تحقیق مقاله انواع چربی های خون

تعداد صفحات: 6 فرمت فایل: مشخص نشده کد فایل: 18962
سال: مشخص نشده مقطع: مشخص نشده دسته بندی: علوم پزشکی
قیمت قدیم:۷,۰۰۰ تومان
قیمت: ۴,۸۰۰ تومان
دانلود فایل
کلمات کلیدی: N/A
  • خلاصه
  • فهرست و منابع
  • خلاصه تحقیق مقاله انواع چربی های خون

    آیا تا به حال فکر کرده اید که آزمایش اندازه گیری چربی خون چیست؟

    آیا می دانید کلسترول ، HDL ، LDL و تری گلیسیرید چیستند؟

    آیا می دانید کلسترول چگونه به وجود می آید؟

    کلسترول به دو طریق در بدن به وجود می آید:

    1- بدن خودش کلسترول می سازد. بیشترین کلسترول را کبد می سازد و مقدار آن، روزانه در حدود 1000 میلی گرم می باشد.

    2- کلسترول وارد شده به بدن، از طریق خوردن مواد غذایی از جمله: گوشتقرمز، مرغ، ماهی و لبنیات. انجمن قلب آمریکا توصیه کرده است که هر فرد باید روزانه کمتر از 300 میلی گرم کلسترول مصرف کند تا دچار بیماری نشود.

    لازم به ذکر است که میوه ها ، سبزیجات، روغن های گیاهی، غلات و آجیلدارای کمترین مقدار کلسترول و زرده تخم مرغ و گوشت ها دارای بیشترین مقدار کلسترول هستند.

    بدن ما نیاز به کلسترول دارد تا بتواند اعمال خود را به درستی انجام دهد.

     

    کلسترول، HDL، LDL و تری گلیسیرید

    * کلسترول در خون حل نمی شود و توسط لیپوپروتئین ها وارد سلول می شود و از آن خارج می گردد. (لیپوپروتئین ترکیبی از پروتئین و چربی است و چربی را در خون حمل می کند.) وجود کلسترول در کبد، نخاع و مغز ضروری است. کلسترول در ساخت و نگه داری سلول ها، برخی هورمون ها، ساخت ویتامین D و جذب ویتامین های محلول در چربی نقش دارد. مقدار مناسب کلسترول کمتر از 200 میلی گرم در دسی لیتر است.

    *HDL  یا لیپوپروتئین با چگالی بالا به نام "کلسترول خوب" معروف می باشد.  HDL دارای مقدار زیادی پروتئین و مقدار کمی کلسترول می باشد. این نوع لیپوپروتئین، کلسترول را از خون برمی دارد و به کبد می برد.

    HDL از قلب محافظت می کند و مقدار کم آن ( کمتر از 40 میلی گرم در دسی لیتر) در خون می تواند یکی از عوامل ایجاد بیماری های قلبی باشد. مقدار مناسب HDL برابر و یا بیشتر از 60 میلی گرم در دسی لیتر می باشد.

    * LDL یا لیپوپروتئین با چگالی کم به نام "کلسترول بد" شناخته می شود. LDL دارای مقدار زیادی کلسترول و مقدار کمی پروتئین می باشد. وظیفه LDL حمل کلسترول و دیگر چربی ها در خون است.

    افزایش LDL در خون می تواند باعث باریک و سخت شدن رگ های تغذیه کننده ی قلب و مغز و به دنبال آن بروز بیماری های قلبی و مغزی شود. مقدار مناسب LDL کمتر از 100 میلی گرم در دسی لیتر است.

    * تری گلیسیرید، همان چربی است که در غذا وجود دارد. اگر کالری زیادی وارد بدن شود، بدن مقدار اضافی کالری را به تری گلیسیرید تبدیل کرده و در سلول های چربی ذخیره می کند. چاقی و اضافه وزن، عدم تحرک ، سیگار کشیدن، مصرف الکل و داشتن رژیم غذایی پرکربوهیدرات از عوامل افزایش دهنده تری گلیسیرید خون می باشد. مقدار مناسب تری گلیسیرید کمتر از 150 میلی گرم در دسی لیتر می باشد.

    فردی که دارای تری گلیسیرید بالاست، LDL بالا و HDL پایینی خواهد داشت.

    برخی از آزمایش ها برای اندازه گیری کلسترول خون

    1- نسبت HDL به  LDL: به طور مثال اگر شخصی مقدار HDL خونش 50 میلی گرم در دسی لیتر باشد و مقدارLDL  آن 150 میلی گرم بر دسی لیتر باشد، نسبت HDL به  LDL برابر 0/33 خواهد شد. اگر نسبت HDL به  LDL بالاتر از0/4باشد، نشان دهنده این است که شخص در حالت طبیعی قرار دارد.

    2- نسبت  LDLبه  HDLرا باید به میزان 2/5 به 1 برسانیم تا از نازک شدن رگ ها جلوگیری نماییم.

    3- نسبت کلسترول به HDL به این ترتیب است که اگر شخصی مقدار کلسترول کامل خونش 200 میلی گرم بردسی لیتر باشد و مقدار HDL  آن شخص 40 میلی گرم بر دسی لیتر باشد، نسبت کلسترول به HDL آن برابر 5 به 1 خواهد بود. برای جلوگیری از بیماری قلبی باید این نسبت را به کمتر از 3/5 به 1 برسانیم.

    برای کاهش مقدار LDL چه باید کرد؟

    * از مصرف زیاد چربی ها و کلسترول دوری کنید.

    * از افزایش کالری دریافتی بپرهیزید.

    * تحرک و فعالیت بدنی را زیاد کنید.

    * وزن خود را ثابت نگه دارید.

    برای افزایش مقدار HDL به این نکات توجه کنید:

    - 3 بار در هفته و هر بار حداقل 20 دقیقه ورزش کنید.

    - از مصرف چربی های اشباع (گوشت ها و لبنیات پرچرب) و هیدروژنه (روغن نباتی جامد) دوری کنید.

    - سعی نکنید با رژیم های لاغری بسیار کم کالری، وزن خود را سریعا کاهش دهید. بلکه اجازه دهید تا با رژیم غذایی صحیح، وزنتان کم شود.

    برای کاهش کلسترول خون این موارد را رعایت کنید:

    1- به جای تماشا کردن تلویزیون و انجام بازی های کامپیوتری ، در تیم های ورزشی شرکت کنید و یا به کلاس های ورزشی بروید. به طور کلی، از یکجا نشستن جدا دوری کنید.

    2- تنقلات پُرکالری  و چرب و غذاهای آماده را کمتر مصرف کنید.

    3- مراقب باشید تا دچار چاقی نشوید.

    4- از مصرف نوشیدنی های الکلی خودداری کنید.

    برای کاهش تری گلیسیرید چه باید کرد؟

    * ورزش کنید.

    * رژیم غذایی کم چربی داشته باشید.

    * از لبنیات کم چرب استفاده کنید.

    * چربی های گوشت و پوست مرغ را دور بیاندازید.

    * غذای خود را با روغن های گیاهی از قبیل: کانولا ،ذرت و زیتون درست کنید.

    * غذاهای پرفیبر را زیاد مصرف کنید.

    * از مصرف شیرینی و نوشیدنی های شیرین خودداری کنید.

    * از نوشیدن الکل دوری کنید.

    * پُرخوری نکنید.

    * با چنگال و آهسته غذا بخورید و غذایتان را خوب بجوید تا به معده تان فرصت دهید به شما بگوید که دیگر سیر شده اید!

    * وزن خود را متعادل نمایید.انواع چربی ها و منابع غذایی آنها

    آیا تا به حال فکر کرده اید که چرا چربی ها را به دو قسمت تقسیم بندی می کنند؟ آیا می دانید چرا یکی از چربی ها برای بدن خوب است و دیگری بد؟ اصلاً چرا نام غیر اشباع و اشباع را بر چربی ها گذاشته اند؟

    چربی اشباع و غیر اشباع چیست؟

    چربی ها دو نوع هستند: اشباع و غیر اشباع. هر دوی این چربی ها به ازای هر یک گرم، 9 کالری انرژی تولید می کنند. ولی اثرات این دو بر روی کلسترول خون متفاوت می باشد.

    چربی اشباع که جامد است، در غذاهای حیوانی و غذاهای فن آوری شده و روغن بعضی از مواد گیاهی از قبیل: روغن خرما، روغن نارگیل و کره کاکائو یافت می شود. این چربی باعث افزایش کلسترول بد می شود و کلسترول وارد خون می گردد.

    چربی غیر اشباع در روغن زیتون، گردو، آجیل، غذاهای دریایی و تخم مرغ یافت می شود. این چربی برعکس چربی اشباع، باعث کاهش تری گلیسیرید ها (اسیدهای چرب) و افزایش کلسترول خوب و کاهش کلسترول بد می گردد و به این طریق کلسترول وارد کبد می شود.

    چربی های اشباع در دمای معمولی جامد، ولی چربی های غیر اشباع در دمای معمولی مایع هستند.

    چربی غیر اشباع برای ساخت سلول های مغز، سلامت قلب و نیز برای اعصاب چشم خوب می باشد.

    در حدود 20 سال پیش، محققان یکی از انواع چربی های غیر اشباع را یافتند و آن را " امگا 3 " نامیدند و چون این چربی در بدن ساخته نمی شود، به همین خاطر یکی از چربی های ضروری برای بدن است.

    امگا 3 موجب کاهش چربی و فشار خون می شود و جلوی ضربان نامنظم قلب را می گیرد.

    امگا 3 در تن ماهی، ماهی ساردین ، ماهی سالمون و تخم مرغ و.... می باشد.

  • فهرست و منابع تحقیق مقاله انواع چربی های خون

    فهرست:

    ندارد.
     

    منبع:

    ندارد.

تحقیق در مورد تحقیق مقاله انواع چربی های خون, مقاله در مورد تحقیق مقاله انواع چربی های خون, تحقیق دانشجویی در مورد تحقیق مقاله انواع چربی های خون, مقاله دانشجویی در مورد تحقیق مقاله انواع چربی های خون, تحقیق درباره تحقیق مقاله انواع چربی های خون, مقاله درباره تحقیق مقاله انواع چربی های خون, تحقیقات دانش آموزی در مورد تحقیق مقاله انواع چربی های خون, مقالات دانش آموزی در مورد تحقیق مقاله انواع چربی های خون, موضوع انشا در مورد تحقیق مقاله انواع چربی های خون
ثبت سفارش
عنوان محصول
قیمت