شادی از دیدگاه دانشمندان و بزرگان
در این قسمت گزیدهاى از سخنان دانشمندان جهان را پیرامونشادى بیان مىکنیم.
1. گستاو یونگ، روانشناس سوئیسى: »امروزه انسان مىتواند زندگى جسمانى و روحانى و اخلاقى سالمى داشته باشد، هر چه که بیشتر از خداونددور شویم، قلب هایمان سرگردانتر و بىقرارتر خواهد بود.«
2. شیخ صدوق: »به وسیله من شاد باش و به وسیله من لذت و شادابى به دست3. برتراندراسل: »بنیاد یک منش خوب به چهار ویژگى مربوط مىشود،شادابى، دلیرى، هوش، تربیت.«
دل را در درمان بیمارى مؤثر مىداند و حال فهمیدیم آن ضربالمثل قدیمىدرست است و ریشه فیزیولوژیکى دارد: »خنده بر هر درد بىدرمان دواست.«
5. توماس ادیسون: »راه دستیابى به موفقیت من در کشف لامپ »برق«مضاعف کردن میزان شکست بوده است.«
6. ارسطو: »شادى بهترین چیزهاست و آنقدر اهمیت دارد که سایر چیزهابراى کسب آن بهترند.«
7. ویلیام جیمز آمریکایى: »بدون شک ایمان مؤثرترین درمان اضطراباست. میان ما و خداوند رابطه ناگسستنى وجود دارد. اگر ما خود را تحتاشراف خداوند درآوریم و تسلیم شویم، تمام آمال ما محقق مىگردد.«
8. نیچه متفکر و فیلسوف قرن 19 آلمان: به نظر وى آشوبهاى مسیحیتراهنمایى بود که به زندگى ما هدف و معنا داده است.
9. آناتول فرانس: »تبسم هدیهاى است از نفیسترین گنجینه وجود که همانقلب است.
10. الکسیس کارل: »منشأ اساسىترین معقولات فکرى بشر مقولات مذهبىاست.« او کار دین را وحدت بخشیدن و تقویت قوا و عملکرد انسان مىداند.
11. کارل یونگ: »در درمان بیماران روانى خود، حتى یک بیمار ندیدهام کهاساساً مشکلش نیاز به گرایش دینى در زندگى نباشد.«
12. دکتر توماس هاسیلو، پزشک مسائل روانى: »مهمترین وسیله ایجاد آرامش در روان و اعصاب انسان نماز است.«
13. اریک فرم: »نبودن لذتهاى واقعى سبب مىشود که مردم به دنبالخوشىهاى هیجانانگیز تازه باشند.« او معتقد است که باید انسان راهى را بهدرون خود باز کند و در حال فرار از خود نباشد. نام کتاب او »گریز از آزادى«است.
این مطلب پى بردهام که افراد متدین و با ایمان داراى شخصیتى قوىتر ازافراد بىدین و بىایمان هستند.«
15. ویلیام جیمز: »مشتاق باشید که زندگى را همان گونه که هست، بپذیرید.پذیرش آنچه که در پیش آمده اولین گام براى غلبه کردن به نتایج هر نوعبدبختى و در آغوش گرفتن شادکامى است.«
16. دیل کارنگى: »مهم نیست چه پیش آمده، تحمل کن و اندوه خود را در زیریک لبخند بپوشان.«
17. جورج برنارد شاو: »راز بدبخت بودن این است که وقت آزاد داریم تا فکرکنیم چرا خوشبختیم یا نیستیم؟«
18. ویلیام کوپر: »امروز که خوب زیست شود، هر دیروز را به رویارویىشادى آور مبدل مىسازد و هر فردایى را به منظرى از امید.«
19. دالف بارتون: »اگر شادى من مدیون خودم است، نباید فقط آن را براىخودم خرج کنم، بلکه باید آن را تقسیم کنم.«
20. جورج سند: »تنها یک شادمانى در زندگى وجود دارد: عشق ورزیدن ومعشوق بودن.«
21. جبران خلیل: »مسیر شادمانى در درون است، نه بیرون؛ از این رو به آنچهکه داریم مربوط نمىشود، بلکه به آنچه که هستیم مربوط مىشود.«
22. ویلیام سارویان: »بزرگترین شادى اى که شما مىتوانید به دست آوریداین است که بدانید لزوماً به شادى نیاز ندارید.«
23. آن ویلسون: »پى بردهام که شوخ طبعى را هر کس ندارد، فقط متعلق بهکسانى است که مىخواهند شاد باشند، از زندگى لذت ببرند و احساس زندهبودن کنند.«
24. گاتا فراید ویلهم: »عشق ورزیدن؛ یعنى قرار دادن شادى خویش در شادى25. فرانک اى کلارک: »بهترین شیوه براى حل یک مشکل این است که در آنمقدارى شوخى و مزاح بیابیم.«
26. بریل معتقد است که بیشتر اروپاییان و آمریکاییان در قرون اخیر دچارمشکلى شدهاند که اساساً به فقر معنوى آنها باز مىگردد.
27. توین بىمعتقد است که بیشتر اروپاییان و آمریکاییان در قرون اخیر دچارمشکلى شدهاند که اساساً به فقر معنوى آنها باز مىگردد.
28. دکتر هربرت نیسون در دانشگاه هاروارد آمریکا نشان داد: »وقتى مردمدعا مىکنند و نماز مىخوانند، فشار خون آنها به نحو محسوسى کاهش یافته،میزان متابولیسم بدن و تعداد ضربان قلب و تنفس بمانند واکنشهاى آرامبخش، تنظیم و تعدیل مىشود.
29. دکتر دى اى ماتئو، پرفسور دانشکده پزشکى جرج تاون واشنگتن، عقیدهدارد که ما نمىتوانیم از طریق علم، معجزه خداوند و اینکه چگونه بیماران راشفا مىدهد را ثابت کنیم. این کار خارج از عهده و نظر انسان است. شکنیست که ایمان، یعنى همان واکنش مذهبى، مىتواند به بهبودى افراد و درمانآنها کمک کند.
30. لوین، پروفسور دانشگاه ویرجینیاى آمریکا، در یک تحقیق ثابت کرد کهارتباط معنى دارى بین اعتقادات مذهبى و بهبودى انسانها وجود دارد. درطول سالهاى 1930 - 1980 میلادى در یک تحقیق طولانى کشف کرد کهکودکان و بزرگسالان معتقد به مذهب، نسبت به سایرین کمتر به بیمارى مبتلامىشوند.