تحقیق مقاله بهداشت تغذیه

تعداد صفحات: 41 فرمت فایل: word کد فایل: 4377
سال: 1385 مقطع: مشخص نشده دسته بندی: بهداشت
قیمت قدیم:۲۹,۰۰۰ تومان
قیمت: ۲۴,۸۰۰ تومان
دانلود فایل
کلمات کلیدی: بهداشت - بهداشت تغذیه - تغذیه
  • خلاصه
  • فهرست و منابع
  • خلاصه تحقیق مقاله بهداشت تغذیه

    مقدمه :

       نظر به اینکه جهت پرسنل فنی شاغل در ادارات نظارت و آزمایشگاههای کنترل مواد غذایی که تحت عنوان شغلی تکنیسین آزمایشگاه انجام وظیفه می نمایند، تاکنون آموزش مدون وجود نداشته و شاغلین مذکور، اکثراً از دیپلمه هائی تشکیل می شوند که با فراگیریهای تجربه به کار اشتغال دارند. جهت افزایش کارآئی و آشنائی این افراد با روشهای نوین علمی و فنی، لازم بود آموزش را با توجه به نیاز در این زمینه فرا گیرند و براین اساس اقدام به تهیه و تدوین برنامه ای با نام دوره آموزش ضمن خدمت تکنیسنهای مواد غذایی و بهداشتی گردید تا بدینوسیله نیارمندیهای فنی این دو واحد توسط آموزش دیدگان به نحو مطلوب مرتفع گردد.

     

    هدف

    افزایش کارآئی و آشنا نمودن تکنیسینهای مواد غذایی و بهداشتی شاغل در ادارات و آزمایشگاههای کنترل مواد غذایی و بهداشتی با روشهای جدید کنترل در مرحله تولید ، توزیع و نیز کاربرد دستگاهها و لوازم مختلف آزمایشگاهی.

     

    امکانات لازم جهت اجرای دوره آموزشی

    1-کادر آموزشی:

    لازم است مدرسین این دوره حداقل دارای تحصیلات لیسانس یا فوق لیسانس صنایع غذایی  و پنج سال تجربه در زمینه مربوطه باشند.

     

    شرایط شرکت کنندگان در دوره آموزشی:

    1-داشتن مدرک تحصیلی کاردانی یا کارشناسی صنایع غذایی یا تغذیه

    2-استخدام تمام وقت آزمایشی یا قطعی در دانشگاه آزاد اسلامی ( غیر بازنشسته و غیر  مامور از سایر ادارت و موسسات ) با عناوین کاردان و کارشناس تغذیه، کاردان و کارشناس برنامه و خدمات غذایی و کاردان و کارشناس مواد خوردنی، آشامیدنی، آرایشی و بهداشتی

     

    معیار ارزشیابی ازشرکت کنندگان:

    1-حضور منظم در کلاس

    2-مشارکت در فعالیتهای یادگیری

    3-موفقیت در آزمون پایان دوره

     

    مدت دوره:468 ساعت

    شامل 144 ساعت دورس نظری و 324 ساعت عملی و کارورزی است .

    *توجه: فقط آموزش های نظری مشمول بخشنامه ها وتسهیلات مربوط به آموزش کارکنان می شود.

    شناسه:1707 – ویرایش اول

     

    عناوین مباحث و شرح فعالیتهای درسی

    شیمی مواد غذائی :                            90 ساعت(36 ساعت نظری و 54 ساعت عملی)

     

    الف-مباحث نظری                                                                                                  36 ساعت

     

    1-مقدمه ای بر شیمی مواد غذائی ، تاریخچه مواد غذایی ، نقش شیمی مواد غذایی در جامعه

     

    2-آب و یخ:

    ثابت های فیزیکی آب و یخ

    مولکول آب

    ساختمان یخ خالص ، ساختمان آب خالص

    ساختمان آب ویخ تحت تاثیر مواد محلول

    آب پیوسته

    فعالیت آب

     

    3-کربوهیدراتها:

    ساختمان و نامگذاری

    واکنش های شیمیائی

    ویژگیهای عملی قندها در مواد غذایی

    ویژگیهای عملی پلی ساکاریدها

     

    4-چربیها:

    تعریف و دسته بندی

    نقش چربیها در مواد غذائی

    چربی در غذا

    ترکیب و ساختمان گلیسیرید

    ویژگیهای فیزیکی

    ویژگیهاو واکنشهای شیمیائی

    شیمی و تکنولوژی فرآیند کردن چربیها و روغنها

     

    5-اسیدهای آمینه، پیتیدها و پروتئینها:

    ساختمان و نامگذاری

    ویژگیهای فیزیکی و شیمیایی اسید های آمینه و پروئین ها

    توزیع

    مقدار و عمل پروتئین ها در غذاهای گوناگون

    عمل پروتئین ها

     

    6-آنزیمها:

    نامگذاری

    تعریف اختصاصی بودن آنزیمها

    تاثیر پذیری فعالیت آنزیمها در اثر شرایط محیطی

    بازدارندگان آنزیمها

     

    7-ویتامینها ومواد معدنی

    دلایل اصلی از بین رفتن ویتامین ها و مواد معدنی

    ویژگیهای شیمیائی و یتامین ها و مواد معدنی

     

    8-رنگینه ها:

    کلروفیل

    میو گلوبین و هموگلوبین

    آنتوسیانین ها

    فلاونوئیدها

    لوکوسیانین ها

    تاتن ها

    بتانین ها

    کنیون و کزانتون ها

    کاروتینوئیدها

    رنگهای طبیعی دیگر، رنگهای سنتیک

     

    9-طعم دهنده ها:

    طعم و طعم دهندگی در مواد غذایی

    ادراک حس طعم

     

    10-اجزای دیگر مواد غذائی

    اسید هاو بازها

    سیستمهای بافر و املاح

    عوامل تعلیق کننده

    پایدار کننده ها

    قوام دهنده ها

    عوامل شفاف کننده

    آنتی اکسیدان ها

    عوامل ضد میکروبی

     

    11-ویژگیهای شیر:

    ترکیب شیر گاو

    ساختمان شیر

    ارزش غذائی شیر

     

    12-ویژگیهای تخم مرغ:

    ساختمان وترکیب پیوسته تخم مرغ و فشارهای آن

    ترکیب سفیده و زرده

    تاثیر انبارداری و فرآیند کردن بر تخم مرغ و فرآورده های آن

     

    13-ویژگیهای بافت ماهیچه ای:

    ارزش غذایی

    ساختمان ماهیچه

    پروتئین های سلول غضلانی

    انواع ماهیچه

    بافت پیوندی

    تغییرات بیوشیمیائی پس از مرگ

    اثرات فرآیند کردن بر ترکیب گوشت

     

    14-ویژگیهای بافتهای خوراکی گیاهی:

    ترکیب شیمیایی

    ساختمان فیزیولوژی

    واکنش در برابر فشار

    غلات

    خشکبار

    نشاسته

    سبزی ومیوه

    ادویه

    چای و قهره

    کاکائو

    توتون

     

    15-بسته بندی:

    ظروف فلزی و غیر فلزی

    چینی

    لعابی

    ملامین و سرامیک

    مواد بسته بندی شامل آلومینیوم

    شیشه

    کاغذ و دیگر بسته بندی های مجاز و رنگهای بکار رفته

     

    ب-مباحث عملی:                                                                                                    54ساعت

    مباحث ذیل، به صورت عملی در آزمایشگاه مورد بررسی قرار خواهند گرفت .

     

    آشنایی با روشها و دستگاههای آزمایشگاهی

    آشنائی با اجزاء تشکیل دهنده دستگاهها

    پلاریمتری

    اسپکتر و فتومتری

    فتومتر شعله ای

    گاز کروماتوگرافی

    کروماتوگرافی کاغذی

    لیکوئید کروفاتوگرافی

    میکروسکپ

    فور

  • فهرست و منابع تحقیق مقاله بهداشت تغذیه

    فهرست:

     

    عنوان                                                                                                                                                      صفحه

    مقدمه............................................................................................................1

    اهداف دوره...................................................................................................2

    شرایط شرکت کنندگان..................................................................................2

    معیارهای ارزشیابی – مدت دوره...................................................................2

    سرفصل مطالب آموزشی................................................................................4

    منابع............................................................................................................17

    منبع:

    منابع:

    1-گوشت و فرآورده های گوشتی، ترجمه مهندس سارا موحد، عضو هیات علمی دانشگاه، انتشارات ملک، چاپ اول ، 1383.

    2-مقدمه ای بر تخمیر های غذائی، دکتر حسن لامح، استاد دانشگاه و عضو فرهنگستان علوم، مرکز انتشارات علمی دانشگاه آزاد اسلامی، چاپ اول، 1380

    3-راهنمای استفاده از افزودنیهای مواد غذائی، نویسنده جیم اسمیت، مترجم دکتر حسن لامح، مرکز انتشارات علمی دانشگاه آزاد اسلامی ، پائیز 1379.

    4-اصول تکنولوزی نگهداری مواد غذائی، دکتر حسن فاطمی عضو هیات علمی دانشکده فنی دانشگاه تهران ، چاپ اول 1382.

    5-مبانی فیزیکو شیمیائی نگهداری مواد غذائی، تالیف دکتر محمد رضوی، استادیار دانشگاه تهران، انتشارات دانشگاه تهران ، چاپ اول، 1378.

    6-فن آوری نوین در صنایع شیر، گردآوری و تنظیم آر-ک – رابینسون، ترجمه دکتر محمد رضا کوشکی، ناشر سازمان پژوهش های علمی و صنعتی ایران، پائیز1380.

    7-شیر و کیفیت آن، اف – هاردینگ، مترجمان دکتر گیتی کریم، دکتر ارمغان دیانی در دشتی، دکتر امین حسین حنجی، انتشارات دانشگاه تهران، موسسه انتشارات و چاپ دانشگاه تهران، تابستان 1380

    8-اصول بهداشت و ایمنی کار در صنعت، مهندس رسول پایان، انتشارات آییژ، 1380.

    9-کنسروساری، مهندس رسول پایان، انتشارات آییژ ، زمستان 1383 .

    10-صنایع غذایی، ام - سی-رنکن، مترجمین مجتبی دولتخواه، مهندس مریم شعبانی گلدره، موسسه فرهنگی و انتشاراتی سیمیا، سال 1378.

    11-فن آوری کیک و کلوچه بنیون بمخورد ، دکتر رضا راست منش ، ناشر نشر علوم کشاورزی ، چاپ اول ، 1381.

    12-تکنولوژی غلات ، ن .ل. کنت ترجمه دکتر نیکو آراسته ناشر معاونت فرهنگی آستان قدس رضوی، چاپ اول، 1370

    13-مبانی کنترل کیفیت در صنایع غذائی، مهندس رسول پایان، عضو هیات علمی دانشگاه، ناشر آییژ، زمستان 1382.

    14-میکروبیولوژی مواد غذائی، ادنر، ترجمه سید علی مرتضوی ، علیرضا صادقی ماهرنگ ، انتشارات دانشگاه فردوسی مشهد ، پائیز1382.

    15-چربیها و روغن های نباتی خوراگی ، ترجمه و تدوین دکتر فرشته ملک، ناشر انتشارات فرهنگ و قلم، سال انتشار1379

    16-اصول بسته بندی مواد غذایی، تالیف سید حسین میر نظامی ضیاء بری، استادیاری گروه علوم و صنایع غذائی ،دانشکده کشاورزی دانشگاه تهران ، نشر برسا، 1373

    17-آزمونهای میکروبی مواد غذائی، دکتر گیتی کریم، انتشارات دانشگاه تهران، چاپ چهارم ، 1382.

    18-فن آوری فرآوری فرآورده های جانبی مرکبات، روبرت چی بردولک دکتر سید علی مرتضوی ، مهندس سید حمید رضا ضیاء الحق، انتشارات دانشگاه فردوسی مشهد ، بهار 1383.

    19-روشهای آزمون شیمیائی مواد غذائی ، تالیف دکتر محسن ساجدی، موسسه انتشاراتی نشر بهار ، چاپ دوم، زمستان 1376.

    20-علم مواد غذائی، تالیف نورمن .ان .پاتر، ترجمه مهندس مسعود فلاحی ، عضو هیات علمی دانشکده کشاوری دانشگاه فردوسی مشهد ، جلد 1و2، چاپ شاهین ، زمستان 1375.

    21-اصول بهداشتی و ایمنی کار در صنایع غذای ، مهندس رسول پایان ، عضو هیات علمی دانشگاه ، ناشر آییژ، چاپ اول، زمستان 1381.

    22-آنالیز کاربردی فرآورده های شوینده و بهداشتی ، شرکت شیمی و پتروشیمی ایران ، نگارنده ب.م میل ویوتسکی، ترجمه شهرام رستگار، مهر 1377.

    23-فرمولاسیون و تکنو لوژی تولید فرآورده های آرایشی و بهداشتی، ترجمه و تالیف عمرانی ، سید اسداله، نشر کارنگ، 1375.

تحقیق در مورد تحقیق مقاله بهداشت تغذیه, مقاله در مورد تحقیق مقاله بهداشت تغذیه, تحقیق دانشجویی در مورد تحقیق مقاله بهداشت تغذیه, مقاله دانشجویی در مورد تحقیق مقاله بهداشت تغذیه, تحقیق درباره تحقیق مقاله بهداشت تغذیه, مقاله درباره تحقیق مقاله بهداشت تغذیه, تحقیقات دانش آموزی در مورد تحقیق مقاله بهداشت تغذیه, مقالات دانش آموزی در مورد تحقیق مقاله بهداشت تغذیه, موضوع انشا در مورد تحقیق مقاله بهداشت تغذیه
ثبت سفارش
عنوان محصول
قیمت