مقدمه :
برنامه Corel DRAW از بسته های نرم افزاری بسیار قدرتمند به شمار می آید . این توانایی از محیط طراحی بسیار پیچیده آن ، در ترکیب های مختلف ابزارها و جلوه های برنامه ناشی می شود که تعداد ترکیب های آن ها تقریبا بی نهایت می باشد . Corel DRAW در واقع دایره المعارف برنامه های گرافیکی مبتنی بر بردار به شمار می آید.
برنامه Corel DRAW از جمله ابزار های گرافیکی بسیار حیاتی و غیر قابل مقایسه است که می تواند فایل های هر نوع تصویر گرافیکی را که مورد نیاز باشد ، را ایجاد کند. بسیاری از تصویر ها هنوز برای ایجاد خروجی های چاپی بوجود می آیند.
و تصویر های مبتنی بر بردار در Corel DRAW ویژگی های بسیار قدرتمندی برای ایجاد تصویر ها ارائه می کنند هم چنین این نرم افزار در تبدیل تصویر ها به 2 قالب بندی معروف سازگار با وب یعنی JPEG , GIF برخوردار می باشد. بنابراین Corel DRAW بهترین برنامه برای کار در هر 2 جنبه تصویرهای گرافیکی به شمار می آید زیرا هم ابزارهای طراحی منحصر به فرد و هم قابلیت تبدیل تصویرها به قالب بندی های نقشه بیتی مورد نیاز را ارائه کرده است .
1 نوار منو : شامل یک سری منو است که از طریق آن به قابلیت های Corel DRAW دسترسی داریم .
2 نوار ابزار : شامل یک سری دکمه فرمان است که با استفاده از آنها می توانیم دستوراتی که در منوهای برنامه وجود دارد اجرا کنیم .
3 نوار خصوصیات : خصوصیت مربوط به شی انتخاب شده در صفحه کاری را نشان می دهد.
4 به کل صفحه کاری پنجره ترسیم می گویند و بخشی از پنجره ترسیم صفحه ترسیم نام دارد.
5 دو خط کش در قسمت بالا و چپ وجود دارد که از آنها برای مشاهده اندازه طرح ها و تصاویر استفاده می شود.
6 جعبه ابزار در سمت چپ پنجره ترسیم است که تمامی ابزار لازم برای ایجاد و ویرایش تصویر ها و شی ء ها در این جعبه وجود دارد.
7 ابزار Shape tool برای انتخاب شکل های مختلف و ویرایش آنها مناسب است .
8 ابزار ZOOM برای کوچکتر و بزرگتر کردن تصویر از این ابزار استفاده می کنیم .
9 برای ترسیم خط از ابزار ترسیم خط آزاد استفاده می کنیم روی مثلث کوچک ابزار ترسیم خط آزاد اگر کلیک کنیم منوی آن باز می شود و برای ترسیم خط راست ، ابزار ترسیم منحنی بزیه را انتخاب می کنیم و خط راست را می کشیم ابزار قابل توجه دیگر ابزار رسانه / هنری میباشد که با آن می توان خطر راکه ترسیم می کنیم باشکل مورد نظر پر کنیم .
10 برای ترسیم شکل از این ابزار استفاده می کنیم .
11 ابزار Rectangle Tool را انتخاب می کنیم تا یک مستطیل رسم کنیم و سپس آن را رنگ آمیزی می کنیم برای تغییر رنگ دور شکل رنگ مورد نظر را انتخاب می کنیم . برای مشاهده خواص مستطیل بر روی آن راست کلیک می کنیم از منوی باز شده گزینه Properties را انتخاب می کنیم . پنجره (object Properties) باز می شود از قابلیت های موجود در این پنرجه و گزینه Corner Roundness می باشد که با فعال کردن آن و با انتخاب درجه دلخواه می توانیم گوشه های شکل را گرد کنیم و سپس آن را رنگ آمیزی می کنیم در صورتی که انتخاب رنگ مورد نظر منصرف شدیم از منوی Object Properties گزینه آخری را انتخاب می کنیم .
12 برای رسم بیضی از جعبه ابزار ، ابزار Ellopse Tool را انتخاب می کنیم . بعد از انتخاب بیضی اگر پنجره Object Properties را باز کنیم صفحه قابلیت های مربوط به رنگ آمیزی و طرح های مختلف خطوط دور شکل همانگونه که در مستطیل بود را مشاهده می کنید.
13 برای رسم اشکال چند ضلعی از جعبه ابزار ، ابزار Polygon Tool را انتخاب می کنیم با باز شدن منوی Object Properties مربوط به چند ضلعی می توان تعداد اضلاع چند ضلعی و هم چنین رنگ طرح و خطوط پیرامون شکل را تغییر دهیم حتی می توان طرح را به شکل ستاره دربیاوریم .
برای دیدن دیگر ابزار این رده بر روی مثلث کوچک ابزار Polygan Tool کلیک می کنیم . از دیگر ابزارهایی که مشاهده می کنیم و می توانیم نام ببریم ابزار Spiral Tool و Graph Paper Tool می باشد که هر کدام دارای اشکال متفاوتی است تمام تغییراتی که در مورد چند ضلعی بیان کردیم در مورد دیگر ابزار این رده صدق خواهد کرد.
14 ابزار Basic shapes را انتخاب می کنیم . از قابلیت های که این ابزار دارد یکی ابزار Arrow shape است که توسط این ابزار می توانیم انواع مختلفی از نقش ها را رسم کنیم ابزار دیگر از این رده ابزار Stan shape است که می توانیم حالت های مختلفی از ستاره را ایجاد کنیم سپس به رنگ آمیزی آن بپردازیم .
15 با استفاده از این نرم افزار قابلیت تایپ راهم خواهیم داشت برای این منظور از جعبه ابزار ، ابزار مربوطه را انتخاب می کنیم و متن مورد نظر را تایپ می کنیم در این نرم افزار این قابلیت وجود دارد که میتوانیم یک طرح و رنگ را ذخیره کنیم و بر روی متن مورد نظرمان اعمال کنیم . برای این کار منوی Tools را باز می کنیم و گزینه Graphic and text styles را انتخاب میکنیم وتغییرات لازم را اعمال می کنیم.
16 این نرم افزار ابزار دیگری بنام Blend داریم برای این منظور باید دو شکل داشته باشیم و این دو شکل را به هم وصل می کند که میتوان مسیر مورد نظر را با استفاده از ابزار رسانه هنری کشید و نیز تراکم اشکال در ابتدا و انتهای مسیر قابل تغییر است . و میتوان شکل ابتدا و انتهای این مسیر را با رنگ دلخواه رنگ امیزی کرد.
17 ابزار قطره چکان دو شکل را دقیقا به رنگ هم در می آورد.
18 این ابزار Out line است گزینه هایی که در این منو هستند خط پیرامون را تعیین میکنند و نیز گزینه Outline color برای تغییر رنگ خط پیرامون بکار می رود. گزینه Out line pen خط پیرامون را تغییر می دهد.
19 ابزار Pich Tool برای انتخاب یک شکل یا تراز کردن دو شکل بکار می رود مثلا با کشیدن دو شکل در صفحه و قرار دادن آنها در حالت انتخاب از منوی Arrange گزینه Alian and Distribute را انتخاب می کنیم و به حالت دلخواه شکل را تراز می کنیم .