تحقیق مقاله تعیین حد بحرانی پتاسیم برای محصول گندم

تعداد صفحات: 9 فرمت فایل: word کد فایل: 13399
سال: مشخص نشده مقطع: مشخص نشده دسته بندی: مهندسی کشاورزی زراعت
قیمت قدیم:۷,۰۰۰ تومان
قیمت: ۴,۸۰۰ تومان
دانلود فایل
  • خلاصه
  • فهرست و منابع
  • خلاصه تحقیق مقاله تعیین حد بحرانی پتاسیم برای محصول گندم

     

    چکیده:

    به منظور تعیین حد بحرانی پتاسیم برای محصول گندم ، در نواحی عمده کشت این محصول در یک منطقه و در فامیل های غالب خاک ، تعداد چندین مزرعه انتخاب می شود . سعی بر این است که مزارع انتخابی از نظر پتاسیم قابل جذب در گروه های مختلف کم تا زیاد قرار گیرند . در هر کدام از مزارع چند تیمار کودی مانند :                                                                                                                    

    P130K100 - P0K100 - P130K0 - P0K0

    در سه تکرار ، در قالب طرح بلوکهای کامل تصادفی مورد برسی قرار می گیرد با استفاده از روش کیت نلسون ، حد بحرانی پتاسیم برای گندم تعیین می گردد .               

    نگارنده بر آن است که به برسی ادبیات تحقیق موجود در زمینه حد بحرانی پتاسیم ، بپردازد و در پایان به بحث و برسی در زمینه کشاورزی ایران خواهد پرد اخت .                                                                                                                                                          

    مقدمه :

    یکی از مهمترین راه ها برای حفظ و همچنین بهبود حاصلخیزی خاک ، مصرف متعادل و متوازن کود های شیمیایی است . متاسفانه آمار مصرف کودهای شیمیایی در سال های گذشته حکایت از مصرف ناچیز کود پتاسیم در مقابل کود های فسفاته و ازته دارد . این در حالی است که مقدار جذب پتاسیم به وسیله ریشه گیاه از جذب هر عنصر کانی دیگری به غیر از نیتروژن بیشتر و در بعضی موارد برابر و یا حتی بیشتر از ازت است . عدم تعادل در مصرف کودهای شیمیایی ، باعث افزایش تدریجی میزان فسفر خاکها در مقابل کاهش شدید و حتی تهی شدن خاک های بعضی مناطق از ذخیره پتاسیم شده که در نهایت ، ایجاد اختلال در تغذیه گیاه و کاهش کمی و کیفی محصولات کشاورزی را در پی داشته و مهمتر اینکه در دراز مدت خصوصیات خاک را دستخوش تغییرات نامطلوب خواهد کرد .                              

    امیر مکری معتقد است: "مصرف نامتعادل کودها موجب بر هم خوردن تعادل عناصر غذایی در خاک های زراعی می شود و این مسئله در مورد پتاسیم محسوس تر و تغییرات در توازن این عنصر برای اغلب سال ها منفی بوده است .                                                                

    برا اساس آمار "فاوو"، تفاوت میان جذب پتاسیم در خاک از طریق کود و خروج آن از خاک از طریق محصول برداشت شده ، در کشور ما دائم در حال افزایش بوده ، به گونه ای که تعادل پتاسیم از 267هزار تن در فاصله سال های 79 تا 81 به 438 هزار تن در سال های بین 89 تا 91 رسیده است .                                                                                                                                                                         

    نتایج مطالعاتی که طی چند سال اخیر در تعدادی از استان های گشور انجام شده ، نشان داده است که مقدار پتاسیم قابل جذب اغلب خاک ها با سرعت بیشتری رو به کاهش بوده توازن پتاسیم در بسیاری از مزارع گندم منفی است .                                                                 

    جانجک و کاخنباخ اظهار می دارند ؛ گیاهان پتاسیم محلول را که با پتاسیم قابل تعویض در رابطه تعادلی است جذب می نمایند ، هر قدر استفاده گیاه از پتاسیم محلول زیاد تر باشد به همان نسبت مقدار پتاسیم آزاد شده از بین لایه ها در صورت موجود بودن بیشتر است .   

    بنابر مطالعات کلاسن و باربر" شدت جذب مواد غذائی بستگی زیادی به تراکم پتاسیم و یا فسفات در مجاورت ریشه دارد .                                   

    لاسن و همکاران گزارش نمودند که" غلظت پتاسیم در مجاورت سطح ذرات در یک خاک شنی پس از سه روز تا 1 و در خاک لومی تا 4 کاهش یافته است.                                                                                                                                                                                 

    بنابراین قدرت تامپونی و هم چنین غلظت اولیه محلول خاک تعیین کننده شدت جذب پتاسیم و فسفات است نمت اظهار داشت غلظت کلسیم و منیزیم با مقدار قابل تبادل این یونها در ارتباط رضایت بخشی است ولی غلظت پتاسیم در محلول خاک بستگی کامل به نوع معدنی های رس آن دارد. خاکهائی که مقدار زیادی ایلیت دارند پتاسیم را بطور انتخابی جذب می کنند به طوریکه غلظت پتاسیم در محلول خاک همیشه کم است.                                                                                                                                                               

    منگل و کاسپار گزارش نمودند که انتشار و جریان توده ای بستگی زیادی به رطوبت خاک دارند . هر قدر مقدار آب در خاک زیادتر باشد. نیروهای بازدارنده پخشیدگی و جریان توده ای کمتر است و بر عکس در رطوبت کم تحرک مواد در محیط خاک ضعیف و قابلیت جذب آن محدود می شود .                                                                                                                                                                   

    گارتل بائیر اعلام نمودند در سالهای خشک آثار کمبود مواد غذائی در گیاهان ظاهر می شود که در درجه اول به عدم تحرک مواد غذائی مربوط می شود و نه به عدم وجود آن و تحرک ضعیف مواد غذایی در خاک می تواند توسط افزایش غلظت آن در خاک محلول خاک تا حدی به تعادل برسد.                                                                                                                                                                .

  • فهرست و منابع تحقیق مقاله تعیین حد بحرانی پتاسیم برای محصول گندم

    فهرست:

    ندارد.
     

    منبع:

    - علی احیایی مریم و علی اصغر بهبهانیزاده1372 شرح روش های تجزیه شیمیایی خاک نشریه شماره 893 موسسه تحقیقات خاک و اب 2-گودرزی کرم اله 1378 بررسی توازن پتاسیم در برخی از مزارع گندم استان کهگیلویه وبویر احمد مجله علوم خاک وآب موسسه تحقیقات خاک وآب علوم خاک ایران جلد 13 شماره 2 صفحات 110 تا119                                                          

    3-ملکوتی محمد جعفر و سید عبدالحسین ریاضی همدانی 1370 کود و حاصلخیزی خاک مرکز نشر دانشگاهی

    4- ملکوتی محمد جعفر 1375 کشاورزی پایدار و افزایش عملکرد با بهینه سازی مصرف کود در ایران انتشارات نشر آموزش کشاورزی وابسته به معاونت آموزش و تجهیز نیروی انسانی سازمان تات وزارت کشاورزی

    5- ملکوتی محمد جعفر و محمد نبی 1376 تعیین حد بحرانی عناصر غذایی محصولات استراتژیک و توصیه صحیح کودی در کشور انتشارات نشر آموزش کشاورزی وابسته به معاونت آموزش و تجهیز نیروی انسانی سازمان تات وزارت کشاورزی

تحقیق در مورد تحقیق مقاله تعیین حد بحرانی پتاسیم برای محصول گندم, مقاله در مورد تحقیق مقاله تعیین حد بحرانی پتاسیم برای محصول گندم, تحقیق دانشجویی در مورد تحقیق مقاله تعیین حد بحرانی پتاسیم برای محصول گندم, مقاله دانشجویی در مورد تحقیق مقاله تعیین حد بحرانی پتاسیم برای محصول گندم, تحقیق درباره تحقیق مقاله تعیین حد بحرانی پتاسیم برای محصول گندم, مقاله درباره تحقیق مقاله تعیین حد بحرانی پتاسیم برای محصول گندم, تحقیقات دانش آموزی در مورد تحقیق مقاله تعیین حد بحرانی پتاسیم برای محصول گندم, مقالات دانش آموزی در مورد تحقیق مقاله تعیین حد بحرانی پتاسیم برای محصول گندم, موضوع انشا در مورد تحقیق مقاله تعیین حد بحرانی پتاسیم برای محصول گندم
ثبت سفارش
عنوان محصول
قیمت