‏تر می‏گردد - اسانس گل سرخ مصرف درمانی ندارد، ولی به علت داشتن بوی خوش در ساختن ترکیبات آرایشی مخلوط می‏گردد.

     

  • فهرست و منابع تحقیق مقاله رایگان گل سرخ

    فهرست:

    ندارد.
     

    منبع:

    ندارد.

تحقیق در مورد تحقیق مقاله رایگان گل سرخ, مقاله در مورد تحقیق مقاله رایگان گل سرخ, تحقیق دانشجویی در مورد تحقیق مقاله رایگان گل سرخ, مقاله دانشجویی در مورد تحقیق مقاله رایگان گل سرخ, تحقیق درباره تحقیق مقاله رایگان گل سرخ, مقاله درباره تحقیق مقاله رایگان گل سرخ, تحقیقات دانش آموزی در مورد تحقیق مقاله رایگان گل سرخ, مقالات دانش آموزی در مورد تحقیق مقاله رایگان گل سرخ, موضوع انشا در مورد تحقیق مقاله رایگان گل سرخ
ثبت سفارش
عنوان محصول
قیمت