تحقیق مقاله بخش های مختلف گوش

تعداد صفحات: 7 فرمت فایل: مشخص نشده کد فایل: 19293
سال: مشخص نشده مقطع: مشخص نشده دسته بندی: علوم پزشکی
قیمت قدیم:۷,۰۰۰ تومان
قیمت: ۴,۸۰۰ تومان
دانلود مقاله
کلمات کلیدی: N/A
  • خلاصه
  • فهرست و منابع
  • خلاصه تحقیق مقاله بخش های مختلف گوش

    رونگاره و شمای دستگاه شنوایی انسان.
     

     

    ۱. گوش بیرونی
    ۲. لاله گوش
    ۳. مجرای گوش
    ۴. پرده صماخ
    ۵. گوش میانی
    ۶. استخوان‌های گوش میانی
    ۷. استخوان چکشی
    ۸. استخوان سندانی
    ۹. استخوان رکابی
    ۱۰. حفره صماخی پرده گوش
    ۱۱. استخوان گیجگاهی
    ۱۲. شیپور استاش
    ۱۳. گوش درونی
    ۱۴. پیچ‌راه
    ۱۵. مجرای نیمه‌حلقوی
    ۱۶. دالان (دهلیز) گوش
    ۱۷. پنجره یا منفذ دالانی
    ۱۸. پنجره یا منفذ گرد
    ۱۹. حلزون گوش
    ۲۰. عصب دالانی یا دهلیزی
    ۲۱. عصب شنوایی
    ۲۲. مجرای درونی شنوایی
    ۲۳. عصب دهلیزی حلزونی

     

    (تصاویر در فایل اصلی موجود است)

     

    بخش‌ های گوش:

     ۱-جمجمه

     ۲-مجرای گوش

     ۳-لاله

    ۴-پرده

     ۵-دریچهٔ بیضی

     ۶-استخوانچه چکشی

     ۷-سندانی

     ۸-رکابی

     ۹-دالان

     ۱۰-حلزون

    11عصب شنوایی

     ۱۲-لوله استاش.

     

     

     

    گوش از قسمتهای مختلفی تشکیل شده است. امواج صوتی مراحل مختلفی را درون گوش طی می‌کنند تا به اعصاب شنوایی تبدیل شوند. هر کدام از اجزای گوش درونی را این امواج تاثیر گذاشته (تقویت، جمع آوری ، تغییر فرکانس ، انتقال و...) و به اعصاب شنوایی می‌رسند. ساختمان گوش از قسمتهای مختلفی تشکیل شده است.

    گوش خارجی

    گوش خارجی امواج صوتی را جمع آوری و متمرکز می‌سازد و از دو قسمت تشکیل شده است.

    لاله گوش

    لاله گوش در غالب حیوانات متحرک است، و برای جمع کردن و هدایت امواج صوتی و تشخیص جهت صدا بکار می‌رود، ممکن است به طرف منبع صورت متوجه شود. در انسان لاله گوش بی‌حرکت است ولی تا اندازه‌ای جهت صوت را می‌تواند تشخیص دهد.

    مجرای گوش خارجی

    مجرای گوش خارجی لوله‌ایست که تقریبا 2 تا 3 سانتیمتر طول دارد و در حدود یک سانتیمتر مکعب حجم دارد و به پرده صماخ ختم می‌شود. ارتعاشات صوتی تا قسمت انتهایی این لوله بوسیله هوا منتقل شده ، پس از آن بوسیله محیطهای جامد و مایع به گوش میانی انتشار می‌یابد.

    پرده صماخ

    پرده صماخ غشایی است که بوسیله اصوات با فرکانسهای مختلف مرتعش می‌شود. درجه کشش آن از محیط به طرف مرکز تدریجا زیاد شده و به همین علت است که هر قسمت از این پرده بوسیله فرکانس معینی مرتعش می‌شود.
     

     

    گوش میانی

    گوش میانی امواج را تقویت و منتقل می‌کند. گوش میانی در حفره استخوانی موسوم به صندوق تمپان (Caisse De Tympan) قرار دارد و بوسیله شیپور استاش (Trompand Eustache) به حلق می‌رسد. ارتعاشات هوا که از گوش خارجی به پرده صماخ می‌رسد بوسیله چهار استخوان کوچک که یکی پس از دیگری متکی بهم مفصل شده است، به گوش داخلی منتقل می‌گردد. این چهار استخوان بر حسب شکلی که دارند شامل چکشی ، سندانی ، عدسی و رکابی است. وظیفه آنها کم کردن دامنه ارتعاشات و در نتیجه افزایش تغییرات فشار است.

    پنجره بیضی

    استخوان چکشی به پرده صماخ و استخوان رکابی به پنجره بیضی (Ovale) ختم می‌شود که سطح آن 4 مرتبه از پرده صماخ کوچکتر است. چون سطح صماخ 14 مرتبه از سطح بیضی بزرگتر است لذا فشار در پنجره بیضی 14 مرتبه زیاد می‌گردد. این بهترین وسیله‌ای است که می‌توان انرژی ارتعاشی یک محیط با وزن مخصوص کم را (هوا) به محیطی با وزن مخصوص زیاد منتقل نمود.

    پنجره گرد

    در گوش میانی ، پنجره دیگری وجود دارد که به پنجره گرد (Round) مرسوم است. پنجره گرد و پنجره بیضی حد فاصل بین گوش داخلی و میانی است. پنجره بیضی ارتعاشاتی را که به پرده صماخ می‌رسد از طریق استخوانهای گوش میانی به گوش داخلی منتقل می‌کند و پنجره گرد سبب می‌شود مایع گوش داخلی که در محفظه غیر قابل ارتعاشی قرار دارد، بتواند مرتعش شود.

     

     

    گوش داخلی

    گوش داخلی امواج منتقل شده از گوش میانی را دریافت و آن را به امواج شنوایی تبدیل می‌کند. گوش داخلی اصلی‌ترین قسمت گوش است و از چندین قسمت تشکیل شده است.

    مجاری نیم حلقوی: در ساختمان گوش سه مجرای نیم حلقوی واقع شده است که برای حفظ تعادل بدن در فضا بکار می‌رود و در امر شنیدن تاثیر ندارد.

    کیسه اوتریکول و ساکول: مجاری نیم حلقوی بالای کیسه‌ای بنام اوتریکول قرار گرفته‌اند (Utricule) ، که بوسیله مجرایی به یک کیسه کوچکتر مرسوم به ساکول (Saccule) وصل می‌شود.

    حلزون

    در زیر مجاری نیم حلقوی ، حلزون (Limacon) قرار گرفته که حفره‌ای پیچیده به شکل حلزون است و بوسیله دریچه بیضی به گوش میانی مربوط می‌شود. تعداد حلقه‌های این مارپیچ 2.5 ، طولش 38 میلیمتر و قطر قاعده آن در حدود 3.3 میلیمتر است. حلزون از مایعی پر شده و بوسیله دو پنجره بوسیله غشای مسدود به صندوق تمپان ارتباط دارد. یکی پنجره بیضی که ارتعاشات را دریافت می‌کند و دیگری پنجره گرد بوده و عمل آن این است که به مایعی که در حلزون قرار دارد، امکان ارتعاش می‌دهد.

    مجرای حلزونی:در وسط حلزون مجرای حلزونی قرار دارد که به ساکول معروف است.

    غشا بازیلر:حفره حلزون بوسیله جدار طولی به نام غشا بازیلر به دو قسمت تقسیم می‌شود.

    اندام کورتی

    روی غشا بازیلر مجموعه‌ای مرسوم به اندام کورتی (Corti) یا عضو کورتی قرار گرفته است. تعداد اندام کورتی از قاعده حلزون به طرف راس آن بتدریج افزایش می‌یابد.

    تونل کورتی

    عضو کورتی از یک سلسله سلولهایی به شکل میله که راس آنها دو به دو و مجاور هم قرار دارد، تشکیل می‌شود. بدین طریق مجرایی با مقطع مثلثی شکل را محدود می‌سازد که به تونل کورتی معروف است.
     

  • فهرست و منابع تحقیق مقاله بخش های مختلف گوش

    فهرست:

    ندارد
     

    منبع:

    ندارد

تحقیق در مورد تحقیق مقاله بخش های مختلف گوش, مقاله در مورد تحقیق مقاله بخش های مختلف گوش, تحقیق دانشجویی در مورد تحقیق مقاله بخش های مختلف گوش, مقاله دانشجویی در مورد تحقیق مقاله بخش های مختلف گوش, تحقیق درباره تحقیق مقاله بخش های مختلف گوش, مقاله درباره تحقیق مقاله بخش های مختلف گوش, تحقیقات دانش آموزی در مورد تحقیق مقاله بخش های مختلف گوش, مقالات دانش آموزی در مورد تحقیق مقاله بخش های مختلف گوش, موضوع انشا در مورد تحقیق مقاله بخش های مختلف گوش
ثبت سفارش
عنوان محصول
قیمت