آب بسیار که محوطه وسیعی را فرا گیرد و به اقیانوس راه دارد را دریا گویند؛ مجموع آب های شور که جزء اعظم کره زمین را می پوشاند و تقریباً سه چهارم سطح زمین را در بر گرفته و در نیمکره جنوبی بیشتر از نیمکره شمالی زمین را فرا گرفته است.
عنوان دریا معمولاً برای دریاچه های شور هم که فاقد مجرای خروجی طبیعی اند نیز استفاده می شود، مانند دریای خزر که دریاچه ای بزرگ است، و دریاچه گالیله که یک دریاچه کوچک با آب شیرین و مجرای خروجی طبیعی است.
عمق دریاها مختلف و تغییر پذیر است و در بعضی نقاط بین 12،000 تا 15،000 متر می باشد. ته دریاها مانند سطح زمین ناصاف و غیر مسطح می باشد و در زیر آب دره هایی موجود است شبیه به دره هایی که در کوه های بسیار مرتفع مشاهده می کنیم و جزیره های کوچک و کم وسعت نیز قله های کوه های مرتفع زیر دریا هستند.
دریاهای منشعب از اقیانوس
لیستی از دریاها که به وسیله اقیانوس ها تقسیم شده اند:
اقیانوس آرام (کبیر(
اقیانوس آرام بزرگترین اقیانوس جهان می باشد. وسعت این اقیانوس حدود 166 کیلومترمربع و عمق متوسط آن 4188 مترمی باشد و دریاهای منشعب از آن عبارتند از:
دریای برینگ
دریای کرتز
دریای اختسک
دریای چین شرقی
دریای چین جنوبی
دریای سولو
دریای فیلیپین
دریای فلورز
دریای باندا
دریای تاسمانی
دریای زرد
دریای کرال
دریای مرجان
خلیج کالیفرنیا
خلیج آلاسکا
اقیانوس اطلس
وسعت اقیانوس اطلس حدود 83 میلیون کیلومتر مربع در بین قاره امریکا و قاره های اروپا و آفریقا واقع است. عمیق ترین ناحیه این اقیانوس 9200 متر و در شرق جزیره پورتوریکو است.
دریاهای منشعب از این اقیانوس عبارتند از:
دریای شمال
دریای بالتیک
دریای مدیترانه
دریای آدریاتیک
دریای سیاه
دریای جونین
دریای لیگورین
دریای مرمره
دریای کریت
دریای لابرادور
دریای مانش
خلیج گینه
خلیج بیسکای
خلیج مکزیک
خلیج جیمز
خلیج هودسن