تشریح یک نمونه ماهی
در این آزمایشگاه طی 13 جلسه دانشجویان با ریخت شناسی ماهیان (دهان گرد تا آزاد ماهیان با تأکید بر ماهیان ایران) – زیست سنجی ماهی- ساختار فلس و انواع آن و روشهای تعیین سن در ماهی – اسکلت ماهیها (جمجمه، اسکلت احشائی، پوستی و ستون فقرات و باله)- سختار عضلات، آبشش و قلب ماهی – دستگاه داخلی ماهی (آزاد ماهی و کپور ماهی) – دستگاه عصبی و اندامهای حسی- رفتار شناسی – تعیین جنسیت ماهیان- تهیه اسکلت ماهی آشنا میشوند.
- آزمایشگاه بیماریها و انگلهای ماهی:
عملیات این درس شامل دو قسمت میباشد 1- عملیات آزمایشگاهی، 2- بازدید از کارگاههای مزارع پرورش ماهی در آزمایشگاه طی 10 جلسه دانشجویان با تشریح ماهیان سردآبی و گرم آبی با تأکید بر بیماریها – جداسازی انگلهای تک یاختهای ، منوژن، دیژن، سستود، آکانتوسفال و ترماتود از قسمتهای مختلف ماهی و همچنین روش فیکس کردن، شناسایی آنها و کشت باکتریها و آنتی بیوگرام و تشخیص باکتریها گرم مثبت و منفی آشنا میگردند.
در بازید از کارگاهها و مزارع که شامل بخش سردآبی و گرم آبی میباشد. دانشجویان با نقاط بحرانی کارگاهها از نظر احتمال شیوع بیماریها و راههای نفوذ انگلها آشنا میگردند.
- آزمایشگاه هیدروبیولوژی:
در این آزمایشگاه طی 10 جلسه دانشجویان با روشهای نمونهبرداری از ستون آب به کمک وسایل خاص نمونهبرداری، فیتووزئوپلانکتونها توسط تور پلانکتون گیر از محیطهای طبیعی و استخرهای پرورش ماهی آشنا شده و روشهای جداسازی، فیکس کردن، نگهداری به مدت زیاد، شناسائی زئوپلانکتونها بخصوص کلادوسرها و سیکلوپسها در حد جنس و گونه و نحوه محاسبه بیوماس آنها را فرا میگیرند.
- آزمایشگاه تکثیر و پرورش آبزیان:
عملیات این درس شامل دو بخش 1- آزمایشگاه 2- بازدید از مراکز تکثیر و پرورش میگو میباشد.
در آزمایشگاه طی 8 جلسه دانشجویان با ریخت شناسی میگو های بالغ، تشخیص مراحل مختلف چرخه زندگی میگوها، اندام شناسی، تشخیص جنسهای نر و ماده، روش تشخیص میگوی آب شیرین (ماکروبرانشیوم) میگوهای آب شور (موزی، هندی و ببری)، خرچنگ آب شیرین و شاه میگوی خلیج فارس (لابستر) آشنا میشوند. در بخش بازدیدها نیز از مراکز تکثیر و پروش میگو و نرم تنان، تولید غذاهای زنده و مزارع پرورش میگو و نرم تنان بازدید مینمایند. علاوه بر آن شناسایی انواع صدفهای پرورشی و مراحل مختلف زندگی آنها و چگونگی زیست سنجی آنها و آموزش داده خواهد شد.