تحقیق مقاله رایگان چرا گروه دوم جدول مندلیف را فلز های قلیایی خاکی نامیده اند ؟

تعداد صفحات: 3 فرمت فایل: word کد فایل: 24860
سال: مشخص نشده مقطع: مشخص نشده دسته بندی: مهندسی شیمی
قیمت: ۰ تومان
  • خلاصه
  • فهرست و منابع
  • خلاصه تحقیق مقاله رایگان چرا گروه دوم جدول مندلیف را فلز های قلیایی خاکی نامیده اند ؟

    چرا گروه دوم جدول مندلیف را فلزهای قلیایی خاکی نامیده اند ؟

    عناصر این گروه شامل برلیم ، منیزیم ، کلسیم ، استرانسیم ، باریم ، رادیم است . این عناصر در طبیعت یافت می شوند . واکنش پذیری نسبتا بالایی دارند .
    مقایسه ی گروه اول و دوم : فلزات قلیایی خاکی نسبت به عناصر گروه اول سخت تر ، دیر ذوب تر ، چگال تر است . عناصر گروه دوم در طبیعت یافت می شوند اما گروه دوم نه . وجه تسمیه ی این گروه نیز به همین دلیل است که این عناصر به وفور در خاک یافت می شوند به خصوص کلسیم در انواع خاک ها بسیار فراوان است.فلزات قلیایی در پوسته ی زمین یافت می شوند اما نه به صورت آزاد. بلکه به علت فعالیت بالا به صورت ترکیب در کانیها و سنگهای مختلف یافت می شوند. کلسیم پنجمین عنصر فراوان در پوسته ی زمین و منیزیم هشتمین عنصر فراوان در پوسته ی زمین می باشد.
    این عناصر به راحتی در آب حل شه و قلیا یا باز به وجود می آورند.
    کلسیم:
    !معرفی
    کلسیم ، یکی از عناصر شیمیایی با نشانه Ca، دارای عدد اتمی 20 و در گروه دوم اصلی جدول تناوبی قرار گرفته است. کلسیم از نظر فراوانی ، در میان کلیه عناصر پوسته زمین دارای مقام پنجم و در میان فلزات دارای مقام سوم است ترکیبات کلسیم تشکیل دهنده 64/3 % از پوسته زمین می‌باشد. بلورهای سفید کلسیم ، در دمای C˚810 ذوب می‌شوند و فلز کلسیم در آب و اسید محلول بوده و هیدروکسید و نمک تولید می‌نماید.
    منابع
    منابع کلسیم در پهنه زمین گسترده بوده و در هر یک از سرزمینها بوفور یافت می‌شود. این عنصر در حیات گیاهی و جانوری دارای نقش حیاتی بوده و در استخوانها و دندانها و پوسته تخم مرغ ، انواع مرجانها و بسیاری از خاکها وجود دارد. همچنین کلرید کلسیم در حدی به گستردگی 15/0% در آب دریا وجود دارد. ذکر این نکته ضروری بنظر می رسد که آهک (اکسید کلسیم) ماده شناخته شده‌ای است که از قدیم الایام در مورد یونان باستان از آن بعنوان ملات در ساختمانها استفاده می شده است. کلسیم در ترکیب پوسته زمین به مقدار 36300 گرم در تن وجود دارد این عنصر به حالت آزاد یافت نمی‌شود، بلکه به شکل ترکیب های مختلف در کانی‌ها و به صورت محلول در ساختمان جانوران و گیاهان شرکت می کند. کانی‌های حائز اهمیت کلسیم عبارتند از: دولومیت ، گیبس و آپاتیت.

    تهیه واستخراج
    در صنعت ، فلز کلسیم را می‌توان از الکترولیز کلسیم کلرید و مخلوط فلوئورید و پتاسیم کلرید تهیه نمود. در این روش ، از صفحه های زغالی به عنوان آند و از میله های آهن به عنوان کاتد استفاده می‌شود. در مقیاسی کوچکتر می توان آهک را با فلز آلومینیوم در خلا احیا نموده و متعاقب آن ، عمل را بوسیله منظور بازیافت فلز کلسیم ادامه داد. بعلاوه کلسیم کلرید که عبارت از یک ماده اولیه است را می توان یا بوسیله اثر اسیدکلریدریک پر ماده معدنی کربناته و یا بعنوان ضایعات در فرآیند solvay تهیه کرد.
    تجربه و شناسایی
    از نظر کیفی ، وجود کلسیم را می توان یا بوسیله تشکیل کربنات نامحلول آن ، و یا بوسیله مشتعل نمودن آن شعله یک مشعل که ایجاد رنگ قرمز درخشان می‌نماید، تشخیص داد.
    از نظر کمی ، کلسیم را بعد از جداکردن از سایر فلزهای قلیایی خاکی ، به روش های کرومات- سولفات و یا اتر- الکل ، از آمونیوم ، اگزالات استفاده می کنند که کلسیم به شکل کلسیم اگزالات رسوب نموده و سپس این رسوب را توزین می‌نمایند. اگزالات مورد نظر را نیز یا می توان بوسیله اشتعال به اکسید و یا با استفاده از محلولهای استاندارد شده پرمنگنات پتاسیم اکسیده نمود.
    !خواص شیمیایی
    کلسیم عنصری است که نسبت به فلزات قلیایی و سایر فلزات قلیایی خاکی از قدرت فعالیت کمتری برخوردار است. مانند بریلیم و آلومینیوم ، و برخلاف فلزات قلیایی ، این عنصر بر حسب سوختگی در پوست نمی گردد. باید توجه داشت که در هوا لایه نازکی از اکسید و نیترید بر روی کلسیم تشکیل می شود که می تواند آن را از اثرات بعدی هوا مصون نگاه دارد، لکن در درجه حرارت بالا این عنصر در هوا سوخته و تشکیل مقدار زیادی نیترید می دهد. کلسیم تجارتی به آسانی با آب و اسیدها واکنش نموده تولید هیدروژنی می نماید که حاوی مقدار قابل ملاحظه ای از گاز آمونیاک وهیدروکربنها ، بعنوان ناخالصی می‌باشد. از حکیم ، می توان بعنوان یک عامل آلیاژ کننده برای فلزات حاوی آلومینیوم به منظور حذف بیسموت از سرب و بعنوان کنترل کننده کربن گرافیتی ، در چدن استفاده کرد. از طرف دیگر می توان از این فلز بعنوان عاملی برای حذف اکسیژن درکارخانجات فولاد و بعنوان عامل احیا کننده در تهیه فلزاتی مانند کروم ، زیرکونیم و اورانیم و بعنوان یک ماده جداکننده برای مخلوط گازهای نیتروژن و آرگون استفاده نمود. ضمنا زمانیکه کلسیم ، به آلیاژهای منیزیم افزوده شود (25/0%) ، ساختمان آنها را تصفیه وموجب کاهش تمایل آتش گیریهای آنها می شود.

  • فهرست و منابع تحقیق مقاله رایگان چرا گروه دوم جدول مندلیف را فلز های قلیایی خاکی نامیده اند ؟

    فهرست:

    ندارد.
     

    منبع:

    ندارد.

تحقیق در مورد تحقیق مقاله رایگان چرا گروه دوم جدول مندلیف را فلز های قلیایی خاکی نامیده اند ؟, مقاله در مورد تحقیق مقاله رایگان چرا گروه دوم جدول مندلیف را فلز های قلیایی خاکی نامیده اند ؟, تحقیق دانشجویی در مورد تحقیق مقاله رایگان چرا گروه دوم جدول مندلیف را فلز های قلیایی خاکی نامیده اند ؟, مقاله دانشجویی در مورد تحقیق مقاله رایگان چرا گروه دوم جدول مندلیف را فلز های قلیایی خاکی نامیده اند ؟, تحقیق درباره تحقیق مقاله رایگان چرا گروه دوم جدول مندلیف را فلز های قلیایی خاکی نامیده اند ؟, مقاله درباره تحقیق مقاله رایگان چرا گروه دوم جدول مندلیف را فلز های قلیایی خاکی نامیده اند ؟, تحقیقات دانش آموزی در مورد تحقیق مقاله رایگان چرا گروه دوم جدول مندلیف را فلز های قلیایی خاکی نامیده اند ؟, مقالات دانش آموزی در مورد تحقیق مقاله رایگان چرا گروه دوم جدول مندلیف را فلز های قلیایی خاکی نامیده اند ؟, موضوع انشا در مورد تحقیق مقاله رایگان چرا گروه دوم جدول مندلیف را فلز های قلیایی خاکی نامیده اند ؟
ثبت سفارش
عنوان محصول
قیمت