تحقیق مقاله مقررات بهداشتی محیط ساختمان ها

تعداد صفحات: 19 فرمت فایل: word کد فایل: 24214
سال: مشخص نشده مقطع: مشخص نشده دسته بندی: بهداشت
قیمت قدیم:۱۲,۰۰۰ تومان
قیمت: ۹,۸۰۰ تومان
دانلود فایل
  • خلاصه
  • فهرست و منابع
  • خلاصه تحقیق مقاله مقررات بهداشتی محیط ساختمان ها

    مقررات بهداشتی محیط ساختمانها
    ▪ مقررات بهداشتی آبدارخانه ها :
    کارکنان آبدارخانه موظفند کارت بهداشتی معتبر داشته باشند .
    کارکنان آبدارخانه باید ملبس به روپوش با رنگ روشن بوده و بهداشت فردی را کاملا” رعایت نمایند .
    هر یک از کارکنان آبدارخانه باید حوله و صابون اختصاصی داشته باشند .
    وجود کمد لباس برای هر یک از کارکنان آبدارخانه الزامی است .
    استعمال دخانیات در آبدارخانه ممنوع می باشد .
    وجود جعبه کمکهای اولیه با تمام وسایل و لوازم مروبطه در آبداخانه الزامی می باشد .
    وجود کپسول اطفا حریق و ارائه آموزش کافی برای پرسنل مربوط جهت

    استفاده از آن در آبدارخانه الزامی است .
    سیستم فاضلاب بایستی بهداشتی باشد .
    کف آبدارخانه بدون فرو رفتگی و دارای شیب مناسب باشند .
    در و پنجره ها سالم و مجهز به توری سیمی ضد زنگ باشد .
    سقفها بدون شکاف و تمیز باشد .
    شیرهای برداشت آب باید سالم و بدون نقص باشد .
    ساختمان دیوار از جنس مقاوم ، قابل نظافت به رنگ روشن و بدون شکاف و ترک باشد .
    قفسه نگهداری ظروف باید تمیز و قابل نظافت بوده و فاصله کف آن از زمین حداقل ۲۰ سانتیمتر باشد .
    سیستم روشنایی کافی و بدون نقص باشد .
    آبدارخانه بایستی دارای تهویه مناسب و کافی باشد .
    ▪ سرویسهای بهداشتی:
    تهویه باید به نحوی صورت گیرد که همیشه هوای داخل توالت و دستشویی سالم و عاری از بو باشد .
    دارای نور و روشنایی کافی و بدون نقص باشد .
    کف باید بدون فرو رفتگی ، شکاف و دارای شیب مناسب و همواره تمیز و پاکیزه باشد .
    سقف بدون شکاف و تمیز باشد .
    ساختمان دیوار از جنس مقاوم قابل شستشو و تمیز باشد .
    در و پنجره ها سالم و مجهز به توری سیمی باشد .
    سیستم فاضلاب سالم و بهداشتی باشد ( عدم گرفتگی لوله ، عدم نشت فاضلاب از لوله ها و عدم پوسیدگی لوله های فاضلاب )
    شیرهای برداشت آب و شیلنگ مربوطه سالم و بدون نقص باشد .
    دستشویی می بایست مجهز به ظرف مخصوص محتوی صابون مایع باشد .
    استفاده از توالت و دستشویی های صاف و صیقلی از جنس مناسب که همواره تمیز باشد الزامی است .
    انجام منظم ضدعفونی سرویسها ضروری می باشد .
    پرده محافظ ورودی در دستشویی های خواهران بایستی مرغوب و تمیز باشد .
    توالت باید مجهز به سیقون و دارای شتر گلو باشد .
    توالت باید دارای سطح زباله درپوش دار ، قابل شستشو ، تمیز و مجهز به کیسه زباله باشد .
    ▪ جمع آوری زباله در سطح دانشگاه :
    سطلهای زباله دارای درپوش ، قابل شستشو و تمیز باشد .
    سطلهای زباله مجهز به کیسه زباله باشد.
    حمل کیسه زباله تا انبار موقت جمع آوری زباله بایستی بنحو مناسب و به دور از ریخت و پاش صورت گیرد .
    انبار موقت جمع آوری زباله مناسب باشد .
    زباله ها روزانه از محل تولید و انبار موقت زباله جمع آوری و از محیط دانشگاه خارج شود .
    انبار موقت جمع آوری زباله روزانه نظافت و ضدعفونی شود .
    کارگر نظافتچی به هنگام نظافت انبار موقت زباله و جمع آوری زباله بایستی دارای وسایل ایمنی ( ماسک و دستکش … ) باشد .
    زباله ها حتی الامکان در مبدا باید تفکیک گردد ( زباله خشک شامل کاغذ ، نان خشک ، پلاستیک و …. ) از زباله تر جا شوند
    ▪ شرایط بهداشتی سایر مکانها ( نمازخانه ، آمفی تئاتر ، کتابخانه ، کلاس ، آزمایشگاه و …. )
    تهویه مناسب و نور کافی باشد ( هود آزمایشگاه و دستگاه تهویه سالم باشد ) .
    کلید و پریز و کلیه وسایل برقی از ایمنی کامل برخوردار باشند .
    پنجره ها جهت جلوگیری از ورود حشرات مجهز به توری سیمی ضد زنگ باشد .
    رنگ آمیزی دیوارها مناسب باشد .
    موکت یا کف پوش مناسب و تمیز باشد .
    میز و صندلی در آزمایشگاه و کلاسها مناسب باشد .
    مهر نماز سالم ، تمیز و در محل مخصوص قرار گیرد . پرده نمازخانه سالم و تمیز باشد .
    آزمایشگاهها بایستی دارای ایمنی کامل از قبیل وجود کپسول اطفا حریق ، دوش آب و مجهز به جعبه کمکهای اولیه باشد .
    کلیه شیرهای گاز و وسایل مربوطه سالم بوده و از ایمنی کافی برخوردار باشد .
    در موارد کار با دستگاهها و مواد پرتوزا مقررات ابلاغ شده از طرف سازمان انرژی اتمی رعایت گردد.
    جهت استفاده از وسایل اطفا حریق و جعبه کمکهای اولیه پرسنل مربوطه باید آموزش لازم را ببینند .
    تمام مکانهای فوق می بایست دارای سطل زباله درپوشدار ، قابل شستشو و تمیز و مجهز به کیسه زباله باشند .
    ▪ مقررات بهداشتی غذاخوریها و بوفه ها
    ۱) بهداشت فردی :
    کلیه کارگران موظفند کارت بهداشت معتبر در محل کار خود داشته باشند .
    سرپرستان موظفند که قبل از استخدام اشخاص کارت بهداشت آنان را مطالبه و در محل کار نگهداری نمایند .
    کارگران موظفند اصول بهداشت فردی را کاملا” رعایت نموده و به دستورهایی که توسط کارشناس بهداشت داده می شود عمل نمایند.
    کارگران رستوران باید ملبس به کلاه ، دستکش ، روپوش وکفش مناسب و کاملا” تمیز و بهداشتی باشند .
    متصدیان موظفند جایگاه مناسبی جهت قراردادن لباس کارگران خود تهیه نمایند .
    هر کارگر موظف به داشتن صابون و حوله تمیز اختصاصی می باشد .
    کارگرانی که به نحوی از انحا با طبخ و توزیع مواد غذایی سر و کار دارند در حین کار حق دریافت بهای کالای فروخته شده را شخصا” از دانشجو نخواهند داشت .
    برای کارگران می بایست حمام ، دستشویی ، توالت مجزا و مناسب از نظر کیفی و کمی وجود داشته باشد .
    ۲) بهداشت محیط :
    کف باید از جنس قابل شستشو – صاف – و بدون فرو رفتگی و دارای شیب مناسب باشد .
    دیوارهای ساختمان با رنگ مناسب ، بدون شکاف و قابل شستشو ( تا ارتفاع مناسب بر حسب نوع کار ) باشد .
    سقفها باید مسطح بدون ترک خوردگی ، شکاف و همیشه تمیز باشد .
    درها و پنجره ها طوری تعبیه شوند که بتوانند از ورود حشرات جلوگیری نمایند و مجهز به توری سیمی ضد زنگ باشند .
    آب مصرفی تمیز و مورد تایید مقامات بهداشتی باشد .
    لوله کشی آب گرم و سرد در مجتمع غذاخوری و آب گرم در طول مدت انجام کار وجود داشته باشد .
    سیستم فاضلاب بهداشتی باشد ( کف شور مناسب ، شیب کافی ، درپوش و … )
    وجود کپسول اطفاء حریق و جعبه کمکهای اولیه و ارائه آموزشهای لازم به پرسنل الزامی است .
    ایجاد هر گونه حوض و حوضچه یا پاشوی که در آن آب به صورت راکد باشد ممنوع است .
    زباله دان درپوش دار ضد زنگ قابل حمل و دارای کیسه زباله ، به تعداد و اندازه کافی موجود بوده و بعد از تخلیه شسته شود و محلی مناسب برای نگهداری زباله ها تعبیه گردد .
    دستگاههای پخت غذا با میزان و کیفیت پخت غذاها تناسب داشته باشد .
    جدار داخلی ظروف مسی باید کاملا” سفید کاری شده باشد .
    سیخهای کباب و وسایل کار از جنس مناسب سالم ضد زنگ و تمیز باشد .
    تخته گوشت خردکنی سالم و تمیز باشد .
    وجود دستگاههای سردکننده و گرم کننده هوا ( آشپزخانه ، سالن غذاخوری ) الزامی است .
    در فصل گرما حداکثر درجه حرارت داخل غذاخوری ، نباید بیش از ۳۰ درجه باشد .
    وجود نور کافی در محلهای آشپزخانه ، رستوران ، سلف سرویس ، انبار و سایر اماکن الزامی است .
    تهویه هوای آشپزخانه و رستوران به خوبی صورت گرفته به طوری که فضا عاری از بو و بخارات باشد .
    میزهای مناسب کار در آشپزخانه وجود داشته باشد . ( سطح میزها باید صاف ، تمیز ، سالم و بدون درز بوده و روکش آن از جنس قابل شستشو باشد ) .
    استفاده از مواد ضدعفونی کننده جهت وسایل کار ، ظروف غذاخوری ، محیط کار و مواد غذایی الزامی است .
    ظروف باید در ظرفشویی سه مرحله ای ( شستشو – ضدعفونی – آب کشی ) یا توسط دستگاههای اتوماتیک شسته شود
    درها و پنجره های آشپزخانه و غذاخوری مجهز به توری ضد زنگ باشد .
    تعداد و ظرفیت هر ظرفشویی باید مناسب و مجهز به آب گرم و سرد باشد .
    ظروف پس از شستشو باید با وسیله تمیز و عاری از آلودگی خشک گردد .
    محل مناسب برای نگهداری ظروف ( ویترین یا گنجه مخصوص ) در نظر گرفته شود .
    قفسه ویترین و گنجه تمیز ، مجهر به در و شیشه بوده و قابله نظافت باشد و فاصله کف آنها از زمین از ۲۰ سانتیمتر کمتر نباشد .
     

  • فهرست و منابع تحقیق مقاله مقررات بهداشتی محیط ساختمان ها

    فهرست:

    ندارد
     

    منبع:

    ندارد

تحقیق در مورد تحقیق مقاله مقررات بهداشتی محیط ساختمان ها, مقاله در مورد تحقیق مقاله مقررات بهداشتی محیط ساختمان ها, تحقیق دانشجویی در مورد تحقیق مقاله مقررات بهداشتی محیط ساختمان ها, مقاله دانشجویی در مورد تحقیق مقاله مقررات بهداشتی محیط ساختمان ها, تحقیق درباره تحقیق مقاله مقررات بهداشتی محیط ساختمان ها, مقاله درباره تحقیق مقاله مقررات بهداشتی محیط ساختمان ها, تحقیقات دانش آموزی در مورد تحقیق مقاله مقررات بهداشتی محیط ساختمان ها, مقالات دانش آموزی در مورد تحقیق مقاله مقررات بهداشتی محیط ساختمان ها, موضوع انشا در مورد تحقیق مقاله مقررات بهداشتی محیط ساختمان ها
ثبت سفارش
عنوان محصول
قیمت