تحقیق مقاله کاربردهایی در تجارت بین الملل

تعداد صفحات: 26 فرمت فایل: word کد فایل: 9337
سال: مشخص نشده مقطع: مشخص نشده دسته بندی: اقتصاد
قیمت قدیم:۱۸,۰۰۰ تومان
قیمت: ۱۲,۸۰۰ تومان
دانلود فایل
  • خلاصه
  • فهرست و منابع
  • خلاصه تحقیق مقاله کاربردهایی در تجارت بین الملل

    دراین مقاله می توانیم نظرات خود را طوری تعمیم دهیم، که شامل اقتصاد های باز هم بشود . دراین جا می خواهیم اثر تعرفه ( مالیات بر واردات کالا )را بررسی کنیم . می خواهیم ببینیم چه کسی منفعت می برد وچه کسی متضّرر می شود، وآیا منافع وضع تعرفه اززیانهای آن بیشتر است یا نه؟ ابتدا با تحلیل اثرات تعرفه آغاز می کنیم . اثرات وضع تعرفه اساساً به این بستگی دارد که آیا کشور وضع کننده تعرفه کشوری بزرگ است یا کوچک . اگر کشوری کوچک باشد رفتار اهالی آن نمیتواند ساختار قیمتهای جهانی را تحت تأثیر قراردهد یعنی این کشور گیرنده قیمت است . به عنوان مثال آنچه که در انگلستان اتفاق می افتد ( حتی به روز یک خشکسالی ) ، اثر کمی روی قیمت جهانی گندم دارد . اما اگر کشوری در بازار کالای مورد نظر ، کشوری بزرگ به حساب آید     ( چه به عنوان خریدارچه به عنوان فروشنده ) اقدام ورفتارش می تواند قیمتهای جهانی را تحت تأثیر قراردهد. به عنوان مثال اگر آمریکا روی قهوه محدودیت وارداتی وضع کند قیمت نسبی قهوه را به طور اجتناب ناپذیری کاهش می دهد . بنابراین « بزرگ » رابطه مبادله متغیّری دارد . در این نسبت قیمت کالا(ها)ی صادراتی به قیمت کالا(ها)ی وارداتیش متغّیر است. دراین مورد چه بسا وضع تعرفه در مقایسه با مورد کشور کوچک، باصرفه ترباشد . بنابراین درابتدا اثر تعرفه ایی راکه از جانب کشوری کوچک وضع می شود تحلیل می کنیم . سپس همین کار را در موردکشورهایی که  رابطه مبادله اشان 

    متغیراست انجام میدهیم . این مارا ملزوم میکند که نظریه نحوه تعیین قیمت های جهانی را ارائه دهیم که این کار به نوبه خود به قضایای جالبی درمورد الگوی تجارت جهانی وتوزیع جهانی درآمد منتهی می شود .

    1-4 منافع یک کشور ازناحیه تجارت در صورت ثابت بودن قیمت های جهانی

    فرض کنید کشور کوچکی درابتدا ازتجارت جهانی به دور بوده ودر وضعّیت نقطه P که درآن هم تولید وهم مصرف می کنند درتعادل باشد. بعدازآن این کشور قادر می شود درقیمتهای نسبی جهانی با خارج تجارت کند .این اقدام مجموعه امکانات مصرفی اقتصاد راکه قبل از تجارت از طریق منحنی امکانات تولید محدود می گردید گسترس میدهد . زیرا اگر تولید داخلی به سمت نقطه حرکت کند ،درآن صورت مبادله y با x در نرخ که در بازارهای جهانی داده شده ومعین است امکان پذیر می شود . بنابراین منحنی امکانات مصرف جدید اقتصاد خطی است که از نقطه می گذردودارای شیب است . اما این مسئله تنها زمانی اتفاق خواهد افتاد که تولید به سمت نقطه حرکت کند ، که درآن نرخ تبدیل داخلی MRT از طریق تجارت خارجی به نسبت قیمتهای جهانی ( یعنی بانرخ تبدیل ) مساوی است. لذا برای یک اقتصاد باز شرط چهارمی هم برای کارایی وجود دارد :

    MRTf =  = MRT

    به عبارت دیگر تولید باید به گونه ای سازماندهی شود که ارزش GNP برحسب

    قیمت های جهانی حداکثر گردد. دراین اقتصاد بدون عوامل اختلال ، این امر زمانی رخ می دهد که قیمتهای داخلی درجهت برابر شدن با قیمت جهانی تعدیل شوند :

    MRTf =  =  = MRT

     توجه داشته باشید که درحرکت از P به ، این کشور که قبلاً y را خیلی ارزان تر از خارجی ها تولید می کرد از مزیت نسبی اش درصنعت y استفاده کرده وتولید خود را در این زمینه افزایش داده است .

    مصرف چگونه عکس العمل نشان می دهد ؟ پاسخ به این سوال بستگی به این دارد که     [با وارد شدن به بازارجهانی و] بروز تغییرات فوق ، برای توزیع درآمد چه اتفاق بیافتد . مسلّماً این تغییر این امکان را فراهم میکند که رفاه صاحبان نیروی کار وسرمایه هر دو ، بهبود یابد . زیرا فرض کنید در نقطه P سطوح رفاه برابر ( uL0 و uK0  ) باشد که با منحنی بی تفاوتی جامعه I0 متناظر است آنگاه بایدبه عنوان مثال ، یک uK1 بزرگترازuK0 وجود داشته باشد به گونه ای که منحنی بی تفاوتی جامعه ( uK0 و uK1 ) مربوط به آن بر منحنی امکانات مصرف مماس باشد این وضعیت تماس در نقطهنشان داده شده است . دراین نقطه

    MRTf  =  =  = MRS

    است بنابراین در صورتی که قیمت های مبادله ای جهانی با قیمت های مربوط به عدم مبادله متفاوت باشد ، حرکت از وضعیت عدم مبادله به سمت تجارت آزاد بهبود پارتو

    بالقوه ای رابرای کشور به ارمغان می آورد اما آیا این اقدام در عمل نیز بهبود پارتو را ایجاد می کند ؟ بدون دخالت دولت خیر زیرا طبق قضّیه استالپر – ساموئلسون تناظر میان قیمت عوامل وقیمت کالاها بدین معناست که اگرx به خاطر ارزان بودن واردکشور شود موجب کاهش قیمت داخلی x ( Py / Px  ) وکاهش رفاه صاحبان عامل تولید (L ) که محصول x ازآن با شدت بیشتری استفاده می کند می شود اما در بالا ثابت کردیم که این امکان وجود دارد که بتوان زیان ناشی از تغییر قیمت بازاری نیروی کار راجبران کرد روش معمول چنین جبرانی این است که برصاحبان نیروی کار (L ) مالیات منفی (یارانه) وضع کنیم . وآن را از طریق وضع مالیات مثبت بر صاحبان سرمایه (K )تأمین مالی کنیم اگر عرضه عوامل تولید ثابت باشد هزینه کارآیی هم در پی ندارد .

    مسئله 1-4 « وقتی درهای کشوری به روی تجارت خارجی باز باشد ، این کشور بهبود پارتو بالقوه ای را تجربه می کند ، خواه قیمت نسبی جهانی بالاتر از قیمتهای غیر مبادله ای داخلی باشد ، خواه از آن کمتر وخواه با آن مساوی باشد . » این عبارت صحیح است یا غلط ؟

    مسئله 2-4 ( الف ) پس از گشوده شدن دشتهای آفریقا [به روی خارجی ها] قیمت نسبی زمین در انگلستان سقوط کرد چرا ؟

    ( ب ) درسال 1832 لایحه اصلاحات انگلستان به طبقات بی زمین حق شرکت در انتخاب عطاکرد . در سال 1846 تجارت آزاد غلات در جهان آغاز شد . آیا رخ داد اول می تواند روی داد دوم را توضیح دهد ؟

    2-4 اثرات وضع تعرفه با فرض ثابت بودن به قیمتهای جهانی

    اما جبران کارآی اثرات منفعتی تغییر اقتصادی در تاریخ بشری نسبتاًنادر بوده است . روش متداول تر این است که گروههای آسیب دیده شیوه های ناکارآیی را برای حمایت از منافع خود جستجو می کنند . بنابراین گروههایی که با برقراری تجارت زیان می بینند،معمولاً به طورجنجال برانگیزی خواهان وضع تعرفه می شوند . اثر وضع تعرفه برx این است که قیمت نسبی داخلی Py / Px را به « اندازه مقدار تعرفه » بالاتر از قیمت نسبی جهانی آن قرار می دهد :

    (t + 1 )  =

    که درآن t نرخ تعرفه است این اقدام x را سودآورتر کرده و ( در نمودار 2-4 ) تولید به وضعیت ( که درآنx بیشتروy کمتر تولید می شود ) انتقال می یابد در این نقطه داریم:

    MRTf > ( t + 1 )  =  =  = MRT

     لذا باعدم کارآیی درتولید مواجهیم

    از نقطهبه بعد تجارت در قیمت های رایج جهانی یعنی در طول خط R صورت می گیرد اما مصرف کنندگان نرخ جانشینی خود را باقیمت نسبی جهانی برابرنمی کنند . زیرا قیمت هایی که آنها با آن مواجهند قیمت های داخلی است بنابراین مصرف تعادلی در نقطه ای مانند رخ می دهد که در آن داریم :

    MRTf > ( t + 1 )  =  =  = MRS

    لذا با عدم کارآیی درمصرف نیز مواجه هستیم .

    بنابراین دو نوع عدم کاآیی رامطرح کردیم نخستین عدم کاآیی به ترکیب تولید مربوط می شود . در حرکت از P به واحدهای اضافی x را باهزینه بیشتری ( برحسب y ) نسبت به آنچه که می تواند از طریق تجارت بین المللی حاصل شود تولید می کنیم                                 (یعنی MRTf ≠ MRT ) دومین عدم کارآیی مربوط به ترکیب مصرف است : در ما به نحو کارآمدی مصرف نمی کنیم زیرا مصرف کنندگان برای واحد های اضافی x بیش از هزینه تحصیل آن از طریق تجارت بین المللی ارزش قائل هستند این نوع منبع اتلاف [وعدم کارآیی] را می توان به وضوح در نمودار ( 3-4 ) ملاحضه کرد . D منحنی تقاضای کل داخلی برای x هیچ گونه اثر درآمدی وجود ندارد رسم شده است . S منحنی عرضه داخلی است در حالی که Sf منحنی عرضه خارجی است قبل از وضع تعرفه مقدار OC از x مصرف می شود که مقدار OP آن در داخل تولید می شود ومقدار PC آن از خارج وارد می گردد بعد از وضع تعرفه مصرف کمتر وتولید داخلی بیشتر می شود نتایج مربوط به تغییرات رفاهی به صورت زیر است :

    (نمودار در فایل اصلی موجود است)          

    ناحیه b عدم کارآیی ناشی از تولیدP واحد در داخل با هزینه بسیار بالاتر از خارج را

    اندازه گیری می کند در حالی که ناحیه d عدم کارآیی مصرفی ناشی از واحد کمتراز آنچه که مردم در قیمت های جهانی مصرف می کردند را اندازه می گیرد .

    بنابراین آیا دلیلی برای حمایت از وضع تعرفه وجود دارد؟آیا بحث برابری در این جا مطرح می شود ؟ از آن جا که x کاربر است هر افزایشی در( Py / Px ) وضعیت صاحب سرمایه را بدتر ووضعیت صاحب نیروی کاررا بهتر می کند ( هر دو عامل می توانند تولید نهایی خود در هر دو صنعت را خریداری کنند ) در نتیجه حتی اگر کل در آمد حاصل از تعرفه به صاحبان سرمایه داده شود آنها هنوز هم حداقل به اندازه b + d رفاه خود را ازدست می دهند اما فرض کنید این مارا نگران نمی کند زیرا ما به طور ویژه ای حساسیت داریم که رفاه کارگران افزایش یابد آیا این می تواند استدلال وتوجیهی برای تعرفه ارائه دهد اگر ابزارهای دیگری وجود داشته باشدپاسخ منفی است . اگر عرضه عوامل تولید ثابت باشد مالیات بر عوامل تولید وپرداختهای انتقالی به آنها روش کاملاً بی هزینه ای برای انتقال در آمد خواهد بود .

    از سوی دیگر ممکن است استدلال شود که وضع تعرفه برای کمک به توسعه صنعت x لازم است خواه به دلیل نوپا بودن صنعت یا به دلایل دفاعی یا به عنوان هدفی از باب غرور ملی نظیر صنعت هواپیما سازی در انگلستان یا فرانسه فرض کنید مقرر داریم که صنعت x باید در یک سطح حداقل معینی عمل کند این سطح در نمودار 3-4 با نشان داده شده است . آیا این موارد می تواندوضع تعرفه را توجیه کند ؟ باز هم اگر استفاده از ابزارهای دیگری از نظر سیاسی عملی باشد پاسخ منفی است . زیرا این کار را

    می توان به جای وضع تعرفه بطور خیلی کاراتر از طریق اعطای کمک مالی ( یارانه ) به تولید انجام داد . فرض کنید یارانه معینی را برتولید کالای x وضع کنیم واین قیمت نسبی مربوط به تولید کنندگان x را به سطح (t + 1 ) افزایش دهد تولید داخلی به  افزایش خواهد یافت اما قیمت مصرف کنندگان در سطح  ثابت باقی مانده ومصرف کاهش نخواهد یافت عدم کارآیی خود خواسته ناشی ار تعرفه در تولید وجود خواهدداشت اما عدم کارآیی ناخواسته ناشی از تعرفه در مصرف ( که به وسیله سطح d اندازه گیری می شود ) وجود نخواهدداشت لذا این روش در مقایسه با تعرفه برای ساخت وگسترش یک صنعت بهتر است .

  • فهرست و منابع تحقیق مقاله کاربردهایی در تجارت بین الملل

    فهرست:

    ندارد
     

    منبع:

    ندارد

تحقیق در مورد تحقیق مقاله کاربردهایی در تجارت بین الملل, مقاله در مورد تحقیق مقاله کاربردهایی در تجارت بین الملل, تحقیق دانشجویی در مورد تحقیق مقاله کاربردهایی در تجارت بین الملل, مقاله دانشجویی در مورد تحقیق مقاله کاربردهایی در تجارت بین الملل, تحقیق درباره تحقیق مقاله کاربردهایی در تجارت بین الملل, مقاله درباره تحقیق مقاله کاربردهایی در تجارت بین الملل, تحقیقات دانش آموزی در مورد تحقیق مقاله کاربردهایی در تجارت بین الملل, مقالات دانش آموزی در مورد تحقیق مقاله کاربردهایی در تجارت بین الملل, موضوع انشا در مورد تحقیق مقاله کاربردهایی در تجارت بین الملل
ثبت سفارش
عنوان محصول
قیمت