تحقیق مقاله ویژگی های دوره ی نوجوانی

تعداد صفحات: 10 فرمت فایل: word کد فایل: 8680
سال: مشخص نشده مقطع: مشخص نشده دسته بندی: علوم اجتماعی و جامعه شناسی
قیمت قدیم:۷,۰۰۰ تومان
قیمت: ۴,۸۰۰ تومان
دانلود فایل
  • خلاصه
  • فهرست و منابع
  • خلاصه تحقیق مقاله ویژگی های دوره ی نوجوانی

    1 آهنگ رشد جسمی سریع تر می شود و کودک دوره پرجنب و جوش قبل را به جوانی خستگی ناپذیر بدل می شود.

    2 از لحاظ رشد عقلی کودک مراحل مختلفی را پشت سر گذاشته و در آستانه تفکر انتزاعی قرار می گیرد.

    3 تنوع خوی و خصلت با وضوح هرچه تمام تر آشکار می شود.

    4 رقابت با خود و رقابت با دیگران را تکمیل می سازد.

    5 برای نوجوان سؤالات متعددی مطرح می شود و در همان حال جواب های دیگران کمتر او را قانع می کند.

    6 دوره وابستگی به سر آمده و نوجوان می خواهد زندگی مستقل خود را پایه ریزی کنند.

    ماهیت مشکلات نوجوانان :

    مطالعات علمی نشان می دهد دوره ی نوجوانی دارای مشکلات بسیاری است که باید به شیوه ای رضایت بخش هم برای نوجوان و هم برای گروه اجتماعی او حل و فصل می شود.

    نوجوانی برای خود فرآیند مشکل ساز است. زیرا نوجوانان با نقش جدید خود در زندگی کاملاً سازگاری نیافته و در نتیجه اغلب سر درگم نامطمئن مضطرب است.

    مهمترین این مشکلات عبارتند از:

    1 اختلال در تصویر بدی                2 بحران هویت         3 مشکلات اجتماعی نشدن

    4 مسئله ی روانی                        5 ترس                   6 نگرانی

    7 خشم                                      8 عصبانیت             9 احساس حقارت

    10 تعارض                                 11 اضطراب            12 دشواریهای تحصیل و اعتیاد

    راه حل و توصیه :

    1 در برخورد با نوجوانان ملایم منطقی باشد.

    2 هیچ گاه نظرات خود را به نوجوانان تحمیل نکنید.

    3 تجارب موفقیت آمیز نوجوانان را افزایش دهید.

    4 نوجوانان خود را با الگوهای رفتاری مطلوب آشنا کنید.

    5 نسبت به احساسات و عواطف نوجوان خود بی تفاوت نباشید.

    6 و …

    با نوجوانان چگونه رفتار کنیم ؟

    نوجوانی دوره ای از زندگی فرد را تشکیل می دهد که حدفاصل پایان دوره ی میان سالی، کودکی و آغاز بزرگسالی است. نوجوان به علت پایگاه مبهم خویش (یعنی نه کودک و نه بزرگسال) اغلب خود را با کودکان کم سن و سال تر در خانواده با والدین و معلمان و دیگر اعضای جامعه خود را در تعارض عاطفی می یابد.

    پیامبر اکرم می فرمایند: به شما سفارش می کنم که نسبت به نوجوانان نیکی کنید. زیرا آن ها نازک دل هستند.

    نوجوان :

    نوجوان دوره ای از زندگی فرد را تشکیل می دهد که حدفاصل پایان دوره ی میان سالی کودکی و آغاز بزرگسالی است. او می خواهد دیگران بدانند بزرگ شده است ولی احساس می کند که دیگران او را کاملاً درک نمی کنند وقتی مسئولیت کافی به او نمی دهند.

    نوجوانان در مقابل عقاید و نظرات هم سالان خویش حساسیت خاصی دارند به طوری که به داوری و قضاوت آنان بیش از بزرگسالان ارج و ارزش می نهند.

    عقاید کلی در مورد معتادان به مواد مخدر :

    برای پرهیز از جدلهای مکتبی بهتر است تعریف نسبتاً ساده و در عین حال دقیق سازمان جهانی بهداشت را بپذیریم. طبق این تعریف، قربانی هر نوع وابستگی دارویی یا روانی به مواد مخدر معتاد شناخته می شود.

    پیامدها: اگر مفهوم وابستگی مشخص کننده اعتیاد باشد، به ناچار با این مشکل روبه رو می شویم که معتادانی که رفتارشان هیچ نشانی از وابستگی دارویی یا روانی ندارد عملاً معتاد شناخته نشوند. عکس این قضیه نیز صادق است، یعنی پذیرفتن تعریف سازمان جهانی بهداشت بدین معنا خواهد بود که استفاده مستمر از داروهای کاملاً «قانونی» را، که تجویز می شوند، وابستگی و اعتیاد به مواد مخدر تلقی کنیم.

    شخصیت: شخصیت فرد به ساختار روانی او بستگی دارد. به این معنا که «شخصیت»، با توجه به برخی از عوامل ساختاری ثابت، که با پایان بحران بلوغ برای همیشه شکل می گیرند، تعریف می شود. فرد خواه بیمار باشد خواه سالم، ساختار بنیادی شخصیتی اش هرگز تغییر نمی کند. هنگامی که برای مثال از شخصیتی با «ساختار روان نژند» سخن می گوییم، بدان معنا نیست که این شخصیت مبتلا به روان نژندی باشد، بلکه شخصیتی است که از جنبه اقتصادی روانی، عمیقاً و برای همیشه، براساس نمونه مشهور به «روان نژند»، یعنی اودیپی، مثلثی، و تناسلی شکل گرفته است. این امر در مورد تمامی 

    ص 5 و 6 جا مانده است

    «الف» موادی (عمدتاً توهم زا) را در برمی گیرد که مصرف درمانی آنها بسیار اندک است. گروه دوم یا «گروه ب» به دو گروه کوچکتر ب1 (موادی با ارزش درمانی معتدل، بخصوص آمفتامین ها) و ب2 (موادی با ارزش درمانی فعالتر، مثل باربیتوریگ ها و بعضی داروهای خواب آور) تقسیم می شود، و دست آخر گروه سوم یا «گروه ج» است که موادی با ارزش درمانی مشخص و خط ناچیز (هرچند غیرقابل چشمپوشی) برای سلامت فرد را شامل می شود (انواع آرام بخشها، خواب آورها، مسکن ها و بسیاری مواد دیگر).

    طبقه بندی را می توان براساس منشأ ماده مخدر انجام داد. مواد مخدری که منشأ طبیع دارند (تریاک، شاهدانه، مشروبات الکلی)، موادی که جنبه درمانی دارند ولی عملاً از آنها استفاده نادرست می شود (خواب آورها، آرامبخشها، آمفتامین ها و غیره)، و بالاخره موادی که طی انواع «پژوهشها» به دست آمده اند. (ال. اس. دی. اس. تی. پی و غیره)، یا موادی که از آنها استفاده غیرمتعارف می شود (حلالهای فرار و غیره)

    طبقه بندی را می توان براساس تأثیر ماده مخدر بر ارگانیسم بدن انجام داد، مثلاً میزان مسمومیت آن را در نظر گرفت (مخدرهای مهلک، مخدرهایی که موجب اختلال شخصیتی می شود، یا موادی که اعتیاد می آورد) طبقه بندی را براساس تأثیر مواد در زمینه روانی فیزیولوژیکی (تغییرات سیستم اعصاب نباتی، فوق هرمی و غیره) هم می توان انجام داد. دولت کانادا در سال 1969 روان گردانهای اصلی را به صورت زیر طبقه بندی کرد: مسکن ها و خواب آورها، محرکها، ضد اضطرابها و توهم زاها، بهت آورهای افیونی، حلالهای فرار، مسکن های ضد افسردگی و آرامبخشهای اصلی.

    در فرانسه معمولاً طبقه بندی براساس گروه بندیهای بالینی اولیه ل. لوین (1927) انجام می پذیرد. «نسئه زا»، که هیجانات و برخی دریافتهای حسی را تخفیف می دهد (تریاک، کوکائین و غیره)، «فانتاستیکا» (خیال انگیز)، که توهمات را تقویت می کند (حشیش سرخپوستان، قارچها، وال. اس. دی)، «سکرآور»، که نخست باعث تحریک و سپس افسردگی می شود (الکل و حلالهای فرار): «خواب آورهای مصنوعی»، (مشخصاً بابیتوریگ ها)، «تحریک کننده ها»، که تحریک کننده فعالیتهای روانی هستند (دخانیات، قهوه، چای).

    بعضی از طبقه بندیها صرفاً تجربی است (مثل طبقه بندی س. دوشوسوا، 1971). در این طبقه بندی مخدرهایی که اصطلاحاً موجب «پرواز» می شوند (حشیش، تریاک) از آنهایی که اصطلاحاً به «سفر» می انجامند (افیون، کوکائین، ال. اس. دی، آمفتامین) جدا شده اند.

    در سال 1966، پ. دنیکر، طبقه بندی مواد را به سه گروه مجزای زیر پیشنهاد کرد: مواد «پسیکولپتیک» (رخوت آور)، (شامل داروهای خواب آور، آرامبخش)، «مواد تحریک کننده»، که فعالیت ذهن را افزایش می دهند (آمفتامین و دیگر محرکها)، مواد «پسیکودیسلپتیک» (مختل کننده شعور)، (توهم زا، هذیان آور، بهت آور، الکل و مشتقاتش). در اغلب تحقیقات همین طبقه بندی آخر مورد استفاده قرار می گیرد.

    تأثیر عینی و تأثیر ذهنی مواد مخدر:

    مشاهدات و دستاوردهای کارشناسان مواد مخدر و داروشناسان و متخصصان فیزیولوژی اعصاب، تردیدی درباره تأثیر عینی مواد مخدر بر ارگانیسم بدن باقی نمی گذارد. مشاهدات درمانگرانی که سالها، به قصد کمک، با معتادان سروکار داشته اند مؤید این نکته است که قوای جسمانی فرد معتاد به طور غیرقابل انکاری تحلیل می رود.

    در عین حال باید اذعان کرد که محققان یا پزشکانی که از نظر حرفه ای صرفاً به مسئله مواد مخدر نمی پردازند، گاه با اشخاصی مواجه می شوند که طبق تعریف سازمان جهانی بهداشت معتاد شناخته می شوند، ولی هنوز قوای جسمانی آنها چندان تضعیف نشده است.

    بنابراین می توان نتیجه گرفت که در کنار اثر عینی و فوری و شناخته شده مواد مخدر بر شخص، به مواردی نیز برمی خوریم که این تأثیر کندتر صورت می پذیرد یا حتی بسیار اندک است.

    از طرف دیگر با معتادانی برخورد می کنیم که موقتاً با انواع مواد عجیب و غریب مانند جوهر خودنویس یا آب، و از همه بعیدتر با هیچ، یعنی تزریق سرنگ خالی، نشئه می شوند.

  • فهرست و منابع تحقیق مقاله ویژگی های دوره ی نوجوانی

    فهرست:

    ندارد.
     

    منبع:

    ندارد.

تحقیق در مورد تحقیق مقاله ویژگی های دوره ی نوجوانی , مقاله در مورد تحقیق مقاله ویژگی های دوره ی نوجوانی , تحقیق دانشجویی در مورد تحقیق مقاله ویژگی های دوره ی نوجوانی , مقاله دانشجویی در مورد تحقیق مقاله ویژگی های دوره ی نوجوانی , تحقیق درباره تحقیق مقاله ویژگی های دوره ی نوجوانی , مقاله درباره تحقیق مقاله ویژگی های دوره ی نوجوانی , تحقیقات دانش آموزی در مورد تحقیق مقاله ویژگی های دوره ی نوجوانی , مقالات دانش آموزی در مورد تحقیق مقاله ویژگی های دوره ی نوجوانی , موضوع انشا در مورد تحقیق مقاله ویژگی های دوره ی نوجوانی
ثبت سفارش
عنوان محصول
قیمت