تحقیق مقاله فناوری آموزشی در کلاس - تغییرات تدریجی

تعداد صفحات: 19 فرمت فایل: word کد فایل: 7280
سال: مشخص نشده مقطع: مشخص نشده دسته بندی: علوم آموزشی و مشاوره تحصیلی
قیمت قدیم:۱۲,۰۰۰ تومان
قیمت: ۹,۸۰۰ تومان
دانلود مقاله
  • خلاصه
  • فهرست و منابع
  • خلاصه تحقیق مقاله فناوری آموزشی در کلاس - تغییرات تدریجی

    از نگاه معلمان ، منظور از فناوری در آموزش شامل : تابلو ، گچ ، قلم و شاید نمایش فیلمی از طریق پروژکتور باشد .

    در حالی که ، به طور گسترده دامنه ای از ابزارهای فناوری نظیر تلویزیون ، دوربین های ویدیویی ، ماشین های گرافیگی ،رایانه ها، دوربینهای دیجیتالی، اسکنرها و بسیاری از فناوریهای دیگر در نظامهای تربیتی استفاده  میشود . همانگونه که معلمان و دانش آموزان به این ابزارها دسترسی می یابند ، نگرانی هایی درباره استفاده از آنها در معلمان ایجاد می شود که چگونه فناوری را در آموزش ادغام و چطور کوشش ها یشان را در کمک به یادگیری دانش آموزان به طور موثر به کار گیرند.

    تجربه و نتایج بررسی های انجام شده به ما می گوید که این عمل ، آنی و یک شبه صورت نمی گیرد و این کار نیازمند توانایی ها و مهارتهایی است که از طریق آموزش بصورت تدریجی صورت می گیرد.

    از جمله مهارتهایی که معلمان و دانش آموزان باید مجهز به آن باشند ، سواد دیجیتالی است .

    استفاده از ICT در ظهور ظرفیت های پنهان دانش آموزان اثر گذار خواهد بود . وسبب میشود حواس بیشتری از دانش آموزان به کار بیفتد و یادگیری بهتر صورت گیرد.

    شاید بتوان ICT را کاتا لیزوری در نظر گرفت که شیوه های تفکر در باره یاد دهی یادگیری را فعال میکند و موجب تغییر در کلاس درس میشود. برای پاسخ گویی نیازهای مطرح شده ، تلفیق ICT با آموزش ضرورتی انکار ناپذیر است.

    یکی از راههای ایجاد انگیزه در دانش آموزان برای بکارگیری ICTبه عنوان یک ابزار ،تعیین فعالیتهای مناسب برای آنان در زمینه تولید اطلاعات و نیز پرورش خلاقیت آنان از طریق معرفی ابزارهای تولیدو پردازش اطلاعات است .

    مشاهده واقعیت های زندگی در عصر دانایی و تغییر و تحول در مشاغل و شیوه های تعامل و ارتباطات ،وتوسعه خدمات و مهارتهای حرفه ای ایجاب می کند که دانش آموزان ضمن کسب دانش ، دامنه ارتباط خود را با دیگران توسعه دهند،در فعالیتهای گروهی بطور موثر شرکت کنند، تفکر انتقادی و خلاق داشته باشند ،و برای تصمیم گیری وانتخاب راه حلهای مناسب ،از دانش و توانایی لازم برخوردار باشند واین در سایه ICT امکان پذیر است .

    برای ایجاد محیط های یادگیری فعال ،فناوری های اطلاعات و ارتباطات میتوانند، ابزار و امکانات نرم افزاری بسیار موثری را در اختیار معلم قرار دهند. هر چه معلمان با امکانات و قابلیت های فناورانه بیشتر آشنا شوند، بهتر می توانند از ویژگی های فناوری استفاده کنندو در ایجاد و غنی سازی محیط های یادگیری فعال در کلاس درس از خود ابتکار و نوآوری نشان دهند و توفیق بیشتری بدست آورند. زیرا نوآوری ، بیشتر از جوشش درون مایه می گیرد تا تقلید صرف .

    فناوری ICT زمینه را برای یادگیری مادام العمرفراهم می کند و همه افراد با توجه به نیازها و تواناییهای خود میتوانند ، با دسترسی به فناوری مناسب ،به یادگیری بپردازند. معلمان نیز باید با استفاده از فناوری های گوناگون شیوه های تدریس و یادگیری به شیوه سنتی را تغییر دهندو دگرگون کنند و با این تغییر ،در پیشرفت علوم و اثربخشی آن بکوشند.در حل مسایل به شکل گروهی ، درعین این که همه بطور فعال درگیر انجام دادن تکالیف و فعالیت اند هر دانش آموز نقش خاصی دارد.

    کلیدواژه : فناوری آموزشی ، تدریس ،یادگیری ،علوم ،فناوری اطلاعات ،ارتباطات ،سواد دیجیتالی

    مقدمه

    یکی از مهمترین موضوعاتی که امروزه دست اندرکاران تعلیم و تربیت کشور را به خود مشغول کرده است ، نحوه ی مواجه شدن آموزش و پرورش با فرصت ها و تهدیدهای حاصل از گسترش و توسعه فناوری اطلاعات و ارتباطات و برنامه ریزی دقیق و اصولی برای بهره برداری و استفاده از آن است . به ویژه ، با توجه به تأثیر این فناوری های نوین در شیوه های یاددهی یادگیری و تغییر نقش معلمان ، ضروری است که زمینه هایی فراهم شود تا هم وزارت آموزش و پرورش بضاعت موجود در جامعه ی معلمان را شناسایی کند و هم معلمان گرامی به شناسایی و ارتقای مهارت های خود در زمینه های کاربرد فناوری های نوین نظیر  ICTو   ITو در آموزش بپردازند .

    فناوریهای اطلاعات و ارتباطات ((ابزارها و وسایلی که به هر طریق موجب تولید ، انباشت ، پردازش و اشاعه ی اطلاعات شوند، فناوری های اطلاعاتی و ارتباطی (ICT) نامیده می شوند)) همچنین بنا به تعریفی دیگر ، ((فناوری اطلاعات وسیله ای برای ذخیره سازی ، پردازش و ارائه اطلاعات است که به صورت الکترونیکی و مبتنی بر تعدادی رسانه است )) .هیچ تعریف روشن  جامع و کاملی از سواد دیجیتالی وجود ندارد معلمان و دانشمندان علاوه بر سواد سنتی که شامل خواندن، نوشتن، گوش دادن و صحبت کردن است، نیازمند مهارتهای فناوری برای برقراری ارتباط ، بررسی ، دسترسی به اطلاعات ، استفاده از اطلاعات ، پردازش ، تفکر انتقادی در باره ی پیامها از طریق رسانه ها و درک ارزشیابی داده ها هستند. بنابراین، معلمان و دانش آموزان نیازمند این سواد هستند. این سواد ، خود مشتمل  بر: الف) سواد بنیادی ب) سواد علمی ج) سواد اقتصادی د) سواد تکنولوژیکی ه)  سواد تصویری و) سواد اطلاعاتی ز) سواد چندفرهنگی ح) سواد آگاهی جهانی است .

     

    فناوری چیست؟

    (( فناوری یعنی علم و فن انجام دادن کارها از طریق کار بست )) ،  ((بینش های فناورانه در قلب آمال ، آرزوها و باورهای بشر برای آینده قرار دارند.)) امروزه ((طبقه های ))متعددی از فناوری را می توان به شرح زیر شناسایی کرد:

    1  فناوری به عنوان ابزار .

    2  فناوری به عنوان دانش. 

    3  فناوری به عنوان مجموعه فعالیت ها. 

    4 فناوری به عنوان یک فرایند .

    5 فناوری به عنوان یک نظام اجتماعی فنی .

     

    ویژگیهای فناوری ؟

     فناوری دارای ویژگیهای مشخصی به شرح زیر است:

    الف) هر فناوری مبتنی بر یک طرح است .

    ب) اگرچه فناوری با علم مرتبط است اما به استثنای بعضی موارد از فناوری های صنعتی در سطح بالا ،در سایر موارد نمی توان فناوری را یک علم کاربردی دانست .

    پ) فناوری سازنده است .

    ت) فناوری همکاری چند بعدی را ایجاد میکند .

    ث) فناوری به ارزشها پایبند است .

    ج) فناوری ضمن تأثیر پذیری از جامعه برآن اثر می گذارد.

     

    سواد فناوری چیست و جایگاه آن کجاست ؟

    سواد فناوری عبارت از (( توانایی و قابلیت )) فرد در (( فهم درست )) ، (( اداره کردن )) ، (( کاربرد )) و (( ارزیابی )) فناوری است  . سواد فناوری بسیار فراتر از دانش مربوطه به رایانه و کاربرد آن است . سواد فناوری چشم اندازی کلی بر دانش ، ماهیت ، رفتار ، قدرت و نتایج مرتبط بر هر نوع فناوری از جانب هر شهروند است .سواد آموزی فناوری عبارت از درگیر کردن یاد گیرنده در یک گستره تفکر انتقادی است ، به نحوی که خود بتواند ضمن  فهم درست از فناوری به طراحی و تولید  فناوری های جدید بپردازد و در یک محیط مملو از فناوری با استفاده از فنون درست به بهترین راه حل مسائل برسد 

    معلمان و نقش آنان در پرتو فناوری اطلاعات

    در فضای کنونی مدارس ،معلمان نخستین کسانی هستند که محیط خانواده را به محیط خارج پیوند می دهند و اولین الگوی دانش آموزان به شمار می آیند . از سویی به نظر می رسد با توسعه ی فناوری اطلاعات و ازدیاد منابع معرفت و سهولت دستیابی به منابع گوناگون دانش ، اقتدار معلمان که برخاسته از دانش     آنها ست کاهش می یابد و در تعلیم و تربیت آینده ، دانش سرچشمه ی قدرت و منزلت معلمان به شمار نمی آید و معلمان باید کانون اقتدار و منزلت خویش را در جنبه های دیگری از روا بط انسانی با شاگردان جست و جو کنند . برخی توصیه کرده اند که در رقابت میان فناوری اطلاعات و معلمان ، اگر معلمان در مقام مدیران کاربرد استفاده از فناوری عمل کنند ، قدر و منزلت شان دستخوش کاهش نخواهد شد . آنان همچنین تاکید کرده اند که معلمان باید دریابند که نقش مهم تری یافته اند؛ و آن مدیریت کلاس و اداره ی فرایند یادگیری است 

  • فهرست و منابع تحقیق مقاله فناوری آموزشی در کلاس - تغییرات تدریجی

    فهرست:

    ندارد.
     

    منبع:

    -رشد تکنولوژی آموزشی شماره 7

    2- رشد تکنولوژی آموزشی شماره 8

    3- رشد معلم شماره 8

    4-کتاب رسانه های یادگیری ،محمدحسین امیرتیموری

    5-فناوری اطلاعاتو ارتباطات در آموزش و پرورش سایر کشورهای دنیا ،جلالی و عباسی (1383) ، انجمن برنامه ریزی درسی ایران

    6- موانع بهره گیری از فناوری آموزشی در فرآیند یاددهی یادگیری ،رشد تکنولوژی آموزشی

    7- یاددهی یادگیری مهارتهای فناوری اطلاعات در برنامه درسی ،بی بی عشرت زمانی

    8- آموزش و پرورش ریجیتالی با تاکید بر آموزش از راه دور، ترجمه مجیدرضا پاسبان رضوی

    9- سلسله مباحثی در تکنولوژی آموزشی ، مرتضی مجدفر ، انتشارات انیس

    10- طراحی و آشنایی با مراکز مواد و منابع یادگیری ،افضل نیا ،انتشارات سمت

    11-Journal of Teacher Education,1998(25-31)

    12- Gibson,j,j(1997). The Theory Of Affordances.

    13- Wallace R.M.(2003).Technology And Science Teaching :A New Kind Of Knowledge Michigan State UniversICTy. Avalible in :WWW.Yahoo.Com

    14-Kozma, Robert B (2005) , The Influence Of Media On Learning

تحقیق در مورد تحقیق مقاله فناوری آموزشی در کلاس - تغییرات تدریجی, مقاله در مورد تحقیق مقاله فناوری آموزشی در کلاس - تغییرات تدریجی, تحقیق دانشجویی در مورد تحقیق مقاله فناوری آموزشی در کلاس - تغییرات تدریجی, مقاله دانشجویی در مورد تحقیق مقاله فناوری آموزشی در کلاس - تغییرات تدریجی, تحقیق درباره تحقیق مقاله فناوری آموزشی در کلاس - تغییرات تدریجی, مقاله درباره تحقیق مقاله فناوری آموزشی در کلاس - تغییرات تدریجی, تحقیقات دانش آموزی در مورد تحقیق مقاله فناوری آموزشی در کلاس - تغییرات تدریجی, مقالات دانش آموزی در مورد تحقیق مقاله فناوری آموزشی در کلاس - تغییرات تدریجی, موضوع انشا در مورد تحقیق مقاله فناوری آموزشی در کلاس - تغییرات تدریجی
ثبت سفارش
عنوان محصول
قیمت