تحقیق مقاله رایگان صفا و مروه

تعداد صفحات: 3 فرمت فایل: مشخص نشده کد فایل: 22226
سال: مشخص نشده مقطع: مشخص نشده دسته بندی: معارف اسلامی و الهیات
قیمت: ۰ تومان
کلمات کلیدی: N/A
  • خلاصه
  • فهرست و منابع
  • خلاصه تحقیق مقاله رایگان صفا و مروه

    صفا را صفا گفته‌اند براى این که از وصف انبیا، به خصوص آدم (علیه السلام) بهره‌اى بُرد. در قرآن هم فرموده است:

    «اِنّ الله اصطفى آدم و نوحاً و آل ابراهیم و آل عمران على العالمین»(؛ آنان مصطفاى پروردگارند و چون وجود مبارک آدم روى کوه صفا، برابر بیت ایستاد، از مصطفى بودن آدم، این کوه صفا شد. و اگر کسى از این کوه صفا بگیرد مصطفاى خداى متعال است. آرى خداوند گروهى را برمى‌گزیند: «اِنَّ الله یصطفی من الملائکه رُسُلا و من الناس انّ الله سمیع بصیر.»

     

    حوّا (علیهاالسلام) که مرأه بود، در کوه مروه قرار گرفت، از این رو آن را «مروه» خوانده‌اند.

    امام سجاد (علیه السلام) خطاب به شبلى فرمود: آیا بین صفا و مروه سعى کردى؟

    شبلى عرض کرد: آرى.

    فرمود: هنگام سعى بین صفا و مروه، فلان معنا را درک کردى؟

    عرض کرد: نه.

    فرمود: پس تو سعى بین صفا و مروه انجام نداده‌اى.

    به فرموده حضرت، معناى سعى این است که انسان از معصیت به اطاعت فرار مى‌کند و فرار الى الله در سعى بین صفا و مروه به طور بارز ظهور مى‌کند. هروله و دویدن بین صفا و مروه، از گناه به سوى اطاعت و از غیر به حق دویدن است.

    اسرار فراوانى در صفا و مروه وجود دارد و در قرآن کریم هم سعى بین صفا و مروه و خود صفا و مروه، جزء شعائر الهى بشمار آمده است: «انّ الصفا و المروه من شعائر الله، فمن حجّ البیت أو اعتمر فلا جناح علیه أن یطوّف بهما و من تطوّع خیراً فان الله شاکر علیم»(؛ از صفا و مروه به نوبه خود، به عنوان طواف تعبیر شده و از شعائر الهى بشمار آمده است.

    به فرموده حضرت، معناى سعى این است که انسان از معصیت به اطاعت فرار مى‌کند و فرار الى الله در سعى بین صفا و مروه به طور بارز ظهور مى‌کند. هروله و دویدن بین صفا و مروه، از گناه به سوى اطاعت و از غیر به حق دویدن است.

    بعد فرمود: آیا مى‌دانى معناى تردّد بین دو کوه صفا و مروه چیست؟ یعنى خدایا! من بین خوف و رجا به سر مى‌برم، نه خوف محض دارم و نه رجاء محض. نه آنچنان است که فقط بترسم و هیچ امید نداشته باشم و نه آنچنان است که همه امید باشد و هیچ ترس نباشد. این تردّد بین صفا و مروه همان تردد بین خوف و رجاء است. مؤمن و مسلمان تا زنده است بین خوف و رجاء بسر مى‌برد؛ خوف دارد از کارهاى خود و امید دارد به لطف حقّ.

    خداوند متعال در قرآن کریم آنجا که مردان الهى را که عالم با عمل هستند مى‌ستاید، مى‌فرماید:

    «أمّن هو قانت آناء اللیل ساجداً و قائماً یحذر الآخره و یرجوا رحمه ربه، قل هل یستوى الذین یعلمون و الذین لا یعلمون.»

    مردان الهى که علم‌هاى آموزنده دارند، از پایان کار خود هراسانند و به لطف حق امیدوار. از خدا نمى‌ترسند چون خداوند متعال جمال محض است و جمال محض و ارحم الراحمین صِرف، ترسى ندارد. بلکه آنان از پایان کار خود مى‌ترسند. خداوند متعال محبوب است نه مهروب.

    امام سجاد علیه السلام فرمود: آیا مى‌دانى معناى تردّد بین دو کوه صفا و مروه چیست؟ یعنى خدایا! من بین خوف و رجا به سر مى‌برم، نه خوف محض دارم و نه رجاء محض. نه آنچنان است که فقط بترسم و هیچ امید نداشته باشم و نه آنچنان است که همه امید باشد و هیچ ترس نباشد.

    مؤمن همیشه بین خوف و رجاء زندگى مى‌کند و تا زنده است، در اواسط عمر مى‌کوشد که خوفش مقدارى بیشتر باشد و در اواخر عمر سعیش بر این است که امیدش بیش از رجاء باشد.

    در هر صورت، همواره بین خوف و رجاء بسر مى‌برد و این سرّ در سعى بین صفا و مروه جلوه‌گر است.

    آنگاه که روى به جانب صفا دارد سعى مى‌کند خود را تصفیه نماید و وقتى به سوى مروه مى‌رود، سعى مى‌کند مروّت و مردانگى به دست آورد؛ چرا که مروه یادآور مروّت و مردانگى است و صفا یادآور تصفیه و  تهذیب روح، آرى، هر یک از اینها سرّى دارد.

    گر چه در اصلِ این تردّد، هاجر(علیهاالسلام) براى به دست آوردن آب، چند بار از کوه صفا به مروه و از مروه به صفا آمد و سخن از هل من انیس و هل من مونس داشت تا آبى براى نوزادش فراهم کند و آن آهِ مادرانه‌اش، آنچنان اثر گذاشت که طبق دعاى خلیل حق، از زیر پاى اسماعیل چشمه زمزم جوشید و هنوز با گذشت چند هزار سال مى‌جوشد ولیکن سرّ این کار آن است که انسان به صفا برسد و به مروّت و مردانگى بار یابد. انسان جوانمرد، دیگر دست به سوى کار ذلیلانه دراز نمى‌کند همچنان که حسین بن على(علیهماالسلام) فرمود: لا والله لا اعطیهم بیدى اعطاء الذلیل و لا أفرّ منهم فرار العبید.

    فرمود: نه پاى فرار و گریز دارم، نه دستى که دست تسلیم و ذلت باشد بلکه من هستم و مردانگى و میدان مبارزه و شهامت و شجاعت. این درس را هم، سرّ حج به انسان مى‌آموزد؛ چرا که در هر قدمى از حج، سرّى است.

  • فهرست و منابع تحقیق مقاله رایگان صفا و مروه

    فهرست:

    ندارد.
     

    منبع:

    ندارد.

تحقیق در مورد تحقیق مقاله رایگان صفا و مروه, مقاله در مورد تحقیق مقاله رایگان صفا و مروه, تحقیق دانشجویی در مورد تحقیق مقاله رایگان صفا و مروه, مقاله دانشجویی در مورد تحقیق مقاله رایگان صفا و مروه, تحقیق درباره تحقیق مقاله رایگان صفا و مروه, مقاله درباره تحقیق مقاله رایگان صفا و مروه, تحقیقات دانش آموزی در مورد تحقیق مقاله رایگان صفا و مروه, مقالات دانش آموزی در مورد تحقیق مقاله رایگان صفا و مروه, موضوع انشا در مورد تحقیق مقاله رایگان صفا و مروه
ثبت سفارش
عنوان محصول
قیمت