همواره قبل، در طول و بعد از تهیه یا خوردن غذا، در صورت رفتن به توالت، دست هاس خود را با آب تمیز و صابون، یا خاکستر بشویید و با حوله، یا پارچه تمیز خشک کنید.
روی کلیه زخم ها را برای پیشگیری از آلودگی در طول تهیه و مصرف غذا بپوشانید.
از آب سالم بهداشتی مانند آب لوله کشی، چشمه ها و چاه های حفاظت شده استفاده کنید و اگر از سلامت آب اطمینان ندارید، قبل از مصرف آن را بجوشانید. در طول جمع آوری و ذخیره آب، مخزن آن را تمیز و بدور از هرگونه آلودگی نگهدارید. مخازن آب در منزل بر اثر فرو بردن ظروف یا دست کثیف در آن ها، آلوده می شوند. زمانی که افراد آب آلوده بنوشند، به بیماری های مختلف دچار خواهند شد.