تحقیق مقاله پرورش کرامت نفس

تعداد صفحات: 16 فرمت فایل: word کد فایل: 2193
سال: مشخص نشده مقطع: مشخص نشده دسته بندی: ادبیات فارسی
قیمت قدیم:۸,۵۰۰ تومان
قیمت: ۶,۰۰۰ تومان
دانلود مقاله
کلمات کلیدی: عزت - کرامت نفس
  • خلاصه
  • فهرست و منابع
  • خلاصه تحقیق مقاله پرورش کرامت نفس

    عزت و کرامت نفس، وسیله سربلندی جوانان در دنیا و آخرت

    751

    جوانان، جوانه‏های سبز زندگی

    خوش آمد گل وز آن خوش‏تر نباشد   که در دستت به جز ساغر نباشد

    زمان خوش‏دلی دَریاب و دُریاب         که دایم در صدف گوهر نباشد

    حافظ

    جوانی، بهار عمر و جوانان، جوانه‏های سبز زندگی و نمونه‏های ناب سازندگی‏اند. اگر عمر آدمی طلاست، اوقات جوانی کیمیاست و اگر زندگی روزی بیش نیست، جوانی صبح سپید و پگاه پاک آن خواهد بود و جوانان رهبران فردا و آیینه آینده‏اند. از این رو، آموزه‏های آسمانی که از دل و دیده ارباب عظمت تراوش یافته است، توجه و تأکید فراوانی بر ذخیره‏های امروز جامعه کرده است تا جوانان را بیداردلانی فرهیخته کند و آیینه‏ای از اندیشه‏های روشن نسبت به کسب فضیلت‏های انسانی و رسیدن به عزت نفس در رواق وجودشان بنشاند.

    رونق عهد شباب است دگر بستان را    می‏رسد مژده گل بلبل خوش‏الحان را

    ای صبا گر به جوانان چمن بازرسی    خدمت ما برسان سرو و گل و ریحان را

    حافظ

    پیام متن:

    جوانان، ارزش‏ها و ذخیره‏های جامعه‏اند.

    عزت نفس و جایگاه آن در اسلام

    عزت نفس، عبارت است از احساس ارزشمند بودن. این حس از مجموع افکار، احساس‏ها عواطف و تجربه‏های ما در طول زندگی ناشی می‏شود. همه افراد، صرف نظر از سن، جنسیت، زمینه فرهنگی، جهت و نوع کاری که در زندگی دارند، نیازمند عزت نفس هستند. عزت نفس بر همه سطوح زندگی انسان اثر می‏گذارد. بررسی‏های گوناگون روان‏شناسی، حاکی از آن است که چنانچه نیاز به عزت نفس ارضا نشود، به‏ویژه در جوانان، نیازهای گسترده‏تری نظیر نیاز به خلاقیت و ابتکار، پیشرفت و یا درک استعداد بالقوه محدود می‏ماند.

    عزت، به معنای ارجمندی، سرافرازی و گرامی شدن نیز هست. به قول راغب اصفهانی:

    «واژه عزت، به معنای حالتی است که نمی‏گذارد انسان شکست بخورد و مغلوب واقع شود».

    در برابر عزت، ذلت قرار دارد که به معنای نبودِ حالت شرافت و بزرگی در آدمی است، به گونه‏ای که انسان به سادگی پذیرای شکست و مغلوب دیگران می‏شود. در آموزه‏های دینی، عزت، در ثروت، تجمل‏گرایی و بهره‏مندی از امکانات مادی خلاصه نمی‏شود، بلکه عزت در بندگی، معنویت‏گرایی و رهایی از قید و اسارت و شهوت و دنیاگرایی تفسیر می‏شود. از این رو، امام علی علیه‏السلام می‏فرماید:

    الهی کَفی بی عِزَّا أَنْ أکُون لَکَ عبدا و کَفی بی فخرَا أن تَکونَ لی رَبّا.

    خداوندا، برای من این عزت بس که بنده تو باشم و این افتخار مرا بس که تو خدای من هستی.

    پیام متن:

    1. معنای عزت نفس؛

    2. نیاز به عزت نفس در تمام لحظه‏های زندگی.

    رسالت انبیا، پرورش عزت‏مندی در جوانان

    بزرگان دین، جوانی را یکی از نعمت‏های پرارزش الهی و از سرمایه‏های بزرگ سعادت در زندگی بشر معرفی کرده‏اند و این موضوع را با عبارت‏های مختلفی به مسلمانان خاطر نشان ساخته‏اند. رسول گرامی اسلام فرموده است:

    در قیامت هیچ بنده‏ای قدم از قدم بر نمی‏دارد تا به این پرسش‏ها پاسخ دهد: اول آنکه عمرش را در چه کار فانی کرده است و دوم آنکه جوانی‏اش را چگونه و در چه راه تمام کرده است.

    از رسالت همه انبیا و رهبران الهی، توجه به دوران جوانی و پرورش عزت‏مندی در آنها و مبارزه با عوامل عزت‏زدا بوده است. شعار آنان این بوده که عزت از آن خداست و خداوند به مؤمنان عزت می‏دهد؛ «مَنْ کانَ یُریدُ الْعِزَّه َ فَلِلّهِ الْعِزَّه ُ جَمیعاً و... .» (فاطر: 10) در روایت‏های اسلامی، اهمیت عزت نفس به خوبی بیان شده است. امام صادق علیه‏السلام در حدیثی فرمود: «خداوند، همه امور مؤمن را به خودش واگذار کرده است، جز آنکه اجازه نداده است خود را ذلیل کند.» از پیامبر گرامی اسلام نیز نقل است: «لا یَنْبَغیِ لِمؤمِنَ أَن یُذِلَّ نَفسَهُ؛ بر هیچ مسلمانی جایز نیست که خود را ذلیل کند».

  • فهرست و منابع تحقیق مقاله پرورش کرامت نفس

    فهرست:

    ندارد.
     

    منبع:

    ندارد.

تحقیق در مورد تحقیق مقاله پرورش کرامت نفس, مقاله در مورد تحقیق مقاله پرورش کرامت نفس, تحقیق دانشجویی در مورد تحقیق مقاله پرورش کرامت نفس, مقاله دانشجویی در مورد تحقیق مقاله پرورش کرامت نفس, تحقیق درباره تحقیق مقاله پرورش کرامت نفس, مقاله درباره تحقیق مقاله پرورش کرامت نفس, تحقیقات دانش آموزی در مورد تحقیق مقاله پرورش کرامت نفس, مقالات دانش آموزی در مورد تحقیق مقاله پرورش کرامت نفس ، موضوع انشا در مورد تحقیق مقاله پرورش کرامت نفس
ثبت سفارش
عنوان محصول
قیمت