مقدمه :
قارچ کمبوجا که متشکل از کشت های همزیست سلولهای مخمر از دسته ساکاروز ماسیس (Saccharomyces ) باباکتری های میله های شکل زیلی نوروم (Xy linorom ) ویک توده تقریبا کرم رنگ ژله ای مانند ،به ندرت ممکن است چندین نفر درروز به WILD ROSE COLLEGE مراجعه نکنند و خواهان اطلاعاتی در مورد چای کمبوجا ویا ((چای قارچ))نباشند.
لذا این بهترین فرصت است که مجموعه اطلاعات طبی که نمایانگر کلیه خواص ومنابع این گیان معجزه گر است تنظیم شود وبه علاقه مندان ارائه شود.
نخستین اطلاعات مربوط به کمبوجا نشانه گرقدمت 2000 ساله این گیاه است براساس مدارک موجود نام این قارچ از نام یک پزشک ژاپنی به نام کمبو گرفته شده است ،گرچه کمبوجا نام نوعی قارچ است، اما در واقع به عنوان یک نوشیدنی موردمصرف قرار میگیرد.
1- Wild ros college مرکز پژوهشی است در شهر Calgary کانادا که تحقیقات گسترده ای در مورد امراض توسط انواع دارو های گیاهی انجام میشود
مکانیسم عمل:این نوشیدنی، ترکیبی از چای معمولی وشکر میباشد که با استفاده از قارچ کمبوجا تخمیر شده وساختار شیمیایی آن تغییر کرده است.معمولا تولید فراوردهای تخمیری در دو مرحله انجام میشود.
1- فاز رشد میکرو ارگانیسم ها ( موجودات ذره بینی )
2- فاز تشکیل فراوردها بوسیله سلول های بالغ که از لحاظ بیو شیمیایی اسیدیته محیط ، میزان هوادهی (اکسیژن رسانی) ودرجه حرارت مناسب، عمل تخمیر را کنترل میکند، اسید گلو کورونیک موجود در این نوشیدنی که در اثر تخمیر چای شیرین در تاریکی ودر حرارت مناسب ایجاد میشود ، برای ساخت پلی ساکارید ها ی مهمی نظیر ماده اصلی سازنده غضروف وماده مخاطی وزجاجیه چشم بکار رفته است ووجود آن باعث دفع مواد زائد وسموم از بدن میشود.
- تاثیرات مصرف:
بسیاری از متخصصان کمبوجا، نوشیدن این چای تخمیر شده را بعنوان یک ماده مدرن توصیه میکنند. انها همچنین معتقدند این چای بر بیماری آرتریو-اسکلروز یا( گرفتگی شریانهای خونی ) که موجب سکته میشود، موثر است.
این نوشیدنی نه تنها یک ماده موثر در درمان بیماری ها میباشد ، بلکه به عنوان تنظیم کننده کار اندامهای داخلی بدن بویژه کبد نیز مطرح میشود.خاصیت دیگر کمبوجا تاثیری است که در عادی سازی غشاء سلولی دارد. حتما میدانید که هم سلولهای بدن دارای دیواره بسیار نازکی هستند که به آن غشاءیعپرده سلول میگوینداین پرده برخلاف نامش ، هیچ شباهتی به پرده اتاق ندارد ، بلکه یک غشاء زنده وفعال است.
به این معنی که ورود وخروج مواد را به داخل سلول کنترل میکند. اگر این حالت زنده وفعال بودن غشای سلول به دلیلی از بین برود ورود وخروج قندونمک از کنترل خارج میشود. بعضی مواد که نباید وارد سلول شوند،وارد میشوندوبعضی ها که نباید از آن خارج شوند ، خارج میشوند واین وضع منجر به انواع بیماری های سخت وهولناک میشود. از تجربیات مصرف کنندگان چای کمبوجا بر میآید که این ماده میتواند فلور روده ای را تنظیم کند، (در اصطلاح به باکتری های داخل روده ،فلور میگویند) کمبوجا هم مانند چای ترش ودوغ، خمعیت باکتری های روده را افزایش میدهد وآنها را به حد طبیعی ولازم میرساند. کمبوجا غیر از آن که سلولهای بدن را مقاوم میسازد متابولیسم را نیز هماهنگ میکند. از خواص دیگری که برای ا ین نوشیدنی بر- شمرده اند ،ایفای نقش کمبوجا بعنوان آنتی بیوتیک است، یعنی در مواردی مشاهده میشود که اثرات ضد میکروبی دارد. خاصیت بسیار مهم دیگر کمبوجا برقراری تعادل در حالت اسیدی- قلیایی بدن است. میدانیم که به طور طبیعی
مایعی که سلولهای بدن در آن شناور هستند،حالت اسیدی ضعیف دارند.نیز میدانیم که بسته به نوع موادی که هر فرد در رژیم غذائیش مصرف میکند،محیط بدن میتواند از حالت اسید خارج شود وقلیای گردد.
محیط اسیدی،لازمه انجام بسیاری از فعل و انفعالات شیمیایی بدن یا همان متابولیسم است . بنابر این درصورتی که محیط سلولهای بدن قلیایی گرددبسیاری از واکشهای شیمایی درون سلولی بدن روی میدهد. نتیجه این تغییر محیط از حالت اسیدی به قلیایی ،مناسب شدن محیط برای پیدایش صدها بیماری سخت ومهلک است . کمبوجا میتواند این تعادل ظریف حالت اسیدی رادر بدن ایجاد کند و آنرا حفظ کند. همچنین کمبوجا واکنش شیمایی مرسوم به گلیکولیز را کاهش میدهد. گلیکولیز به عملی گفته میشودکه درون سلول های ماهیچه بدن روی میدهد وطی آن گلیکوژن (که قند ذخیره شده در داخل بدن است) شکسته شده ومورد استفاده قرار میگیرد ولاکتیک آزاد میشود.
اسید لاکتیک همان ماده اضافی یا زائد است که موجب خستگی ماهیچه ها میشود هر چه اسی لاکتیک کمتر تولید شود، خستگی عضله ها دیرتر یا کمتر روی میدهد. پزشکان معتقدند چای کمبوجا یک ماده غذایی مکمل به حساب میآید که مصرف آن سیستم دفاعی بدن را تقویت کرده وموجب جلوگیری از بیماری ها میشود. دکتر ماکیسم بینگ در سال 1928 در باره این قارچ نوشت: قارچ کمبوجا دارای ماده موثر برای مقابله با سختی رگها وعروق ، نقرس وتنبلی رودهاست. مصرف این چای بویژه آثار مطلوبی در رفع سختی رگهای کلیه و
مویرگهای مغزی دارد ولی در مقابله به سختی رگهای قلب از تاثیر کمتری برخوردار است. کامبوجا ارگانیسمی است کهباید آنرا به دقت پرورش داد وگفته می شود که دریافت وجه در ازای آن ممنوع میباشد یعنی همواره باید آنرا به دیگری هدیه داد.
با گذشت زمان وانجام تحقیقات مختلف ، افسانه کامبوجا وخواص گوناگون آن هرروز بیشتر روشن وثابت میشودبه طوری که این نوشیدنی نه تنها یک ماده موثر در درمان بیماری ها میباشد بلکه به عنوان تنظم کننده کار اندام های داخلی بدن بویژه کبد مطرح میشود .
ازآغاز سال های 1980 میلادی در اروپا وآمریکا مشاهده افتتاح انواع موسسات ومراکزی بوده ایم که داروها ومواد طبیعی وگیاهی را ارائه میدهند .اقلام مذکور دقیقا جایگزین انواع قرصها وشربتها وبه طور کلی داروهای نسخه ای شده اند،اما بدون داشتن عوارض سوءجانبی داروهاوفراوردهای شیمیایی باید متذکر شویم که یکی از اقلام بسیار مهم صادراتی چین به سایر کشورها انواع گیاهان دارویی است .قارچ کمبوجا یا قارچ (معجزه گر) یکی از این مواد طبیعی است که بخصوص در سال های اخیر در سطح جهانی مورد توجه قرار گرفته است . استفاده کنندگان ازین قارچ شادابی سلامت وکامیابی خودرا مدیون این قارچ میدانند . امیدواریم شما نیز به نتیجه مذکور دست یابید وشاهد منافع سرشار کمبوجا باشید.
بخش اول :
تاریخچه پربار قارچ کامبوجا :
همانند بسیاری از پدیدهای باستانی به طور حتم ویقین نمی توان که زادگاه اولیه کمبوجا کجاست . اما نکته مسلم این است که گامبوجا شرقی است وزادگاه اولیه آن کشور چین است . یکی از پژوهشگرانی که در زمینه گیاهان دارویی تحقیقات گسترده ای نموده است معتقد است که زادگاه اولیه کامبوجا خاور میانه است واز طریق چین به اروپا وامریکا رفته است . علت این نظریه این است که در نتیجه تجربه دیده شده ، کامبوجا داری گلسنگی است که خاصیت ضد باکتری داردUsinc Acid وبساری ثابت نموده اند که ماده اصلی انگبین است . در انجیل ،کتاب مقدس مسیحیان به انگبین اشاره وآنرا به غذای بهشتی نامیده اند.
به هر صورت شواهد دلالت بر این امر دارد که کامبوجا از طریق بازرگانانی که تجارت ادویه مینمودند وبیشتر بین کشور های مدیترانه وشرق دورمسافرت میکردند،توسط کاروانهای تجارتی به غرب شناسانده شده اند .نخستین نشانه ای که دلالت به وجود این قارچ دارد در چین یافته شده است وتاریخ آن دقیقا به دوهزارو دویست وهجده سال پیش یعنی همزمان با دوره سلطنت پادشاه Tsin تزین درچین است که کامبوجا در این نسخه تاریخی (چای جاودانگی )نامیده شده است، نتنها در چین باستان بلکه امروزه در چین کامبوجا به عنوان همان (چای جاودانگی) قرون گذشته قدر وارزش خاصی در میان عامه مردم دارد.در ابتدا تصور میشد کامبوجا نوعی اسفنج دریایی است که توسط ماهیگیران صید شده است وچون خاصیت یدی آب دریا شناخته شده بود لذا این اسفنج را از خاصیت یدی مستثنی نمی دانستند. از سوی دیگر در انیستیتو مرکزی باکتریولوژی مسکو تحقیقات فراوانی بر روی کامبوجا صورت گرفته است ابتدا گفته میشد که این قارچ نوعی گلسنگ است که دو میلیون پانصد هزار سال پیش تعاون قارچ وجلبک پدید امده است، وپیوسته شدن جلبک به قارچ سبب ادامه حیات جلبک در محیط خشک گشته است.
علم طب گیاهی Phytotherapy به خواص گوناگون پی برد در نتیجه اکنون کامبوجا در بین مردم روسیه از نقطه نظر درمانی جای بخصوصی دارد. در سالهای کنونی محققین غربی پس از مطالعات گوناگون معتقد شده اند که کمبوجا تعاونی از میکرو ارگانیسم هایی است که شامل همزیستی باکتری ونوعی خمیر ترش Yeast میباشد، نه جلبک نه گلسنگ ونه اسفنج،زیرا گلسنگ برای ادامه حیات به نور برای فتوسنتز احتیاج دارد ، در حالی که کمبوجا در تاریکی تکثیر کامل مییابد .پس کمبوجا نمی تواند گلسنگ باشد . در اروپا نخستین سندی که به کامبوجا اشاره میکند ،سندی آلمانی است که در سال 1913 نگاشته شده است ،متن سند چنین است : ((روسها از چای مخصوص استفاده میکنند که معتقدند داروی تمام دردها است.)) در سالهای جنگ اول جهانی کامبوجا به تمام اروپای شرقی واروپای مرکزی را یافت وآنرا مردم به عنوان (داروی گیاهی خانگی شفابخش )قلمداد میکردند . در سالهای جنگ جهانی دوم در آلمان به علت جیره بندی شکر وعدم دسترسی عامه به ان ،تهیه وتکثیر کمبوجا ممکن نبود لذا تکثیر واستفاده ازآن چند صباحی به دست فراموشی سپرده شد .
پس از اتمام جنگ ،مصرف این قارچ دوباره در بین مردم ار سر گرفته سر وفزونی نیزیافت .
- ریشه نام کامبوجا :
بنا به اظهارات دکتر وید نیگر Weidninger این لغت از زبان ژاپنی گرفته شده است وشامل دو سیلاب میباشد .1- کامبو 2- جا(کامبو) در زبان ژاپنی به معنی جلبک قهوه ای . و(جا) همان چای است .البته برخی نیز میگویند که کامبوجا نام یک پزشک کره ای است که امپراتور ژاپن رادرسال 415پس از میلاد توسط یک چای مخصوص معالجه نمود.
- نتایج تحقیقات علمی:
در حدود سالهای 1929 میلادی یک گروه تحقیقاتی در پراگ (جمهوری چک )
تحت نظر دکتر هرمان اثرات کلسترول ،فشار خون وتصلب شرائین را بر روی تعدای گربه مورد مطالعه قرار داند. میدانیم که تصلب شرائین یکی از علل اصلی حمله قلبی وسکته مغزی میباشد. این امر نیز در میان گربه ها نیز کاملا صحت دارد یعنی در گربه نیز تصلب شرائین سبب سکته قلبی ومغزی میشود
گروه متخصصین به گربه های تحت ازمایش به طور مدام کامبوجا دادند پس از مدتی متوجه شدند که میزان کلسترول آنها به حد طبیعی رسیده است وهمچنین فشار خون آنها کاملا طبیعی است .
تحقیقات دیگر این گروه روی خرگوشها در زمینه سنگ مثانه واثرات کامبوجا بر سنگ مثانه بود.. بار دیگر پس از مدتی استفاده از کامبوجا سنگهای فسفاتی مثانه خرگوشها حل شدند. این تحقیقات برای دانشمندان که همواره به دنبال یافتن چاره ای برای امراض مختلف میباشند بسیار لذت بخش است. اما بدیهی است که هنوز باید تحقیقات گسترده تر و جامع تری در این زمینه صورت گیرد.
در تحقیقات مفصلی که در مورد ناراحتی وتورم لوزه ها شده است تجربه نشان داده است که غر غره ودهان شویه کامبوجا از التهاب شدید لوزه ها کاسته وفرد مبتلا بهبود یافته است. در سال 1927 میلادی دکتر مادوس کتابی تحت عنوان ((متد های بیولوژیکی درمان )) به رشته تحریر در آوردکه در آن تاکید بر خاصیت متابولیسمی کامبوجا وتوانایی آن در بازسازی دیواره های سلولها شده اند . بع زبان ساده یکی از راه های جلوگیری از سخت شدن عروق ، نوشیدن چای کامبوجا است .
- قارچ در مقابل قارچ :
آیا کامبوجا توانایی مقابله با سرطان رادارد ؟ میدانیم که امروزه طب با کمک انواع داروها ، شیمی درمانی وپرتو درمانی به مقابله با سرطان شتافته اند . در بسیاری از موارد نیز به مبتلایان به سرطان نوشیدن کامبوجا توصیه میشود
گروه کثیری از این عده رضایت خویش را از مصرف کامبوجا اعلام نموده اند .به نظر بسیاری از متخصصین شاید این امر به علت خاصیت انرژی زایی کامبوجا میباشد . از آنجا که بیماران سرطانی همواره از عدم انرژی گلایه دارند وچون کامبوجا تولید انرژی میکند لذا کمک بزرگی به این افراد می باشد.
پزشکان همواره به دومسئله اساسی یعنی پیش بینی وتشخیص اعتقاد دارند .و این دو عامل را رمز حفظ سلامتی ومبارزه با امراض میدانند . اما راه سومی نیز وجود دارد که همانا جلوگیری میباشد . پزشکان به آثار موثر اسید لاکتیک دردرمان امراض معتقدند وثابت شده است که اسید لاکتیک مقابله گری قوی در برابر سلولهای سرطانی میباشد ؛بدون این که زیانی به سلولهای سالم بدن برساند . لاکتیک یکی از مواد اصلی است که درنتیجه تکثیر قارچ کامبوجا به وجود میآید . پس با نوشیدن این چای بدن نیرومند شده وبستر سرطانی که سلول های سرطانی برای رشد به آنها احتیاج دارند تضعیف میگرددوچون محیط مطلوب برای این سلول ها وجود نخواهد داشت پس با پالایش وباز گرداندن محیط داخلی بدن به حال طبیعی وهماهنگ نمودن وتنظیم PH بدن که امری حیاتی است سیستم دفاعی بدن شخص سرطانی نیرومند شده وقدرت را به دست میگیرد .
با پیشرفت سریع علم پزشکی ونوآوری های متعدد،معالجه سرطان توسط عمل جراحی وشیمی درمانی وپرتو درمانی صورت میگیرد وروز به روز نیز کشفیات جدیدی در این زمینه میشود. اما در بسیاری از موارد نیز شاهد ناکامی علم طب در مقابل این مرض مهلک میباشیم. هنگامی که مسئله مرگ و زندگی در میان باشد انسان برای نجات از درد وکاستن از آن وآلام خود به هر وسیله متوسل میشود . درمان گیاهی به خصوص با کامبوجا در بسیاری از موارد میتواند کمک فراوان به مبتلایان کرده واز سوی دیگر روزنه امیدی نیز برای افراد سرطانی باشد . یکی از کسانی که به قدرت کامبوجا از نظر درمان سرطان ایمان قاطع دارند وآنرا به همگان توصیه نموده است ، سولژ نیستین Alexander solzhenistyn نویسنده وبرنده جایزه نوبل معروف روسی است . اودر سال 1952 میلادی یعنی سال 1331 شمسی به سرطان مبتلا شد . دو سال در بیمارستان تاشکند تحت مداوا قرار گرفت . وی اظهار داشته که در تمام طی درمان خود از چای کامبوجا استفاده نموده است وسالهای بعد نیز این امر را ادامه داده است ونوشیدن کامبوجا را نیز به کلیه مبتلایان به سرطان همواره اکیدا توصیه کرده است.
بخش دوم:
انرژی بیشتر :
هنگامی که نخستین جرعه کامبوجا را بنوشید متوجه مزه ترش شیرین وگاز دار آن میشوید. شیرینی وگاز داری این نوشابه سبب گوارایی آن است.میدانیم که تولید کنندگان اغلب نوشیدنی ها از قبیل پپسی کولا، کوکا کولا،سون آپ و.....
از علاقه عامه مردم نسبت به نوشیدنی های شیرین ومفرح مطلع اند . لذا ترکیبات تولیدات خود را مطابق با سلیقه مردم تهیه کرده وبه بازار عرضه میکنند وفروش فراوان خود را تضمین مینمایند. پس اگر خواهان نوشیدنی سالم ومفرحی هستید که نه تنها طعمی جدید ومتفاوت دارد ، بلکه انرژی زا بوده ودر عین حال از نقطه نظر های گوناگون برای سلامتی مفید باشد جرگه مصرف کنندگان کامبوجا خوش آمدید،زیرا قارچ ((معجزه آسا)) نه تنها دارای طعمی جدید است ،بلکه متفاوت بو.دن مزه آن با طعم نوشابه های رایجی که به آن عادت داریم باعث میشود از آن دلزدگی احساس نکنیم از سئی دیگر چون همه ما با طعمهای مختلف ترش وشیرین مانند آب سیب وسکنجبین آشنایی داریم.
شباهت طعم کامبوجا به این دو ،به اضافه گاز داری آن سبب مفرح بودن آن-گردیده است. اغلب کسانی که کامبوجا را مصرف میکنند تنها برای رفع عطش نیست بلکه خواص گوناگون آن سبب شهرت ومعروفیت این قارچ شده است.
کامبوجا وهموتراپی:
شاید آگاه باشید که امروزه یکی از روشهای جدی مداوای سرطان که بسیار مورد توجه میباشد روش هموپاتیک است . متخصصین هموتراپی مصرف چای کامبوجا را به بیماران سرطانی خود توصیه میکنند بدین صورت که به علت خواص در مانی آن بحصوص هنگام درد کامبوجا به عنوان مکملی همراه دردهای مختلف مصرف میشود.
بازیافتن زندگی پر تحرک :
در آخرین سمیناری که در مورد کامبوجا وخواص آن در ایالت نوادا (آمریکا) برگزار شد گزارشات جالبی از چگونگی مصرف کامبوجا در نقاط مختلف جهان ارائه شد . به طور مثال گفته شد که کالج ورزشی ارتش آلمان پس از تحقیقات ومطالعات در مورد خواص کامبوجا ، اعلام نموده که انرژی زایی کامبوجا سبب موفقیت ورزشکاران میگردد لذا مصرف روزانه 200میلی گرم آن را در سه نوبت به ورزشکاران خود توصیه نموده اند . همچنین در این گزارشات قید شده است که به علت مصرف کامبوجا به هنگام تمرینات ورزشی بهبود فراوان در عملیات ورزشکاران مشاهده شده است. هنگام فعالیت های ورزشی عضلات ورزشکاران اسید لاکتیک Lactic Acid بیشتری را به علت شکسته شدن گلیکوژن Glycogen تولید میکند. پدیده مذکور را گلیکولیسیس Glycolysis نامیده میشود.