تحقیق مقاله دانه ذرت جهت تغذیه دام و طیور و آبزیان

تعداد صفحات: 11 فرمت فایل: word کد فایل: 7422
سال: مشخص نشده مقطع: مشخص نشده دسته بندی: علوم دامی - دامپروری - دام و طیور
قیمت قدیم:۱۲,۰۰۰ تومان
قیمت: ۹,۸۰۰ تومان
دانلود فایل
  • خلاصه
  • فهرست و منابع
  • خلاصه تحقیق مقاله دانه ذرت جهت تغذیه دام و طیور و آبزیان

    مقدمه

     دانه ذرت یکی از انواع دانه‏های غلات است که به واسطه فراوانی نشاسته در آن ارزش غذایی نسبتا زیادی دارد و از این رو در جیره خوراکی دام  و طیور و آبزیان به عنوان ماده اولیه انرژی‏زا به مقدار زیاد مورد استفاده قرار میگیرد . ذرت علاوه بر نشاسته دارای مواد مغذی دیگری مانند مواد پروتئینی , چربی , ویتامین و املاح نیز می‏باشد .

      1 - هدف

     هدف از تدوین این استاندارد , تعیین ویژگیها , درجه بندی , بسته بندی , نشانه گذاری , نمونه برداری , روش‏های آزمون و انبارداری دانه ذرت جهت تغذیه دام و طیور و آبزیان می‏باشد .

      2 - دامنه کاربرد

     این استاندارد در مورد  دانه ذرت که برای تغذیه دام , طیور و آبزیان مصرف می‏شود , کاربرد دارد .

      3 - تعریف

     دانه ذرت از گیاه Zea. Mäis از خانواده غلات (Graminea) بوده و دارای ارقام مختلفی است که مهمترین آنها به شرح زیر می‏باشد :

     3 - 1 - ذرت دندان اسبی (Zea. Mäis  indentata) که Dent Corn  نیز نامیده می‏شود .

     3 - 2 - ذرت آردی ( نرم ) (Zea. Mäis amylacia)   که Flour Corn نیز نامیده می‏شود .

     3 - 3 - ذرت مومی   (Zea. Mäis Ceratina)   که رقمی از ذرت دندان اسبی است و Waxy corn نیز نامیده می‏شود .

     3 - 4 - ذرت خشن   (Zea. Mäis indurata)   که Flint Corn نیز نامیده می‏شود .

     3 - 5 - ذرت شیرین (Zea. Mäis  Sacchrata) که Sweet Corn نیز نامیده می‏شود .

     3 - 6 - ذرت آجیلی (Zea. Mäis Everata)    که  Pop Corn  نیز نامیده می‏شود .

      4 - واژه‏ها و اصطلاحات

     4 - 1 - دانه‏های انواع دیگر ذرت :

     دانه‏های انواع یا ارقام دیگر ذرت به دانه هایی گفته می‏شود که از لحاظ نوع و رقم غیر از ذرت مورد نظر باشد .

     4 - 2 - دانه‏های سایر غلات :

     به دانه هایی از قبیل گندم , جو , یولاف ( جودوسر )، ارزن , چاودار , برنج , ذرت خوشه‏ای و غیره گفته می‏شود .

     4 - 3 - بذر علف‏های هرز :

     بذر علف‏های هرز , بذرهای مختلفی هستند که در مزارع یافت می‏شوند و ممکن است با ذرت مخلوط گردند .

     

     4 - 4 - مواد خارجی :

     به هر گونه موادی غیر از ذرت اطلاق می‏شود مانند خاک , خاشاک , کلش , شن , تکه‏های فلزات , فضله پرندگان و جوندگان , حشرات و بقایا و اندام‏های بدن آنها و نظایر آن .

     4 - 5 - آفات :

     عبارتست از کلیه عوامل زنده که در صحرا , جنگل , مزارع و باغات به طور مستقیم یا غیر مستقیم به محصول صدمه زده و موجب کاهش ارزش کمی و کیفی ذرت می‏گردد .

     این آفات عبارتند از حشرات , کنه‏ها , قارچ‏ها , باکتری‏ها و غیره در هر یک از مراحل رشد است که از ذرت تغذیه نموده و یا روی آن رشد و نمو می‏کنند .

     4 - 6 - آفت زدگی :

     عبارت است از آثار ناشی از عمل آفات که با چشم مسلح یا غیر مسلح , بر روی دانه ذرت قابل رؤیت می‏باشد . این آثار به صورت حفره‏های محل تغذیه حشرات و کنه‏ها , قارچ‏ها , کپک‏ها , فضولات و پوسته لارو بوده که با پوکی و کم وزنی و تغییر وضع ظاهری دانه قابل تشخیص می‏باشد .

     4 - 7 - شکستگی :

     حالتی است که در اثر ضربه , فشار , کوبیدن و جدا کردن دانه‏های ذرت از چوب بلال ( ذرت ) به صورت ترکیدگی و خردشدن نمودار می‏شود .

     4 - 8 - رطوبت اضافی :

     میزان آب موجود در دانه ذرت است که با جدا کردن آن تغییری در ماهیت و کیفیت ذرت پیدا نشود .

     4 - 9 - وزن حجمی ( وزن مخصوص) :

     وزن حجم معینی از ذرت بر حسب هکتولیتر است .

     4 - 10 - دانه‏های صدمه دیده در اثر حرارت :

     شامل دانه هایی است که در اثر حرارت دستگاه خشک کن تغییر رنگ و ماهیت داده‏اند .

     4 - 11 - دانه‏های صدمه دیده در اثر اتواکسیداسیون :

     به دانه هایی اطلاق می‏شود که به نحوی از هنگام برداشت تا مصرف در نتیجه خود سوزی صدمه دیده و تغییرات رنگ و ماهیت داده باشد .

     4 - 12 - مانده سموم :

     عبارت است از میزان باقیمانده سمومی که پس از عملیات مبارزه با آفات صحرائی و انبارداری در دانه ذرت باقی مانده باشد .

      5 - ویژگیها

     5 - 1 - ویژگیهای فیزیکی :

     5 - 1 - 1 - رنگ :

     دانه ذرت بر حسب گونه 1 و ارقام 2 مختلف بوده و دارای رنگ‏های زرد , سفید , قرمز و بنفش می‏باشد که دانه زرد آن مصرف بیشتری داشته و سرشار از کارتنوئید 3 و گزانتوفیل‏ها 4 است که پیش ساز ویتامین A بوده و رنگ زرد مطلوبی را در پوست طیور و زرده تخم مرغ بوجود می‏آورد .

     5 - 1 - 2 - بو :

     دانه ذرت باید دارای بوی طبیعی مخصوص به خود باشد .

     5 - 1 - 3 - وزن حجمی :

     اندازه دانه  ذرت بستگی به گونه و رقم آن دارد ولی به طور کلی وزن حجمی بر حسب درجه نباید از 60 کیلو گرم در هکتولیتر کمتر باشد .

     5 - 1 - 4 - دانه‏های سالم ( درسته) :

     دانه  ذرت باید درسته باشد به طوری که میزان دانه‏های شکسته در نمونه از حد مندرج در جدول درجه بندی بند 7 تجاوز نکند .

     5 - 1 - 5 - خلوص :

     در یک محموله ذرت دانه‏ها باید حتی الامکان از یک رقم باشد به طوری که میزان دانه‏های سایر انواع دیگر غلات , بذر علف‏های هرز , مواد خارجی و دانه‏های آفت زده بیش از حد مجاز مندرج در بندهای 6 و 7 این استاندارد نباشد . میزان مجاز مانده سموم در مواد غذایی حد مجاز باقیمانده سموم نباید از حدی که آفات و بیماری‏های گیاهی تعیین می‏کند , بیشتر باشد . 

  • فهرست و منابع تحقیق مقاله دانه ذرت جهت تغذیه دام و طیور و آبزیان

    فهرست:

    ندارد.
     

    منبع:

    ندارد.

تحقیق در مورد تحقیق مقاله دانه ذرت جهت تغذیه دام و طیور و آبزیان , مقاله در مورد تحقیق مقاله دانه ذرت جهت تغذیه دام و طیور و آبزیان , تحقیق دانشجویی در مورد تحقیق مقاله دانه ذرت جهت تغذیه دام و طیور و آبزیان , مقاله دانشجویی در مورد تحقیق مقاله دانه ذرت جهت تغذیه دام و طیور و آبزیان , تحقیق درباره تحقیق مقاله دانه ذرت جهت تغذیه دام و طیور و آبزیان , مقاله درباره تحقیق مقاله دانه ذرت جهت تغذیه دام و طیور و آبزیان , تحقیقات دانش آموزی در مورد تحقیق مقاله دانه ذرت جهت تغذیه دام و طیور و آبزیان , مقالات دانش آموزی در مورد تحقیق مقاله دانه ذرت جهت تغذیه دام و طیور و آبزیان , موضوع انشا در مورد تحقیق مقاله دانه ذرت جهت تغذیه دام و طیور و آبزیان
ثبت سفارش
عنوان محصول
قیمت