تحقیق مقاله آداب سلام کردن

تعداد صفحات: 6 فرمت فایل: مشخص نشده کد فایل: 18621
سال: مشخص نشده مقطع: مشخص نشده دسته بندی: معارف اسلامی و الهیات
قیمت قدیم:۷,۰۰۰ تومان
قیمت: ۴,۸۰۰ تومان
دانلود فایل
کلمات کلیدی: N/A
  • خلاصه
  • فهرست و منابع
  • خلاصه تحقیق مقاله آداب سلام کردن

    مردم‌داری راه نفوذ درد دلها و جهت‌دادن آنها به سمت خویش است یعنی اگر انسان برای رسیدن به هدفش به رضایت مردم نیازمند است باید در دل آنها نفوذ کند و برای نفوذ در دلها باید معاشرتش با مردم نیکو باشد. 

    هر قوم و ملتی برای برخورد، آداب و رسومی دارند که رعایت آنها را نشانه احترام و بی‌توجهی به آنها را تحقیر و اهانت می‌دانند اسلام نیز برای برخورد آدابی قرار داده است مانند: 

     

    سلام کردن

    پیوندهاى اجتماعى، نیازمند «تحکیم‏» است. 
    استوارسازى این رشته‏ها با کلى‏گویى به دست نمى‏آید. بایدنمونه‏هاى عملى و مصداقهاى خاص و روشن ارائه شود، تا مرزهاى‏دوستى و پیوندهاى عاطفى استوارتر گردد و پایدار بماند. «سلام‏» ودست دادن یکى از این امور است. 
    سلام، چراغ سبز آشنایى است. 

    سلام، اطمینان دادن به طرف مقابل است که: هم سلامتى وتندرستى تو را خواستارم، هم از جانب من آسوده باش و مطمئن، که‏گزندى به تو نخواهد رسید. من خیرخواه تو هستم، نه بدخواه وکینه‏ورز و دشمن. نیز نوعى درود و تحیت اسلامى است که دو مسلمان‏به هم مى‏گویند. این معناى شعار اسلامى سلام است. 

    بارى ... سلام، نام خداست و تحیت الهى. سفارش پیامبر است وامامان. 
     


    تا آنجا که فرموده‏اند: اگر کسى پیش از سلام، شروع به سخن‏کرد، جواب ندهید: 
    «من بدء بالکلام قبل السلام فلا تجیبوه.» 

    در حدیث دیگرى امام صادق علیه‌السلام از قول خداوند نقل مى‏کند که بخیل، کسى است که از سلام دادن به دیگرى بخل ورزد: 
    «البخیل من بخل بالسلام.» 

    راستى ... سلام دادن به دیگرى نه تنها چیزى از قدر و جایگاه‏انسان نمى‏کاهد و هیچ گونه ضرر و زیان مادى، پولى، آبرویى‏و ... ندارد، بلکه محبت‏آور و صفابخش است و خداپسند و سیره‏رسول خداصلی‌الله‌علیه‌وآله‌وسلم و روش و منش اولیاء الهى است. به علاوه، نشانه‏اى ازتواضع و فروتنى و نداشتن کبر است. انسانهاى متواضع، نه تنها زیان‏نمى‏بینند، بلکه عزت و محبوبیت هم پیدا مى‏کنند. 

    امام صادق علیه‌السلام فرمود: 
    «من التواضع ان تسلم على من لقیت‏» 
    از نشانه‏هاى فروتنى این است که به هر کس برخوردى، سلام‏دهى. 

    پیامبر اکرم صلی‌الله‌علیه‌وآله‌وسلم نیز فرمود: 
    «اذا تلاقیتم، فتلاقوا بالتسلیم و التصافح‏» 
    هرگاه یکدیگر را دیدار کردید، با «سلام‏» و «دست دادن‏» با هم دیدارکنید 
     


    وقتى دو نفر به هم مى‏رسند، نگاهها که به هم مى‏افتد، چهره‏ها که‏رو در رو قرار مى‏گیرد، نخستین علامت صداقت و مودت و برادرى،«سلام دادن‏» است و در پى آن، دست دادن و «مصافحه‏». 

    پیامبراکرم صلی‌الله‌علیه‌وآله‌وسلم فرمود: 
    سوگند به خدائی که جانم در دست اوست وارد بهشت نمی‌شوید مگر آنکه ایمان داشته باشید و مؤمن واقعی نخواهید بود تا اینکه یکدیگر را دوست بدارید. آیا راهنمایی کنم شما را به عملی که اگر انجام دهید موجب دوستی شما می‌شود؟ گفتند: بله یا رسول‌الله. فرمود: به یکدیگر سلام کنید. 

     

    دست دادن

    گفتیم که «مصافحه‏» هم، «دوستى‏آور»، «کدورت‏زدا» و «محبت‏آفرین‏»است. ما علاقه خود و صمیمیت را با دست دادن ابراز مى‏کنیم.برعکس، اگر با کسى کدورت و دشمنى داشته باشیم، از دست دادن با اوپرهیز مى‏کنیم. به همین خاطر، این دستور مقدس و پربرکت اسلامى،در تحکیم رابطه‏هاى دوستى و اخوت، ثمربخش است. 
    دست دادن نیز، همچون سلام، ادب و آدابى دارد. یکى از آنهاپیوستگى و تکرار است. در یک سفر و همراهى و دیدار، حتى چند باردست دادن نیز مطلوب است. 

    ابوعبیده نقل مى‏کند: همراه امام باقر علیه‌السلام بودم. اول من سوارمى‏شدم، سپس آن حضرت. چون بر مرکب خویش استوار مى‏شدیم،سلام مى‏داد و احوالپرسى مى‏کرد، چنان که گویى قبلا یکدیگر راندیده‏ایم. آنگاه مصافحه مى‏کرد. هرگاه هم از مرکب فرود مى‏آمدیم وروى زمین قرار مى‏گرفتیم، باز هم به همان صورت، سلام مى‏کرد

    ودست مى‏داد و احوالپرسى مى‏کرد و مى‏فرمود: 
    «با دست دادن دو مؤمن،گناهانشان همچون برگ درختان فرو مى‏ریزد و نظر لطف الهى با آنان است، تا از هم‏جدا شوند.» 

    از آداب دیگر مصافحه، فشردن دست، از روى محبت و علاقه‏است، اما نه در حدى که سبب رنجش و درد گردد. 
    جابر بن‏عبدالله مى‏گوید: در دیدار با رسول خداصلی‌الله‌علیه‌وآله‌وسلم بر آن‏حضرت سلام کردم. آن‏حضرت دست مرا فشار داد و فرمود: دست‏فشردن، همچون بوسیدن برادر دینى است. 

    همچنین هنگام مصافحه، طول دادن و دست را زود عقب نکشیدن‏از آداب دیگر این سنت اسلامى است. در مصافحه، پاداش کسى بیشتراست که دستش را بیشتر نگه دارد. 

    پیامبر اکرم صلی‌الله‌علیه‌وآله‌وسلم نیز این سنت نیکو را داشت که چون با کسى‏دست مى‏داد، آن قدر دست‏خود را نگه مى‏داشت، تا طرف مقابل دست‏خود را سست کند و عقب بکشد. . 
    بارى ... محبت قلبى را باید آشکار ساخت. 

    از آثار دیگر مصافحه، «کینه‏زدایى‏» است. 
    پیامبر اکرم صلی‌الله‌علیه‌وآله‌وسلم فرمود: 
    «تصافحوا، فان التصافح یذهب السخیمه ‏» و «تصافحوا فانه یذهب بالغل‏». 
    مصافحه کنید و دست دهید، چرا که آن، کینه و کدورت را مى‏زداید. 
     

     


    امام باقر علیه‌السلام فرمود: 
    هر دو نفر مؤمنى که با هم دست‏بدهند، دست‏خدا میان دست آنان است و دست محبت الهى بیشتر با کسى است که‏طرف مقابل را بیشتر دوست‏بدارد. 
     

  • فهرست و منابع تحقیق مقاله آداب سلام کردن

    فهرست:

    ندارد.
     

    منبع:

    ندارد.

تحقیق در مورد تحقیق مقاله آداب سلام کردن, مقاله در مورد تحقیق مقاله آداب سلام کردن, تحقیق دانشجویی در مورد تحقیق مقاله آداب سلام کردن, مقاله دانشجویی در مورد تحقیق مقاله آداب سلام کردن, تحقیق درباره تحقیق مقاله آداب سلام کردن, مقاله درباره تحقیق مقاله آداب سلام کردن, تحقیقات دانش آموزی در مورد تحقیق مقاله آداب سلام کردن, مقالات دانش آموزی در مورد تحقیق مقاله آداب سلام کردن, موضوع انشا در مورد تحقیق مقاله آداب سلام کردن
ثبت سفارش
عنوان محصول
قیمت