تحقیق مقاله گیاهان مؤثر بر بیماری های میگرن و افسردگی

تعداد صفحات: 26 فرمت فایل: word کد فایل: 4292
سال: 1385 مقطع: مشخص نشده دسته بندی: علوم پزشکی
قیمت قدیم:۱۸,۰۰۰ تومان
قیمت: ۱۲,۸۰۰ تومان
دانلود فایل
  • خلاصه
  • فهرست و منابع
  • خلاصه تحقیق مقاله گیاهان مؤثر بر بیماری های میگرن و افسردگی

    مقدمه :

    در اینروزها که نبرد زندگی توام با مشکلاتی و موانع گوناگونی است ، کسی که قوی نباشد در زیر این همه فشار خرد ونا بود می شود .

    آنچه مسلم است هر انسانی در برابر فشارهای زندگی و اتفاقات مختلف هیجان انگیز ، دارای یک قدرت معین و به اصطلاح اطباء دارای یک آستانه تحملی می باشد وفشارهای محیطی تا این حد تحمل برای ایشان خطر ناک است اما چنانچه فشارهای محیطی از حدتحمل افزون تر شود نقطه تعادل روانی او به هم خورده و به مخاطره می افتد در واقع  زمانی که قدرت دفاعی یا نیروهای سازگاری شخص در کشمکشهای روانی و رویا رویی با مشکلات زندگی ضعیف باشند تعادل روانی شخص به هم می خورد .

    هیجانات شدید ناگهانی می توانند عواقب نا گوار زیر را به دنبال داشته باشد مانند به خطر افتادن زندگی،خطر مصدوم شدن ، عدم احساس امنیت در زندگی و نا راحتی های روانی مخنلف که اغلب آنها دیر علاج می باشندبنابراین افراد بایدبپذیرند اغلب اتفاقاتی که ما آنها را گوارا یا ناگوار می پنداریم گذرا بوده وجاودانه نمی باشندو معمولاً قاد ر نیستنتد که مدام همراه ما باشند ودر مقابل آنچه گذرا نیست وباید بماند خود شخص وسلامتی اوست واگر شخص    به چنین آگاهی برسد وهم چنین ایمان او به خدای  متعال به حدی باشد که در هر پیشامدی راضی به رضای حق تعالی باشدو بر قدرت بیکران اوتکیه کندمقاومت او در برابر حوادث  مختلف به شدت افزایش می یابد

     مواد آرام بخشی که من در این تحقیق از آنها سخن به میان آورده ام در واقع مواد آرام کننده در موارد عصبی بوده،   درضعف اعصاب و به هم خوردن تعادل شیمیایی واسطه های مغزی موثر هستند.

    در مقایسه با داروهای شیمیایی، این مواد اثر بسیار آرامتر  وملایمتر ی ازخود نشان می دهند و به علت اینکه مواد مؤثره موجود درگیاهان دارویی به دلیل همراه بودن آنها با مواد دیگر پیوسته از یک حالت تعادل بیولوژیک برخوردار می باشندلذا اثرات جانبی کمتری به بار می اورند واز این رو امتیاز وبرتری قابل ملاحظه ای نسبت به داروهای شیمیایی دارند دراین رابطه تنها موارد استثناء گیاهان سمی هستند که هرگز نباید بدون تجویز پژشک مصرف شوند.

    داروهای جدید مخصوصاً داروهای آرام بخش ومسکن ظاهری آراسته دارند. بیماران با خوردن این داروهای خوش ظاهر وبد باطن مدت کمی راحت می شوند ولی کم کم به آن عادت کرده واسیر عوارض آن شده، دچار کمبود مواد غذایی وگرسنگی نامرئی می گردند .

    اما افزایش روز افزون مبتلایان به بیماریهای روانی که جهان بشریت کنونی را با مشکل تازه ای روبرو ساخته افکار اندیشمندان را به خود جلب نموده است. آمارهای موجود نشان می دهدکه در دنیای پر سروصدای کنونی بیش از 90% مردم کم وبیش مبتلا به «آزار» های عصبی علنی ویا مخفی هستند ولو آنانی که به نظر کاملاً آرام وساکن وبی آزار وباارده جلوه می کنند. غالباً در باطن گرفتاریهای روحی شدیدی دارند که فقط علائم بی آزار کوچک وناچیزی از آنها ظاهر می شود.

    تشویش ونگرانی وگرفتاریهای روحی بزرگترین بیماری قرن ماست زیرا هیچ مرضی اکنون تا این اندازه عمومیت ندارد که 90% مردم را شامل باشد.

     

     

     

    میگرن                                                                

     

     

    میگرن یک بیماری شایع به حساب می‌‌آید و اکثراً افرادی که به میگرن مبتلا هستند، دچار حملات مکرر سردرد برای مدت چندین سال می‌‌باشند. سر درد میگرن معمولاً بصورت ضربان دار بوده که اغلب با تهوع و اختلال در بینائی نیز همراه است. گر چه اکثر موراد میگرن می‌‌تواند شدید باشد ولی هر سردرد شدیدی میگرن نبوده و گاهی سردرد میگرن بصورت یک درد خفیف خود را نشان می‌‌دهد.

    شیوع میگرن که در جوامع مختلف متفاوت است ولی حدود 20% افراد در طول عمر خود ممکن است حمله میگرن را تجربه کنند که نیمی از این افراد اولین حمله را در سنین کودکی و یا نوجوانی تجربه کرده و حدود 3/2 مبتلایان به این سردرد زنان می‌‌باشند، که احتمالاً بخاطر تأثیر هورمونهای زنانه شیوع میگرن در آنها بیشتر است. همچنین سردرد میگرن در بعضی از خانواده‌ها شایعتر می‌‌باشد و افرادی که بستگان درجه اول و دوم آنها به میگرن مبتلا هستند، احتمال ابتلا به میگرن در آنها بالاتر است. هنوز پس از سالها تحقیق علت ایجاد این سردرد مشخص نشده است. ولی حدس زده می‌‌شود. درد میگرن در اثر تورم عروق خونی و اعصاب اطراف مغز که به ساقه مغز معروف است ایجاد می‌‌شود. یک ماده شیمیائی موجود در مغز بنام سروتونین بنظر می‌‌آید که نقش اصلی را در این بیماری داشته باشد، گرچه هنوز عاملی که باعث این تغییرات در فعالیت ساقه مغز و سطح سروتونین می‌‌شود بخوبی شناخته نشده است.

     میگرن یک سردرد ضرباندار است که می‌‌تواند در یک طرف هر دو طرف سر ایجاد شود. سردرد میگرن معمولاً با تهوع، استفراغ، و یا کاهش اشتها همراه است. فعالیت فیزیکی، نورهای درخشان و یا صداهای بلند می‌‌توانند سردرد را بدتر کنند و معمولاً فرد دچار سردرد میگرن، پس از شروع سردرد به محلی تاریک، آرام و خنک می‌‌رود تا سردرد او رفع شود. بیشتر حملات میگرن بین 12-4 ساعت طول می‌‌کشد اگر چه در این زمان می‌‌تواند کوتاهتر و بلندتر از مدت ذکر شده باشد. یکی از خصوصیات منحصر به فرد میگرن احساس غیر معمولی می‌‌باشد که قبل از شروع حمله به فرد دست می‌‌دهد و به آن « پیش درآمد » می‌‌گویند. علائم پیش درآمد می‌‌تواند شامل خستگی، گرسنگی و یا احساس عصبانیت باشد. همچنین میگرن دارای « پس اثر » نیز بوده که پس از حمله این احساس به فرد دست داده و شامل احساس تهی شدن از انرژی بوده که ممکن است برای یک تا دو روز پس از یک حمله شدید میگرن ادامه یابد. البته باید متذکر شد که تمامی افرادی که مبتلابه میگرن هستند دچار « پیش درآمد » یا « پس اثر » میگرن نمی‌شوند.یک خصوصیت دیگر میگرن که البته در بیماری صرع نیز ممکن است دیده شود وجود علائم مقدماتی یا ( Aura) می‌‌باشد. این علائم مقدماتی کمی قبل از حمله میگرن رخ داده و بصورت اختلال بینائی، تاری دید و یا دیدن نورهای ضرباندار و چشمک زن می‌‌باشد.این علائم که حدود 30-15دقیقه طول می‌‌کشند به فرد هشدار می‌‌دهند که سردرد میگرن بزودی آغاز خواهد شد. گاهی علائم مقدماتی حواس شنوائی، بویائی و یا چشائی را درگیر می‌‌کند. البته « علائم مقدماتی » هم مثل « پیش درآمد » و یا « پس اثر » در تمام افراد مبتلا به میگرن رخ نداده و خیلی موارد میگرن بدون « علائم مقدماتی » رخ می‌‌دهد و از آن جالبتر اینکه بعضی از موارد علائم مقدماتی نیز بدون حمله میگرن پس از آن رخ می‌‌دهد.در موارد نادری نیز میگرن بصورت علائم نورولوژیک غیر معمول مثل گیجی، کاهش بینائی، حالت سوزن سوزن شدن و کرختی و ضعف و ... بروز می‌‌کند.حمله میگرن گاهی توسط بعضی از فعالیتها، غذاها، بوها و حتی احساسات تحریک شده بروز می کند.هم چنین بعضی از بیماران زمانی که دچار استرس می‌‌شوند، حمله میگرن به سراغ آنها می‌‌آید در حالیکه عده‌ای دیگر پس از اینکه استرس آنها رفع شد، ممکن است دچار حمله میگرن شوند ( مثلاً روز بعد از یک امتحان و یا ملاقات مهم ). زنان نیز به تجربه در می‌‌یابند که حملات میگرن آنها در زمان حوالی قاعدگی بدتر می‌‌شود و شدیدتر است.

     

     

    تشخیص

    پزشک معمولاً از روی تاریخچه پزشکی بیمار و معاینه فیزیکی او میگرن را تشخیص می‌‌دهد و افراد مبتلا به میگرن در اکثر موارد معاینه فیزیکی و معاینه عصبی طبیعی دارند. هیچ تست مخصوصی برای تشخیص میگرن وجود ندارد و آزمایشاتی مثل CT اسکن و MRI مغز معمولاً طبیعی هستند. البته ممکن است پزشک آزمایشات دیگری را توصیه کند خصوصاً در افرادی که خصوصیات سردرد در آنها کاملاً منطبق با میگرن معمولی نمی‌باشد و یا اینکه علاوه بر علائم میگرن، علائم آزار دهنده دیگری دارند. البته اگر هر گونه شکی در تشخیص میگرن وجود داشته باشد مشاوره با یک متخصص مغز و اعصاب انجام خواهد شد.

    طول مدت سردرد

    سردرد میگرن می‌‌تواند چند ساعت تا چند روز طول بکشد و فرد مبتلا به میگرن ممکن است چندین بار در ماه دچار حملات بیماری شود. البته هستند افرادی که در طول دوره زندگی خود فقط یک بار دچار حمله میگرن می‌‌شوند و در طرف دیگر طیف افرادی که بیش از 3 حمله در هفته را تجربه می‌کنند وجود دارند.

     

    پیشگیری

    البته نمی‌توان از تمام حملات میگرن پیشگیری کرد ولی می‌‌توان با شناسائی عواملی که باعث تحریک و ایجاد حملات بیماری می‌‌شوند از تعداد حملات بیماری و شدت آنها کاست شایعترین عواملی که که حمله میگرن را تحریک می‌‌کنند:

    کافئین ( چه مصرف زیاد آن و چه قطع کردن آن پس از مدت طولانی )

    بعضی از غذاها و نوشیدنی ها که حاوی تیرامین هستند مثل پنیر خصوصاً پنیر مانده، گوشت و نوشیدنی های تخمیر شده و همچنین غذاهای حاوی سولفیت مانند غذاهای کنسرو شده، انواع شرابها، سوسیس، کالباس و سایر گوشتهای فرآروی شده

    استرس و یا حتی رهائی ا زاسترس که می‌‌تواند باعث جمله بیماری شود.

    هورمونها ( مصرف قرصهای جلوگیری از بارداری و یا در هنگام قاعدگی )

    کمبود خواب و یا اختلال در الگوی خواب فرد

    سفر و یا تغییر آب و هوا و یا ارتفاع محل زندگی

    مصرف بیش از حد مسکنها و درمانهای ضد درد.

    البته حتی اگر شما از تمام عوامل تحریک کننده میگرن اجتناب کنید باز گاهگاهی دچار حملات میگرن خواهید شد. برای کاهش حملات میگرن بعضی از بیماران از روشهای دیگر مثل یوگا، بیوفیدبک، طب سوزنی، ماساژ و ورزش منظم استفاده می‌‌کنند.

     

    آنتی میگرن  ANTIMIGRAINE

     

    اشکال دارویی :

    قطره 30 میلی لیتری

     موارد مصرف :

    قطره آنتی میگرن به عنوان پیشگیری کننده و برطرف کننده حملات میگرنی و سردردهای با منشاء عصبی  بکار می رود  .

    اجزاء فرآورده :

    قطره آنتی میگرن از عصاره هیدروالکلی گیاهان زیر تهیه می شود :

    1- دانه رازیانه                  

    30                               %   vulgare  Foenicum

    2-ریشه سنبل الطیب   

        30 %    officinalis   Valeriana

    3-پوست ساقه بید   

              20%       alba      Salix

    4-برگ بادرنجبویه      

              20%       officinalis   Melissa

    مواد موثره :والرینیک اسید ، والپوتریات ها ، سالیسین ،‌روغن های فرار نظیر آنتول ،‌سیترال و سیترونال .

    آثار فارماکولوژیک و مکانیسم اثر :

    مکانسیم دقیق اثر ضد میگرنی این فرآورده بطو کامل شناخته نشده است . آنتی میگرن به دلیل داشتن سنبل الطیب و بادرنجبویه دارای اثرات مضعف سیستم اعصاب مرکزی می باشد . سالیسین موجود در پوست بید اثر ضد درد مشابه سالیسیلات ها ایجاد می نماید .

    تداخل دارویی :

    - از مصرف همزمان این فرآورده با داروهای حاوی سالیسیلات ها خودداری شود .

    - مصرف این فرآورده موجب تشدید اثر سایر داروهای آرامبخش می شود .

    مقدارمصرف :

    به محض شروع اولین آثار حمله میگرنی 30 تا 40 قطره در یک فنجان آب سرد ریخته و میل شود . در صورت لزوم می توان بعد از یک ساعت مصرف دارو را تکرار نمود .

     

    موارد احتیاط :

    1- مصرف مقادیر زیاد این فرآورده ممکن است ایجاد خواب آلودگی نماید بنابراین هنگام رانندگی و یا کار با ابزاری که به هوشیاری کامل نیاز دارد با احتیاط مصرف شود .

    2- در افراد حساس به سالیسیلیک اسید ،‌مبتلا به آسم ، زخمهای حاد گوارشی ‌هموفیلی ،‌نقرس ،‌اختلالات انعقادی و کمی پروترومبین خون با احتیاط مصرف شود .

    مصرف در حاملگی وشیردهی :

    ایمنی در مصرف این فراورده در دوران بارداری  وشیردهی به اثبات نرسیده است با این وجود منافع آن در برابر مضار باید سنجیده شود

  • فهرست و منابع تحقیق مقاله گیاهان مؤثر بر بیماری های میگرن و افسردگی

    فهرست:

    ندارد.
     

    منبع:

    منابع ومأخذ:

    امید بیگی، رضا؛ رهیافتهای تولید وفرآوریهای گیاهان دارویی، جلداول «انتشارات فکرروز»   ،  1383

    چوپانکاره؛ شهناز، درمان طبیعی اعصاب بااستفاده از گیاهان«انتشارت راهیان سبز» ،  1379

    قاسمی، میترا؛ درمان بیماریها به کمک داروهای گیاهی «انتشارات نشرتیهور»  ،  1382

    شکوهمند، مینو؛ عوامل ودرمان بیماریهای اعصاب باگلها وگیاهان «انتشارات بوستان دانش» ،1382

    بخردی ، دکتر رضا ، گیاه درمانی نوین ، انتشارات مترجم ،1383

    , عقیلی خراسانی مخزن الادویه

    http://www.Irandoc.ac.ir

    http://iranbiology.blogfa.com

    http://www.irteb.com/herbal

    http://www.iranems.com/pharma

    http://www.irantox.org/db/maqh

    www.iranhealers.com

    www.sabziran.ir

    http://www.irteb.com/hebal

    www.tebyan.net

    Microsoft Encarta Reference Library 2004

     

تحقیق در مورد تحقیق مقاله گیاهان مؤثر بر بیماری های میگرن و افسردگی, مقاله در مورد تحقیق مقاله گیاهان مؤثر بر بیماری های میگرن و افسردگی, تحقیق دانشجویی در مورد تحقیق مقاله گیاهان مؤثر بر بیماری های میگرن و افسردگی, مقاله دانشجویی در مورد تحقیق مقاله گیاهان مؤثر بر بیماری های میگرن و افسردگی, تحقیق درباره تحقیق مقاله گیاهان مؤثر بر بیماری های میگرن و افسردگی, مقاله درباره تحقیق مقاله گیاهان مؤثر بر بیماری های میگرن و افسردگی, تحقیقات دانش آموزی در مورد تحقیق مقاله گیاهان مؤثر بر بیماری های میگرن و افسردگی, مقالات دانش آموزی در مورد تحقیق مقاله گیاهان مؤثر بر بیماری های میگرن و افسردگی, موضوع انشا در مورد تحقیق مقاله گیاهان مؤثر بر بیماری های میگرن و افسردگی
ثبت سفارش
عنوان محصول
قیمت