6 توصیه بنیادی برای پیشرفت در شغل
آمادگی خوب لازمه پیشرفت شغلی موفقیتآمیز است. باید دقیقاً مشخص کنید که از نظر شغلی به کجا میخواهید برسید، چه تواناییها و ویژگیهایی برای رسیدن به آن نیاز دارید، برای دستیابی به آن چه کاری باید انجام دهید.
توصیه اول: اهداف خود را کاملاً مشخص کنید
گام نخست، مشخص کردن هدف است. پیشرفت در شغل واقعاً چه مفهومی برای شما دارد؟ آیا می خواهید به سقف مشخصی از پول دست پیدا کنید؟ یا اینکه دستیابی به موقعیت و مقام مشخص برای شما مهمتر است؟
هنگامی که تصور دقیقی از پیشرفت شغلی به دست آوردید میتوانید به طور هدفمند برای رسیدن به آن تلاش کنید. بسیاری از افراد، برای مشخص کردن آگاهانه و منظم اهداف شغلیشان زمان صرف نمیکنند، در حالیکه مهمترین عامل برای رسیدن به پیشرفت شغلی است. روی یک تکه کاغذ بنویسید به چه میخواهید برسید و برای چه. فرض کنید که به هدفتان رسیدهاید. حال چه اتفاقی میافتد؟
توصیه دوم: میزان هزینه مورد نظرتان را برای پیشرفت شغلی مشخص کنید.
وقتیکه شما میدانید به چه چیزی میخواهید دست پیدا کنید، باید یک بار هم در این زمینه بیندیشید که چه مقدار حاضرید برای آن هزینهکنید. برای بیشتر انسانها پیشرفت شغلی بدین معناست که بتوانند از پس هزینه های زندگیشان برآیند. برخی نیز حاضرند از سلامتی، وقت آزاد و هر آنچه که زندگیشان را تحتالشعاع قرار میدهد، صرفنظرکنند، تا به پیشرفت برسند، ولی اگر شما میخواهید که همواره توانایی انجام کار را داشته باشید، باید به این نکته توجهکنیدکه از نظر جسمی، روحی و روانی در سلامت کامل به سر ببرید. از این رو باید مشخصکنید که چقدر میتوانید برای پیشرفت شغلی خود هزینهکنید. تنها در این حالت میتوانید حین انجامکار تصمیمات مناسب بگیرید. گاهی اوقات نیز پیشرفت در بعضی قسمتها ارزش هزینهکردن را ندارد.
توصیه سوم: همواره زمانی را به بازبینی کارهای انجام داده اختصاص دهید.
دست از کار بکشید و بیندیشید که:
چه کاری تاکنون انجام دادهاید؟
این کار تا چه میزان میتواند برایتان مفید واقع شود؟
آیا این کار، شما را به سوی هدف مورد نظرتان هدایت میکند؟
آیا این احتمال وجود دارد که بتوانید راحتتر کارتان را انجام دهید؟
با پاسخ به این سؤالات در مییابید که در چه مرحلهای هستید و تا رسیدن به پیشرفت، چه کارهای دیگری باید انجام دهید.
توصیه چهارم: مسیر پیشرفتتان را مانند یک کار برنامه ریزی شده ببینید.
اگر میخواهید پیشرفت کنید باید از همین امروز شروع کنید. هدفتان از پیشرفت را مانند یک پروژه برنامهریزی شده صحیح ببینید. به گونهای عمل کنید که انگار در حال تأسیس شرکتی هستید و هدف، رسیدن شما به موقعیت دلخواهتان است. از امروز رئیس خود باشید. یاد بگیرید که مانند یک مدیر ببینید و عمل کنید. تا حد لازم منتقد خود باشید و همواره به افزایش دانش خود بیندیشید و سعی کنید که چیزهای تازه را فرا بگیرید. در حوزه فعالیت خودتان به کارهای بازاریابی، روابط عمومی، نوآوری در مدیریت و سایر مواردی که یک شرکت نیز آنها را انجام میدهد بپردازید و جوهره وجودی خود را برانگیزید.
توصیه پنجم: نقاط ضعف و قوت خود را بشناسید.
اگر میخواهید موفق باشید، باید از میزان تواناییهایتان آگاهی داشته باشید. هر چقدر بیشتر در مورد تواناییها، دانش، نقاط ضعف و خطاهای خود آگاهی داشته باشید، هدفمندتر کار خواهید کرد. بنابراین هر از چندگاهی به بررسی نقاط ضعف و قوت فردی و شغلی خود بپردازید. در این راستا، جویای نظرات دیگران از جمله دوستان خوب، اقوام و آشنایان نیز باشید، با دقت به نظرات آنها گوش کنید و از انتقادشان ناراحت نشوید. تنها از این راه میتوانید به شناخت بهتر خود نایل شوید.
توصیه ششم: همواره به فراگیری علوم بپردازید.
پس از شناخت نقاط ضعف و قوت خود میتوانید به صورت هدفمند تواناییهای خود را گسترش دهید و نقاط ضعفتان را برطرف کنید. روی دانش و تواناییهای خود سرمایهگذاری کنید. کتاب بخوانید و در دورههای آموزشی لازم شرکت کنید. شناختتان را در مورد رشته کاری و خودتان افزایش دهید. نسبت به رشتههای دیگر نیز کنجکاو باشید. یادگیری علوم تخصصی ضروری را نیز فراموش نکنید. سطح تواناییهایتان را همواره بالا ببرید.
موانع پیشرفت
همه ی انسان ها به پیشرفت و ترقی کردن در زندگی علاقه مند هستند .از زمان زندگی در عصر حجر وغار نشینی تا کنون انسان ها به این فکر کرده اند که چگونه می توان آسان تر و راحت تر زندگی کرد ؟یا بهتر بگویم چه طور می شود از زندگی لذت بیشتری برد؟
از همان زمانی که بشر به فکر ترقی افتاد عواملی هم پیدا شد که مانع از این پیشرفت ها گردد .
گاهی خود انسان ها مانعند ،گاهی عوامل محیطی غیر انسانی مانعند.
حال کوشش من این است تا با کمک دوستانم یک سری از عواملی را که مانع پیشرفت همه جانبه ی ما می شود را شناسایی کنم وراه حلی هم حتی المقدور جهت رفع این عوامل ارائه نمایم !
آن چه اکنون به ذهنم می رسد به قرار زیر است :
1-حسادت
2-عدم مدیریت صحیح
دو عاملی را که نام بردم به نظر بنده می توانند دو مانع باشند .
در نظر بگیرید در یک محیط کوچک مثل یک خانواده اگر حسد وارد شود چه اتفاقی می افتد .یا اگر مدیریت صحیحی نباشد چه طور ؟
ویژگیهای افراد دارای انگیزه پیشرفت
حداکثر عملکرد در تکالیف نسبتا چالش انگیز در افرادی با انگیزش پیشرفت بالا
افرادی که نیاز پیشرفت زیادی دارند در تکلیفی که به آنها گفته شده از نظر دشواری متوسط بهتر از افرادی که نیاز پیشرفت کمی دارند عمل میکنند. وی افراد با نیاز پیشرفت زیاد بهتر از افراد با نیاز پیشرفت کم در تکالیف آسان یا دشوار عمل نمیکنند و عملکرد در تکالیف نسبتا دشوار برای فرد با نیاز پیشرفت زیاد مشوق مثبتی را فراهم میسازد که فرد با نیاز پیشرفت کم آن را تجربه نمیکند. فرد با نیاز پیشرفت زیاد به دنبال چالش متوسط است زیرا این نوع چالش مهارت و تونایی وی را بهتر میآزماید. موفقیت از طریق مهارت خود شخص به فرد با نیاز پیشرفت زیاد این احساس را میدهد که کار وی خوب انجام شده است، احساس که اهمیت خاصی برای این افراد دارد.