مهندسی فناوری اطلاعات- مهندسی هوا فضا-
مهندسی صنایع غذایی-
مهندسی مواد-
مهندسی پزشکی- مهندسی پلیمر- مهندسی رباتیک- مهندسی صنایع- مهندسی سیستم-
در اکثر کشورها عرف جامعه تعیین کننده نوع شغل دختران و پسران می باشد اما درکشور ما که یک کشور اسلامی است غیر از قوانین عرفی یک سری محدودیت های دیگری نیز وجود دارد و از طرفی تعالیم اسلام بزرگترین راهنمای بشر است خداى متعال، به مقتضاى حکمت بالغه خود و مصالح و مفاسدى که پشتوانه احکام اوست، وظایفى براى مرد و وظایفى براى زن معین کرده است. همان طور که مرد نمى تواند فرزندى به دنیا بیاورد، زن هم نمى تواند برخى از کارهاى طاقت فرسا را به عهده بگیرد. (همان مثل معروف هر کسى را بهر کارى ساخته اند) در علم فیزیولوژى هم گفته شده که زنان از نظر مغز، قلب، شریان ها، اعصاب و عضلات بدنى، با مردان تفاوت دارند و به خاطر همین تفاوتى که در آفرینش زن و مرد وجود دارد، قوانین اسلام هم با آفرینش انسان سازگار است; به همین جهت، در اسلام، وظایف و تکالیف عمومى و اجتماعى که به تعقّل و صلابت بیشترى نیاز دارد، مانند: حکومت، امامت، قضاوت، جهاد ابتدایى و... به عهده مردان قرار داده شده است و وظایفى را که ارتباطش با احساس، بیشتر از تعقّل است و زن، بهتر از مرد مى تواند از عهده آن برآید مانند پرورش و تربیت اولاد و آشنا کردن آن ها به وظایف اجتماعى، تدبیر منزل و... مخصوص زنان قرار داده است.
ما نیز در اینجا همان پاسخ قرآن را مطرح میکنیم که زن بخاطر زن بودنش و مرد به خاطر مرد بودنش یک سری تفاوتهایی دارند زنان و دختران عموماً در کارهای ظریف و کارهایی که نیاز به صبر و حوصله دارد موفق ترند و در مقابل مردان در کارهای سخت و خشن مانند کار با سنگ و آهن و... موفق تر هستند. از طرف دیگر محدودیتهای جامعه ما به اکثر دختران حتی این اجازه را نمی دهد که در برخی رشته ها نیز موفق شوند مثلاً ادامه تحصیل در رشته هایی چون مهندسی دریا و مهندسی نفت رفتن به مناطق ساحلی و نفت خیز را می طلبد و شغل فارغ التحصیلان این رشته ها نیز در همان مناطق است اما اکثر خانواده ها به دختران خود چنین اجازه ای را نمی دهند و این نیز نوعی محدودیت در انتخاب و موفقیت در این شغل ها و رشته هاست.
در پایان ذکر این نکته ضروریست که تمام مباحث ما در بالا حالت عمومیت و اکثریت دارد و ممکن است استثناهایی وجود داشته باشد مثلاً دختری در رشته ای که در گروه رشته های اختصاصی پسران قرار دارد ادامه تحصیل دهد و موفق نیز باشد اما مطمئناً در راه این موفقیت باید نسبت به کسی که در رشته مشترک یا اختصاصی خودش ادامه تحصیل می دهد سختیهای بیشتری را تحمل نماید.