انستیتو مکانیک
این بخش شامل چهار رشته ساخت و تولید (در گرایش های ماشین ابزار ، قالبسازی ) نقشه کشی عمومی و تاسیسات حرارتی می باشد . و یک رشته ساخت و تولید گرایش ماشین ابزار در مقطع کارشناسی دارد .
امکانات آموزشی این بخش عبارتند از :
1- کارگاه ماشین ابزار : شامل ماشین های تراش ، ماشین های سوراخکاری ، برش ( اره ) صفحه تراش ، دستگاه مته رادیال و ماشین فرز انیورسال باظرفیت آموزش حدود 20 نفر دانشجو .
2- کارگاه فرزکاری : در این کارگاه آموزش دستگاههای زیر و کار با آنها انجام می گیرد : دستگاه تراش ، فرز افقی ، فرز عمودی ، فرز انیورسال ، دستگاه بورینگ ، صفحه تراش ، دستگاه سنگ تخت ، سنگ گرد و
دستگاه ابزار تیزکنی .
3- کارگاه تولیدی : که شامل دستگاههای : تراش- فرزهای افقی و عمودی ،دستگاه مته رادیال ، سنگ های تخت و گرد ، دستگاه اسپارک ، دستگاه سری تراش و دستگاه پرس پنوماتیکی می باشد .
4- کارگاه تهویه مطبوع : در این کارگاه ، که به رشته تاسیسات حرارتی تعلق دارد ، آموزش انواع کولرهای آبی ، گازی ، دستگاه چیلر ، زنت ، هواساز و انواع آب سردکن صورت می گیرد .
5- کارگاه جوشکاری : این کارگاه از دو قسمت جوشکاری با برق و جوشکاری با گاز تشکیل یافته است . در قسمت جوشکاری با برق که به کابینهای جوشکاری مجهز است انواع جوشکاری با DC و TIG و MIG
آموزش داده می شود . و در قسمت بعدی دانشجویان جوشکاری با گاز استیلن و اکسیژن را آموزش می بینند .
6- کارگاه ریخته گری : در این کارگاه ، ریخته گری انواع قطعات چدنی و فلزات رنگین توسط کوره های زمینی آموزش داده می شود و پروژه های دانشجویی در آن انجام می گیرد .
7- آزمایشگاه CNC : این آزمایشگاه به دستگاه فرز و تراش NC مجهز بوده و با 12 دستگاه کامپیوتر آموزش برنامه نویسی CNC انجام می پذیرد .
8- آزمایشگاه عملیات حرارتی : در این آزمایشگاه آموزش عملیات حرارتی ( آبکاری ) و آتشکاری در جوار رشته های ساخت و تولید و نقشه کشی عمومی انجام می گیرد .
9- آزمایشگاه مقاومت مصالح : در این آزمایشگاه دانشجویان می توانند حدود ده مورد آزمایش مربوط به مقاومت مواد را عملاً آموزش ببینند .
10- آزمایشگاه اندازه گیری دقیق : این آزمایشگاه مجهز به وسایل پیشرفته مترولوژی می باشد . دانشجویان ضمن آشنایی ، نحوه کار با آنها را نیز یاد می گیرند .
11- آزمایشگاه پنوماتیک : این واحد ضمن آموزش مبانی پنوماتیک ، وظیفه آموزش و طراحی مدارهای پنوماتیکی را نیز به عهده دارد.
12- کارگاه ورقکاری : در این کارگاه دانشجویان ضمن آشنایی با انواع دستگاههای برش و خم کن انواع ورقها ، با روشهای ساخت انواع مصنوعات فلزی از جمله کمد ، کابینت و . . . آشنا می شوند .
13- در این بخش تعداد چهار کلاس با ظرفیت تقریبی یکصد نفر با تجهیزات لازم برای آموزش عملی نقشه کشی وجود دارد .