تحقیق مقاله رابطه ورزش با اندام های داخلی بدن و بهداشت و عوامل تهدید کننده قلبی - عروقی

تعداد صفحات: 26 فرمت فایل: word کد فایل: 9384
سال: مشخص نشده مقطع: مشخص نشده دسته بندی: تربیت بدنی
قیمت قدیم:۱۸,۰۰۰ تومان
قیمت: ۱۲,۸۰۰ تومان
دانلود فایل
  • خلاصه
  • فهرست و منابع
  • خلاصه تحقیق مقاله رابطه ورزش با اندام های داخلی بدن و بهداشت و عوامل تهدید کننده قلبی - عروقی

    مقدمه:

    تربیت بدنی و ورزش جزء تعلیم و تربیت و وسیله‌ای برای رسیدن به سلامت جسمی و روحی نسل جوان است. نباید تصور شود که تربیت بدنی امری بی‌ارزش و تنفسی است.

    اهداف تربیت بدنی در جوامع گذشته و امروز:

    اهداف عمده تربیت بدنی در تاریخ زندگی انسان عبارت از:

    حفظ سلامت، تعمیم بهداشت، رشد و تقویت قوای جسمی، آمادگی برای فعالیتهای دفاعی، کسب شادابی و نشاط و نیل به موفقیت در وظایف حرفه‌ای و شغلی بوده است.

    در عصر حاضر، در سایر تحولات اجتماعی و سیاسی در جهان به ویژه در دنیای غرب، مقاصد دیگری افزوده شده و مفهوم ورزش به جای تربیت بدنی رنگ و صورتی دیگر پیدا کرده است و در بیشتر موارد به خدمت استعمار درآمده و عاملی برای تحذیر و سرگرم نگه داشتن ملل مستضعف جهان گردیده است.

    هدف نهایی تربیت بدنی و ورزش از دیدگاه اسلام، تامین سلامت و بهداشت بدن، تقویت و رشد آن و در نتیجه حرکت به سوی کمال است.

    هدفهای بهداشتی و تندرستی

    1- تامین سلامت و بهداشت بدن وتجهیز آن در برابر عوارض و بیماریها.

    2- ایجاد ورزیدگی و هماهنگی در بین اعضا و اندامها به منظور برخوردار شدن از قدرت، سرعت، چابکی و مهارت.

    3- دستیابی به قدرت ضبط ارادی اعضای بدن و به کار انداختن ارادی آنها.

    فیزیولوژی ورزشی

    1- آمادگی جسمانی در ورزش

    میزان توانایی و کارآیی بدن بستگی به میزان رشد ماهیچه‌ها و آمادگی آنها دارد. تمرینات منظم و مداوم باعث رشد عضلات می‌شود و آمادگی جسمانی را بهبود می‌بخشد، ولی در حقیقت میزان رشد عضلات و آمادگی جسمانی را بهبود می‌بخشد، ولی در حقیقت میزان رشد عضلات و آمادگی جسمانی به عوامل مختلفی بستگی دارد. مهمترین این عوامل عبارتند از: شکل بدن، کیفیت مواد غذایی مورد مصرف، سلامت عمومی بدن (مبتلا نبودن به هیچ نوع بیماری) خواب و استراحت، و فارغ بودن از فشارهای عصبی و روحی زندگی.

    اگر رشد عضلات و قدرت بدنی انسان در حدی باشد که بتواند به طور موثر و مفید به فعالیت بپردازد، می‌توان گفت که او فردی سالم و از آمادگی جسمانی لازم برخوردار است.

    چهار عامل بیش از عوامل دیگر در آمادگی جسمانی بدن نقش بسیار مهم دارند. این عوامل عبارتند از: قدرت عضلانی، استقامت عضلانی، انعطاف‌پذیری عضلانی و استقامت قلبی و ریوی.

     

    قدرت عضلانی:

    45 درصد از وزن بدن را عضلات تشکیل می‌دهند. این عضلات در خود تولید انرژی می‌کنند.

    مهمترین عوامل شناخته شده در آمادگی جسمانی، استعداد عضلات و توانایی آنها در وارد کردن نیرو و یا مقاومت در برابر آن است.

    - استقامت عضلانی:

    عضلات در خود انرژی ذخیره می‌کنند. این عمل به ماهیچه‌ها امکان می‌دهد که مدت زیادی به فعالیت خود ادامه دهند معمولاً استقامت عضلانی را با قدرت عضلانی اشتباه می‌کنند، ولی باید توجه کرد که استقامت عضلانی عبارت است از توانایی در کاربرد قدرت و نگهداری این توانایی برای مدت طولانی.

    - انعطاف پذیری عضلانی:

    توانایی در کاربرد عضلات در وسیعترین دامنه حرکت آنها به دور مفصلها را انعطاف پذیری نامیده‌اند.

    - استقامت قلبی و ریوی:

    به عقیده بعضی از دانشمندان، عامل استقامت قلبی و ریوی در آمادگی جسمانی بیش از عوامل دیگر اهمیت دارد بعضی دیگر بر این عقیده‌اند که آمادگی جسمانی چندان رابطه‌ای با کارآیی قلب و ریه ندارد.

    2- فیزیولوژی عضلات در ورزش:

    حرکت بدن از انقباض عضلات حاصل می‌شود، بدین معنی که عضلات مخطط، که به استخوانهای بدن متصلند، با اراده فرد منقبض می‌شوند و حرکت و جا‌به جایی بدن را میسر می‌کنند. در بدن سه نوع عضله وجود دارد: عضلات مخطط یا اسکلتی، عضلات صاف، عضله قلب.

    - انواع انقباض عضله:

    اگر طول عضله به هنگام انقباض تغییر نکند، این انقباض را (هم طول) گویند.

    اگر انقباض عضله به کوتاه شدن آن منجر شود، این نوع انقباض را «هم تنش» گویند.

    - منابع انرژی:

    عضله برای اینکه به حالت انقباض درآید احتیاج به انرژی دارد. منبع اصلی انرژی در عضله آدنوزین ‌تری فسفات ATP است که به مقدار کمی در عضله وجود دارد، ولی به مقدار زیادی انرژی آزاد می‌کند.

    کراتین فسفات CP منبع انرژی دیگری است که در سلولهای عضلانی ذخیره می‌شود.

    پس در فعالیتهای شدید و طولانی که پیش از چند دقیقه طول می‌کشد منبع دیگری از انرژی باید وجود داشته باشد. این انرژی از تجزیه گلیکوژن حاصل می‌شود. اگر اکسیژن به اندازه کافی برای این واکنشهای شیمیایی وجود نداشته باشد، در عضله اسید لاکتیک تولید می‌شود.

    3- فیزیولوژی گردش خون در هنگام ورزش:

    دستگاه گردش خون از قلب و رگها تشکیل شده که خون تیره و روشن در آنها جریان دارد. دستگاه گردش خون عهده‌دار رساندن مواد سوختی به سلولها و خارج کردن مواد زائد است خون روشن و اکسیژن دار که از قلب خارج می‌شود باید به طریقی به تمام سلولهای بدن برسد تا از یک‌یک آنها مراقبت شود این عمل توسط سرخرگها و مویرگها انجام می‌شود.

    در هنگام تمرینات ورزشی، عضله‌های فعالتر احتیاج به اکسیژن بیشتری دارند. این احتیاج از دو راه تامین می‌شود: 1- با منبسط شدن قطر رگهایی که به عضلات فعالتر می‌روند خون و اکسیژن بیشتری له آن عضلات سرازیر می‌شود 2- حجم ضربه‌ای قلب بیشتر می‌شود و در نتیجه خون بیشتری از قلب به عضله‌ها می‌رسد.

    - بازده قلب:

    قلب باید در زمان معینی خون را از سیاهرگها به سرخرگها منتقل کند. ممکن است در این محدوده زمانی تعداد ضربانها کمتر و حجم ضربه‌ای زیادتر و یا برعکس باشد. در ورزشکاران فرض بر این است که بر اثر فعالیتهای بسیار شدید عضله قلب تقویت می‌شود و کارآیی بیشتری پیدا می‌کند؛ نتیجتاً در حالت استراحت و فعالیتهای معمولی با تعداد ضربان کمتری خون کافی به بدن می‌رساند. مثلاً در ورزشهای بسیار سنگین، مثل دوچرخه‌سواری برون ده قلبی تا 40 لیتر در دقیقه افزایش می‌یابد. این افزایش حاصل ازدیاد مقدار تخلیه هر ضربان و ازدیاد ضربانهای قلب است.

    - بازده قلب هنگام تمرین:

    هنگام تمرین های ورزشی سبک و یا کارهای عضلانی روزانه قلب طبیعی ممکن است با هر ضربه 140 میلی‌لیتر خون از خود خارج کند و تعداد ضربان به 120 بار در دقیقه برسد که در این حال بازده قلب برابر 8/16 لیتر خواهد شد.

    بر اثر تمرین مرتب و تنظیم شده ورزشی، مقدار بازدهی قلب در هنگام عادی بالا می‌رود. مخصوصاً در تمرینهای متناوب که فعالیت ورزشی به طور متناوب و منقطع برنامه‌ریزی شده است و زمان استراحت بعد از تمرین به مراتب بیشتر از مدت تمرین است.

    - ضربان قلب هنگام تمرین:

    شدت ضربان قلب متناسب با افزایش مقدار کار تغییر می‌کند. تمرینهای ورزشی در تغییر ضربان قلب حتی در حالت استراحت اثرات واضحی دارد. در قهرمانان برجسته تعداد ضربان قلب در حالت استراحت به 40 بار در دقیقه یا حتی زیر 40 می‌رسد و نشان دهنده این است که شخص در وضعیت فیزیولوژیکی بهتری است.

     

    - ضربان قلب بعد از فعالیت:

    مدت زمانی که لازم است تا تعداد ضربان قلب بعد از اتمام فعالیت به حالت اولیه و معمولی برگردد بستگی به سنگینی کار، مدت فعالیت و شرایط جسمانی ورزشکار دارد. در افرادی که از لحاظ آمادگی جسمانی در شرایط خوبی به سر می‌برند برگشت به حالت اولیه خیلی سریعتر صورت می‌گیرد تا افراد غیر آماده. اگر فعالیت باعث خستگی زیاد ورزشکار شده باشد. برگشت بدن به حالت اولیه به آهستگی صورت می‌گیرد، به طوری که ورزشکار حتی به یک الی دو ساعت وقت نیاز دارد.

    4- فیزیولوژی تنفس در ورزش:

    تنفس عبارت است از جذب اکسیژن و رفع ایندریدکربنیک به وسیله سلول زنده، خواه این سلول حیوانی باشد و خواه نباتی. در هنگام ورزش تعداد حرکات تنفسی افزایش پیدا می‌کند و عمیق‌تر می‌شود تا جایی که در فعالیتهای شدید ورزشی، عضلات دمی و بازدمی فعال می‌شوند و تهویه ریوی تا حدود 100 لیتر در دقیقه افزایش می‌یابد، حداکثر تهویه ریوی اگر از 100 لیتر در دقیقه افزایش یابد به جذب اکسیژن کمکی نمی‌کند. زیرا به نظر می‌رسد که انتقال اکسیژن بیش از این مقدار به بافتها توسط عضلات قلب وعضلات تنفسی محدود می‌شود.

     

    - همکاری دستگاه گردش خون و تنفس:

    همکاری این دو دستگاه هنگام فعالیت های ورزشی باعث می‌شود که خون بیشتری به عضلات فعال برسد و همچنین مقدار ایندرید کربنیک که در عضلات فعال به وجود می‌آید سریعتر خارج شود.

    همکاری بین دستگاههای تنفسی و گردش خون در هنگام فعالیتهای شدید به نحو مطلوبتری در بدن صورت می‌پذیرد.

    - ورزش در ارتفاع:

    به نظر می‌آید که در ارتفاعات بیش از 2200 متر از سطح دریا، رکوردهای قهرمانان و کارآیی آنان تحت تاثیر ارتفاع قرار می‌گیرد و هر چه ارتفاع بیشتر می‌شود تاثیر آن در دستگاه تنفسی شخص بیشتر می‌شود. رکورد ورزشهای کوتاه مدت، مانند پرسشها، پرتابها و دوهای سرعت در ارتفاعات احتمالاً بهتر می‌شود، چون در این گونه ورزش ها به اکسیژن کمتری نیاز است و از طرفی فشار هوا کمتر است. در ورزشهای دراز مدت مانند دوهای استقامت، ماراتن، فوتبال، که تولید انرژی از طریق هوازی (همراه با اکسیژن) صورت می‌گیرد، معمولاً رکوردها، بدتر می‌شود. عادت به ارتفاع بستگی به مدت زمان اقامت و ارتفاع محل دارد برای مثال، در ارتفاع 3000 متری 7 تا 10 روز و برای 4000 متر 15 تا 21 روز اقامت لازم است.

  • فهرست و منابع تحقیق مقاله رابطه ورزش با اندام های داخلی بدن و بهداشت و عوامل تهدید کننده قلبی - عروقی

    فهرست:

    مقدمه .................................................................................................................... 1

    فیزیولوژی ورزشی ........................................................................................... 2

    1- آمادگی جسمانی ........................................................................................... 2

    - قدرت عضلانی .................................................................................................. 2

    - استقامت عضلانی ............................................................................................... 3

    - انعطاف پذیری عضلانی ..................................................................................... 3

    - استقامت قلبی و ریوی ........................................................................................ 3

    2- فیزیولوژی عضلات ....................................................................................... 3

    - انواع انقباض عضله ............................................................................................ 4

    - منابع انرژی ........................................................................................................ 4

    3- فیزیولوژی گردش خون در هنگام ورزش ................................................... 4

    - بازده قلب ........................................................................................................... 5

    - بازده قلب هنگام تمرین ...................................................................................... 6

    - ضربان قلب بعد از فعالیت .................................................................................. 6

    4- فیزیولوژی تنفس در ورزش: ........................................................................ 7

    - همکاری دستگاه گردش خون و تنفس ............................................................... 7

    - ورزش در ارتفاع ................................................................................................ 8

    - تمرینات ورزشی و تنفس ................................................................................... 8

    5- اثر ورزش در طول عمر ................................................................................ 9

    ورزش و سلامت .............................................................................................. 10

    1- تغذیه و ورزش .............................................................................................. 10

    - کالری ................................................................................................................. 10

    - کیفیت غذا .......................................................................................................... 11

    - تغذیه خوب و تاثیر آن در ورزش ....................................................................... 11

    - عوامل موثر در مصرف انرژی ............................................................................. 12

    - مصرف مواد غذایی به هنگام مسابقه ورزشی ...................................................... 12

    - کاهش آب بدن ................................................................................................... 13

    2- بهداشت و ورزش ......................................................................................... 14

    3- عوامل تهدید کننده قلبی - عروقی ............................................................. 15

    - سن ..................................................................................................................... 16

    - وراثت ................................................................................................................. 16

    - وزن .................................................................................................................... 17

    - مصرف تنباکو و سیگار ....................................................................................... 17

    - میزان فعالیتهای بدنی .......................................................................................... 18

    - مقدار کلسترول یا مواد چربی در رژیم غذایی ..................................................... 18

    - فشار خون .......................................................................................................... 18

    - جنس ................................................................................................................. 19

    - منابع و مواخذ

     

    منبع:

    تربیت بدنی عمومی          تالیف: مهدی نمازی زاده ، بهمن سلحشور

    مبانی تربیت بدنی            ترجمه: احمد آزاد

    تندرستی برای زندگی بهتر  تالیف: باهر فرقانی

    فیزیولوژی انسان             تالیف: علی کاتوزیان 

تحقیق در مورد تحقیق مقاله رابطه ورزش با اندام های داخلی بدن و بهداشت و عوامل تهدید کننده قلبی - عروقی, مقاله در مورد تحقیق مقاله رابطه ورزش با اندام های داخلی بدن و بهداشت و عوامل تهدید کننده قلبی - عروقی, تحقیق دانشجویی در مورد تحقیق مقاله رابطه ورزش با اندام های داخلی بدن و بهداشت و عوامل تهدید کننده قلبی - عروقی, مقاله دانشجویی در مورد تحقیق مقاله رابطه ورزش با اندام های داخلی بدن و بهداشت و عوامل تهدید کننده قلبی - عروقی, تحقیق درباره تحقیق مقاله رابطه ورزش با اندام های داخلی بدن و بهداشت و عوامل تهدید کننده قلبی - عروقی, مقاله درباره تحقیق مقاله رابطه ورزش با اندام های داخلی بدن و بهداشت و عوامل تهدید کننده قلبی - عروقی, تحقیقات دانش آموزی در مورد تحقیق مقاله رابطه ورزش با اندام های داخلی بدن و بهداشت و عوامل تهدید کننده قلبی - عروقی, مقالات دانش آموزی در مورد تحقیق مقاله رابطه ورزش با اندام های داخلی بدن و بهداشت و عوامل تهدید کننده قلبی - عروقی, موضوع انشا در مورد تحقیق مقاله رابطه ورزش با اندام های داخلی بدن و بهداشت و عوامل تهدید کننده قلبی - عروقی
ثبت سفارش
عنوان محصول
قیمت