تحقیق مقاله سکته قلبی

تعداد صفحات: 50 فرمت فایل: word کد فایل: 13936
سال: مشخص نشده مقطع: مشخص نشده دسته بندی: علوم پزشکی
قیمت قدیم:۲۹,۰۰۰ تومان
قیمت: ۲۴,۸۰۰ تومان
دانلود فایل
  • خلاصه
  • فهرست و منابع
  • خلاصه تحقیق مقاله سکته قلبی

    مقدمه

    بیماری شریان های کرونری در طی چندن سال ایجاد می‏شود و می‏تواند منجر به بروز آنژین قلبی، سکته قلبی و مرگ ناگهانی شود. بیماری کرونری قلب، شایع‏ترین علت مرگ و میر در انگلستان می‏باشد اکثر افراد، در اطراف خود کسانی را می‏شناسند که دچار سکته قلبی شده‏اند و بعضی ا زآنها هیچگونه علامتی از قبل نداشته‏اند. بیماری کرونری قلب در طی 50 سال گذشته شیوع بیشتری پیدا کرده که ما بعضی ا زعلل این افزایش را می‏دانیم. هدف از تألیف این کتاب دادن اطلاعاتی در مورد این بیماری به شما می‏باشد تا اگر به این بیماری دچار هستید، چه کارهایی را می‏توانید انجام دهید و یا برای پیشگیری از آن، چه اقداماتی باید صورت پذیرد.

    برای توصیف و شرح بیماری کرونری قلب و اثرات آن بر روی قلب، از اصطلاحات مختلفی استفاده می‏شود. این اصطلاحات عبارتند از : بیماری ایسکمیک قلب، ترومبوز کرونری، آنفارکتوس میو‏کارد MI ) ) و سکته قلبی.

    بیماری کرونری قلب می‏تواند باعث انواع مختلفی از مشکلات شود که مام این مشکلات به علت عدم اکسیژن رسانی کافی به عضله قلب ایجاد می‏شوند. شایع‏ترین این مشکلات عباتند از :

    آنژین : درد سینه در هنگام انجام فعالیت ایجاد می‏گردد. هر گونه فعالیتی می‏تواند  باعث روز این درد سینه (آنژین) شود. وقتی فرد استراحت می‏کند، این درد سینه بهبود می‏یابد.

    سکته قلبی : درد شدید سینه که براثر مرگ یک قسمت عضله قلب در هنگامی که خون‏رسانی به آن قسمت به طور کامل متوقف شده است، در سکته قلبی رخ می‏دهد.

    نارسایی قلبی : تنگی نفس و ورم کردن مچ پاها به علت عدم تلمبه کردن مناسب قلب و نارسایی قلب ایجاد می‏شود.

    نامنظم شدن ریتم قلب (آریتمی) : بی‏نظمی در ضربانهای قلب می‏تواند سبب تنگی نفس و طپش قلب شود.

    بیماری کرونری، تنها بیماری‏ای نیست که باعث گرفتار شدن قلب می‏شود، اما مهم‏ترین بیمار‏ی‏‏ای است که قلب را دچار مشکل می‏سازد. سایر مشکلات قلب عبارتند از:

    بیماری‏های مادرزادی قلب : غیر طبیعی بودن شکل قلب که از لحضه تولد در کودک وجود دارد.

    کاردیومیوپاتی‏ها : بیماریهایی هستند که عضلات قلب را دچا رمشکل می‏سازند.

    بیماریهای دریچه‏ای قلب : اختلال در هر یک از چهار دریچه‏ای که در قلب وجود دارد می‏تواند منجر به مشکلاتی گردد که به آنها بیماریهای دریچه‏ای قلب گفته می‏شود.

    تعداد افرادی به بیماری کرونری قلب دچار هستند در کشورهای مختلف،فرق می‏کند. این بیماری در کشورهای پیشرفته اروپایی، آمریکایی و استرالیا از شیوع زیادی برخوردار است اما در کشورهای عقب مانده جهان سوم، تعداد افراد مبتلا به بیماری کرونری قلب بسیار کمترمی‏‏باشد. به نظرمی‏رسد که این وضعیت به علت نحوه زندگی این افراد ایجاد می‏شود به طوری که افرادی که از کشورهای عقب مانده جهان سوم به کشورهای پیشرفته مهاجرت می‏کنند نسبت به سایر افراد کشور مادرشان، بیشتر دچار بیماری کرونری قلب می‏شوند. برای مثال، هندیهای که به انگلستان مهاجرت کرده‏اند بیشتر به بیماری کرونری قلب مبتلا می‏شود.

    درخود قاره اروپا هم از شیوع بیماری کرونری قلب، تفاوتهایی بین کشورهای مختلف آن وجود دارد. در جنوب اروپا، معمولاً این بیماری کمتر از کشورهای شمال اروپا ( اسکاندیناوی ) و انگلستان است که یک علت آن، نحوه رژیم غذایی مدیترانه‏ای می‏باشد. بسیاری از افراد عقیده دارند که رژیم غذایی مدیترانه‏ای که حاوی مقادیر زیادی سبزیجات تازه، سالاد، میوه، ماهی و مقدار نسبتاً کمی گوشت قرمز و لبنیات می‏باشد، می‏تواند در مقابل بروز بیماریهای قلبی، اثر حفظتی داشته باشد. گر چه توصیفاتی از بیماری کرونری قلب در گذشته‏های دور توسط پزشکان بیان می‏شد، اما تا بعد از جنگ جهانی دوم به عنوان یک بیماری شایع مطرح نبود. از بعد از جنگ جهانی دوم ، میزان بیماری کرونری قلب بخصوص در مردان جوان افزایش یافت. در ایالات متحده آمریکا ، حداکثر این افزایش درسال 1970 رخ داد و سپی میزان آن تا امروز درحال پایین آمدن است.

    همچنین در استرالیا، نیوزیلند و بریتانیا، این میزان در حال کاسته شده است. متأسفانه درکشورهای بلوک شرق سابق و روسیه، میزان شیوع بیماری کرونری قلب به طور سریعی امروزه در حال افزایش می‏باشد.

    گفتن این مطلب، غلو نمی‏باشد که امروزه اکثر تخت‏های بیمارستانی در بریتانیا توسط بیمارانی که  به نحوی به تصلب شرایین (سفت شدن رگها) دچار هستند،پرشده است وشایع‏ترین نوع این بیماری نیز بیماری کرونری قلب می‏باشد.بیماری کرونری قلب از مجموع‏تمام انواع سرطان‏ها شیوع بیشتری دارد. این بیماری در افراد مسن بیشتر شایع است و در مردها نیز چها برابر بیشتر از زن‏ها شیوع دارند. در مردان جوان ، بعد از تصادفات، بالاترین علت مرگ، بیماری کرونری قلب می‏باشد.

    چرا بیماری کرونری قلب این قدر درکشورهای پیشرفته شایع می‏باشد؟ هیچ کسی به طور مطمئن علت این موضوع را نمی‏داند، اما رژیم غذایی، استعمال دخانیات، عدم تحرک کافی و محرومیتهای به نظر می‏رسد که از عوامل مهم شیوع زیاد این بیماری در جوامع غربی باشد.

     

    درمان های جدید :

    در طی 10 سال گذشته، پیشرفتهای زیادی در درمان بیماری کرونری قلب پدید آمده است.

    داروهای جدیدی مثل داروهای از بین برنده لخته خون که بعد از سکته قلبی استفاده می‏شود

    ساخته شده  است. همچنین داروهای خوبی برای آنژین و پایین آوردن کلسبرول خون بوجود آمده است و نیز مطالب بیشتری در مورد داروهای قدیمی مثل بتابلوکرها و آسپیرین کشف شده است. این داروها نه تنها می‏توانند برای تسکین علایمی مثل درد استفاده شوند بلکه باعث بهبود تغییرات بیماری نیز می‏شوند.

    با این حال بزرگترین پیشرفت، در جراحی قلب و آنژیو پلاستی ایجاد شده است. جراحی بای‏پَس ( CABG یا پیوندی بای پس شریان کرونری ) می‏تواند باعث تغییر در زندگی بیمارن دچار آنژین قلبی شده و در تبعصی موارد همچنین موجب کاهش خطر ایجاد سکته‏های قلبی بعدی می‏گردد. آنژیوپلاستی روشی است که با استفاده از یک بالون (بادکنک) کوچک، رگهای باریک شده و یا مسدود شده، گشاد می‏گردند. این روش می‏تواند بسیار مؤثر باشد، بخصوص امروزه که از استنت‏های سیمی باریک برای باز باقی ماندن شریانها استفاده می‏گردد.

    تمام این مطالب،خبرهای خوبی هستند برای کسانی که دچار مشکلات قلبی شده‏اند،اما هدف ما باید پیدا کردن علل شیوع زیاد بیماری کرونری قلب و سعی در جلوگیری از ابتلاء به آن باشد.

     

     

    نکات اصلی

     

    بیماری کرونری قلب در کشورهای پیشرفته غربی یک از علل شایع مرگ ومیر می‏باشد.

    بیماری کرونری قلب درقرن بیستم شیوع زیادی پیدا کردکه امروزه از میزان این شیوع در کشورهای آمریکای شمالی و اروپای غربی در حال کاسته شدن است اما در کشورهای اروپای شرقی به سرعت درحال افزایش است.

    در مانهای جدید، شامل علمی جراح یبایپَس،کمک زیادی به بیمارن می‏کند اما هنوز هم پیشگیری بهتر از درمان است. 

     

    اشکال در کجاست ؟

    قلب یک تلمبه عضلانی است که در سینه قرار دارد و بطور  مداوم در حال کار کردن و تلمبه زدن است. قلب بطور شبانه‏روزی خون را به سرتاسر بدن تلمبه می‏کند در حدود 100.000 بار در روز قلب ضربان می‏کند. برای اینکه قلب بتواند این کار سنگین را انجام دهد، نیاز دارد که توسط شریانهای کرونری، به عضله خودش هم خونرسانی مناسبی صورت پذیرد.

     

    قلب چگونه کار می‏کند؟

    عملکرد اصلی قلب،تلمبه کردن خون قرمز و روشن که حاوی مقادیر زیادی اکسیژن و مواد غذایی است از طریق شریانها یبزرگ به سرتاسر بدن می‏باشد. وقتی اکسیژن این خون توسط بافتها برداشته شد، وریدها خون فاقد اکسیژن کافی را که به رنگ تیره‏تری در آمده است ار دوباره به قلب بر می‏گردانند. قلب دارای دو قسمت می‏‏باشد که هر قسمت آن به صورت یک تلمبه جداگانه عملب می‏کند.

     

    ساختمان داخلی قلب

    این شکل نشان دهنده دوجفت حفره قلب می‏باشد (یعنی دهلیز و بطن راست و چپ ). هر جفت حفره به صورت یک تلمبه مجزا عمل می‏کند. یک دریچه در قسمت خروجی هر حفره وجود دارد که از برگشت خون درمسیر غلط جلوگیری می‏کند.

    را که اصطلاحاً “ دهلیز“ می‏نامند، به صورت جمع کننده خون ورودی به قلب عمل می‏کنند و حفره‏های پایینی که به آنها “بطن“ گفته می‏شود، با انقباض خود باعث می‏شوند که خون از قلب به بیرون تلمبه شود قسمت راست قلب، خونهایی را که از وریدهای تمام بدن می‏آید را گرفته وبه سمت ریه‏ها تلمبه می‏کند تا اکسیژن ریه‏‏ها بتوانند وارد این خون شوند. قسمت چپ قلب، خونی را که از ریه‏ها خارج می‏شود راگرفته و سپس آن را به تمام قسمتهای بدن می‏فرستد تا نیازهای اکسیژن آنها را بر طرف نماید.

    برای اینکه به همه اعضاء و عضلات بدن برسد، باید با فشار زیادی تلمبه گردد. شما وقتی یک شریانتان بریده می‏شود، می‏بینید که خون با چه فشاری به بیرون فوراه می‏زند. برای اینکه این تلمبه زدن با قدرت کافی انجام شود، عضلات قلب باید خیلی قوی باشند و هیچگاه مثل سایر عضلات ( مثلاً عضلات پاها ) دچار خستگی نگردند. بنابراین، عضلات قلب نیاز دارند که خودشان به خوبی خونرسانی خود عضلات قلب، توسط شریانهای کرونری و شاخه‏های آنها صورت می‏پذیرد.

    آتروما

     

    تصلب شرایین ( سفت شدن شریان‏ها)، آترواسکلروز و آتروما (Atheroma) همگی یک چیز هستند. وقتی که شما به دنیا می‏آیید، رگهای خونی شما قابلیت ارتجاعی و الاستیک خوبی داشته و خون می‏تواند به راحتی از داخل آنها عبور نماید. اما بعد از چند سال، چربی‏ها شروع به رسوب کردن دردیواره رگهای شریان‏ها می‏کنند این رسوبها کم‏کم خود را به صورت توده‏ای ایجاد کرده، شریانها را تنگ نموده و باعث می‏شوند که جریان خون شریان‏ها کاهش یابد.

    وسعت این تغییرات و میزان بروز آنها، بستگی به مقدار چربی که در خون وجود دارد ( بویژه کلسترول LDL ) در افراد مختلف، متفاوت می‏باشد افرادی که دارای میزان بالایی از کلسترول LDL  درخونشان هستند، احتمال بیشتری دارد که به آترومای شدید دچار شوند،اما بعضی از تغییرات ممکن است وقتی که سن ما به میانسالی می‏رسد در همه ما ایجاد شوند.

    همچنان که قطعات آتروما افزایش می‏یابد، دیواره شریانها ضخیم‏تر و ضعیف‏تر شده و به تدریج باعث کاهش عبور جریان خون از آنها می‏شود این روند می‏تواند درهر عضوی از بدن ایجاد شود، بنابراین آتروما شریانهای مغز ممکن است منجر به بروز سکته مغزی شود، آترومای شریانهای دست و پا می‏توانند موجب قانقاریا و قطع عضو گردند و نیز آترومای شریانهای کرونری قلب می‏تواند منجر به سکته قلبی شود.

    روند سفت شدن شریانه ( تصلب شرایین ) به طور تعجب انگیزی می‏توانند به صورت تکه‏تکه در سراسر بدن و بخصوص در شریانهای کرونری ایجاد شوند. باریک شدن می‏تواند فقط در تمام یک شریان یا قسمتی از یک شریان ایجادشود و این موضوع می‏تواند در نحوه تصمیم‏گیری برای درمان آن بسیار اهمیت داشته باشد.

    در بیماری کرونری قلب، پزشکان اغلب به بیمارن خود می‏گویند که یک، دو یا سه رگ قلب آنها دچار مشکل شده است. درمواردی که آنها می‏گویند سه رگ دچار مشکل شده است منظور این است که دو شاخه اصلی شریان کرونری چپ به همراه شریان کرونری راست گرفتار شده است. معمولاً گرفتاری یک یا دو شریان کرونری را می‏توان با استفاده از داروها با آنژیوپلاسی درمان نمود، اما وقتی که هر سه شریان کرونری دچار مشکل هستند، معمولاً نیاز به عمل جراحی “بای پَس“ می‏باشد.

     

    ترومبوز

     

     ترومبوز یک اصطلاح پزشکی است که به معنی “لخته“ می‏باشد لخته یک فرایند طبیعی بدن است که درهنگامی که ما زخمی می‏شویم و خونریزی می‏کنیم، باعث می‏گردد که خونریزی ما متوقف شود. در مواقعی که لخته‏های ناخواسته در بدن ایجاد می‏شود،  ضد انعقادها و رقیق کننده‏های طبیعی خون که درگردش خون وجود دارند، این لخته‏ها را به طور طبیعی از بین می‏برند.

    وقتی که یک رگ خونی آسیب می‏بیند، یک مجموعه از مواد شیمیایی در بدن ترشح می‏شوند که باعث تشکیل یک لخته و بند آمدن خون از رگ می‏گردد. دربیمای کرونری قلب، یک لخته خون تشکیل می‏شود که علت آن آسیب خارجی به رگ نمی‏باشد بلکه بر اثر صدماتی که چربی‏ها به دیواره داخلی رگ وارد می‏کنند، لخته تشکیل می‏شود.

    بطور طبیعی، دیواره داخلی پوشاننده رگها صافل بوده و باعث ایجاد لخته نمی‏گردد. وقتی که آتروما ایجاد می‏شود دیواره رگها دیگر صاف نبوده و د رسطح آن شکافهایی ایجاد می‏گردد.

    سلولهای کوچک خون به نام “پلاکتها“ به این شکافها چسبیده و به پرُ کردن آنها کمک می‏کند. اگر این شکافها کوچک باشند هیچ مشکلی پیدا نخواهد شد،اما وقتی شریانها باریک می‏شوند حتی یک لخته کوچک هم می‏تواند در جلوگیری از عبور جریان خون مؤثر باشد. امروزه ما می‏دانیم که چنین فرایند، باعث بدتر شدن ناگهانی آنژین‏ها می‏شود که اصطلاحاً به آن “آنژین ناپایدار“ گفته می‏شود. در یک سکته قلبی یک فرایند نسبتاً متفاوت باعث ایجاد مشکل می‏گردد. رسوبات چربی در شریان‏ها فقط حاوی چربی نمی‏باشند، بلکه توسط بافتهای آسیب دیده که بوسیله خود کلسترول ایجاد شده نیز محاصره شده‏اند. به همین دلیل در بالای رسوبات چربی ،یک کلاهک سفت فیبروز ایجاد می‏شود. هرگونه استرس یا فشار ناگهانی می‏تواند باعث جدا شدن این کلاهک شده و موجب یک منطقه وسیع‏ترِ آسیب دیده در دیواره شریان شود. این وضعیت می‏تواند باعث

     

    نحوه پیدایش ترومبوز

    فرایند ترومبوز (تولید لخته خون ) ممکن است در اثر وارد آمدن آسیب به دیواره رگهای خونی شروع شود. لخته‏ای که در این موارد ایجاد می‏گردد ممکن است باعث انسداد جریان خون در رگ شود.

    تشیکل لخته‏های بزرگتری شده که معمولاً شریان را مسدود می‏شازد. در چنین مواقعی خون نمی‏تواند از این لخته عبور کرده و به عضلات قلب برسد و در نتیجه، آن قسمت از عضله قلب خواهدمرد.

    بنابراین، ترومبوز یکی از مشکلات اصلی در بیماری کرونری قلب می‏باشد. ترومبوز،علت بروز اکثر موارد بدتر شدن ناگهانی آنژین و اکثر سکته‏های قلبی می‏باشد. همانگونه که بعداً خواهیم دید، درمانهای جدیدتر و مؤثرتر بیماری کرونری قلب با اثر بر روی از بین بردن این لخته‏ها و جلوگیری از تشکیل مجدد آنها، کار خود را انجام می‏دهند. داروهای گران قیمت و پیچیده‏ای که می‏توانند در یک سکته قلبی باعث حل شدن این لخته‏ها شوند و نیز داروهای ساده و ارزان قیمتی مثل آسپرین که می‏توانند از تشکیل این لخته‏ها جلوگیری کنند، امروزه  در دسترس هستند .

  • فهرست و منابع تحقیق مقاله سکته قلبی

    فهرست:

    ندارد.
     

    منبع:

    ندارد.

تحقیق در مورد تحقیق مقاله سکته قلبی, مقاله در مورد تحقیق مقاله سکته قلبی, تحقیق دانشجویی در مورد تحقیق مقاله سکته قلبی, مقاله دانشجویی در مورد تحقیق مقاله سکته قلبی, تحقیق درباره تحقیق مقاله سکته قلبی, مقاله درباره تحقیق مقاله سکته قلبی, تحقیقات دانش آموزی در مورد تحقیق مقاله سکته قلبی, مقالات دانش آموزی در مورد تحقیق مقاله سکته قلبی, موضوع انشا در مورد تحقیق مقاله سکته قلبی
ثبت سفارش
عنوان محصول
قیمت