ما ارتباط بین تحمل گلوکز حاملگی و افزایش فشار خون ایجاد شده حاملگی را مورد ارزیابی قرار دادیم همچنین ارتباط فشار خون دوران حاملگی و پره اکلامپسی* با تحمل گلوکز حاملگی را مورد مطالعه قرار دادیم .
زنان ژاپنی باردار تحت یک آزمون تحمل گلوکز بنام GCT*
قرار گرفتندکه این آزمون در هفته27-24 (ماه ششم ) حاملگی با 50گرم گلوکز خوراکی واندازه گیری قند خون یکساعت بعد از آن انجام شد .درصورتیکه نتایج قندخون در تست اولیه بالاتر
از130 میلی گرم در دسی لیتر باشد این تست با 75 گرم گلوکز خوراکی پیگیری میشود.
ما یک معیار تشخیص در مورد مشکلات زایمانی ومشکلات ژنیکولوژی* بکار بردیم که در آن دیابت دوران حاملگی را بر اساس دو یا بیشتر از دو تست تحمل گلوکز مورد تشخیص قرار دادیم . تست تحمل قند طبیعی شامل زنانی بود که نتایج قند خون آنها کمتر از 130 میلی گرم در دسی لیتر میباشد. یا اینکه تست تحمل گلوکز دوم یا OGGT* نرمال باشد .فشار خون دوران حاملگی بصورت فشار بالاتر از 90/140 میلیمتر جیوه در اولین معاینه مشخص شد . علاوه بر آن این افراد نباید پروتئین اوری داشته باشند . پره اکلامپسی با فشار خون دوران حاملگی بعلاوه پروتئین اوری تشخیص داده شد.از 2651بیمار 49 خانم مبتلا به دیابت دوران حاملگی بودند و 139 بیمار تست تحمل گلوکز مختل در حد خفیف داشتند .
60بیمارفشار خون دوران حاملگی را نشان دادند و 58 بیمار مبتلابه پره اکلامپسی بودند. میزان بروز فشار خون حاملگی در افراد با تست تحمل گلوکز مختل یا دیابت دوران حاملگی برابر با 8/5تا2/8 درصدبودکه این میزان بصورت معنی داری بالاتر از گروه باتست تحمل گلوکز طبیعی بوده است .(1/4 درصد)
بنابراین : زنان ژاپنی با تست تحمل گلوکزمختل یک افزایش خطر برای ایجاد فشار خون حاملگی داشته اند.
پره اکلامپسی:توکسمی مراحل انتهائی حاملگی با هیپر تانسیون پروتئین اوری و ادم مشخص می شود. Pre eclampsia GCT : تست رقابتی گلوکز Glucos Challang Test ژنیکولوژی :شاخهای از علم پزشکی به بیماریهای دستگاه تناسلی زنانه می پردازد. Gynecology
OGTT: تست تحمل گلوکز خوراکی
Oral Glucos Tolerance Test
1- مقدمه
حاملگی همراه با دیابت وابسته به انسولین احتمال خطر یماریهای یا اختلالات افزایش فشار خون را افزایش می دهد.که شامل افزایش فشار خون حاملگی و همچنین پره اکلامپسی است. که ارتباط داردبا عوارض وبیماریها و مرگ ومیر قبل از تولد.
این افزایش فشار خون حاملگی بستگی دارد به فشار خون دست کم 90/140میلیمتر جیوه که اتفاق می افتد برای اولین بار در میانه حاملگی بدون پروتئین اوری .
پره اکلامپسی با فشار خون حاملگی در دسته بدون پروتئین اوری مشخص می شود .مطالعات قبلی به یک افزایش فشار خون حاملگی و پره اکلامپسی درمیان زنانی با دیابت شیرین حاملگی دلالت دارند..
علاوه بر آن چندین مولف نیز گزارش داده اند که زنان باردار با تحمل گلوکز مختل خفیف ممکن است ریسک ا فزایش فشار خون حاملگی و پره اکلامپسی ا داشته باشند. اگر چه برخی مطالعات دیگر نشان می دهد که ریسک افزایش گلوکز خون در دوران بارداری مخالف موضوع بالا بوده است . بنابراین اتفاق نظری راجع به بحث مورد نظردرباره افزایش گلوکزوفشار خون دوران بارداری بطورجدی وکلاسه بندی شده عموما"وجود
نداشته است .علاوه بر آ ن انواع مخصوص از اختلالات فشار خون دوران بارداری در زنان با تست تحمل گلوکز دوران بارداری محتمل همزمان می شود. تاکنون بیشتر مطالعات در باره تحمل گلوکز مختل حاملگی در مورد زنان سیاه پوست و زنان قفقازی انجام گرفته و درمورد زنان بومی آسیا محدودیت داشته است .
بروز تحمل گلوکز مختل بستگی دارد به نمونه های جمعیتی و معیار های تشخیصی . بعلاوه بروز بیماریهای افزاینده فشار خون در نژادهای مختلف گزارش شده است .ما در مطالعاتمان به این نتیجه رسید یم که رابطه ای بین تحمل گلوکز مختل در نتیجه قبل از زایمان به انضمام با افزایش فشار خون حاملگی و پره اکلامپسی در جمعیت زنان ژاپنی وجود دارد .
2- روش و مواد
یک باز نگری وتجدید نظر از یادداشتهای پزشکی برای 2651زن باردار ژاپنی انجام شده است کسانی که بطور کلی از ژوئن 1996 تا دسامبر 2000غربالگری شده اند از جهت دیابت شیرین حاملگی در بیمارستان دانشگاه کیو.
سن حاملگی در این مطالعه بر اساس طول فاصله پوبیس تا ناف در اولین سه ماهه حاملگی تشخیص داده می شد. خانمهای که حاملگی متعددوزنانی که نوزادانی با اختلالات مادرزادی و خانمهای که سابقه پزشکی عدم تحمل گلوکز داشتند یا از داروهای که متابولیسم گلوکزرا تحت تاثیر قرار می دهداستفاده میکردندازمطالعه خارج کردیم هرمورددرمحدوده27-24هفتگی بارداری تحت آزمایش استاندارد50گرم گلوکز خوراکی یک ساعته (GCT) قرارگرفتند. بدون توجه به حالت ناشتا بودن یا نبودن یک نمونه خون وریدی یکساعت بعداز خوردن 50گرم گلوکز خوراکی بعد یک تست 75 گرمی دو ساعته تحمل گلوکز خوراکی (OGTT) که این تست به عنوان یک تست تشخیصی اگر درجه گلوکز پلاسمای وریدی در تست GCTبیشتر از 130میلی گرم در دسی لیتر بود انجام می شد .
بر اساس حدود استفاده شده 75گرم دو ساعت بعد برای تست OGTTکه در نظر گرفته شده اگر دو مورد یا بیشتر از حدود تعیین شده زیر باشد:
* در حالت ناشتا 100میلی گرم در دسی لیتر
* یک ساعت بعد 180میلی گرم در دسی لیتر
* دو ساعت بعد 150میلی گرم دردسی لیتر
توسط جامعه مامائی و ژنیکولوژی ژاپن GDM* تشخیص داده شد.
تحمل گلوکز مختل خفیف بصورت یک سطح غیر طبیعی OGTTمشخص می شود . گروه با تحمل گلوکز طبیعی شامل زنان باGCTزیر 130میلی گرم در دسی لیتر یا سطح OGTTنرمال میشوند. همه زنانی که GDM داشتند با یک پروتکل دیابتی شدید درمان شدند تا غلظت گلوکز پلاسمادر حالت ناشتا به زیر 100میلی گرم در لیتر و غلظت تست دو ساعته به زیر 120میلی گرم در دسی لیتر برسد. هرگاه درمان رژیمی نمیتوانست این اهداف را برآورده کند انسولین درمانی آغاز می شد. زنان دارای تحمل گلوکز مختل هیچ درمانی جهت بهبود کنترل گلیسمی در خلال بارداری در یافت نکردند.اطلاعات کلینیکی ونتایج بارداری از تاریخچه بیمارستانی بیماران جمع آوری شد. موارد بر اساس شاخص حجم بدنی (BMI)* طبقه بندی می شدند که از تقسیم وزن (به کیلوگرم ) به قد( به سانتیمتر ) به دست می آید. به شرح ذیل :