عنوان آزمایش: نحوه تهیه محلول های سمی و طومه مسموم
تهیه محلول سمی:
خصوصیات فیزیکی فسفید روی ماده ای خاکستری تیره یا جرم جسمی بالاست و در آب حل نمی شود و اول فسفر دو رنگ را با آب مخلوط می کنیم و می بینیم که با آب مخلوط نمی شود. در هر شرایط بعد از آن آب را با روغن پارافین که از نفت به وجود آمده است حل می شود . سپس مشاهده می کنیم با حرارت دادن با هم مخلوط می شوند و بعد آب به آن اضافه می کنیم که باز با آب محلول نمی شود.
روغن هم به کمک آمولسیوفا حل نمی شود و در روغن به صورت فیزیکی حل حل می شود و به آب و روغن فسفید اضافه می کنیم سپس اسید نیتریک رقیق به فسفید روی به میزان 1% میلی گرم اضافه می کنیم و با فسفید روی محلول می شود و گاز خرمایی رنگی را تولید می کند که گاز فسفید تام دارد که بسیار سمی است.
و سپس محلول شروع به جوشیدن می کند و گاز خرمایی از آن خارج می شود و سپس هر موجود زنده را که در جریان گاز قرار بگیرد را سریعاً از پا در می آورد به طوری که به شدت تشنج کرده و سپس می میرد . این محلول سمی بر روی دستگاه عصبی انسان و حشرات تاثیر می گذارد یعنی یک سم عصبی است.
تهیه طومه مسموم برای موش خانگی
Gr100 سدیم می ریزم داخل یک ظرف و مقداری آن را طبخ می دهیم تا خوش بو شود و موش را جذب کند و سپس gr 3 روغن نباتی را با گندم مخلوط کرده تا خوش فرم شده به ازای 100 گرم 2 فسفر رنگ اضافه کرده و این سم یک سم گوارشی است و روی برش های کاغذ به تعداد سه عدد می گذاریم و در مسیرهای عبور موش یعنی زیر کمد و گوشه های دیوار قرار می دهیم . طعمه تهیه شده با فسفر دو رنگ یک ترکیب گوارشی است و موش مسموم با احساس مرگ شروع به سر و صدا می کند به همین علت این ترکیب به راحتی توسط سایر موشها و در محیط های کوچک نتیجه خوبی نمی دهد ولی در مزارع و باغ ها که سر و صدای موش هنگام مرگ به گوش کسی نمی رسد ترکیب خوبی است.
این طعمه بویی برای جذب و دفع موش ندارد عیب دیگر آن این است که موش به پناهگاه خود مراجعت کرده و زیر تخت و کمد و ... می رود و جنازه آن مورد هجوم حشرات قرار می گیرد.
لوازم مورد نیاز برای محلول سمی:
فسفر دو زنگ، یک شیشه آزمایش، آب ، روغن، آمولسیفایر ، فسفید روی
لوازم مورد نیار برای طعمه مسموم:
100 گرم گندم – یک ظرف مناسب – 3 گرم روغن نباتی – به ازای هر 100 گرم 2 تا 3 گرم فسفر دو زنگ استفاده می کنیم.و برای هر موش یک عدد گندم مسموم کافی می باشد.
عنوان آزمایش: بررسی نیروی کشش قطعی آب و تاثیر مواد اضافه کننده به آن
لوازم مورد نیاز: به مقدار لازم آب، الکل ، مایع ظرفشویی و...
نحوه آزمایش:
ابتدا آب را در داخل می ریزیم و آن را تنظیم می کنیم قطرات آن را می شماریم . آب را به نسبتcc 5 می ریزیم .
17 17 15 میانگین آب: 5/16
سپس الکل و آب را به نسبت 5/2 از cc50 را الکل می ریزیم و با به همان ترتیب عمل می کنیم.
23 24 21 میانگین آب و الکل : 75/22
و در انتهای آزمایش نوبت به مایع ظرفشویی می رسد که به نسبت 5/2 از cc50 با آب مخلوط می کنیم .
35 38 39