تحقیق مقاله کنترل غذایی ماکیان

تعداد صفحات: 9 فرمت فایل: word کد فایل: 24393
سال: مشخص نشده مقطع: مشخص نشده دسته بندی: علوم دامی - دامپروری - دام و طیور
قیمت: ۴,۸۰۰ تومان
دانلود فایل
  • خلاصه
  • فهرست و منابع
  • خلاصه تحقیق مقاله کنترل غذایی ماکیان

    « کنترل غذایی ماکیان ( مرغ و خروس و پرندگان ) »

    از طریق علوفه و مواد غذایی

    ( Litter ) بستر جوجه های گوشتی غذایی برای گاوهای پروری ( گاوهای گوشتی )

    دستگاه گوارشی به گاوها ( دامها ) اجازه می دهد که از مواد زائد و فرآورده های جانبی به عنوان مواد غذایی استفاده کنند . صنعت دامی بر پایه استفاده از فرآورده های جانبی و مواد دیگر که فقط توسط نشخوارکننده ها هضم می شود ، ساخته شده است . بستر ( Litter ) جوجه های گوشتی یکی از فرآورده های جانبی است که به عنوان غذای گاوها استفاده می شود .

    ارزش تغذیه ای بستر جوجه های گوشتی

    مواد پایه ی خانه یجوجه های گوشتی شامل تراشه ی چوب کاج ، خاک اره کاج و پوسته های برنج ( سبوس برنج ) می باشد . نقاط تیز سبوس برنج می تواند ناحیه ی گوارشی را تحریک کند ، بنابر این اگر جوجه های گوشتی ماکیان غذایی شامل پوسته های برنج ( سبوس برنج ) باشد ، بایستی مراقب بود . صاحبان بستر ماکیان از تعداد مختلف از این محصولات برای پایه اضافی بعد از هر دسته از پرندگان استفاده می کنند . فقط ماده ی پایه ی ترکیب غذایی کیفیت کمی دارد بنابراین یا پرهای اضافی ، غذایی زیاد ، مدفوع پرندگان ، کیفیت غذایی بستر را افزایش می یابد . نوع ماده ی پایه  خانه ی جوجه های گوشتی روی کیفیت بستر ، زمانی که از آن برای تغذیه ی گاوهای استفاده می شود ، تأثیر کمی می گذارد ، زیرا تعداد پایه استفاده شده در آن و تعداد گروه پرندگان بستر استاندارد و منظم نیستند . کیفیت بستر بطور قابل مقایسه ای از یک سازنده به سازنده ی دیگر متفاوت است . عوامل دیگر مانند کنترل خانه ی جوجه های گوشتی روش جابجایی بستر و مقدار رطوبت می تواند به تفاوت در ترکیب و کیفیت بستر اضافه شود .

    رطوبت :

             کنترل سیستم آب ، مقدار رطوبت و نم را در بستر جوجه ها مشخص می کند . مقدار رطوبت بین بستر نو وتازه و بستری که بمدت شش ماه یا بیشتر انباشته شده است متفاوت نمی باشد . اگرچه مقدار رطوبت معیار مهمی از ارزش غذایی بحساب نمی آید و فقط کیفیت فیزیکی تغذیه را مشخص می کند بنابراین اگر بستر جوجه های گوشتی کمتر یا بیشتر از 12 درصد رطوبت داشته باشد ،  سهمیه ی غذایی گاوها شامل گرد و خاک و رضایت بخش نخواهد بود .

    غذاهای قابل هضم کامل :

               شکل تغذیه قابل هضم کامل ، از پروتئین خام و مقادیر رشته های یا ( فیبرهای ) خام ناشی  می شود . مقدار انرپی بستر جوجه ها در مقایسه با گندم ( غلات ) نسبتاً کم می باشد .

    بنابراین بستر با 50 درصد غذای قابل هضم کامل با علوفه ی خشک یا ( کاه ) و کیفیت متوسط قابل مقایسه می باشد . بستر می تواند یک منبع انرژی برای گاوهای ندوشیده و گاوهای جوان باشد .

    پروتئین خام :

    میانگین بستر جوجه های گوشتی 240 درصد پروتئین خام می باشد . . بیشتر از 40 درصد پروتئین خام در بستر می تواند در شکل نیتروپن بدون پروتئین باشد . نیتروژن بدون پروتئین اسید اوریکی   می باشد که توسط ماکیان دفع می شود .

    نشخوارکننده های جوان از نیتروژن بدون پروتئین به اندازه ی گاوهای پروری ( گوشتی ) جوان استفاده نمی کنند . بنابراین برای کارائی بهتر ، بستر جوجه های گوشتی غذایی برای گاوهای پروری ( گوشتی ) بیشتر از 450 پوند وزن می شوند .

    نیتروژن محدود :

           گاوها در هضم و گوارش غذا که شامل نیتروژن محدود ( نامحلول ) می شود مشکل دارند این عنصر زمانی که ترکیباتش حرارت بیشتری داشته باشند نامحلول می شود . میانگین نیتروژن محدود 15 درصد از کل نیتروژن می باشند . در بستری که علائم حرارت بیشتر را نشان می دهد بیشتر از 50 درصد کل نیتروژن می تواند محدود شود . همانطور که تعداد نیتروژن محدود افزایش می یابد ، قابلیت هضم ماده خشک کاهش می یابد . بنابراین حرارت بیشتر ارزش غذایی بستر را کاهش می دهد .

    فیبر ( رشته ) خام :

              بستر جوجه های گوشتی میانگین در حدود 24 درصد مقدار فیبر خام دارند و اکثراً از مواد پایه ی جوجه مانند تراشه ی کاج و خاک اره و سبوس برنج می باشند . معمولاً پایه از خاک کاملاً ریز شده و مواد فیبر ( رشته ) کوتاه تشکیل یافته است . فیبر یا رشته در بستر بصورت موثر نمی تواند نیاز نشخوار کننده ها را برای حفظ دستگاههای گوارشی شان نیاز زیادی دارند . گاوهایی که از بستر تغذیه می کنند بطور طبیعی مواد خوراکی زبر ( سبوس ) زیادی مصرف می کنند . حتی اگر مقدار فیبر ( رشته 9 بستر زیاد و بزرگ باشد توصیه می شود که حداقل 5 درصد از سهمیه غذایی در شکل علوفه یا خوراک زبر ( سبوس ) باشد .

    مواد معدنی :

                 بستر یا خانه ی جوجه های گوشتی یک منبع عالی برای مواد معدنی است گاوهای کوچک و جوان 80 درصد از بستر و 20 درصد گندم برای ÷نج بار که بیشترش کلسیم ، فسفر ، پتاسیم می باشد . مصرف خواهند کرد . مواد معدنی اضافی و بیشتر یک مشکل محسوب نمی شود مگر در شرایط مخصوص .

    2 درصد کلسیم با وجود عدم تعادل و نابرابری در مواد معدنی دیگر می تواند سبب تب مالت در گاوهای پروری در هنگام زایمان شود . این خطر بوسیله ی جابجایی گاو های جوان از تغذیه بستر به مکان دیگر قبل از زایمان می تواند کاهش داده شود یا حداقل نیمی از غذای آنها را بوسیله ی  علوفه ی خشک و یا خوراک زبر ( سبوس ) فراهم می کنند . اینکه چند روز قبل از زایمان : گاو بایستی از بستر جابجا شود جای سئوال است . بنابراین بر پایه ی مطالعات درباره ی تب مالت در گاوها ، 30 روز کافی می باشد . شاید تب مالت معضلی است که برای تعداد کمی از گاوها بعد از زایمان اتفاق می افتد . بنابراین مصرف گاوهای جوان از جوجه های گوشتی بستر در موقع زایمان بایستی کنترل شود .

    خاکستر ( ASH ) : مقدار خاکستر یکی از معیارهای مهم از کیفیت بستر محسوب می شود و آن از مواد معدنی غذایی ، مدفوع جوجه های گوشتی ، مواد پایه و خاک تشکیل می شود . مقدار خاکتر بیشتر از 28 درصد ، خیلی زیاد می باشد و نباید توسط گاوهای پروری تغذیه شود . مقدار خاکستر بیشتر از 28 درصد ، خیلی زیاد می باشد و نباید توسط گاوهای ÷روری تغذیه شود . کلسیم ف فسفر ، پتاسیم و کمی مواد معدنی در حدود 12 درصد از خاکستر بستر جوجه های گوشتی را می سازند بقیه خاک می باشد .

    مواظب باشید که مقدار خاکستر را نگه دارید مخصوصاً اگر بستر برای تغذیه گاوها استفاده می شود از درصد خاک خیلی کم استفاده کنید . خاک زیادی در طول جابجایی ، از خانه ی جوجه های گوشتی و در طول حمل آنها از طریق کامیون به بستر وارد می شود .

    بستر جوجه های گوشتی انباشته و تکمیل شده ( Processing ) :

             بستر جوجه های گوشتی مانند ترکیبات دیگر شامل خطرهایی زیادی می شود . بیشتر ترکیبات غذا تحت تأثیر مانده و تفاله حشره کشها ، می کوتوکسین ( Mycotonin ) مانند افلتوکسین aflatonin  و حتی سیم نیترات قرار می گیرند . خطرهای دیگر که با ، باکتریهای بیماری زا ارتباط دارند . مانند سالمونلا ( SALmonella ) و باقیمانده غذاهای ماکیان درمان شده با دارو که شامل آنتی بیوتیک ، کوکسی دیوستات و مِس و آرسنیک می باشند . کل بستر ، بدون درنظر گرفتن منبعش بایستی برای حذف ارگانیسمهای مُسبب بیماری آماده شود . بهترین روش علمی از بستر تکمیلی خرمن یا هیزم ( Stacking ) زیاد و عمیق می باشد خرمن ( هیزم ) یا ( انباشته ) در حدود if 130 یا بیشتر در مدت پنج روز گرما خواهد داد . برای حذف سالمونلا و بیمارهای دیگر خرمن را بمدت 20 روز نگه دارید . نیتروژن از اسید اوریک و اوره تشکیل می شود که به آمونیاک تنزل می یابد و ارگانسیمهای یا ( سازمانهای ) بیماری زا را از بین می برد در if140 ، باکتریی مانند سالموندلا و پاتوپنهایی ( بیماری زاهایی ) که با مدفوع بیرون می آیند در حدود 1 ساعت می میرند . هیچ خطری از انتقال بیماری از طریق بستر غذایی وجود ندارد به شرطی که خرمن زیادی به مدت 20 روز یا بیشتر انباشته شود . و اگر خرمن به حرارت if 130 یا بیشتر برسد . گرمای خرمن ( هیزم ) یکی از عواملی است که کیفیت بستر جوجه های گوشتی را کاهش می دهد . حرارت زیاد قابلیت هضم مواد خشک رزا کاهش می دهد . خرمن یا هیزم تازه وخیس فوراً حرارت و گرما تولید می کند برای کنترل گرمای شدید مقدار رطوبت بستر را 25 درصد کاهش دهید و بستر را در معرض هوا قرارندهید . به خرمن بستر جوجه ها 6 میلی پلی اتیلن اضافه کنید تا اکسیژن مهار شود . از پلی اتیلین زمانی که خرمن زیر طویله ( انبار ) یا بیرون قرار دارد استفاده کنید . اگر حرارت if 160 یا بیشتر باشد از پروتئین کاسته می شود و قابلیت هضم کاهش می یابد .   

    سهمیه های غذایی ( آذوقه ) پیشنهادی :

              بخاطر اینکه سطح نیتروژن در بستر جوجه های گوشتی متفاوت است . غذاهای پیشنهادی بایستی طبق مراحلی استفاده شوند . ویتامین A از ( آذوقه های ) غذاهای بستر جوجه ها حذف شده است . بنابراین آن باید تکمیل شود .

    غذا یا آذوقه ی شماره 1 به منظور استفاده گاوهای پروری تا 3 – 4 هفته قبل از زایمان درنظر گرفته شده است . علوفه ی خشک یا سبوس برای حفظ عملکرد شکمبه ( سیرابی ) ( Rumen ) طبیعی بایستی فراهم شود . روزانه حداقل 2 پوند علوفه خشکِ بلند کافی می باشد . یک گاو بی شیر 000/1 پوندی 20 الی 24 پوند از غذای شماره 1 در طول ماههای زمستان نیاز دارد . گاوهایی که به مخلوطی از غذای بستر و ذرتِ گندم یا حبوبات دیگر تغذیه می شوند تمایل دارند که غذای زیادی را مصرف کنند . گاو جوان دوران شیردهی به آذوقه یا غذای شماره ی 2 نیاز دارد روزانه در حدود 25 پوند تغذیه می شوند .

    این آذوقه رژیم غذایی کاملی را در طول زمستان فراهم می کند و گاو جوان شیرخوار و گاو بی شیر به علوفه ی خشکِ زیاد و سبوس برای فرآیند شکمبه ( Rumen ) نیاز دارند . آذوقه یا غذای شماره 3 برای رشد گاو های ندوشیده ( Stocker ) در نظر گرفته شده است که 500 پوند وزن دارند و در حدود 3 درصد از وزن بدنشان با این غذا ( آذوقه ) پر است . گاوهای ندوشیده ( Stocker ) سالم که واکسینه می شوند و پیوند داده می شوند بایستی روزانه میانگینی در حدود 2 پوند ، زمانی که از این آذوقه تغذیه می کنند ، بدست آورند . وزن کامل به وسیله ی آذوقه غذایی شماره 3 به گاوهای ندوشیده در طول زمستان ( دوران کمبود چراگاه ) بدست می آید . همچنین تعداد گاوهای ندوشیده می تواند افزایش یابد و میزانهای وزن با آذوقه ( غذا ) و انتخاب آزاد در محصولات چراگاه زمستان حفظ می شود . گاوهای ندوشیده ( Stockering ) چراگاه تابستانی فقط 1 پوند وزن در روز کسب می کنند . فراهم کردن انتخاب آزادِ آذوقه ( غذای ) شماره ی 3 سرعتِ کسب وزن و پوندهای کامل فرآورده های گوشتی را افزایش می دهد .

    تمام بسترهایی که تغذیه می شوند بایستی به منظور مقدار مواد غذایی تست شوند . تولیدکنندگان گاوهای پروری بایستی از بستر جوجه های گوشتی که حداقل 18 درصد پروتئین خام و کمتر از 28 درصد خاکستر دارند استفاده کنند . کمتر از 25 درصد پروتئین خام بایستی محدود یا نامحلول شود . اگرچه معیارهای دیگر موادغذایی مهمی هستند بلکه مهمترین معیار کیفیت محسوب می شوند .

  • فهرست و منابع تحقیق مقاله کنترل غذایی ماکیان

    فهرست:

    ندارد
     

    منبع:

    ندارد

تحقیق در مورد تحقیق مقاله کنترل غذایی ماکیان , مقاله در مورد تحقیق مقاله کنترل غذایی ماکیان , تحقیق دانشجویی در مورد تحقیق مقاله کنترل غذایی ماکیان , مقاله دانشجویی در مورد تحقیق مقاله کنترل غذایی ماکیان , تحقیق درباره تحقیق مقاله کنترل غذایی ماکیان , مقاله درباره تحقیق مقاله کنترل غذایی ماکیان , تحقیقات دانش آموزی در مورد تحقیق مقاله کنترل غذایی ماکیان , مقالات دانش آموزی در مورد تحقیق مقاله کنترل غذایی ماکیان , موضوع انشا در مورد تحقیق مقاله کنترل غذایی ماکیان
ثبت سفارش
عنوان محصول
قیمت