تحقیق مقاله مدیریت آموزشی - نحوه پیشگیری از حوادث و رعایت نکات ایمنی و بهداشت محیط کار

تعداد صفحات: 13 فرمت فایل: word کد فایل: 7355
سال: مشخص نشده مقطع: مشخص نشده دسته بندی: بهداشت
قیمت قدیم:۱۲,۰۰۰ تومان
قیمت: ۹,۸۰۰ تومان
دانلود فایل
  • خلاصه
  • فهرست و منابع
  • خلاصه تحقیق مقاله مدیریت آموزشی - نحوه پیشگیری از حوادث و رعایت نکات ایمنی و بهداشت محیط کار

    حوادث شغلی، علل بروز آنها و بهداشت محیط کار:

    حادثه ناشی از کار: در منابع آموزشی بهداشت، حادثه به معنای رویداد، واقعه و یا پیش آمد ناخواسته و عموماً نامطلوب عنوان شده که ممکن است خسارات مالی و یا جانی در بر داشته باشد. همچنین بنا بر عقیده صاحبنظران، حادثه، اتفاقی است پیش بینی نشده و ناگهانی که بدون مداخله خود شخص، بر اثر نیروی خارجی بوجود می آید و یا به عبارتی پدیده هایی که انسان را ناخواسته از مسیر زندگی طبیعی منحرف سازد و برای او ایجاد ناراحتی جسمی و روانی و یا خسارت مالی می نماید حادثه نامیده می شود.

    به همین ترتیب، برخی تعاریف رایج از مفهوم حادثه، در علم بهداشت به شرح زیر مطرح می باشند و بر این اساس حادثه عبارتست از:

    - ضعف در جوابگویی وفرار از حالات مخصوص (دیدگاه ل. دیویس)

    - یک اتفاق پیش بینی نشده و خارج از انتظار که سبب صدمه و آسیب گردد.

    - حوادث ناشی از کار عبارت از حوادثی می باشد که حین انجام وظیفه و به سبب آن برای بیمه شده اتفاق می افتد. این وضعیت (حین انجام کار) مشتمل بر تمام موارد حضور بیمه شده در محیط کار و محوطه آن بوده و یا در شرایطی که به دستور کارفرما در خارج از محیط کارگاه مأمور انجام کاری می شود. اوقات رفت و آمد بیمه شده به محیط کار یا بالعکس نیز مربوط به این ضابطه هستند.

    همچنین، حوادثی که حین اقدام برای نجات سایر بیمه شدگان آسیب دیده و مساعدت به آنان اتفاق می افتد، حادثه ناشی از کار تلقی می گردد.

    آسیبها و حوادث ناشی از کار ممکن است 1- آسیب های جانی 2- آسیب های اجتماعی 3- خسارات اقتصادی باشند.

    1- آسیب های جانی: هرگونه حادثه ناشی از کار، حتی در ابعاد ضعیف آن، می تواند سبب درد و ناراحتی در خود فرد و اطرافیان و نزدیکان وی شود. و در صورتیکه حادثه شدید باشد، میزان آسیب دیدگی انسان بیشتر شده و موارد مرگ و از کار افتادگی پیش می آید.

    2- آسیب های اجتماعی: از آنجا که پیشرفت و ترقی هر اجتماعی بستگی به نیروی کار افراد جامعه دارد، لذا محصول کار هر کارگر نه تنها مایه امرار معاش زندگی خود و خانواده اوست بلکه سرمایه و پشتوانه اقتصاد یک جامعه نیز می باشد. با توجه به رقم قابل توجه درصد افراد فعال و یا در سنین کار به ویژه در کشور جوان ایران، اهمیت این مسئله و گستردگی پیامدهای اجتماعی آن مشخص می شود.

    3- خسارات اقتصادی: حوادث به هر صورت در هر ابعادی باشد، به تناسب آن زیان و خسارات اقتصادی برای افراد دخیل (کارگر و کارفرما) و در دید کلان نگر سطوح کلی جامعه به بار می آورد این ضررها می تواند به صورت مستقیم و یا غیرمستقیم ایجاد شود. ضررهای مالی و اقتصادی ناشی از وقفه کار به علت حادثه، هزینه های درمانی و نیز خسارات پرداختی در مورد از کار افتادگی کارگر حادثه دیده (موقت، دایم، فوت) از جمله زیانهای مستقیم و زیانهای ناشی از وقفه در کار سایر کارگران، به علت کمک به فرد مصدوم، بحث و گفتگو در مورد علت وقوع حادثه، به هم ریختن نظام کار پس از انتقال کارگر به بیمارستان تا موقع گماشتن فرد مناسب برای انجام امور و خسارات وارده به ماشین آلات و... در قالب زیانهای اقتصادی غیرمستقیم ناشی از حوادث شغلی مطرح می باشند.

    علل بروز حوادث شغلی

    اصولاً عوامل و مسائل مختلفی در ابعاد انسانی، تجهیزاتی و شرایط محیطی و انجام کار به تنهایی یا به همراه سایر عوامل در بروز حوادث در محیطهای کارگاهی و صنعتی مؤثر می باشد. این عوامل در دو دسته کلی علل مستقیم و غیرمستقیم مطرح می شوند.

    1- علل مستقیم:

    علل مستقیم، مشتمل بر عواملی است که در بوجود آمدن حادثه واجد سهم اصلی می باشد. برخی از رایج ترین این علل بدین شرح هستند:

    جابه جا کردن کالا، کار با ماشین آلات، سقوط اشیاء، افتادن کارگر از ارتفاع، پرتاب ابزار و وسایل کار در کارگاه، افتادن به علت لیز خوردن، برخورد با مانع، سوختگی و نیز تصادف با وسایط نقلیه در محیطهای کارگاه و هنگام رفت و برگشت به محل کار.

    2- علل غیرمستقیم:

    این علل در شرایط وجود علت یا علل مستقیم بروز حوادث، احتمال و یا شدت آنرا فزونی می دهند. این عوامل شامل تمام عواملی است که باعث خستگی، نارضایتی و ناراحتی کارگر می شوند.

    مهمترین این عوامل عبارتند از:

    نور نامناسب، صدای بیش از حد، تهویه نامناسب، استاندارد نبودن میزان درجه حرارت محیط کار، طولانی بودن ساعات کار، سرعت بیش از حد تولید، مشکلات خانوادگی، روابط نامتناسب کارگران به ویژه با کارفرما یا سرپرست کارگاه.

    در سالهای اخیر بررسی آمار حوادث و تجزیه و تحلیل چگونگی بروز عمده آن، نتایج راهبردی دیگری را به همراه داشته است که اهم آن به شرح زیر است:

    1- میزان بروز و شدت حوادث شغلی در جوانان و به ویژه میانسالان، به دلیل عهده دار بودن مشاغل سنگین و پرمخاطره بیشتر از سایر گروههای سنی در کار می باشد.

    2- به همین ترتیب این وضعیت در مردان حادتر از زنان می باشد.

    3- میزان بروز و شدت در مشاغل مختلف، تفاوت دارد.

    4- میزان حوادث در کارگران بی تجربه بیشتر است.

    5- اعضای حرکتی فوقانی، اعضای حرکتی تحتانی، چشم، سرو گردن، شکم و نهایتاً سایر قسمتهای بدن واجد بیشترین توزیع فراوانی آسیب پذیری می باشند.

    6- عموماً میزان بروز حوادث در برخی روزهای هفته (اول و آخر) دارای آمار بیشتری است.

    به طور کلی، حادثه یک مسئله انسانی بوده و افراد نه تنها در بروز آن، بلکه در پذیرش و در معرض قرارگیری نقش قابل بررسی دارند. در وابع عامل انسانی یکی از اصلی ترین و مستمرترین علل وقوع حوادث بوده و عوامل متعددی نظیر عدم تطابق قوای بدنی، رعایت نکردن اصول ایمنی کار با دستگاه ها و بهداشت محیط کار، عدم وجود نظم و رعایت ضوابط کار در محیطهای کارگاهی، عوامل عمیق عاطفی، بیماری، مشکلات روحی و روانی نیز در آن موثر می باشند.

    بهداشت محیط کار:

    علم بهداشت به ویژه در محیطهای صنعتی و کارگاهی از ابعاد مختلف حفظ سلامت کارگران، استفاده بهینه از امکانات و منابع انسانی و مادی، افزایش راندمان کاری و سایر موارد مهم، واجد توجه می باشد.

    در واقع رعایت بهداشت فردی، بهسازی محیط کارگاه، رعایت نکات ایمنی کار با دستگاهها، حفظ پاکیزگی و بهداشت محیطی کارگاه و رعایت استانداردهای ارکان مختلف آموزش، مشتمل بر آن می شوند:

    در واقع با رعایت اصول بهداشتی محیطهای کار، ضمن کاهش قابل توجه میزان بروز حوادث از ایجاد و شیوع بیماری های مختلف و متنوع شغلی جلوگیری می شود.

    1- جایگزینی مواد بیماری زا با مواد با ویژگی های صنعتی غیر بیماری زا.

    2- جداسازی کارگران از قسمتهای آلوده به عوامل زیان آور یا به حداقل رسانیدن تعداد آن افراد

  • فهرست و منابع تحقیق مقاله مدیریت آموزشی - نحوه پیشگیری از حوادث و رعایت نکات ایمنی و بهداشت محیط کار

    فهرست:

    ندارد.
     

    منبع:

    مدیر آموزشگاه/ مؤلفین: شهرام شکوفیان، حسن صمدی آذر، امیررضا رضائیان قراگوزلو، تهران، انتشارات تخت سلیمان، 1382

تحقیق در مورد تحقیق مقاله مدیریت آموزشی - نحوه پیشگیری از حوادث و رعایت نکات ایمنی و بهداشت محیط کار, مقاله در مورد تحقیق مقاله مدیریت آموزشی - نحوه پیشگیری از حوادث و رعایت نکات ایمنی و بهداشت محیط کار, تحقیق دانشجویی در مورد تحقیق مقاله مدیریت آموزشی - نحوه پیشگیری از حوادث و رعایت نکات ایمنی و بهداشت محیط کار, مقاله دانشجویی در مورد تحقیق مقاله مدیریت آموزشی - نحوه پیشگیری از حوادث و رعایت نکات ایمنی و بهداشت محیط کار, تحقیق درباره تحقیق مقاله مدیریت آموزشی - نحوه پیشگیری از حوادث و رعایت نکات ایمنی و بهداشت محیط کار, مقاله درباره تحقیق مقاله مدیریت آموزشی - نحوه پیشگیری از حوادث و رعایت نکات ایمنی و بهداشت محیط کار, تحقیقات دانش آموزی در مورد تحقیق مقاله مدیریت آموزشی - نحوه پیشگیری از حوادث و رعایت نکات ایمنی و بهداشت محیط کار, مقالات دانش آموزی در مورد تحقیق مقاله مدیریت آموزشی - نحوه پیشگیری از حوادث و رعایت نکات ایمنی و بهداشت محیط کار, موضوع انشا در مورد تحقیق مقاله مدیریت آموزشی - نحوه پیشگیری از حوادث و رعایت نکات ایمنی و بهداشت محیط کار
ثبت سفارش
عنوان محصول
قیمت