چگونه خانواده ای بهتر داشته باشیم
علیرغم تصویر بدون عیب از خانواده هایی که در تلویزیون، پوسترها و بیلبوردها به نمایش گذاشته میشه، روابط خانوادگی خیلی پیچیده تر از این تصاویره. هر خانواده ای متفاوته و مسائل مخصوص به خودشو داره، اما با کمی عزم و اراده و با گسترش ارتباطات عاطفی و شناخت بیشتر از اعضای خانواده تا جایی که ممکن باشه، میشه زندگی خانوادگی رو بهبود داد. زندگی هیچکس کامل نیست؛ اما میتونید خودتون بهترش کنید، چرا که نه!
اعضای خانوادتون رو به خوبی درک کنین. اگه درک درستی از اونا نداشته باشین باعث بسیاری از سوتفاهم ها و دعواها میشه. وقت بیشتری رو باهاشون بگذرونید تا شناخت بیشتری از همدیگه پیدا کنین. خانواده های امروزی به دلیل مشغله هایی که دارن شناخت خوبی از همدیگه ندارن. زمانهایی برای باهم بودن در نظر بگیرین، مثلا باهم فیلم ببینین یا یه ضیافت شام کوچیک ترتیب بدید.
به خانوادتون احترام بذارین. همسر و بچه هاتون حالا عضوی از خانوادتونن، اما یادتون باشه که اونا هم انسانن و نظر و پیشنهاد خودشونو دارن، که گاهی میتونه خوب و گاهی بد باشه. هیچوقت از شنیدن نظر خانوادتون عصبانی نشید، چون هر کس تفکرات مخصوص به خودشو داره و هیچکس کامل نیست.
زمان بذارین. هیچ کس دوست نداره که نادیده گرفته بشه. برای تک تک اعضای خانواده زمان بذارین تا بتونین هر فرد را به درستی بشناسین و درک کنین، این کار میتونه از بوجود اومدن سوتفاهم در آینده جلوگیری کنه.
با همه ی اعضای خانواده رفتاری برابر داشته باشین. اونا لایق عشق و محبت شما هستن همونطوری که خودتون لایق عشق و علاقه همسر و بچه هاتونین. به همه طوری رفتار کنین که دوست دارین باهاتون رفتار بشه، در این صورت همراهی با خانواده آسون تر میشه.
هیچوقت سر کسی داد نزنین، چون تو قلبش نفرت ایجاد میکنه. با حوصله باهاشون حرف بزنین تا کاری که میخواین انجام بشه. چرا وقتی که میشه با آرامش مسئله رو حل کنین با عصبانیت و فریاد زدن انجامش بدین؟!
سعی کنین با خواهر و برادرتون دعوا نکنین. دعوا میتونه رابطه احساسیتون به همدیگه رو خدشه دار کنه، و وقتی که بزرگتر بشید یا زمان بگذره پشیمون میشین. زمانایی که با خانوادتون هستین ارزشمند بدونین چون دیگه به عقب برنمیگرده.
هیچوقت تبعیض قائل نشین.
یاد بگیرین که سازش کنین. وقتی خودتون یا یکی از اعضای خانواده نظری متفاوت با بقیه داره راهی رو برای کنار اومدن پیدا کنین تا به چیزی که میخواین برسین و همه راضی باشن.
به همدیگه کمک کنین. وقتی میبینین که خواهر، برادر، والدین یا همسرتون به کمک احتیاج داره، کمکشون کنین. کارای کوچیکی مثل نگه داشتن در براشون، یا کمک برای انجام تکالیف و …
مهمونیای غافلگیرکننده مثل تولد یا سالگرد ازدواج ترتیب بدین و دور هم جمع بشین.
از کلمات توهین آمیز و زشت برای همدیگه استفاده نکنین.
بعضی وقتا نوجوانا احساس ناراحتی یا تنهایی میکنن. اول ازشون بپرسین که چی ناراحتشون کرده، اگه دلشون نخواست دربارش حرفی بزنن اشکالی نداره. کاملا طبیعیه. اما اگه واقعا فکر میکنین که اتفاق بدی افتاده میتونین از دوستای نزدیکش بپرسین و ازشون کمک بخواین.
هیچوقت زیر قولتون نزنین. بدقولی به خانوادتون صدمه میزنه و بهشون این حسو میده که شما دروغگوین و هر بار که قول بدین اونو زیر پا میذارین.
بخشش رو یاد بگیرین.
هیچوقت بیش از حد اعضای خانواده رو سرزنش نکنین.
اگه یکی از اعضای خانوادتون کار اشتباهی انجام داده یا به صداقت شما خیانت کرده، سعی کنین از یه راه ساده و آسون اشتباهشون رو بهشون نشون بدین.