تحقیق مقاله علم سکولار و علم دینی

تعداد صفحات: 6 فرمت فایل: word کد فایل: 3945
سال: مشخص نشده مقطع: مشخص نشده دسته بندی: علوم اجتماعی و جامعه شناسی
قیمت قدیم:۷,۰۰۰ تومان
قیمت: ۴,۸۰۰ تومان
دانلود فایل
  • خلاصه
  • فهرست و منابع
  • خلاصه تحقیق مقاله علم سکولار و علم دینی

    در سالهای اخیر ، مساله اسلامی کردن دانشگاه ها و موضوع تحقق دانشگاه اسلامی در داخل کشور مطرح و ابهام های زیادی را موجب شده است.

    عده ای ایده های اسلامی کردن دانشگاه اسلامی و اسلامی کردن علم را از مصنوعات و بدعت های جمهوری اسلامی ایران دانسته اند و علم را فراتر از اسلامی و غیراسلامی تلقی کرده اند.

    واقعیت مطلب این است که مساله اسلامی کردن علم یا دانشگاه اسلامی سابقه ای بس دراز دارد و از ساخته های روحانیت و حکومت جمهوری اسلامی ایران نیست. در این مقاله نویسنده به تبیین چیستی دانشگاه اسلامی و ریشه های آن پرداخته است.

    قریب ۶۰ سال پیش (دهه ۱۹۳۰) مرحوم ابوالاعلی مودودی به هنگام طرح ایراداتش بر دانشگاه علیگره هند هم مساله تاسیس دانشگاه اسلامی را مطرح کرد و ایشان مساله اسلامی کردن دانشها را هم طرح نمود. در بهار ۱۳۵۶ (آوریل ۱۹۷۷) اولین کنفرانس بین المللی آموزش و پرورش اسلامی در مکه معظمه با شرکت ۳۱۳ نفر از اندیشمندان جهان اسلام تشکیل شد و در آن اسلامی کردن رشته های مختلف دانش مطرح شد. در سال ۱۳۶۱ (۱۹۸۲ م) سمینار بین المللی کردن دانش در اسلام آباد پاکستان برگزار شد. در ایران پس از انقلاب اسلامی ، در خصوص انتقال به آموزش و پرورش اسلامی ، نخستین بار سمیناری در اسفند ۱۳۵۷ در شیراز برگزار شد که ظرف ۶ماه تکرار شد و حاصل این دو سمینار محلی ، ارائه طرحی با عنوان «طرح کلی درباره اصول و ضوابط حاکم بر دانشگاه های اسلامی» بود سپس در شهریور ۱۳۵۹ سمیناری در سطح ملی با عنوان «اولین سمینار انتقال به تعلیم و تربیت اسلامی» در تهران برگزار شد. هدف این مقاله تبیین مساله اسلامی کردن دانشها و پاسخگویی به پرسشها ، ابهامات و شبهاتی است که در این زمینه مطرح شده است.

    ● دلایل مطرح شدن مساله اسلامی کردن علم یا دانشگاه اسلامی

    در جهان اسلام تا پیش از تکوین علم جدید ، علوم طبیعت بخشی از فلسفه را تشکیل می داد و همراه با الهیات و ریاضیات یک جا عرضه می شد و همگی در یک چارچوب متافیزیکی قرار می گرفتند. متفکران مسلمان برای علم مراتبی قائل بودند که از معرفت حسی آغاز می شد و علم استدلالی و علم کشفی را در برمی گرفت و وحی در منتهی الیه آن قرار داشت.

    با پیدایش علوم جدید و توفیقاتی که این علوم در زمینه توصیف پدیده ها و در حوزه عمل کسب کردند ، علوم از فلسفه جدا شد و راه خود را پیش گرفت.

  • فهرست و منابع تحقیق مقاله علم سکولار و علم دینی

    فهرست:

    ندارد.
     

    منبع:

    - سیدعلی اکبر حسینی ، «طرحی کلی درباره اصول و ضوابط حاکم بر دانشگاه های اسلامی» روزنامه جمهوری اسلامی ۱۳۵۹.
    ۲- کرلو الفونسو نلینو، تاریخ نجوم اسلامی ، تهران : چاپخانه بهمن ۱۳۴۹.
    ۳- روژه دوپاسکیه ، اسلام و بحران معاصر، ترجمه و تحریر حسن حبیبی ، تهران : انتشارات اطلاعات ۱۳۶۳.
    ۴- گلشنی ، مهدی ، از علم سکولار تا علم دینی ، تهران : پژوهشگاه مطالعات علوم انسانی و فرهنگی ۱۳۸۰.
    ۵- گلشنی ، مهدی ، قرآن و علوم طبیعت ، تهران : نشر مطهر ۱۳۷۵.
    لیدا کاکی

تحقیق در مورد تحقیق مقاله علم سکولار و علم دینی , مقاله در مورد تحقیق مقاله علم سکولار و علم دینی , تحقیق دانشجویی در مورد تحقیق مقاله علم سکولار و علم دینی , مقاله دانشجویی در مورد تحقیق مقاله علم سکولار و علم دینی , تحقیق درباره تحقیق مقاله علم سکولار و علم دینی , مقاله درباره تحقیق مقاله علم سکولار و علم دینی , تحقیقات دانش آموزی در مورد تحقیق مقاله علم سکولار و علم دینی , مقالات دانش آموزی در مورد تحقیق مقاله علم سکولار و علم دینی , موضوع انشا در مورد تحقیق مقاله علم سکولار و علم دینی
ثبت سفارش
عنوان محصول
قیمت