تحقیق مقاله فرهنگ ترافیک

تعداد صفحات: 7 فرمت فایل: word کد فایل: 24831
سال: مشخص نشده مقطع: مشخص نشده دسته بندی: علوم اجتماعی و جامعه شناسی
قیمت قدیم:۷,۰۰۰ تومان
قیمت: ۵,۰۰۰ تومان
دانلود مقاله
  • خلاصه
  • فهرست و منابع
  • خلاصه تحقیق مقاله فرهنگ ترافیک

    فرهنگ ترافیک

    اقدامات لازم برای ایمنی بیشتر در رانندگی شبانه

    1- هنگام رانندگی در شب, اگر احساس خستگی و خواب آلودگی می کنید از ادامه  رانندگی منصرف شده و استراحت نمائید

    2- هرگز به نور بالای اتومبیل هایی که از روبرو می آیند خیره نشوید.  بلکه حاشیه سمت راست و یا خط سفید وسط جاده را نگاه کنید.

    3- هیچگاه و بخصوص شبها در قسمت آسفالت جاده  (خطوط عبور) , اتومبیلتان را متوقف نکنید, زیرا تشخیص آن برای دیگر رانندگان مشکل است , درصورت لزوم  در پارکینگ حاشیه و یا شانه خاکی جاده توقف کنید.

    4- چنانچه  از مسیری که  عبور می کنید  نور کافی ندارد, مراقب عابرانی باشید که ممکن است لباس تیره پوشیده باشند.

    5- هنگامی که در جهت مخالف, خودروئی از فاصله 150 متری به شما نزدیک میشود و یا با فاصله کمتر از 150 متر دنبال خودروهای دیگر در حرکت هستید از نور پائین استفاده کنید. چون حرکت با نور بالا سبب   خیره گی چشم رانندگان مذکور شده , همچنین انعکاس نور از آینه داخلی و سپر فلزی اتومبیل جلو چشم شما را آزار خواهد داد.

    6- همواره و بخصوص پس از تاریک شدن هوا, استفاده از چراغ های راهنما در هنگام تغییر خط عبور و گردش ها فوق العاده ضروری است.

    7- هنگام رانندگی در شب مطمئن شوید که نور چراغ های جلو تنظیم بوده و سایر چراغ ها ( ترمز, خطر , راهنما , دنده عقب )کثیف و گل اندود نباشند.

    فرامین چراغها راهنمائی و رانندگی

    چراغ قرمز

    با مشاهده این چراغ کلیه رانندگان بایستی در پشت خط ایست و یا به فاصله 5 متری چراغ توقف کامل نمایند.

    چراغ قرمز و زرد

    این چراغ به منزله آماده شدن جهت حرکت است و رانندگان بایستی خود را جهت حرکت بعدی همراه با چراغ سبز آماده نمایند و به طور کلی مفهوم آن, این است که نور چراغ در شرف تغییر است ولی ممنوعیت حرکت هنوز  به قوت خود  باقی است.

    چراغ سبز

    با مشاهده چراغ سبز عبور و مرور در جهت آن آزاد است.

    چراغ زرد

    چراغ زرد جهت تخلیه تقاطعها و میادین بوده و با مشاهده این چراغ, کلیه وسایل نقلیه  و عابرین پیاده نباید به تقاطع و یا گذرگاه عابر  پیاده نزدیک شوند, تا وسایل نقلیه و عابرین پیاده ای که قبلا" وارد میدان یا تقاطع شده اند از آن محل    عبور نمایند.

    چراغ قرمز چشمک زن

    با مشاهده این چراغ, کلیه وسایل نقلیه باید قبل از ورود به تقاطع یا گذرگاه عابر پیاده , توقف کامل کنند و پس از اطمینان از عدم وجود خطر تصادف , حرکت نمایند.

    چراغ زرد چشمک زن

    این چراغ برای عبور با احتیاط است و با مشاهده این چراغ رانندگان مکلفند با احتیاط کامل و سرعت کم از تقاطع و گذرگاه عابر  پیاده عبور نمایند.

    کاربرد فلش در چراغها

    در بعضی از چراغها, همزمان با چراغ قرمز, چراغ سبز فلشدار دیگری روشن است, با مشاهده این چراغ فقط وسایل نقلیه ای می توانند حرکت کنند که مسیر آنها با فلش موجود در کنار چراغ یکی باشد. ( در این چراغ فقط گردش به چپ آزاد است )

    با رعایت مقررات راهنمائی و رانندگی می توان تصادفات را کاهش داد‏

    در وقوع تصادفات رانندگی عوامل مختلفی دخالت دارند که از جمله مهمترین آنها عدم رعایت سرعت مطمئنه, انحراف و تجاوز به چپ ,عدم رعایت حق تقدم وعدم توجه کافی به جلومی باشد. در سال 1381 تعداد 123,275 فقره تصادف بعلت عدم رعایت حق تقدم و 12,407 فقره بعلت سرعت غیر مجاز و 30,070 فقره تصادف بعلت انحراف به چپ رخ داده است.

            بررسی و تجزیه و تحلیل گزارش تصادفات نشان میدهد که در اکثر آنها خطای عامل انسانی و عدم رعایت دقیق قوانین و مقررات راهنمایی و رانندگی توسط رانندگان وسائل نقلیه و عابرین پیاده علت اصلی  وقوع سانحه می باشد. لذا ضروری است با فراهم نمودن بسترهای مناسب برای عدم تمایل به انجام تخلفات رانندگی, ایمن سازی راهها , خودروها و آموزش ترافیکی شهروندان توسط سازمانهای مربوطه و  وضع قوانین بازدارنده, رانندگان و عابرین ملزم به رعایت قوانین راهنمایی و رانندگی گردند.

           رانندگان محترم باید بدانند که منافع رعایت قوانین راهنمایی و رانندگی و نتایج مثبت حاصل از آن در وهله اول متوجه خود راننده و سرنشینان وسیله نقلیه آنان می باشد و چه بسا بخاطر یک لحظه غفلت و عدم رعایت مقررات در رانندگی اتفاقی رخ دهد که یک عمر پشیمانی به همراه داشته باشد.

    رانندگی در زمستان

    رانندگی در فصل سرما و مواقع بارندگی نیازمند رعایت ضوابط خاص و در نظر گرفتن شرایط جوی و سطح معبر و نوع وسیله نقلیه است.

    در مواقع بارندگی و فصل سرما به موارد زیر توجه نمائید.

    - ابتدا وسیله نقلیه خود را برای فصل سرما مجهز نمائید. باتری ، شیلنگهای رابط،، رادیاتور ،روغن ، چرخها ، چراغها ، ترمزها، سیستم فرمان، بخاری، برف پاکنها و لاستیکها را مورد بازبینی قرار دهید.

    -لاستیکهای صاف و بیش از حد معمول مستعمل مشکلات جدی برای وسیله نقلیه فراهم می نماید.

    باید به خاطر داشته باشید باد لاستیکها در هوای سرد کم میشود استفاده از لاستیکهای چهار فصل در فصل سرما کارامدی ترمزها را به همراه خواهد داشت.

    باید در نظر داشت در مواقع برف و یخبندان استفاده از لاستیکهای یخ شکن یا زنجیر

    چرخ توصیه می شود.لاستیکهای چهار فصل چسبندگی  و کنترل بیشتری در فصل سرما در سطوح لغزنده برای وسیله نقلیه فراهم می آورد.

    باید متذکر شد لاستیکها را به صورت ترکیبی از لاستیکهای چهار فصل یا یخ شکن و یا استفاده از سایزهای مختلف و انواع و شرایط و بافتهای مختلف استفاده ننمائید.

    -از شرایط آب و هوای مطلع شوید قبل از حرکت از طریق تماس با پلیس از وضعیت راه ها و شرایط جوی آن مطلع شوید.

    استفاده از تجهیزات مناسب برای هوای سرد اعم از لباس گرم و راحت و به همراه دشتن پتو توصیه می شود ( لباس خیس و عرق گرفته در فصل سرما باعث پائین آمدن سریع دمای بدن می شود)

    - در مواقع بارندگی توانا یی دید راننده مختل می شود لازم است در جای که دید کم است با نور بالا حرکت کنید. استفاده از چراغ مه شکن در مواقع مه آلوده بودن هوا الزامی است.چراغ مه شکن باید قابلیت رویت اشیا و اشخاص را تا فاصله ده متری برای راننده فراهم نماید.

    - در مواقع بارندگی با وسیله نقلیه جلوی دو برابر مواقع عادی و سطح آسفالته خشک فاصله بگیریم در سطوح لغزنده باید فاصله تا وسیله نقلیه جلوی دو برابر گردد.

    - در سطوح لغزند با سرعت مطمئنه حرکت کنیدتا کمتر تر از ترمز وسیله نقلیه خود استفاده کنید و به هیچ عنوان در این سطوح اقدام به ترمر آنی ننماید یکی از مواردی که باعث لیز خوردن وسیله نقلیه میشود ترمز آنی است.

    - مواقعی که وسیله نقلیه شما در راه لیز خورد بدون ترمز گرفتن خیلی سریع فرمان را به سمتی که عقب وسیله نقلیه شما منحرف شده بچرخانید این حرکت باعث می شود تا خودروی شما بطور مستقیم در محل قرار گیرد سپس با سنگین کردن دنده از سرعت خودروی خود بکاهید.

    - موقع رانندگی در وضعیت جوی نامناسب توجه کامل به جلو و مسفاتهای دور دست نیز داشته باشید تا بتوانید با فرصت کافی نسبت به وقایع سطح راه عکس العمل مناسب داشته باشید.

    - محلهای از راه که در سایه قرار دارد در فصل سرما و بعد از بارندگی تا مدتی بعد در یخ زدگی قرار دارد هنگام عبور از این محلها به این موضوع توجه داشته باشید.

    - بعد از هر دو ساعت رانندگی در فصل سرما  از اتومبیل خود پیاده شده و با انجام حرکات ورزشی باعث جریان خون بیشتر در اندام خود شوید.

    - در پایان توصیه می گردد در فصل سرما این تجهیزات را به همراه داشته باشید:

    1- کاردک برف تراش یا بورس برف پاک کن دستی

    2-کپسول آتش نشانی

    3-جعبه ابزار

    4-البسه و پتو

    5-دو رشته طناب یا زنجیر کامل بکسل

    6-مقداری آذوقه

    7-چراغ قوه و باتری یدک

    8-جعبه کمکهای اولیه

    9-شمع و کبریت

    بازی با اسکیت

    حتما" تا بحال بچه های را که با اسکیتهای چرخ دار در سطح خیابانها و معابر تردد می کنند, دیده اید؟

           انجام اعمال خطرناک از جمله پریدن از موانع با اینگونه وسایل می تواند, خطرات فراوانی را بهمراه داشته باشد و کودک را دچار عواقب ناگواری نماید.

           وظیفه والدین عزیز اینست که مراقب فرزندان خود باشند و مانع از انجام اینگونه عملیات خطرناک شوند. همچنین می توانند پس از اطمینان از آمادگی فرزند در زمینه انجام این ورزش, اقدام به ثبت نام وی در کلاسهای آموزشی اسکیت سواری نمایند و احتمال وقوع حادثه را به حداقل ممکن برسانند و از بازی فرزندان در سطح خیابانها و معابر عمومی به خصوص محل عبور عابرین پیاده ممانعت کنند.

    پس مادران گرامی و خانمهای خانه دار می بایست رعایت مقررات و قوانین راهنمایی و رانندگی را به فرزندان خود گوشزد نمایند و به کودکان خود بیاموزند که برای انجام بازیهای مختلف, مکانهای مناسبی وجود داد که آنها باید از فضای این مکانها استفاده نمایند

     بیایید: خاطره شیرین بازی با اسکیت را به خاطره ای حزن انگیز و غمناک تبدیل نکنیم

     

    اقداماتی را که باید قبل از مسافرت انجام دهید‏

    قبل از آغاز سفر لازم است که بازدیدهایی را از خودرو خود بعمل آورید. انجام یک بازدید کوتاه قبل از سفر به شما کمک می کند تا سفر بی خطر و مطبوعی داشته باشید. پیش از حرکت و  روشن کردن موتور ابتدا فشار باد لاستیکها را کنترل کرده و بازدید کنید که ترک, خرابی و یا رفتگی نداشته باشند. ( حتی تایر زاپاس )

         نشت روغن, بنزین, آب و مایعات دیگر را بدقت بازدید کنید. از سالم بودن و کارکردن چراغها اطمینان حاصل نمائید, همراه داشتن آچار چرخ و جک لازم است. میزان آب رادیاتور و شیلنگهای مربوطه در قسمت جلویی رادیاتور را بازدید کنید که مسدود نشده باشد میزان بودن آب باطری, روغن ترمز و کلاج , وضعیت  تسمه پروانه  و نشت لوله های بنزین را کنترل کنید.

         بعد از روشن کردن موتور از صحت کار سرعت سنج و سایر وسایل اندازه گیری اطمینان حاصل کنید. از ترمزها و صحت کار آنها در محل امنی مطمئن شوید. به صداهای غیرعادی و اضافی موتور توجه کنید. در صورتی که عیب یا نقصی مشاهده نمودید نسبت به رفع آن اقدام نمایند و چنانچه  همه قسمتها درست کار می کردند با آسودگی خیال از سفر خود لذت ببرید.

    توصیه های ایمنی برای سفرهای تابستانی

          برابر آمارهای موجود؛ بیشترین تصادفات و تلفات و خسارات ناشی از آن در تابستان هر سال اتفاق افتاده است. لذا به هموطنان عزیز توصیه میشود با عنایت به افزایش سفرهای جاده ای در تعطیلات تابستانی و بمنظور پیشگیری از سوانح رانندگی , موارد زیر را کاملا" مدنظر قرار داده و با رعایت نکات ایمنی سفرخوبی داشته باشید:

    1- وسیله نقلیه خود را برای سفرهای تابستانی آماده و قبل از سفر, کلیه سیستمهای آن بخصوص ترمز, چراغها و سیستم خنک کننده موتور را بازدید نمائید.

  • فهرست و منابع تحقیق مقاله فرهنگ ترافیک

    فهرست:

    ندارد
     

    منبع:

    ندارد

تحقیق در مورد تحقیق مقاله فرهنگ ترافیک, مقاله در مورد تحقیق مقاله فرهنگ ترافیک, تحقیق دانشجویی در مورد تحقیق مقاله فرهنگ ترافیک, مقاله دانشجویی در مورد تحقیق مقاله فرهنگ ترافیک, تحقیق درباره تحقیق مقاله فرهنگ ترافیک, مقاله درباره تحقیق مقاله فرهنگ ترافیک, تحقیقات دانش آموزی در مورد تحقیق مقاله فرهنگ ترافیک, مقالات دانش آموزی در مورد تحقیق مقاله فرهنگ ترافیک ، موضوع انشا در مورد تحقیق مقاله فرهنگ ترافیک
ثبت سفارش
عنوان محصول
قیمت