ویژگیها و روشهای آزمون اسید فوماریک مورد مصرف صنایع غذایی
1- هدف و دامنه کاربرد هدف از تدوین این استاندارد ارائه ویژگیها , بسته بندی , نشانه گذاری , نمونه برداری و روشهای آزمون اسید فوماریک مورد مصرف در صنایع غذایی است . 2- تعریف 2-1- اسید فوماریک اسید فوماریک یا ترانس بوتن دیوایک 1 اسید یا ترانس 1, 2 اتیلن دی کربوکسیلیک اسید 2 یکی از افزودنیهای غذایی است که بعنوان اسیدی کننده و طعم دهنده بکار میرود . فرمول اسید فوماریک C4H4O4 و وزن ملکولی آن 116/07 است .
1- هدف و دامنه کاربرد
هدف از تدوین این استاندارد ارائه ویژگیها , بسته بندی , نشانه گذاری , نمونه برداری و روشهای آزمون اسید فوماریک مورد مصرف در صنایع غذایی است . 2- تعریف 2-1- اسید فوماریک اسید فوماریک یا ترانس بوتن دیوایک 1 اسید یا ترانس 1, 2 اتیلن دی کربوکسیلیک اسید 2 یکی از افزودنیهای غذایی است که بعنوان اسیدی کننده و طعم دهنده بکار میرود . فرمول اسید فوماریک C4H4O4 و وزن ملکولی آن 116/07 است . 3- ویژگیها
هدف از تدوین این استاندارد ارائه ویژگیها , بسته بندی , نشانه گذاری , نمونه برداری و روشهای آزمون اسید فوماریک مورد مصرف در صنایع غذایی است .
2- تعریف
2-1- اسید فوماریک اسید فوماریک یا ترانس بوتن دیوایک 1 اسید یا ترانس 1, 2 اتیلن دی کربوکسیلیک اسید 2 یکی از افزودنیهای غذایی است که بعنوان اسیدی کننده و طعم دهنده بکار میرود . فرمول اسید فوماریک C4H4O4 و وزن ملکولی آن 116/07 است . 3- ویژگیها 3-1- ویژگی های ظاهری اسید فوماریک بصورت پودر یا گرانولهای کریستالی به رنگ سفید است . اسید فوماریک بدون بو است
2-1- اسید فوماریک
اسید فوماریک یا ترانس بوتن دیوایک 1 اسید یا ترانس 1, 2 اتیلن دی کربوکسیلیک اسید 2 یکی از افزودنیهای غذایی است که بعنوان اسیدی کننده و طعم دهنده بکار میرود . فرمول اسید فوماریک C4H4O4 و وزن ملکولی آن 116/07 است .
3- ویژگیها
3-1- ویژگی های ظاهری اسید فوماریک بصورت پودر یا گرانولهای کریستالی به رنگ سفید است . اسید فوماریک بدون بو است . 3-2- حلالیت - اسید فوماریک در الکل اتیلیک محلول است . در آب و اتر کمی محلول و در کلروفرم کمتر محلول است . 3-3- سایر ویژگیهای اسید فوماریک طبق مندرجات جدول زیر است .
4- بسته بندی و نشانه گذاری
4-1- بسته بندی این محصول باید در ظروف کاملا غیر قابل نفوذ بسته بندی گردد . جنس ظروف و بسته بندی باید طوری باشد که امکان آلوده شدن محتویات با فلزات و سایر ناخالصیها میسر نباشد . 4-2- نشانه گذاری بر روی بستههای حاوی این محصول موارد زیر باید بطور خوانا با مرکب پاک نشدنی درج گردد . 4-2-1- نام و نوع محصول 4-2-2- عبارت قابل مصرف در صنایع 3غذایی
4-1- بسته بندی
این محصول باید در ظروف کاملا غیر قابل نفوذ بسته بندی گردد . جنس ظروف و بسته بندی باید طوری باشد که امکان آلوده شدن محتویات با فلزات و سایر ناخالصیها میسر نباشد .
4-2- نشانه گذاری
بر روی بستههای حاوی این محصول موارد زیر باید بطور خوانا با مرکب پاک نشدنی درج گردد .
4-2-1- نام و نوع محصول
4-2-2- عبارت قابل مصرف در صنایع 3غذایی
4-2-3- نام و نشانی سازنده
4-2-4- وزن خالص
4-2-5- شماره سری ساخت و تاریخ تولید
4-2-6- شماره پروانه ساخت در مورد محصول داخلی
4-2-7- شرایط نگهداری
4-2-8- تاریخ حداقل ماندگاری 4
5- نمونه برداری
5-1- کلیات در نمونه برداری و نگهداری و جابجایی نمونههای مورد آزمایش دستورات و احتیاطهای زیر باید به عمل آید . 5-1-1- نمونهبرداری باید در محلی محفوظ از رطوبت , گرد و خاک و دوده صورت گیرد . 5-1-2- وسایل نمونه برداری باید تمیز و خشک باشد . 5-1-3- برای جلوگیری از آلودگی اتفاقی نمونهها , باید وسایل نمونه برداری و ظروف نگهداری با دقت حفظ و بکار روند . 5-1-4- برای برداشتن نمونه معرف , محتویات هر ظرف برداشته شده باید تا جای ممکن توسط وسیله مناسبی کاملا مخلوط شود .
5-1- کلیات
در نمونه برداری و نگهداری و جابجایی نمونههای مورد آزمایش دستورات و احتیاطهای زیر باید به عمل آید .
5-1-1- نمونهبرداری باید در محلی محفوظ از رطوبت , گرد و خاک و دوده صورت گیرد .
5-1-2- وسایل نمونه برداری باید تمیز و خشک باشد .
5-1-3- برای جلوگیری از آلودگی اتفاقی نمونهها , باید وسایل نمونه برداری و ظروف نگهداری با دقت حفظ و بکار روند .
5-1-4- برای برداشتن نمونه معرف , محتویات هر ظرف برداشته شده باید تا جای ممکن توسط وسیله مناسبی کاملا مخلوط شود .
5-1-5- نمونهها باید در ظروف شیشهای تمیز و خشک و یا ظروف مناسب دیگری که اثر سوء روی محصول نداشته باشد قرار گرفته و بطور غیر قابل نفوذ بسته شوند .
5-1-6- اندازه ظروف نمونه باید طوری باشد که کاملا توسط نمونه پر شود .
5-1-7- هر ظرف حاوی نمونه باید بطور غیر قابل نفوذ بسته شده و با جزئیات مربوط به نمونه برداری , محل و تاریخ آن و شماره سری ساخت برچسب گذاری گردد .
5-1-8- نمونهها باید دور از نور نگهداری شده تا دمای آنها بیشتر از دمای محیط نگردد .
5-1-9- نمونه برداری باید توسط شخص ذی صلاحی که مورد تائید خریدار و فروشنده است و در صورت درخواست در حضور یکی از طرفین یا نماینده آنها صورت گیرد .
5-2- تعداد نمونه هائی که باید برداشته شود . بستههای موجود در یک محموله که دارای یک شماره سری ساخت باشند تشکیل یک بهر را میدهند .
ولی در صورتی که دارای شماره سری ساخت مختلف باشند ابتدا باید آنها را گروهبندی و بهرهای جداگانه را مشخص نمود و سپس از هر بهر نمونه هایی جهت مطابقت ویژگیهای کالا با این استاندارد برداشت . بستههایی که از هر برداشته میشود (n)بستکی به تعداد بسته های موجود در آن بهر (N) دارد و باید به روش تصادفی و طبق جدول زیر برداشته شوند .