فرآیند خط تولید رب گوجه فرنگی
بخش رب و پوره
میوه
ماشین آلات خط رب گوجه فرنگی و پوره میوه بسیار به یکدیگر نزدیک بوده و در بعضی موارد می توان به صورت یکسان استفاده نمود.
ماشین آلات خط رب گوجه فرنگی :
1- دستگاه شستشو و سورتینگ گوجه فرنگی
دستگاههای سورت دارای انواع مختلف بوده ولی آنچه در سورت گوجه فرنگی و میوه جانی چون گلابی ، سیب ، هلو استفاده میگردد از نوع رولیکی آن (یعنی سیستم کانوایر رولیک می باشد)که می بایست قسمتی که در ارتباط با میوه یا گوجه فرنگی است از جنس استنلس استیل و یا از جنس آلومنیوم باشد. در ساخت دستگاه سورتینگ مذکور می بایست به بسیاری از نکات توجه داشت که بتوان حداکثر راندمان را از سیستم گرفت و نیز مانع از فرسودگی زودرس دستگاه شد ذیلاًچند نمونه از دستگاههای ساخت این واحد را خدمتتان ارائه می گردد چنانچه مورد درخواستی در جدول ذیل نباشد حسب سفارش طراحی و ساخته خواهدشد.
مشخصات :
مدل
طول(m)
عرض
(m)
ارتفاع
(m)
جنس بدنه
جنس رولیک
توان
مصرفی
تناژدر24
ساعت
زمان تحویل
کنترل دورالکترونیکی
Ifbr
5/7
1/1
65/1
آهنی پروفیل فابریک
آلومنیوم
3kw
250
45
ندارد
Sfbr
5/7
1/1
65/1
استیل پروفیل فابریک
آلومنیوم
3kw
250
45
ندارد
Rcai
8
6/1
3/2
آهنی پروفیل فابریک
آلومنیوم
5.5kw
700
60
ندارد
Rcas
8
6/1
3/2
استیل
آلومنیوم
5.5kw
700
60
ندارد
Rcss
8
6/1
3/2
استیل پروفیل فابریک
استیل
7.5kw
1000
70
دارد
- دستگاه خردکن
دستگاههای خردکن دارای انواع مختلفی بوده ولی برای گوجه فرنگی از نوع شانه ای و یا دیسکی استفاده میگردد که نوع شانه ای ضمن اینکه جهت گوجه فرنگی استفاده می شود برای خردکردن میوه های نسبتاًسفت مثل سیب گلابی حتی چقندر نیز قابل استفاده میباشد ذیلاًدو نوع از خردکن های ساخت این واحد خدمتتان ارائه میگردد چنانچه مورد درخواستی در جدول ذیل نباشد حسب سفارش طراحی و ساخته خواهدشد.
مشخصات :
مدل
طول
(cm)
عرض
(cm)
ارتفاع(cm)
جنس بدنه
سیستم
تیغ
توان مصرفی
گیربکس
تناژدر ساعت
زمان تحویل
PTK1
80
30
60
استیل
شانه ای جوشی
2.2kw
ندارد
250
25
PTK2
80
30
60
استیل
شانه ای یک تیکه
2.2kw
دارد
250
25
PTK3
50
80
40
استیل
دیسکی
1.5kw
ندارد
250
25
- منوپمپ :
پس از عملیات خردکردن می بایست گوجه (میوه )خرد شده جهت پیش پزی به داخل دستگاه پیش پزبرده شده در آنجا حرارت داده شود تا مرحله پیش پزی گوجه فرنگی انجام پذیرد که این امر توسط پمپ غلیظ کشی به نام منوپمپ استفاده میگردد .
- پری هیتینگ :
پری هیتینگ در گوجه فرنگی به دو صورت انجام میپذیرد:
1-هات بریک Hot Break
2-کلدبریکCold Break
تفاوت این دو شیوه پیش پزی فقط در میزان حرارتی است که به گوجه فرنگی داده می شود.
1-هات بریک :
همانگونه که از اسم آن مشخص است در این شیوه گوجه فرنگی با دمای بین 90تا95 درجه پیش پزی می گرددکه این امر باعث شل شدن کامل بافت گوجه فرنگی شده لذا در هنگام صاف شدن مقداری از بافت میوه ویا گوجه فرنگی همراه با آب آن جداشده(اصطلاحاً گفته میشود ویسکوزیته آن بالاتر می باشد) که طبعاً رب تولیدشده باویسکوزیته بالاتری خواهد بود با توجه به اینکه گوجه فرنگی می بایست در دمای بالاتری 90الی 95درجه پیش پزی شود لذا باید توجه داشت که در این دما ممکن است دچار سوختگی شویم بدین جهت عامل سوختگی را باید از سیستم حذف و یا کمرنگ نمود که این عمل با مخزن خلا(از جنس استنلس استیل )جهت کاهش حبابهای موجود در گوجه خرد شده انجام می پذیرد .سیستم حرارت دهی هات بریک مانند اغلب مبدلهای صنایع غذایی حرارت دهی غیرمستقیم از نوع shell & tube می باشد .با توجه به اینکه مبدل ازنوع shell & tubeاست لذا جهت ایجاد جریان از یک دستگاه پمپ سانتریفوژتمام استیل استفاده میگردد .با توجه به موارد یادشده معمولاًدستگاههای پیش پز هات بریک نسبتاًگرانقیمتتر از انواع دیگرمیباشد ذیلاًمشخصات سه نوع از دستگاههای پیش پز هات بریک ساخت این واحد خدمتتان ارائه میگردد چنانچه مورد درخواستی در جدول ذیل نباشد حسب سفارش طراحی و ساخته خواهدشد.
مشخصات :
مدل
طول
عرض
ارتفاع
جنس بدنه
تعداد مخزن
سیستم کنترل
نوع پخت
توان مصرفی
تناژ
ton/d
زمان تحویل
سیستم وکیوم
Pth1
5/6
8/1
2/3
استیل
2 مخزن
On & off
Hot
22kw
450
60روز
دارد
Pth2
5/6
8/1
2
استیل
-----
On&off
Hot
22kw
350
60روز
ندارد
Pthc
5/6
8/1
2
استیل
2 مخزن
Online
Hot&
cold
22kw
500
70روز
دارد
2-کلدبریک
همانگونه که ازنام آن پیداست , پیش پزی( preheating ) در این روش در دمای پایین تری نسبت به روش قبلی (hot break)انجام می پذیرد(در دمای 75درجه ) بنابرین با توجه به پائین بودند مای پیش پزی لذا نیاز چندانی به سیستم وکیوم جهت جلوگیری از سوختگی ندارد و نیز با توجه به دمای پایین عملیات پری هیتینگ بافتهای گوجه فرنگی از صافی عبور نکرده در نتیجه آب گوجه فرنگی ونیز رب بدست آمده از ویسکوزیته کمتری برخوردار می باشد. دستگاه پیش پز کلدبریک همانند سایر مبدلها صنایع غذایی به صورت shell & tube منتها به صورت سری می باشد. از آنجا که در 4 از7دستگاههای کلدبریک مصالح کمتری استفاده میگردد لذا قیمت آنها نسبت به هات بریک بسیار ارزان تر می باشد ذیلاًچند نمونه از دستگاههای ساخت این واحد خدمتتان ارائه میگردد.
مشخصات :
مدل
طول
عرض
ارتفاع
جنس بدنه
سیستم کنترل
نوع پخت
تنازدر24ساعت
زمان تحویل
PTC1
3/6
8/0
3/1
آهنی
On & off
Cold
250
45
PTC2
3/6
8/0
3/1
استیل
On & off
Cold
250
45
- صافی
پس از عملیات پری هیتینگ preheating گوجه فرنگی به صورت پالپ pulp درآمده که میبایست آب آن جدا شود که این عمل توسط دستگاه صافی انجام می پذیرد صافیها انواع مختلفی داشته ولی اساس کار آنها یکسان است از انواع صافی می توان صافی روتاری با دور کم و یا صافیهای توربو با دورهای rpm900 الی rpm 1400 را نام برد.
- مخزن آب گوجهفرنگی(Juice Tank):
پس از جدا سازی آب گوجه(میوه) آن را به مخزن جهت تغلیظ هدایت کرده که از این مخزن جهت شارژ دستگاه تغلیظ استفاده می گردد چون ممکن است بلافاصله از آب گوجه فرنگی تولید شده استفاده نگردد لذا میبایست در مخزن نگهداری گردد مخازن آب گوجه فرنگی از جنس استنلس استیل بوده و جهت جلوگیری از ته نشین شدن (دو فازشدن) آب و جلوگیری از کف بهتر است که دارای همزن باشد ذیلاً چند نمونه از مخازن مورد استفاده در خط رب خدمتتان ارائه میگردد در صورت که مورد درخواستی در جدول زیر نباشد حسب سفارش طراحی و ساخته خواهد شد.
مشخصات :
ارتفاع
قطر
ظرفیت
میکسر
درب بسته
توان مصرفی
متناسب با خط
4/2
2/1
2200lit
ندارد
ص
------
200تن در 24ساعت
4/2
2/1
2200lit
دارد
ص
2/2kw
200تن در 24ساعت
8/2
3/1
3200lit
ندارد
ص
------
300الی250
8/2
3/1
3200lit
دارد
ص
3kw
300الی250
- تغلیظ کننده کانتینیوس:(Continues)
منظور از تغلیظ کننده کانتینیوس این است که آب گوجه فرنگی مداوم به دستگاه شارژ و رب از قسمت دیگر دستگاه خارج میگردد به این نوع تغلیظ کننده کانتینیوس (مداوم)گفته میشود. ساختار کلی دستگاههای تغلیظ کننده کانتینیوس بدین ترتیب است که آب گوجه فرنگی توسط پمپ سانتریفوژنسبتاًقوی از داخل مبدل حرارتی از نوع SHELL&TUBE عبور کرده و دمای آن افزایش میابد و پس از عبور مبدل وارد بدنه تحت خلا نسبی (بول )گشته و چون فشار پایین است لذا شروع به جوش می نماید دستگاههای تغلیظ کننده کانتی نیوس بسته به تعداد بدنه و مبدل (روشوفر) و ابعاد و اندازه مبدل های تحت خلا نسبی دارای ظرفیت های مختلفی هستند به هر بدنه و مبدل حرارتی (روشوفر)مربوطه یک مرحله یاEFFECT گفته می شود. و تعداد مراحل درتناژدستگاهها نیز موثر است در تغلیظ کننده کانتی نیوس دو یا سه مرحله ای غالباًبه یک مرحله (EFFECT) یا بخار مستقیم و سایر مراحل از بخار غیرمستقیم (بخار تولیدشده از مرحله ماقبل)تامین انرژی می نماید که بدین سبب دستگاههای کانتی نیوس مصرف بخار کمتری نسبت به تغلیظ کننده بچ (در ظرفیت یکسان )دارند. ذیلاًچند نمونه از دستگاههای تغلیظ کننده ساخت این واحد خدمتتان ارائه میگردد و چنانچه مورد درخواستی در جدول ذیل نباشد حسب سفارش طراحی و قابل ساخت خواهدبود.
مشخصات :
مدل
طول
عرض
ارتفاع
تعداد بدنه
توان مصرفی
ظرفیت
مدت ساخت
EC1F100
5/4
3
11
1
Kw 78
100-80
60روز
EC 2F140
8
3
11
2
Kw 116
170-140
75روز
EC 2F200
8
3
12
2
Kw 150
200-250
90روز
EC 2F250
12
5/3
12
3
Kw 160
250-300
90روز
- تغلیظ کننده بچ : Batch
دستگاه بچ از یک، دو یا سه بدنه (بول)و یک مبدل حرارتی به صورت shellکه در ته (3/1 انتهایی )قرار دارد تشکیل شده است جهت جلوگیری از سوختگی رب در قسمت مبدل دستگاه مجهز به سیستم همزن پارویی در قسمت یادشده می باشد. با توجه به لزوم تغلیظ در دمای پایین بجهت کیفیت بیشتر در تولید لذا سیستم تحت خلا کار کرده تا دمای جوشش پایین آید لذا تغلیظ بچ بجز پمپها و مبدل shell & tube سایر متعلقات دستگاه تغلیظ کننده کانینیوس را دارا می باشد.
از این دستگاه جهت تغلیظ آب گوجه فرنگی و یا ترقیق رب با بریکس بالا استفاده میگردد