تحقیق مقاله ویتامین ها

تعداد صفحات: 18 فرمت فایل: word کد فایل: 1879
سال: مشخص نشده مقطع: مشخص نشده دسته بندی: مهندسی صنایع غذایی
قیمت قدیم:۱۲,۰۰۰ تومان
قیمت: ۹,۸۰۰ تومان
دانلود فایل
  • خلاصه
  • فهرست و منابع
  • خلاصه تحقیق مقاله ویتامین ها

    ویتامین ها

    ویتامینها مواد ارگانیکی میباشند که برای زندگی حیاتی بوده و باید به مقادیر اندک در رژیم غذایی موجود باشد.

    ویتامین به چه معناست ؟ به دلیل اینکه تصور می شد ویتامینهای اولیه ای که کشف شدند از جنس آمین (Amin) هستند و یک ماده حیاتی ( vital ) می باشند آنها را (vital amin ) یا ویتامین نام نهادند .

    ویتامینها کلا موادی هستند که در بدن به میزان کم موجود می باشند و در غذاها به میزانهای متفاوت وجود دارند . ویتامینها برای عملکرد طبیعی بدن ضروری اند و کمبود آنها موجب بروز بعضی عوارض و گاهی بیماری می شود . نامگذاری ویتامینها که 13 خانواده هستند با حروف الفبا صورت می گیرد .

    وظایف ویتامینها در بدن انسان :

    تولید انرژی - تنظیم واکنشهای شیمیایی بدن – عامل رشد، ترمیم و حفاظت از سلولها و ارگانهای بدن  شرکت در بسیاری از پروسه های متابولیکی بدن. 

    . ویتامینها به دو گروه محلول در چربی و محلول در آب طبقه بندی میگردند:

     1- ویتامینهای محلول در چربی

     شامل ویتامینهای A-D-E-K میباشند. این ویتامینها محلول در چربی بوده - برای جذب و جریان یافتن در خون به چربی نیاز دارند - در بدن قادر به ذخیره سازی میباشند - مصرف بیش از حد آنها خطر بیشتری دارد.

     

    2- ویتامینهای محلول درآب

     شامل ویتامینهای B (COMPLEX)  ،C  میباشند. این ویتامینها محلول در آب بوده - برای جذب و جریان یافتن در خون به آب نیاز دارند - در بدن قادر به ذخیره سازی نمیباشند - مصرف بیش از حد آنها معمولا از بدن دفع گشته و زیاد خطر جدی در پی ندارد.

    ویتامینهایی که بدلیل در معرض هوا قرار گرفتن خاصیتشان از میان میرود شامل: A-E-C
    ویتامینهایی که بدلیل در معرض نور قرار گرفتن خاصیتشان از میان میرود شامل:A-E-K-B6-B12-C-FOLIC ACID

    ویتامینهایی که بدلیل در معرض حرارت قرار گرفتن خاصیتشان از میان میرود شامل: C-B1

     انواع ویتامینها

    ویتامین CAROTENE=RETINOL) = A) :

    کاراتنوئید پیش ماده ویتامین آ میباشد (CARATENOIDE) که شامل دو ویتامین آ متصل بهم است. این ماده در سبزیجات و میوه های زرد و سبز رنگ وجود دارد(مانند هویج).

    وظایف :

    1- در تشکیل ماده رنگی سلولهای استوانه ای چشم نقش دارد که وظیفه دید در شب را به عهده دارند.
    2- به عنوان یک آنتی اکسیدان عمل میکند و بدن را در برابر آسیبهای رادیکالهای آزاد حفاظت میکند.
    3-کمک به رشد و سلامتی استخوانها،پوست و مو

    4- تقویت سیستم ایمنی بدن.

    5- رشد و بهبود تولید مثل.

    علایم کمبود آن در بدن : شبکوری - تحلیل رفتن غدد اشک، بزاقی و اشکی - تغییر در بافتهای پوششی - خشکی چشم - افزایش خظر عفونت.

    علایم مصرف بیش از اندازه آن : سردرد - خشکی پوست - حالت تهوع - استفراغ -کاهش اشتها - ریزش مو.

    میزان مصرف روزانه : 700 میکروگرم برای کودکان- 800 میکروگرم برای بالغین- 1200 میکروگرم برای زنان باردار و شیرده. (برای بدست آوردن میزان بین المللی این ارقام را در عدد 3 ضرب کنید)
    منابع : تخم مرغ، سبزیجات زرد و سبز رنگ، میوه جات، جگر سیاه، دل و قلوه.

     

    ویتامینCHOLECALCIFEROL) D) :

     این ماده توسط رژیم غذایی و در معرض مستقیم نور خورشید قرار گرفتن بدن تامین میگردد.
    وظایف :

    1- رشد و شکل گیری طبیعی استخوانها و دندانها.

    2- تنظیم جذب کلسیم و فسفر بدن.

    3- تقویت سیستم ایمنی بدن.

    علایم کمبود آن در بدن : راشیتیسم (بیماری مختص اطفال که در آن استخوانها نرم و کمانی میگردند) - پوکی استخوان - از دست رفتن حس شنوایی - نرمی استخوان.

    علایم مصرف بیش از اندازه آن : اسهال - حالت تهوع - آسیب به قلب و کبد - کلسیم مازاد در بافتهای کبد، ریه، کلیه ها و قلب رسوب کرده و ممکن است منجر به مرگ گردد.

    میزان مصرف روزانه : 10 میلی گرم برای تمام سنین یا 400 واحد بین المللی.

    منابع : قرار گرفتن در نور خورشید به مدت 20 دقیقه. (کلسترول خون توسط آنزیمی در مقابل اشعه خورشید به این ویتامین تبدیل میگردد) - زرده تخم مرغ - ماهی - شیر -پنیر.

     

    ویتامین TOPOPHEROL)E) :

    وظایف :

    1- به عنوان یک آنتی اکسیدان قوی.

    2- کمک به ساخت گلبولهای قرمز خون.

    3- رقیق ساختن خون.

    4-حفاظت از قلب و پیشگیری از سرطان و آب مروارید.

    5- افزایش طول عمر.

    علایم کمبود آن در بدن : کم خونی (در اطفال) - آسیب به اعصاب در بزرگسالان.

    میزان مصرف روزانه :10 میلی گرم.

    منابع : سبزیجات، آجیل، غلات، جوانه گندم، روغن بادام زمینی، کره. 

  • فهرست و منابع تحقیق مقاله ویتامین ها

    فهرست:

    ندارد.
     

    منبع:

    ندارد.

تحقیق در مورد تحقیق مقاله ویتامین ها, مقاله در مورد تحقیق مقاله ویتامین ها, تحقیق دانشجویی در مورد تحقیق مقاله ویتامین ها, مقاله دانشجویی در مورد تحقیق مقاله ویتامین ها, تحقیق درباره تحقیق مقاله ویتامین ها, مقاله درباره تحقیق مقاله ویتامین ها, تحقیقات دانش آموزی در مورد تحقیق مقاله ویتامین ها, مقالات دانش آموزی در مورد تحقیق مقاله ویتامین ها, موضوع انشا در مورد تحقیق مقاله ویتامین ها
ثبت سفارش
عنوان محصول
قیمت