تحقیق مقاله اهمیت شبکه های رایانه ای

تعداد صفحات: 25 فرمت فایل: word کد فایل: 9803
سال: مشخص نشده مقطع: مشخص نشده دسته بندی: مهندسی کامپیوتر
قیمت قدیم:۱۸,۰۰۰ تومان
قیمت: ۱۲,۸۰۰ تومان
دانلود فایل
  • خلاصه
  • فهرست و منابع
  • خلاصه تحقیق مقاله اهمیت شبکه های رایانه ای

    مقدمه:

     اهمیت شبکه های رایانه ای بر کسی پوشیده نیست. د رجهان امروز، رایانه ای به عنوان یک وسیله ‌ مجرد،به تنهایی نمی تواند به طور کامل مفید واقع شود و بازدهی کامل داشته باشد آنچه به رایانه اهمیتی فراتر از سابق می بخشد نقش آن در ارتباطات و انتقال دریای عظیمی از اطلاعات گوناگون است.

    هرچه زمان می گذرد حجم اطلاعات که انسان با آن سر و کار دارد بیشتر و بیشتر می شود. شبکه های رایانه ای امروزی، فصل نوینی در انفورماتیک گشود . و نزدیک است مفهوم دهکده ‌ جهانی راتحقیق بخشد.

    با توجه به رشد و استفاده ‌ روز افزون از شبکه های رایانه ای پس باید این را هم مدنظر داشته باشیم که مهندسین متخصص و متعهدی نیز دراین زمینه ها نیازمندیم.

    مفهوم شبکه:

     

    ابتدا به بررسی مفهوم شبکه می پردازیم. شبکه در ساده ترین . حالت خود، شامل دو رایانه
    می باشد که به وسیله ‌کابل یا خط انتقال به هم متصل شده اند،  به گونه ای که بتواند از داده ها به طور مشترک استفاده نمایند. همین شبکه ساده منشأ تمام شبکه ها، صرفنظر از کیفیت پیچیدگی آنها می باشد. رایانه های شخصی، ابزاری برای تولید داده ها، اسناد مثنی، گرافیکها و سیار انواع اطلاعات اند.

    چنانچه دیگران نیازمند استفاده از اطلاعات تولیدی شما باشند ،بدون توجه به شبکه ،اسناد،نیاز به چاپ شدن دارند تا دیگران بتوانند انها را چاپ یا استفاده نمایند .

    در بهترین حالت فایل ها را بر روی فلاپی دیسکها به دیگران می دهیم تا در رایا نه های خودشان کپی کنند .

    اگر دیگران در سند تغییراتی انجام دهند ،هیچ روشی  برای یک پارچه کردن کلیه تغییرات و استفاده همگان از آن وجود ندارد .

     

    این روش کار در محیط مستقل نامیده می شود .اگر فردی رایانه خودرا به رایانه های دیگروصل نماید می تواند از داده های رایانه های دیگران به طور مشترک استفاده نماید .باشبکه سازی
    می توان به استفاده مشترک از داده ها با دسترسی به آخرین تغییرات پرداخت .

    رایانه ها یی که قسمتی از شبکه هستند ،می توانند از موارد زیر به صورت مشترک استفاده نمایند.داده ها ، پیامها، چاپگرها، مدمها و سایر منابع سخت افزاری از این شبکه های رایانه ای را می توان مجمو عه ای از ادوات رایانه ای (DTE) متصل به هم دانست که به منظور به اشتراک گذاری داده ها ،ومنابع سخت افزاری وتبادل داده ها با یکدیگر در ارتباط هستند.

     

    تاریخچه  :

    پیش از به وجود آمدن شبکه های رایانه ای ،تنها روش قرار دادن امکانات موجود در اختیار چندین استفاده کنندکار برد سیستمهای اشتراک زمانی بود .

    در این سیستمها که اکنون نیز مورد استفاده قرار می گیرد از یک رایانه بزرگ که از طریق خطوط ارتباطی ،به چند ترمینال متصل بود ،استفاده می شد . همچنین تمامی قدرت محاسباتی در رایانه ‌ بزرگ مرکزی قرار داشت.

    و ترمینالهای فاقد قدرت پردازش بودند. در اثنای دو دهه ‌ نخست و دهه 60 و دهه ‌ 70 میلادی سیستمهای رایانه ای فضای نسبتاً زیادی را اشغال می کردند و در اتاقهای بزرگی قرار داشتند. این تصور که در طول 20 سال بیست سال ، رایانه های پرقدرتی، کوچکتر از تمبرهای پستی به تولید انبوه بر سند، داستان علمی تحلیلی محسوب می شد. در راستای روند توسعه ‌ رایانه ای شخصی، بسیاری از ادارات، شرکتها و سازمانها با خرید این رایانه ها از مزایای آنهابهره مند شوند. با گسترش استفاده ازاین ابزار مفید، به تدریج نیاز به ارتباط بین این رایانه ها احساس شد. برقراری ارتباط بین رایانه ها، علاوه بر حفظ استقلال هر رایانه ها، موجب صرفه جویی در وقت و هزینه می شد. شبکه های رایانه ای برای برقراری این ارتباط، به وجود آمدند و به سرعت جای خود را در ادارات و سازمانها باز کردند.

     

    چرا از شبکه استفاده می کنیم:

     

    سؤالی که در ذهن ما دراین باره نقش می بندد این است که چرا از شبکه استفاده
    می کنیم(سازمانها عمدتاً برای اشتراک در آوردن منابع و امکان ارتباطات پیوسته از شبکه استفاده می نمایند. شبکه ها مزایای دیگری نیز دارند که به چند مورد از آنها اشاره ای خواهیم داشت:

    نخست حذف محدودیتهای جغرافیایی: با استفاده از شبکه های رایانه ای می توان محدودیتهای جغرافیایی را حذف کرد کاربری که کیلومترها از داده های خود  دور است نباید از به کار گیری داده های خود محروم گردد و با استفاده از شبکه ها می توان به حساب بانکی از تمام شعبات در یک شهر، کشور و یا دنیا دسترسی داشت.

    افزایش اعتماد: یکی دیگر از موارد استفاده از شبکه ها افزایش اعتماد می باشد. با داشتن منابع متعدد در سیستمهای مرتبط به یکدیگرمی توان از اعتماد بالایی برخوردار بود. به عنوان مثال، تمام فایلها می توانند روی دو یا سه ماشین کپی شوند. بنابراین  اگر یکی از آنها به دلایلی (بروز مشکل) قابل استفاده نباشند، می توان از دیگری استفاده کرد برای کاربردهای نظامی، بانکداری، نظارت بر ترافیک توانایی ادامه ‌عملیات در مواجهه با مشکلات بسیار مهم است.

    کاهش هزینه ها از طریق اشتراک داده ها و دستگاههای جانبی:

    قبل از پیدا شدن شبکه ها، مردم به چاپگرها و سایر دستگاههای جانبی شخصی نیاز داشتند. تنها روش استفاده از چاپگرها برای افراد، نشستن پشت رایانه متصل به چاپگر بود.شبکه ها اینک این امکان را برای چندین فرد فراهم آورده اند تا هم از واژه ها و هم از دستگاههای جانبی به طور همزمان و مشترک استفاده کنند.

     

    شبکه ها انواع گوناگون دارند. در نظر گرفتن مقیاس و بعد جغرافیایی در شبکه ها موجب
    طبقه بندی آنها می شود دراین تقسیم بندی فاصله معیار مهمی محسوب می گردد و انواع
     شبکه ها از نظر بعد جغرافیایی عبارتند از:

    شبکه های محلی: این نوع شبکه که در محیط محدودی کابرد دارد و داخل ساختمان یک ساختمان در دفاتر شرکتها، ادارات و کارخانه ها به کار می روند این نوع شبکه ها سریعترین رشد را در میان صنعت ارتباطات داشته اند. شبکه های ZAN از مشخصات زیر برخوردارند.

    1- رایانه ها نزدیک به هم و معمولاً دریک ساختمان یا مجموعه ای از ساختمان ها قرار دارند.

    2- مالکیت خطوط انتقال خصوصی است و از سوی سازمان مربوط نصب و نگهداری می شود.

    3- سرعت انتقال داده ها بسیار بالا است .(toom bps  tImbps).

    4- شبکه ها از ساختار و استاندارد مشخص استفاده می کنند.

    شبکه های سپرده: زمانی که مزایای شبکه سازی ساخته شد سازمانها نیاز به گسترش شبکه را احساس نمودند با گسترش حوزه جغرافیایی شبکه های WAN مطرح شدند این شبکه ها ناحیه جغرافیایی وسیعی (استان، کشور، قاره) را دربر می گیرند این شبکه ها دارای مشخصات زیر هستند.

     

    1- رایانه ها از یکدیگر صدها و هزارها کیلومتر فاصله دارند. 2- خطوط انتقال دراین نوع
    شبکه ها از سوی شرکتهای مخابراتی این دو پشتیبانی می گردد 3- سرعت انتقال داده ها نسبتاً کم است.

    شبکه های شهری: شبکه های شهری در مقایسه با شبکه های محلی از مقیاس بزرگتری برخوردارند و شبکه های گسترده کوچکتر هستند این شبکه ها معمولاً برای اتصال دفاتر یک سازمان در یک شهر صورت می گیرد و می تواند اختصاصی و یا عمومی باشند.

    شبکه های رایانه ای دارای اجزایی می باشند. معمولاً تمام شبکه ها دارای خصوصیات اعمال و اجزای خاص هستند هریک از رایانه های متصل به شبکه یک گره می باشند هر شبکه یا در حال سرویس دادن به دیگر گرههاست که سرویس دهنده است و یا در حال سرویس گرفتن از دیگر گرههاست که به عنوان سرویس گیرنده یا دستگاه کاری می باشد. ازاین رو شبکه ها دارای اجزای زیر هستند:

    سرویس دهنده ها: رایانه هایی که منابع مشترک را به کار بران شبکه ارائه می دهند. سرویس گیرندگان: رایانه هایی که به منابع شبکه ای مشترک از سوی سرویس دهنده ‌ ارائه شده اند.دسترسی دارند.

    کانال انتقالی: راهی که رایانه ها متصل شده اند ، (مثل کابل)

    چاپگرها و سایر دستگاههای جانبی مشترک که از سوی سرویس دهنده ها ارائه شده اند.

    مزایای شبکه براساس سرویس دهنده منابع مشترک اشتراک داده ها براساس سرویس دهنده به طور متمرکز کنترل و اداره می گردد منابع معمولاً به صورت متمرکز قرار گرفته اند و در محل یابی و پشتیبانی نبت به منابع رایانه های peer-to-peer ساده تر هستند. شبکه براساس سرویس دهنده، قادر به پشتیبانی از هزاران کار می باشد. اداره کردن این نوع شبکه به صورت.      ناممکن است اما نظارات دائم و تسهیلات مدیریتی شبکه امکان اداره نمودن شبکه براساس سرویس دهنده با وجود تعداد زیادی کاربر ممکن می سازد. در رابطه با سخت افزار شبکه باید گفت که سخت افزار رایانه سرویس گیرنده به نیازهای کاربر محدود می شود زیرا سرویس گیرندگان احتیاج به حافظه RAM اضافی  و فضای ذخیره سازی زیادی ندارند.

  • فهرست و منابع تحقیق مقاله اهمیت شبکه های رایانه ای

    فهرست:

    ندارد.
     

    منبع:

    ندارد.

تحقیق در مورد تحقیق مقاله اهمیت شبکه های رایانه ای , مقاله در مورد تحقیق مقاله اهمیت شبکه های رایانه ای , تحقیق دانشجویی در مورد تحقیق مقاله اهمیت شبکه های رایانه ای , مقاله دانشجویی در مورد تحقیق مقاله اهمیت شبکه های رایانه ای , تحقیق درباره تحقیق مقاله اهمیت شبکه های رایانه ای , مقاله درباره تحقیق مقاله اهمیت شبکه های رایانه ای , تحقیقات دانش آموزی در مورد تحقیق مقاله اهمیت شبکه های رایانه ای , مقالات دانش آموزی در مورد تحقیق مقاله اهمیت شبکه های رایانه ای , موضوع انشا در مورد تحقیق مقاله اهمیت شبکه های رایانه ای
ثبت سفارش
عنوان محصول
قیمت