مصدومیت درحین بازی
بسکتبال ورزش مفرح و پر هیجانیست که البته در کنار آن برای سلامتی نیز بسیار مفید است، اما مصدومیتهای ناشی از همین ورزش مفرح و پر نشاط هم در پاره ای از موارد برای بازیکنان بسیار خطرناک و دردسر ساز می شود و گاها" موجب میشود که بسکتبالیستها تا مدتها از ورزش کردن باز بمانند.
این ورزش پر طرفدار پزشکان و محققان ورزشی را بر آن داشت که دستورالعمل هایی ساده را برای کسانی که در هنگام بازی مصدوم می شوند در قالب مقالاتی متعدد در اختیار عموم قرار دهند.
محبوب ترین ورزش آمریکاییها
بسکتبال یکی از محبوب ترین و پرطرفدارترین ورزشهای قاره پهناور آمیکا بوده و در طول مدت زمان کوتاهی توانسته جای خود را در میان مردم سراسر جهان باز کند و از این جهت حائز اهمیت است. هر ساله شمار زیادی از بازیکنان خارجی حرفه ای بسکتبال از کالج های مختلف به این کشور می آیند و شمار بازیکنان تیم های بسکتبال را افزایش میدهند. در این میان مشارکت زنان در این ورزش پر تحرک در طی سالهای اخیر و وخصوصا" از 5 سال پیش پس از ایجاد "انجمن و آکادمی ملی زنان بسکتبالیست" روند روز افزونی داشته است.
مقاله ای که در ادامه توجه شما را در چندین بخش مختلف به خواندنش جلب می کنیم توسط جمعی از پزشکان و متخصصان سلامتی آکادمی پزشکی آمریکا نوشته شده که میخواهد به زبان ساده برای شما انواع مصدومیت ها ناشی از این ورزش و شیوه های مراقبتی را توضیح دهد. اینکه چطور بازی کنیم تا کمتر مصدوم شویم و در صورت بروز این عارضه چطور با آرامش تمام به درمان بپردازیم.
تشخیص و مدیریت مصدومیت های پزشکی چه در موارد بحرانی و چه در موارد عادی، نیازمند حداقل دانش و اطلاعات پایه ای در زمینه پزشکی – ورزشی است چرا که به هر حال هر مصدومیتی به نحوی با بیوشیمی و بیومکانیک بدن انسان مرتبط است. کششهای افقی بدن، شروع های ناگهانی بازی بدون گرم کردن و حرکت های پرتابه ای که لازمه بسکتبال است بازیکنان این رشته در برابر درصد زیادی از مصدومیتها آسیب پذیر می کند.
مصدومیت های قوزک پا
صدمه دیدن رباط پا
رگ به رگ شدن و کشیدگی رگهای مچ پا از شایع ترین مصدومیتهای همه ورزشهاست. از آنجاییکه در بسکتبال از حرکات پرشی بیش از از سایر ورزشها استفاده می شود در نتیجه معمول و رایج ترین مصدومیت بسکتبالیستها همین رگ به رگ شدن مچ پاست. بیش از 80 درصد مصدومیتهای مچ پا ناشی از کشیدگی و پارگی رباطی می باشد.
حداقل 65 درصد مصدومیت های مزمن مچ پا و دردهای هنگام راه رفتن، پریدن و یا دویدن ناشی از همین پارگی رباط هاست که به مرور زمان کهنه شده و فرد باید تحت توانبخشی و درمانهای دراز مدت قرار بگیرد. متعاقب اینچنین مصدومیتهای حساس پا تمرینات آمادگی و فیزیو تراپی و دستگاه درمانیهای مختلف از موارد ضروری درمان است. حتی فرد مصدوم میتواند شخصا" بعضی از این درمانها را در منزل و به تناوب پیگیری کند.